Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit érdemes tyúkból főzni? fórum

Mit érdemes tyúkból főzni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2008. nov. 25. 10:52
leves,pörkölt.de úgy is finom,ha a levesből kiveszed(mikor már puha)és kisütöd.
2008. nov. 22. 20:19
nálunk ma tyúkhúsleves volt. Nagyon jól sikerült és valóban a családom is jobban szereti a tyúkból,mint a csibéből.
2008. nov. 22. 20:15
Karakteresebb, finomabb ízű lesz igen tőle a leves. Tegyél bele jó sok zöldséget, meglátod isteni!
36. rizike (válaszként erre: 35. - Drnéni)
2008. nov. 22. 16:25
Sokkal!!!
2008. nov. 22. 15:21
És finomabb a leves tyúkból, mint csirkéből?
2008. nov. 22. 10:50
Levest.
33. e.e.
2008. nov. 21. 18:18
leves, pörkölt
32. e71af41436 (válaszként erre: 26. - Eunuch)
2008. nov. 21. 17:19
pontosan :)))))
2008. nov. 21. 13:44
szarvashúst, ha tudsz
30. ea9bff1b44 (válaszként erre: 16. - Drnéni)
2008. nov. 21. 11:40
Egyébként a múltkor azt olvastam róla, hogy tipikus karácsonyi menübe illő leves:-)
29. Mya01
2008. nov. 21. 10:34
Újházi tyúkhúslevest,a legfinomabb:p
2008. nov. 21. 09:15
Levest.
27. supin
2008. nov. 21. 08:58
A levesre szavazok. Főtt husi mártással, tormával,,stb
26. eunuch (válaszként erre: 24. - Rizike)
2008. nov. 21. 08:28

igen, majdnem úgy készül, mint a rántott hal!

ugye pitzburg?

2008. nov. 20. 21:13
A tyukbol sok minden keszitheto.Mi altalaban 8-10 tyukot vagunk egyszere,na olyankor az egesznapom arra megy el de jol lehet beosztani.Hagyma tokanyt csinalunk az aprolekbol tojassal.A szarnyakat ,a hatat es a zsiradekot levesnek teszem ,a melle husat rantani vagy paprikasnak csinalom,a combot egy keveset fozom es lesutom,fokhagymasan,majoranasan ,vagy almaval,van ugy is hogy rizses husnak keszitem/ludasnak/Hirtelen nem jut eszembe hogy meg hanyfele kepen keszitem.
24. rizike (válaszként erre: 22. - E71af41436)
2008. nov. 20. 20:51
A tyúkból?
2008. nov. 20. 20:49
Szerintem levest, annak kitűnő. Egy dolgot nem érdemes, sült húst. Rágós lesz, és órákig sütheted.
2008. nov. 20. 20:48
kacsát :)
21. eunuch
2008. nov. 20. 20:34

rántott halat főleg

vagy esetleg tyúkhúslevest?

2008. nov. 20. 20:31
Régen a keresztmamám falun megfőzte levesnek és utána kirántotta a combját,mellét. Így a levesben is volt husi,meg főfogás is lett.
2008. nov. 20. 20:27
lsd. szakácskönyv
18. pintyőke72 (válaszként erre: 5. - Drnéni)
2008. nov. 20. 20:27
Újházy Edéről nevezték el ezt a fajta húslevest. Kiegészítésként: a sárga- és fehérrépát julienre kell vágni, vagyis hasonlóan nézzen ki mint a szélesmetélt.
17. rizike (válaszként erre: 16. - Drnéni)
2008. nov. 20. 20:22
Jó étvágyat hozzá!!!!:-)))
16. drnéni (válaszként erre: 13. - Ea9bff1b44)
2008. nov. 20. 20:19
Köszi, jól hangzik! Lehet, hogy felveszem a karácsonyi menübe!
15. 3afdbd21b7 (válaszként erre: 14. - 3afdbd21b7)
2008. nov. 20. 20:19
nem kés van, hanem kész van:) persze hogy van kés, mert akkor mivel darabolja fel...
2008. nov. 20. 20:18
Nagyanyám mindig levest főz belőle, aztán ha kés van a húsosát vagy megsüti, vagy rendesen megcsinálja pörköltnek. Nagyon finom és mivel a levesbe már kapott egy jó ízt a pörkölt ezáltal még jobb lesz...
13. ea9bff1b44 (válaszként erre: 5. - Drnéni)
2008. nov. 20. 20:16
Ez egy húslevesféle, Újházy nevű emberről kapta a nevét. Tulajdonképpen úgy készíted, mint a sima húslevest, csak a hagyományos zöldségeken kívül kerül bele később zöldborsó és gomba is. Amikor megfő a leves és leszűrjük, a húst kicsontozzuk és csíkokra vágjuk(legalábbis én) és így tesszük bele a kifőzött csigatésztával/cérnametéltel és zöldségekkel a levesestálba.
12. ana60
2008. nov. 20. 20:14

Finom pörköltet lehet belőle főzni, az aprólékból nagyon jó levest sok zöldséggel.


Lehet az egész tyukból is levest főzni és a főtt hus bármilyen mártással finom

2008. nov. 20. 20:11

Isteni húslevest, és a főtt húst több féle képpen fel tudod használni. Pl. megeszitek majonézes tormával, vagy éppen krumplival és valamilyen gyümölcs/paradicsom szósszal.

De a jól átfőtt húst ha megszórod egy kis fokhagymás fűszersóval, át is sütneted a sütőben.

10. rizike (válaszként erre: 7. - Vikcsoka)
2008. nov. 20. 20:10
Én azért nem szeretem mert a levesbe kifő az íze a húsnak.Én ketté vágnám az egyik fele leves a másik pedig pöri.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook