Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
Nem tudnám kidobni. A határba meg vagy én szedem le vagy más, de inkább az utóbbi. :) Ott az a gond vele inkább, hogy nem tudom a földeken mikor mivel permeteznek, és gépkocsi forgalom is van. Kockázatosabb onnan falatozni mint itthon. De mit csináljak velük???
Tavaly nagyon macerás volt annak a néhány tőnek az értékesítése amit direkt arra neveltem. Többen hívogatnak mint ahányan venni akarnak, megbeszélt időpontra vagy jönnek vagy nem, nem szeretem. Inkább kiültetem, vagy ha eljössz, vagy valaki más innen, odaajándékozom szívesen a kis töveket.
Képzeld, 13 helyem van számukra a kertben, és van 16 fajtám, és van amelyikből nem csak 1 tő van.
Nyáron beindul a gerillakertészkedés. Már találtam a határban olyan helyet ahová ültetni fogok pár tövet.
Elhiszem, nagyon fincsi lehet.
Az éretten zöldre gondoltam. vannak amik végképp nem szimpatikusak azért, mert nem tudom mikor érett. Viszont volt nagyon szemrevaló csíkos hosszúkás fajtám, de kicsit ízetlen volt. Mostanra kialakult mit szeretek, ezeket ültetem csak. Most a fügékkel kísérletezegetek. Sok fajtám van.
Én sem szívesen harapnék olyan különleges színűekbe.
Zöldet fajta nélkül is ehetsz.A fagyok előtt leszedtem a zöld paradicsomot és a kis cukkiniket is.Elraktam savanyúságnak, felkockázva összevegyítettem.Most nem győzök örvendezni minden felbontott üvegnél.
Tudom. :)
Épp ezért írtam lentebb, hogy mindenki mást mond legfinomabbnak. Mikor próbálgattam különleges, és több színű paradicsomot, bevallom, sokszor a szín miatt hátráltam meg. Főleg a zöld, a lila, és fekete paradicsomot nem tudom elfogadni. De ez a sárga körte bejön. Ennél biztosra lehet tudni mikor érett teljesen, és a piros kis koktélok között is szépen mutat a tálon. De hát kinek-hogy. :)
Gy, tapasztalataim szerint a koktelparadicsomok tobbnyire finomak. Foleg az aprobb fajta. Nem tudsz nagyon mellefogni.
Hatha a csomagolas alapjan beugrik. Nezelodj :)
A valamikori kedvencünk erre hasonlított.
Nem igazi piros volt, de vékony héjú, elég húsos és pont kellemes.Úgy ettük mint a gyümölcsöt.
Már a paradicsomos és egyéb zöldséges fórum is éledezik. Kedvenc parija mindegyikünknek van. :)
Már tavaly is szemeztem a CherollaF1-el, mert olvastam nagyon jó ízű, és most megint beírta valaki, ezért veszek egy tasakkal. Pedig van néhány fajtám, melyeket már válogatás után szaporítgatok.
A koktélokat azért szeretem mert azok a korábbiak. Van ami nagyon apró és rengeteget terem fagyokig. Van amit azért szeretek mert nem annyira leveses mint az előző, útravalónak és fagyasztani is jó, de telenyomni vele a turmixgépet is remek. Van ami nagy szemű, paprika alakú, elég érzékeny fajta, de imádom az ízét. Sorolhatnám még melyik miért kedvencem, de neked is ki kell kísérletezni hogy kiderüljön számodra melyik a legjobb.
Kinek milyen ízlik.
Én is szomorú voltam amikor pár éve a régi szeretett paradicsomfajtánkból kifogytunk.Volt 1001 más problémánk és elmaradt hogy magot szedjünk belőle.Azóta sem találok olyan ízűt.Nem azért mert annyira különleges lett volna, hanem mert azt szerettük.
Szerintetek melyik paradicsomfajta a legfinomabb friss evésre? Néhány éve kaptam a bátyámtól 1!! szem paradicsomot, az ízét azóta is a számban érzem, édes, nem túl leveses,normál méretű,és nagyon finom volt.
Sajnos nem tudom megkérdezni milyen fajta volt. De keresem.
Ja, az!
Meg nem tudom, nem bontottuk fel.
Tegnap nalunk unnepnap volt, en persze bementem dolgozni (onszantambol). Ugy volt, hogy draga ferjem ultet, leven otthon van.
Hazajovok este 6-kor, viragfold bontatlan. Pontosabban, ahogy elneztem, konkretan semmit nem csinalt, kiveve, hogy osszehajtogatta a ruhakat, amire kifejezetten megkertem.
Hat na.
Nalunk? Ez a fold mindig ocska :D
Mindenesetre, ha meg egy par napig nem esik, lassan ra lehet majd lepni...
Én ilyenkor nem szoktam ilyeneket venni.
Mindent a maga tenyészidejében, olyankor finomabb.
Télen megiszom a paradicsomlevet, amit nyáron gyártottam.
Savanyú káposzta, fekete retek, cékla, sütőtök.
Na meg ami befőtt és savanyú lett gyártva, azokat is meg kell enni.
veteményezzünk!!
Nna, vettem ma vegre viragfoldet.
Utalom, hogy nincs ablakocska a zacskokon, igy zsakbamacskat vasarolok. Remelem, nem tul ocska.