Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit ehet a baba avagy receptek kezdőknek fórum

Mit ehet a baba avagy receptek kezdőknek (beszélgetős fórum)


10. danika2010 (válaszként erre: 8. - P1982)
2010. aug. 30. 07:48
Köszi!Akkor bejelöllek kedvencnek!
2010. aug. 29. 20:22

Dr.Zoltán Zsófia Mit egyen a gyerek ebben benne van kezdőknek és haladóknak, vagyis a csecsemőkortól egészen nagyobbakig tehát pontosan le van írva hogyan kell elkészíteni az ételeket. Vannak még bébiételek, amik szintén nagyon jók.

Üdv.Ágnes

2010. aug. 29. 20:08

Szia!

Nekem van két naplóm, tele babareceptekkel!

2010. aug. 29. 10:33

Tejbeárpa



10 dkg árpa (gersli néven kapható)

tej vagy tápszer


Az árpát daráljuk meg, és mint a grízt főzzük meg. Nagyon gyorsan besűrűsödik és leég, vigyázni kell vele. Akár lekvárral, akár pürésített gyümölccsel nagyon finom. (Ha tápszerrel készítjük, akkor vízzel főzzük, és a tápszert csak a végén keverjük hozzá.)

2010. aug. 29. 10:32

Rizses répafőzelék


Hozzávalók: 4 sárgarépa ,10 dkg rizs ,kevés vaj vagy növényi zsiradék



A répát megpucolás után felrakjuk főzni. Nem kell elfőzni, hamar puhul. Közben a rizst a szokott módon megfőzzük. Összevegyítjük a kettőt, és valamilyen zöldfűszerrel (petrezselyem, lestyán) ízesítjük. Kisebb gyerekeknek pépesítjük, ha nagyobb, akkor csak villával összetörve adjuk. Ha már ehet sajtot a baba, akkor reszelhetünk bele.

2010. aug. 29. 10:28

Spenót burgonyával


Hozzávalók: 15 dkg spenót, 10 dkg burgonya, fél db érett banán, 1-2 kiskanál olaj, 50 ml anyatej

A spenótot és a burgonyát a szokott módon párold, majd add hozzá az olajat, édesítsd a banánnal, és az anyatejjel együtt turmixold le.

2010. aug. 29. 10:27

Túrókrém uzsonnára


Turmixolj össze azonos mennyiségű gyümölcsöt – almát, banánt, meggyet, őszibarackot vagy szilvát – és túrót, amit szükség esetén édesíts nádcukorral. Érdemes nagy adagot készítened, hogy a kóstolgatások után babádnak is maradjon a tápláló és egészséges csemegéből…!

2010. aug. 29. 10:26
Ha van jó babarecepted oszd meg másokkal!
2010. aug. 29. 10:25

Kedvenc alapreceptjeink:


Csirkehúspép

Folyóvízben alaposan mosd meg a csirkemellfilét vagy a lebőrözött és kicsontozott csirkecombot. Addig főzd kevés víz hozzáadásával, míg villával szétvágható lesz. A husit kevés főzővíz hozzáadásával turmixold le.

Pulykahúspép

Folyóvízben alaposan mosd meg a pulyka mellét. A hús szálaira merőlegesen szeleteld fel és klopfold ki. Addig főzd kevés víz hozzáadásával, míg villával szétvágható lesz. A főtt pulykamellet kevés főzővíz hozzáadásával turmixold le.


Húspüré

A legjobb alapanyag a sovány sertéscomb, a rövidkaraj, a szűzérme, vagy a zsírtalan marhaszínhús. A folyóvízben megmosott húst annyi vízbe tedd fel főni, hogy a hús ússzon benne. Akkor főtt meg, ha villával szétvágható. A husit kevés főzővíz hozzáadásával turmixold le.


Májpüré

A máj szerkezete laza, ezért könnyen emészthető feltétet készíthetsz belőle. A májról gondosan távolítsd el az epehólyagot és az epevezetőt, különben keserű lesz. A máj nem igényel hosszú főzést, 10 perc alatt el is készül. Turmixolás után keverd a babád főzelékébe. Bevezetésével legyél óvatos, először csak egy fél teáskanállal adj babádnak, amit később 2-3 teáskanálra növelhetsz. Fehérjetartalma mellett a máj fontos vitaminokat és vasat is tartalmaz, de mivel méregtelenítő szerv, hetente csak egyszer szerepelhet a csecsemő étlapján.


Halpép

A friss, szálkamentes, alaposan megtisztított halfilét párold omlósra, majd turmixold le.

2010. aug. 29. 10:24
A csecsemő főzelékéhez 7 hónapos kortól, már állati eredetű fehérjét is adhatsz. Elsőként a hússal érdemes megbarátkoznia gyermekednek. Erre szüksége is van, hiszen a magzati korban épített vasraktárak fél éves korra kiürülnek, és a legjobb utánpótlás erre a hús. Most pedig nézzük, milyen ínycsiklandozó feltétek kerüljenek a főzelékhez!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook