Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit csináltok az "óvodabajok" megelőzésére? fórum

Mit csináltok az "óvodabajok" megelőzésére? (beszélgetős fórum)


1 2
43. 15a0ad145d (válaszként erre: 41. - Birkill)
2013. ápr. 2. 16:18
a graepfruit csepp is valamilyen táplálékkiegészítő vagy bio izé?
2013. ápr. 2. 11:16
És tapasztalatból mondom: sok gyerek nem lázas, de úgy köhög, hogy szegénykém nem bírja abba hagyni, és mégis viszik oviba. Innentől kezdve szinte biztos, hogy a csoport legalább fele kidől...
2013. ápr. 2. 11:13
Mennem kellett dolgozni, a lányomnak oviba. Addig sosem volt beteg, aztán szinte folyamatosan. 6 hónap kínlódás, 2x kórház, aztán kiderült, asztmás, bölcsiből kivettem. Oviba ment 3 évesen, akkor lettem a kisebbel várandós. Minden kezdődött előlről, folyamatos betegség, kórház. "Öntöttem" bele az antibiotikumot, meggyógyítottam, egészségesen ment vissza, 5 nap múlva megint beteg, megint fullad. Kivettem, akkor megtehettem, hiszen veszélyeztetett voltam. 5 évesen ment vissza, sokkal erősebb, bár az asztmája még nem múlt el. Szeptembertől tavaszig graepfruit cseppet adok neki. Ritkán beteg, sok betegség csak átszalad rajta, neki akkor van gond, ha vírust kap, mert abból biztosan bronchitise lesz. Viszont lényegesen könnyebben gyógyul, mint anno. Sok ovis társa többet hiányzik, mint az enyém. És, bár én mennék dolgozni, de félek, hogy a kicsinél is előjön az asztma (családi örökség) így még maradnom kell gyesen... A nagylányom kapott anno broncho vaxomot, isoprinosint, nem ért egyik sem semmit. De a graepfruit cseppet echinaceaval bárkinek merem ajánlani.
2013. ápr. 1. 15:28
Ha én nem vinném a gyereket azért mert taknyos, akkor októbertől májusig nem járna. Nekem mind a két gyerekem az első ovi évben végig taknyos volt, más bajuk nem volt. Persze ha lázas és gyenge ,"elesett", akkor nem szabad vinni, nemcsak másra, hanem magára is veszélyes az esetleges szövődmények miatt. Egy kis takonykór már meg se kottyan nálunk...
39. sajert (válaszként erre: 38. - 731e5b9ffb)
2013. ápr. 1. 14:26

Dolgozol? Munkahelyen? Van gyereked?


Én dolgozom. A munkahelyem nagyon jó, de ha bérfizetés van, akkor ha csak épp nem haldoklom be kell menni. Járulékfizetésre, Áfa bevallásra, havi jelentésre stb... dettó. Bérnél hidd el, hogy nem a főnököm verné legjobban az asztalt :-). Ha megtehetem itthon maradok betegségnél (20-a után :-)). Van, hogy lázasan, köhögősen megyek dolgozni, mert határidő van.

A gyerek azért mert köhög, picit folyik az orra még nem marad itthon. Ha rosszul van, lázas, nagyon köhög, nagyon folyik az orra, akkor természetesen itthon marad. Egyébként már akkor is fertőznek a kicsik, mielőtt bármi szemmel látható bajuk lenne. Nekem még mázlim van, mert a 75 éves Anyukámra bármikor rábízhatom. Reggel kiporciózom a gyógyszereket, hogy melyiket hánykor kell beadni a gyereknek, és ő megoldja. Nagyon fárasztó Neki, így minden apróságnál nem tarthatom itthon Anyu kontójára.

38. 731e5b9ffb (válaszként erre: 37. - Kismanó86)
2013. márc. 30. 21:24
Én nem az orrfolyásról, vagy egy kis megfázásról beszéltem, hanem a fertőző felsőlégúti megbetegedésekről, amelyek nem feltétlen járnak lázzal, viszont egy egész óvodai/munkahelyi csoportot tudnak lebetegíteni. Teszem azt, bemegy egy jóember szürcsögő orral, és végig köhögi,krákogja az egész munkahelyet, mert neki baromira szükség van a munkájára, valszeg úgyse fog tudni teljes erőbedobással dolgozni, mert se lát, se hall a takonytól, de azért úgy csinál, mintha.. Másnapra már a fél munkahely fog beteszabira menni, vagy szintén full betegen bejönni dolgozni és szintén nem lesznek 100%-osak. Ugyanez van a gyerek betegen oviba küldésével is, csak ott közvetetten alakul ki ugyanez az állapot, mert egy beteg gyerek miatt (akinek az anyukája aznap dolgozni ment) másnap 10 beteg gyerek anyukája nem fog tudni dolgozni menni. Kinek érte meg akkor ez a dolog?
37. Kismanó86 (válaszként erre: 30. - 731e5b9ffb)
2013. márc. 30. 18:50

Hát lehet, hogy a Te munkahelyeden ez így van, de a legtöbb munkahelyen nem. Legtöbb helyen kevés a létszám, ha mindenki otthon maradna, mert beteg, akkor nem lennéenek ellátva a feladatok. Persze van egy határ.

Egyébként nem csak lázasan nem viszem, ha látom, hogy vacakul van, csúnyán köhög, természetesen itthon tartom. De ha egy kis orrfolyás miatt mindig itthon lenne, akkor nem sokat járt volna még bölcsibe.

36. moonlight13 (válaszként erre: 33. - Zsanci79)
2013. márc. 30. 17:41
Egyetértek! Ez mind nagyon szép, hogy a gyereket ne vidd náthásan oviba, és te maradj otthon, ha beteg vagy! Próbáld a mai világban megvalósítani!
2013. márc. 30. 17:30
Nálunk kifejezetten felhívják rá a figyelmet, hogy náthás, prüszkölős, köhögős gyereket SE vigyünk az oviba! Persze ez a már alább említett indokok miatt sajnos sokszor nem lehet megvalósítani. Nekem sajna a munkahelyem is olyan volt, hogy elvárták, hogy betegen is bemenj dolgozni. Én téli időszakban az echinacea golyókat adom nekik, + C- vitamint. Az idei tanévben 2 napot volt beteg az 5 évesem.
34. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 29. - Zsanci79)
2013. márc. 30. 16:49
Akkor lehetséges,hogy mi is akkor kerítünk sor rá..nem fojuk húzni-halasztani,mert árt,mint használ ez a szerv..:(
33. zsanci79 (válaszként erre: 30. - 731e5b9ffb)
2013. márc. 30. 16:24
Szivük szerint szerintem senki nem vinné betegesen oviba a gyerekét, de a munkahely a mai világban ezt nem teszi lehetővé. Vagyis lehet, csak akkor munkahely nem lesz....
2013. márc. 30. 15:23
....mert nem képesek a rendes orvosi rendelésre elvinni 20km-rel odébb, inkább kivárják a havi két látogatást.
31. 15a0ad145d (válaszként erre: 30. - 731e5b9ffb)
2013. márc. 30. 15:23

Látod ez az, hogy sajnos van aki nem engedheti meg magának (a munkája miatt), hogy otthon maradjon a beteg gyerekével!

De nálunk ez van a havi védőnői orvosi vizsgálaton is(havonta kétszer ját ki a doki): ki van írva, hogy csak egészséges gyereket hozzanak a kötelező oltásra és státuszvizsgálatra, erre beállítanak krahácsolós, prüszkölős beteg gyerekkel....

2013. márc. 30. 15:19
Pont azért kapnak el a gyerekek mindent, mert betegen viszik a másik gyereket oviba, ezért tényleg tele van bacival az ovi. A fertőző betegségek nem mindig járnak lázzal, viszont az egész csoport elkapja, ha egyvalaki megfertőzi őket. Nekem olyan a szervezetem, hogy 10 évben kb. egyszer vagyok lázas. Egy sima fertőző légúti betegséget én simán kihúzom láz nélkül. Ha anyukám is a láz hiányára hivatkozva lepasszolt volna mindig az oviba, akkor járványt indítottam volna el kb. minden alkalommal..Amúgy a munkahelyen se néznek jó szemmel arra, aki betegen jön be dolgozni, miért lenne ez más egy óvodánál. Ha minden szülő gondoskodna a gyerekéről, amikor beteg és az oviba csak egészséges gyerekeket küldenének, akkor nem lenne ez a visszafertőződés se, amiről írtok. Mert azért egy rendes felnőtt immunrendszert is legyengít egy betegség, hát még egy gyerek szervezetét, aztán visszamegy a bacilusos oviba, persze hogy újra beteg lesz.. Ez egy ördögi kör..
29. zsanci79 (válaszként erre: 28. - 4f8ae69d1b)
2013. márc. 30. 13:32

Az én kisfiam orrmandulájának kivétele óta nem volt beteg. Előtte állandóan.

Az orrmandulát általában nyáron szokták kivenni, épp azért, mert akkor kevés az esélye, hogy beteges legyen a gyerkőc. Utána egyébként 2 hét múlva mehet oviba. Az enyémnek egy hét mulva muszáj volt mennie, mert nem tudtam megoldani.

2013. márc. 30. 11:58
Kislányom tavaly szeptemberben kezdte az ovit..sajna állandóan beteg ő is..előtte nem volt az,ahogy közösségbe került,mindent elkapott..2 hét itthon,gyógyultan megy vissza az oviba kb.3 napig oké,majd megint két hét itthon..vele együtt én is mindig beteg vagyok..eddig én kétévente voltam kb.két napig beteg,most minden hónapban..:( két hete broncho-kúrán van,ezt 1 hónapig szedi..aztán reménykedem,hogy végre a tavasz és jobb idő meghozza a javulást..Egyébként én itthon vagyok(mint munkanélküli)így ahogy egyet köhint,nem viszem oviba..viszont sajnos rengeteg beteg gyerek van bent..ezért sem tudunk belőle kilábalni,mert pár nap alatt újra elkap valamit..olyan sűrűn van itthon,hogy már nem is akar oviba menni..pedig eddig nagyon szeretett,lassan vissza kell szoktatni..ráadásul a sok felsőléguti betegség miatt nagyobbodott az orrmandulája,amit lehet ki kell vetetni..a műtéthez viszont gyógyultnak kell lenni..tehát előtte legalább 1 hónapig nincs ovi,majd műtét után szintén..aztán jön a nyár..stb.stb..teljesen elszok az ovitól..:(
27. moonlight13 (válaszként erre: 1. - 15a0ad145d)
2013. márc. 30. 11:51
Nem "kell" mennie a gyereknek, ha otthon tudod tartani. Csak sajnos a szülők többsége nem maradhat otthon a gyerekekkel hetente 1-2 hetet betegállományban, tehát a gyakorlat szerint a gyerekek addig mennek az oviba, amíg nem lesznek lázasak.
26. moonlight13 (válaszként erre: 25. - Kismanó86)
2013. márc. 30. 11:49

A Béres + C vitamint a mi doktornőnk is mindig ajánlotta.

Manapság az ember tényleg nem teheti meg (legalábbis a nagy többségünk), hogy amíg nem lázas a gyerek otthon tartsa a náthával.

2013. márc. 30. 09:47

Most ezt nem értem, mi az, hogy kell mennie? Ha Te úgy látod, hogy beteg, akkor szólsz, hogy nem megy és ennyi. A doki bármikor kiírja.


Különben az én Lányom szeptemberben kezdte a bölcsit, összesen nem volt 2 hetet itthon. Béres cseppet + C vitamint adok neki. Viszont az is igaz, hogy egy kis orrfolyással nem tartom itthon, sajnos nem tehetem meg.

24. moonlight13 (válaszként erre: 23. - Sajert)
2013. márc. 30. 09:45
Változó. Én soha nem kaptam el a gyerektől, amikor őt ápoltam, a barátnőm meg mindent elkapott.
23. sajert
2013. márc. 30. 09:37
Nem tudom, hogy másnál hogy van, de mi azóta a férjemmel sokkal több vírust, bacit elkapunk, mióta a gyerek közösségbe jár. Mivel mindketten dolgozunk, így mi járunk betegen dolgozni, a gyereknek meg semmi baja :-). Másnál is így van?
22. sajert
2013. márc. 30. 09:35

Én Broncho párti vagyok. Bölcsi előtt is azt adtuk Neki. A bölcsibe is az első betegsége karácsony előtt volt (de szerintem ez pszichésen alakult ki nála, mert volt egy fiú, aki állandóan harapta és nem akart bölcsibe menni). Aztán február közepétől március végéig volt itthon, akkor behozta a lemaradást betegségileg. Mivel dolgozom így Mama, az Apja volt itthon vele.


Kiscsoportban 2-szer volt itthon egy hetet, meg egyszer itthon tartottam pénteken, mert folyt az orra.

Most középsős, és eddig egy hetet hiányzott az oviból betegség miatt.


Aug. elején kezdi a Broncho-t szedni. Február közepén-végén fejezi be (ez nem is tudom, talán két-három doboz). Egy doboz úgy 5eFt körül van, de a gyógyszerek még többe kerülnek. December óta szed még Marslakócskákat, mert valami világító gyűrű volt benne.

21. moonlight13 (válaszként erre: 18. - Vikó 26)
2013. márc. 30. 09:28
Barátnőm gyermeke nem járt bölcsibe, ők oviban kezdték. Ovi előtt soha nem volt beteg, az oviban pedig mindent elkapott. (Addigra az én gyerekem, aki már bölcsiben kezdett, alig-alig volt beteg.) Úgyhogy ne aggódj, megedződnek! :)
20. moonlight13 (válaszként erre: 15. - Málnababa)
2013. márc. 30. 09:26

Az én fiam is bölcsibe járt. Akkor legalább 2 hetente beteg volt, viszont mire oviba került, már egyre kevesebbszer kapta el a bacikat. Iskolában pedig már szinte nem is hiányzott évekig.

Szerintem nem lehet kivédeni, mindenképp átesnek a betegségeken, majd megerősödik az immunrendszerük a kicsiknek.

Aki bölcsiben kezdi, az a bölcsiben kap el először mindent, aki oviban, az pedig az oviban kezdi.

19. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 13. - Kata óvónéni)
2013. márc. 30. 09:12

Sajnos, ezt senki nem akarja tudomásul venni, hogy közösségbe kerül a gyermek, akkor bizony egy ideig akár akarja, akár nem, összeszed és átesik majdnem minden nyavalyán; így fejlôdik ki az ellenállas a szervezetében.

Én nem jártam óvodába. Ez viszont az iskolai években okozott sokkal nagyobb és komolyabb gondot.

2013. márc. 30. 09:08

Nekem szeptember óta ovis a kislányom és sajnos csak megerôsíteni tudom ezt az állítást!

Mióta elkezdtük az ovit MINDEN hónapban van valami!

Van,hogy csak három napot van itthon betegen,de most pl márciusban három hetet!

Ráadásul minden amit haza hoz,az öcsin is keresztül megy!:-(

Eléggé elkeserítô,fôleg így,hogy az ovi elôtt nem volt beteges!

Sajnos hiába viszem be gyógyultan,nagyon sokan hordják betegen is oviba a gyereket,így egy két héten belûl újra elkap valamit!

Szedünk folyamatosan multivitaminokat,dehát hiába!

A gyerekorvosunk azt mondta,az elsô év sajnos ilyen,ezen túl kell lenni,aztán jobblesz!

Már nagyon várom ezt az idôt!

2013. márc. 30. 09:06
Nekünk szerencsére nem lesz gond, ha itthon kell tartani, mert gyesen vagyok.
16. Dézsa
2013. márc. 30. 08:42

Leó varázsolajat használok. Ez egy illóolaj keverék, neten rendelem. Egy télen 4X 30ml-t használok el a három gyerekemre kenegetve. 3-4 napot hiányoztak az elmúlt télen. A legkisebb 3év+3hónaposan kezdte az ovit. Nem volt lázas betegsége kiscsoportosként.

Volt, hogy taknyosan ment oviba (dolgozom). Legtöbbször a hét vége felé taknyosodott be, a hétvégén intenzíven kenegettem az illóolajjal és hétfőre már nem folyt az orra.

2013. márc. 30. 08:21

Bölcsibe járunk:o))

Remélem így az oviban már nem lesz minden 2 héten beteg, mert most folyamatosan az:O((

14. gallipoli1 (válaszként erre: 12. - 15a0ad145d)
2013. márc. 30. 08:18
Most kezdjük a cseppet és az ovit is, így személyes tapasztalat meg nincs.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook