Mit csinálnál, ha férjhez megy a barátnőd, akiben mostanában többször csalódtál és kijelenti, hogy pénzt kér nászajándékba? (tudásbázis)
Nos, akkor levonhatjuk ismet: ahany haz, annyi szokas. :) Tartsuk tiszteletben a masik igenyet, kereset, az elfogadas nem azt jelenti, hogy azonosulok az elvvel
(A penz nekem meg azert tetszett, mert sehova sem kellett menni, katayeknal meg nehez parkolni)
A kivansaglista, boritekolva, uzletcimmel ellatva semmivel sem kulonb, mint penzt kerni.
De valoban okos, megsporoltak egy utat is. A nasznep meg rohanhat, hogy meg ne elozzek oket. Aki hamar odaer, kivalaszthatja az arban neki megfelelot :) De csak egy helyen, persze
Ez mindkettő jó ötlet.
Amit a barátnőd csinált, az külföldön már nagyon régóta szokás. És szerintem nagyon praktikus szokás. :)))
A kincsesláda jópofa. Ha jól meg van csinálva, később használhatja még egész sok mindenre.
Az egyik barátnőm azt csinálta, hogy a K..y-ban kiválasztottak mindenfélét, ami tetszett nekik és aztán onnan lehetett mazsolázni. A meghívó mellé betették a borítékba az üzlet címét is. Így nem kell ismerni egymásnak a násznép összestagját.
Egyébként most ott tartok, hogy kincsesládát adok majd. Pénz lesz benne, de százasokban+ némi bizsu az összhatás kedvéért. Így a kevés pénz is többnek tünhet és mégsem csak egy borítékot csúsztatok oda. Bár a férjem szerint ez hülyeség.
Elmegyek ilyen szervezőnek ,lehet sokan igénybe is vennék !:))))
De ezt mi úgy csináltuk elkértük a meghívottak listáját és címét mint a piramis felépítettük .ha 5-5 család ismeri egymást az már nyert Ügy .
280 ember simán ! :)):OOO
De ha a lista megvan mindenkinek nem is olyan nehéz feladat.
Ebben látszanak sajnos a városi és a vidéki szokásokban az eltérések. Én mindig budapesti voltam, ennek meg vannak a hátrányai és az előnyei is. pl. a mi esküvönkön nem volt mennyecsketánc, se hagyományos lagzihangulat, csak olyan party jellegű dolog. Valahogy ez a mentalitás áll közel hozzánk. Az is igaz, hogy nincs is hatalmas rokonságunk, meg ilyen-olyan szomszéd akit az ember gyerekkora óta ismer stb...
De nem akarok potyás sem lenni, bár lehet, hogy a vacsira a két gyerek miatt el sem tudunk menni. Viszont, ha én hívok valakit VENDÉGSÉGbe, akkor nem fizetettem ki vele a kajája árát. Na kezdek egyre jobban belebonyolodni. Mint már írtam, azért tettem fel a kérdést, mert nem akarok senkit sem megbántani, de 20-30 e ft-t sem tudok csak úgy borítékolni és kíváncsi voltam mások véleményére is, mi lenne a jó megoldás.
:)
Nekem volt olyan, hogy egy gyönyörűen becsomagolt nászajándékot kaptam, örömmel bontottam ki, és az ajándék nem volt olyan igényes, mint a csomagolása: egy személymérleg volt, egy nagyon régi típusú, amit 100 Ft-os boltban lehet kapni, 800-1000 Ft közötti értéken. És egy kissé rosszul esett: mert eljött a 4 tagú család+a fiú barátnője+ a kislány alkalmi barátja: vedeltek, zabáltak, tálcán hordták ki az ismerőseinek a kapuba a sütiket...(hú, de hülye falusi szokás az, hogy a kapuban megállnak az ingyen piások, kajások..)
Ok, ez csúnya tőlem, de van olyan íratlan "szabály", legalábbis nálam, hogy olyan értéket kell adni, amit ott elfogyasztok. Nem illik lelépni a menyecsketánc előtt sem.
Miert nem kerdezel ra? Ha tetszenek a kepeid, talan orulnenek is (vagy ok sem mertek ezt kerni, mert ez nagy munka gyerekek mellett. Vagy pont az az ok, hogy benne van a szived? Ezek csak talalgatasok. Csak meg kellene vele beszelni.)
Biztos az anyagi oldalat is ertene a baratnod, azert barat, nem? :))
Tenyleg jo a kep!! Nagyon ugyes vagy
"Igaz ,de ha rossz a kapcsolat közöttük ,mert csalódott benne ,akkor Tőle volt illetlenség ha meghívta.."- en erre valaszoltam. Vagy kerdeztem.
A meghivott vendegekrol win 34gyel beszelgettel.