Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csináljon az, aki hitelből vett lakást, és most kirúgták? fórum

Mit csináljon az, aki hitelből vett lakást, és most kirúgták? (tudásbázis kérdés)


1 2
2009. jún. 7. 22:52

Sziasztok! Nagyon szomorú,hogy idáig jut valaki a mai világban.Ki tud kölcsön nélkül lakást venni?!Persze vannak ilyenek is,de az átlag ember sajnos nem!!!

A mi hitelünk biztositással egybekötött,tehát hosszabb betegség,munkahely elvesztése esetén a biztositó fizet.Ha van ilyen Nektek is,akkor nincsen baj,de ha nincs,akkor a Banktól kell kérni halasztást.3-6 hónapra adják ilyen esetben,általában.

A másik nehéz dolog pedig,hogy sürgősen munkahely után kell nézni,akár egy ideig többet is,természetesen,ha van!!!!

Nagyon sajnállak benneteket és szurkolok,hogy kikerüljetek hamar ebből a helyzetből.

36. madicken (válaszként erre: 14. - Tibike)
2008. júl. 4. 13:14

Üdv mindenkinek,

Azt hiszem hozzá kell, hogy szóljak a témához. Én egy munkaerő-kölcsönző cég HReseként dolgozom, és szerencsére a jobbak közül valónál. A fejvadászoktól abban külömbözik a kölcsönzőcég, hogy mi nem vadásszuk a jelölteket, hanem megvárjuk, hogy Ők jelentkezzenek. A cég eleve 18 éves...azért ez bíztató szerintem.

Egyre több jelentkezőre van szükségünk, mivel a multik tényleg szeretik rajtunk keresztül kölcsönözni embereiket, ennek több okait megosztanám Veletek, hogy értsétek, miért:


HRes költségeket tudnak megtakarítani így (hirdetési díjak, adminisztráció lerövidítése, nem nekik kell bejelenteni az új dolgozót, és a törvényességre figyelni, dolgozói panaszok jó részét, munkáltatóikat, munkaszerződést és munkakörit mi biztosítjuk, ráadásul garanciával vesszük fel nekik a jelöltet.: Ha nem válik be, akkor mi intézzük a felmondást és a személycserét... és nem utolsó sorban azért választanak minket, mert tényleg szakemberre akarják bízni az előszűrést, kiválasztást.


Ez egy jó példa szerintem egy normálisan működő kölcsönző cégre nézve, tehát nem kell feltétlen rosszra gondolni ha ilyen céggel találkoztok. Persze érdemes a cég internetes oldalát megnézni, és figyelni a részletekre: a munkaszerződés mintáját felvétel előtt el lehet kérni, megmutatni jogásznak, hogy valóban végi-e az érdekeidet.


A multik nevét egyébként azért nem írhatjuk a hirdetésekbe, mert Ők kérik ennek titkolását, nehogy oda jelentkezzenek közvetlenül boldog-boldogtalan az Ő HRükre mindenféle előszűrés nélkül, hiszen a saját HRüknek is megvan a maga feladata, és így akár több száz felesleges interjút is le kellene vezetniük..


A jelentkezők a legtöbb esetben nem veszik figyelembe ugyanis az álláshirdetésben kért elvárásokat, és automatice elküldik az önéletrajzukat végzettség/nyelvtudás hiányában is, hátha.. (persze főleg a nyelvtudás elvárásánál nehéz kideríteni, tényleg kell-e mondjuk folyamatos angol, vagy csak blahiból kéri a munkáltltó)


SZóval szerintem érdemes próbálkozni, mert sosem lehet tudni, és ha valaki eleve elzárkózik a kölcsönzőcégektől, nem tuti 100, hogy sikerrel jár önálló kereséssel.


A mi cégünk (és nem írom le a nevét, mert reklámozni nem akarok) leginkább közép és felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek tud munkát ajánlani, és a nyelvtudás sajnos mostmár alapvetően fontos, de legalább a munkához is kapcsolódik: Ha kérjük az angol folyékony szintet, nem véletlen. :)

35. Katinkaboszi (válaszként erre: 33. - Ec63a7fc29)
2008. júl. 4. 12:00
Ez lenne a legjobb megoldás, de mi van, ha nem talál, mert ez a szokványosabb sajnos. Legalább is nem két hét alatt.
2008. júl. 4. 11:59

Nem olvastam vissza, ezért már lehet, h ajánlotta valaki, de be kell menni abba a banka, ahol a hitelt adták és megbeszélni velük.


Vannak lehetőségek a törlesztés tologatására, mert ezért kellett megkötni a szerződéssel együtt a biztosítást is. Nem a lakásét, hanem a bank felé.

2007. aug. 9. 06:51

Mit csináljon az, aki hitelből vett lakást, és most kirúgták?


Gyorsan keressen egy másik munkahelyet...

32. kingi7 (válaszként erre: 31. - 0a6ce1d48d)
2007. aug. 8. 09:33
Nem értem, hogy ez miért jobb, ha a saját lakásodban maradsz és úgy "fizeted" a törlesztőt. Persze erre megvan, hogy miből.
2007. aug. 8. 07:08
Ilyenkor szokták csinálni, hogy valakinél "meghúzák" magukat, a lakást meg a tőrlesztő részletért kiadják albérletbe. Amíg nem rendeződik a munkahely.
30. kingi7
2007. aug. 7. 20:38

Ilyenkor jó, ha van egy komolyan kidolgozott pénzügyi stratégia minden eshetőségre. Ez azért jó, mert ha elveszíted az állásodat, akkor is tudod törleszteni a hiteledet. Van rá lehetőség.


Ha ez nincs, akkor kérni kell halasztást.

2007. júl. 6. 21:15
osztom az eddigi véleményeket. Kirakni nem fog a bank, ha saját tulajdonod, és benne laksz, törvény véd. Inkább kompromisszumra igyekszik, hosszú polgári peres eljárás útján tudná csak elvenni a kecódat. Nem szabad bújkálni, telefont nem felvenni, 3 hónap után KHR(BAR) listára tesznek. Ha semmi más lehetőséget nem találtál, és kilátástalan a helyzet, jobb, ha őszinte vagy velük: inkább átütemezik a szerződésedet hosszabb időre, kevesebb törlesztőrészletre (persze 1-2%-ért), de ez hosszú távon még többe kerül neked. Természetesen mindent meg kell próbálni, hogy ez elkerülhető legyen.
2007. ápr. 19. 16:24

Ha a pár kezdő háza, fiatal, nagyon komoly problémáik lehetnek ezután. Köztudomású, hogy a támagatott hitelek is lehetnek igen magasak, mert a kezdőtőke függvénye az egész és a hitel időtartamától is függ, hogy mekkora a törlesztőrészlet. Ilyenkor legjobb egy bankot megkeresni, aki hitelrendezéssel foglalkozik és ha átmeneti a munkanélküliség, akkor jó megoldásokat kínálnak, persze ezt később behozzák. Nagyon sajnálom azokat, akik ilyen helyzetbe kerülnek és nics háttér aki segíteni tudna.

Aki befektetési céllal vesz és kiadja, fizesse meg, vagy hajtsák rajta végre, de ő is választhatja az előbbi megoldást.

A hitelfelvételnél a pénzügyi mobilitást is figyelembe veszik a bankok, ekkor el kell adni valami olyant, amit könnyen pénzzé lehet tenni. Akinek ilyen sincs az nagyon nagy probléma és biztos, hogy kétségbeejtő a helyzete.

27. lamoni (válaszként erre: 26. - Castellina)
2007. márc. 28. 11:11

Bocsi, ha kissé elragadtattam magam. Felénk is jó üzlet lakást venni és kiadni, ha valakinek van plussz pénze, vagy még fiatal jól keres és nincs párja vagy még nem akar összeköltözni vele, esetleg elférnek a szülőknél. Biztos, hogy jó befektetés, és hamar megtérül. Egy másfél szobás lakásért havi 50 ezret simán elkérnek.

De amiről én írtam az egész más. Ha valaki berendezkedik a párjával, örül hogy eljöhetett a szülőktől, esetleg már babát is terveznek kizárt, hogy kiadná. Egy lakásfelújításhoz egy vagyon kell, ha még sokmindent maga csinál is az ember.

26. Castellina (válaszként erre: 24. - Lamoni)
2007. márc. 27. 23:30
Bocsi, de az általad emlitett jelzőkről nem volt tudomásom. Mifelénk sokan vesznek használt lakást hitelre, mivel olcsóbbak. Mielött beköltöznének, kiadják albérletbe, ha nem tudják fizetni. Errefelé ez jó üzlet. Ingyen jutnak lakáshoz. Persze, saját építésű ház esetén érthető, hogy kiakadtál, én se adnám oda másnak.
2007. márc. 27. 22:05
Valamennyi időre adnak haladékot. Talán fél évre, vagy 3 hónapra.
24. lamoni (válaszként erre: 23. - Castellina)
2007. márc. 27. 20:25
Szia. Te ezt komolyan gondoltad? Ha valaki építkezik, vagy klasszul felújít egy lakást, és bebútorozza, kinek van szíve idegeneknek kiadni, hogy lelakják az egészet, és tönkretegyenek mindent. Én inkább elvállalnék mindenféle szar munkát.
2007. márc. 27. 19:19
Költözz rokonokhoz (szülökhöz) és add ki albérletbe a lakást, abból fizesd a hitelt, amíg nem lesz munkahelyed.
2007. márc. 27. 19:02
Keres egy másik munkahelyet,de sürgősen.
21. f72d419d5f (válaszként erre: 20. - Margareta51)
2007. márc. 27. 14:18
Még is karácsony előtt rekordot döntött a hitelfelvétel...
2007. febr. 23. 06:53
a mai vilagba hitellt fel venni batorsag kell.
2007. febr. 19. 19:26
Az a baj, hogy ez az eset egyáltalán nem elképzelhetetlen, hisz a mai viszonyok mellett senki nem tudja garantálni, hogy a lakáshitelek 15-20-25-30 éves futamideje alatt seemi nem változik meg az életünkben. (munkahely megszűnés, betegség, válás) Sajnos bele vagyunk kényszerítve ezekbe a bizonytalan helyzetekbe, erre fel kell készülni. :o(
18. kft
2007. febr. 19. 15:33
Ja munkahely betegnek nincs,még 4 órás sem.Vizitdíj viszont igen.Igaz,nem is tudnék eljárni,de otthoni munkát vállalnék szívesen,ha lenne!!!
17. kft
2007. febr. 19. 15:31
Földönfutó lesz.Ennyi.Ha csak nincs valami gazdag rokona.Én például nem tudnék segíteni a gyerekemnek,nyugdíjból.Megtakarítás nincs,betegség van,meg még egy iskolás gyerek.Minimálbéres voltam,abból nem lehet spórolni!!!!
2007. febr. 18. 18:23

Én személyi hitelt vettem fel még 2004-ben és igencsak nagy bajba kerültünk a férjemmel amikor csődbe ment a cég ahol dolgoztam.

Végül a szülők segítettek kifizetni, amit a mai napig nem tudunk meghálálni. 1.2M nem kis összeg a mai világban és eddig csak a kamatokat fizettünk. Eleve ennyi volt a kiindulási tőke is és ugyanott tartottunk 2,5 év után ahol elkezdtük.

15. lamoni (válaszként erre: 14. - Tibike)
2007. febr. 12. 08:41

Egyetértek veled. Az interneten tényleg nem sok normális állás van. Én is észrevettem, hogy több helyen is ugyanazt az állást hirdetik. Nekem a 20 helyből kb. 5 jelzett vissza, ebből 2 helyre hívtak be. Persze ennek nagy részét a Szuperinfóban találtam, és ismerős cégek voltak. Bár lehet, hogy ez is volt a gond, mert az egy városban lévő cégek vezetői tartják egymással a kapcsolatot.

Nekem a HR-es munka is jó lenne, de felénk ritkán hirdetnek ilyet, vagy csak kamu.

A mai világba szerintem is nagy rizikó otthagyni egy aránylag bevált állást, bár akármilyen indokkal, több éves szakmai tapasztalattal, és határozatlan idejű szerződéssel is bármikor elküldhetnek.

Áruvásárlási hitelt én se vennék fel, min. 20%-os kamatra, de a lakáshitelt sokszor be kell vállalni, ha akarsz valamit kezdeni az életbe. Az albérletet se jobb fizetni, ez legalább megmarad.

Az egész helyzetet a kormánynak köszönhetjük, ők ott jól elvannak, mindent megszüntetnek, ami a fiatalokat, és azt a kis dolgozó réteget érint. Miközben az embereket szorongatják, a saját béremeléüket, és a költségtérítésüket nem csökkentik, az ő béremelésük mindig meg van szavazva.

14. tibike
2007. febr. 10. 23:32

Hozzáfűzés:Az internetes álláskeresés is elég borzasztó (expressz.hu,profession.hu,stb.), meg a mindenféle maszek munkaközvetítő kft.-k (városonként 5db) is. Kb. 20 helyre küldtem el az önéletrajzomat e-mail-ben, konkrét állásra, ebből egy sem válaszolt. Ezek a kis munkaközvetítő irodák meg amolyan direkt marketing-ügynöki módon rátelepszenek az álláshirdetésekre,beépülnek a munkaadó és a munkavállaló közé, és burkolt módon, cégnevet nem említve, munkakört átfogalmazva reklámozzák a legrosszabbul fizető és leginkább lejárt multicégek álláshirdetéseit.

Így fordult elő az, hogy egy ugyanazon állásra háromszor jelentkeztem, három állásinterjúm lett volna, ha nem állítom le a másik kettő munkaközvetítőt, és nem jövök rá, hogy ugyanazt a sz*rt akarják rásózni az emberekre.

Nézzétek meg: nem kell sehova asztalos, vagy kőműves, vagy bármi. Ilyen nincs. PR meg HR meg IT, meg operátor van.

A külföldi munkalehetőségek 99%-a átverés.

Amikor meg ezt,meg azt, meg amazt keresnek Győrbe, Fehérvárra, Mosonmagyaróvárra egyszerre,egy hirdetésben, nos,az meg "fejvadász" cég, ami számtalan veszélyt hordoz magában.

Én azt mondom, akinek állása van és éppenhogy megél belőle, az le ne számoljon ebben a mai helyzetben!

Kölcsönt, áruvásárlási hitelt pedig nem szabad felvenni még egy darabig, az biztos.

2007. febr. 6. 15:22
Szörnyű csapás lehet annak aki ezt megéli.Mindenképpen munkahely után kell nézni,csak az a baj,hogy a munkaadók iszonyatosan kihasználják a szorult helyzetedet és ezáltal minden rossz munkát bevállalsz.
12. lamoni
2007. jan. 22. 11:40

Szerintem, ha valakit kirúgnak nem egyszerű jó állást találni, legalábbis vidéken nem. Pesten egy hét alatt lazán találsz magadnak, de egy kisvárosba gyorsan terjednek a hírek, főleg ha olyan munkakörbe vagy. A munkaügyibe mindenképp érdemes bejelentkezni, és az interneten nézelődni.

Emike találtál már valamit?

2006. dec. 19. 14:32
Mindenképpen szólj be a bankba.Meg értőek,és néz melót.
10. emike
2006. okt. 29. 20:53
Most sajnos nagyon sokan kerültek,kerülnek ilyen helyzetbe.Én nagyon sajnálom,hogy ez a helyzet nálunk.
2006. okt. 26. 10:50
harakirit követ el! szörnyű helyzet! ész nélkül keres állásokat! akár többet is el kell vállania!
2006. okt. 21. 04:58
Nézd meg, hogy kötöttél-e hitelfedezeti biztosítást, amikor megvetted a lakást, mert ha igen, akkor ilyen esetben fizet a biztosító. Persze azért munka után sem árt nézni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook