Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit csináljak így felmondás előtt? fórum

Mit csináljak így felmondás előtt? (beszélgetős fórum)


23. Solar-Tochter (válaszként erre: 17. - Falipapir)
jan. 16. 19:58
Akár ki is léphet, már másnap, ha van új munkahely. Miért ne?
22. Falipapir (válaszként erre: 21. - Aszparagusz)
jan. 16. 17:43
Viszont ha 4 órát vállal, felvesznek valakit 8 órában, aki betanul mire felmond. Magyarul, nélkülözhetőbb mintha 8 órát vállal, és nem vesznek fel új embert. Ebben az esetben ragaszkodhatnak a felmondási időhöz, mivel nincs utódja. Előbbinél sokkal nagyobb esély van arra, hogy eltekintenek tőle.
21. aszparagusz (válaszként erre: 17. - Falipapir)
jan. 16. 16:26

Semmi köze a "szabadulásnak" ahhoz, hogy 4-6-8 órában dolgozik.

A felmondási idő ugyanannyi. Ha te mondasz fel, le kell töltened a felmondási időt, kivéve, ha a munkáltató eltekint ettől. A felmondási idő a munkáltatónál eltöltött időtől függ, nem pedig attól, hogy hány órában dolgozott ott.

20. Amaunet (válaszként erre: 19. - Falipapir)
jan. 16. 13:00

Bocsánat, nem tudom, hogy ezeket a gondolatokat hova tegyem. A fi. csak arról írt, hogy rosszul érzi a munkahelyén magát és folytonos a furkálódás.


Nem tudjuk mióta dolgozik ott, milyen a viszonya a közvetlen főnökével, a közvetlen főnöke egyben a munkáltatója-e vagy ő is egy beosztott. Nem tudjuk, hogy hogyan ítéli meg a főnöke, a munkáltatója az eddig végzett munkáját.


Egyébként régen igen, az ember igyekezett lojálisnak lenni a munkáltatójával. Régen, ha beállt valahova dolgozni az ember, akkor onnan is mehetett nyugdíjba.

Ma már meg kell kűzdeni egy belépésért is.

19. Falipapir (válaszként erre: 18. - Amaunet)
jan. 16. 12:05

Régen volt egy mondás, ami így szólt:

Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.


Minden kapcsolat a kölcsönösségen alapszik. Ilyen a munkakapcsolat is.


Ha egy munkavállaló beleszarik a munkájába, ne várjon a munkáltatójától semmi jót. Ez fordítva is igaz természetesen.

Sokszor találkoztam olyannal, hogy egy munkavállaló a jó munkájának köszönhetően kapott fizetésemelést, vagy egyszeri bónuszt valamiért, akár előléptetést, akik meg szarul dolgoztak egyből nekiestek, hogy mert nyalsz a főnöknek, meg tuti lefeküdt vele, és keverték a szart a háta mögött. Aztán amikor felmondott(mert egy jó munkaerőre mindenhol szükség van, és könnyen talál mást), és a többiek nyakába szakadt a munka amit elvégzett helyettük, akkor meg kuss volt.

többnyire a aki jól dolgozik, az odafigyel a környezetére, és pontosan fel tudja mérni milyen következményei vannak a környezetére egy egy döntésének.

Aki szarul dolgozik, azt nem érdekli semmi, csak hogy neki jó legyen.

jan. 16. 11:01

Ne keltsetek már bűntudatot benne akkor, ha munkavállalóként a saját és nem a munkáltatója érdekeit tartja szemelőtt!

Miért kéne lojálisnak lennie egy olyan munkáltatóval, munkahellyel ahol nem érzi jól magát és felmondani készül?

Tartsa be a törvényi előírásokat a felmondással kapcsolatban, hogy ne lehessen kifogása a munkáltatónak és ennyi.

Nem önzőség az, ha a saját céljait és érdekei mentén cselekszik. Egy személlyel kapcsolatban talán az lenne, de egy munkáltatóval?

A munkáltató majd megoldja a saját problémáit.

Nem az ő problémája az, ha nem foglalkoztat elég embert ahhoz, hogy egy ilyen kiesést kezelni tudjon.

17. Falipapir (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 16. 09:44

Szerintem jobban járnál 4 órában.

Könnyebben szabadulsz ha felmondasz.

Ha 8 órát választod, nem vesznek fel senkit, és felmondasz le kell töltened a felmondási időt, és ezzel elbukhatod az új állást.

Ha önző vagy, ne várd hogy a főnököd jó pofit fog vágni hozzá amikor felmondasz.

16. Amaunet (válaszként erre: 12. - Napsugár8)
jan. 16. 08:53

"Es nem is szívesen jelentkeznek át 8 órába mert nem is nagyon érzem jól magam, megy a fúrás a kibeszélés, sokszor gyomorgörcsöm van."


Ilyen körülmények közt én nem tudatnám előre, hogy fel fogok mondani.

Kérdés, hogy van-e felmondási ideje, mert akkor az alatt is ki lesz téve a szivatásoknak, ha már tudják, hogy el fog menni.

Saját érdekében csak akkor szólnék a felmondásról, mikor már biztos a következő állás.

15. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 16. 07:17
Ahol közösség van, ott ez megy. Mindegy hová mész dolgozni, ilyen emberek mindenhol vannak! Nem ma kezdődött! De, ha 6 órát kibírsz, azt a kettőt már nem? Nem csak lusta vagy? Amúgy felnőttként engem mindig meglep valaki ennyire tehetetlensége. Most nem egyszerű munkát találni. Illetve de, de olyan kritériumok és bizonytalanság van, hogy nem tudni mi lesz 1 óra múlva! A döntés a te kezedben van!
jan. 16. 07:13
Szerintem ne mondjál fel addig amíg nem lesz uj minkahelyed. Ja és ne foglalkozz azzal,hogy mi lesz a fónököd reakciója ez az idó elmúlt amikor azzal kell foglalkozni ,hogy mit mond vagy mit gondol a főnók .Szard ée nagyivben addig dolgozz még nincs uj munkahely és ne kösd az orrukra,hogy neked mi lesz a következó lépésen az csak rád tartozik. Kapitalizmus van kislány!!!KIZSÁKMÁNYOLÁS!!!
13. Napsugár8 (válaszként erre: 4. - Zsifi1)
jan. 16. 07:11
Valóban nem tudjuk, Pesten, vagy vidéken él-e. De mint tudjuk, Pesten belül is vannak akkora távolságok, mint vidéken két kisebb település között. És az oda-vissza bumlizás az senkinek sem jó.
12. Napsugár8 (válaszként erre: 7. - Levarosbukta)
jan. 16. 07:08
Nem naív, csak úgy gondolom, ez a tisztességes. Nem azért fog munkahelyet váltani, mert ezzel tele a hócipője, hanem mert a magánélete (=összeköltözni a párjával) úgy alakul. És ez esetben a főnök is másként fogja nézni, kezelni az egész dolgot, ha előre tud róla, mire kell számítania. Hiszen úgyis csak hetek kérdése, mikor fog felmondani.
jan. 16. 06:39
Azt csináld, ami neked jó. A párod mit mond?
10. jucika33 (válaszként erre: 8. - Andi6020)
jan. 16. 06:29
Nem, nem mindenkinek van annyi tapasztalata, hogy tudja, mivel tartozik egy munkahelynek. Van, aki lelkiismereti okokból igenis gondolkodik ezen. És van olyan munkahely, ahol ez jogos is. Csak a leírás alapján Fóruminítóé nem ilyen.
jan. 16. 06:27
Én is úgy gondolom, hogy ilyen munkahelyen nem kell senkinek az orrára kötni a terveidet. Tapasztalatom szerint, ahol rossz a hangulat, ott mindig fentről fúj a szél, nem valószínű, hogy a főnök egy megértő, normális ember. Nyugodtan legyél nyolc órában, aztán amikor találsz mást, felmondasz. Ez egy munkahely, szabályokkal, amik mind két félre vonatkoznak. Egyébbel, azt gyanítom, nem tartoztok egymásnak. Inkább nézz utána, hogy felmondáskor nálatok mennyi a felmondási idő, mire kötelezhetnek. Ott készülj a legrosszabb variációra és hátha jobban jössz ki mégis belőle.
8. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 22:17
Tényleg ehhez fórum kell? Felnőtt, dolgozó ember vagy, csak van annyi eszed, hogy tudd, hogy mit akarsz, és neked mi a jó.
7. levarosbukta (válaszként erre: 3. - Napsugár8)
jan. 15. 22:07
Te mondd csak tényleg ilyen naiv vagy? Főnöknek csak a legutolsó és legvégső esetben szabad elmondani hogy váltani szeretne valaki. Mindenki úgy sütögeti a pecsenyéjét ahogy akarja.
6. VendrinerPiroska (válaszként erre: 4. - Zsifi1)
jan. 15. 22:01
Teljesen igazad van. Átmenetileg a 8 óra biztosan kibírható. Ha azzal a gondolattal mégy be, hogy "ti nem tudjátok, de én már nem sokáig leszel itt" jobban fogod tűrni. Többet nem lesz tétje.
jan. 15. 21:30
*fáma
4. Zsifi1 (válaszként erre: 3. - Napsugár8)
jan. 15. 21:30

Arról nem szólt a fám, hogy másik városba is költözik.


Nézd a saját érdekeid kedves FI! Ahogy a főnököd is azt tenné/teszi... Tudod, hogy csak bizonyos időre szólna ott a 8 óra, míg nem találsz másikat. Ez és a célotok lebegjen előtted! Ez segít kibírni. Szorítok, hogy minél hamarabb megtaláld a Neked megfelelőt!

3. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 21:12

Mondd meg a főnöknek őszintén, mit terveztek a pároddal. Tehát a pénzre nagy szükséged lenne, viszont amikor a másik lakóhelyeden találsz munkahelyet, abban a percben költözöl és itt felmondasz.

Amíg ő nem talál 8 órásra megfelelő munkatársat, addig szívesen elvállalod, de ha hamarabb talál új munkatársat, mint nálad a dolgok eljutnának a költözésig, maradnál még napi 4 órásnak. Szerintem ez így tisztességes, és ha még akár csak egy-két hétre leszel 8 órás, az is pénz. Elküldeni nem fog, kell a munkaerő. És így legalább arról is tud, hogy előbb-utóbb helyetted is keresnie kell valakit.

2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 21:06

Nem, nem lenne bunkóság. A saját érdekeidet nézd!

Legyél csak nyolc órás. Kibírod azt az időt felmondásig + a felmondási idő, ha kell a pénz.

Munkát keresni pedig egy-egy szabadnap (esetleg táppénz) is elég, ha interjúre kell menned.

jan. 15. 20:21
Jelenleg 6 órában dolgozom. Nem maradhatok 6ba csak 4 vagy 8 órában. De ha 4 órában maradok vesznek fel valakit 8 óraban ha maradok 8 órában akkor nem. De hamarosan szeretnénk össze költözni a párommal és munkahely váltáson vagyok csak még nem találtam sajnos. Szóval most nem tudom mennyi értelme lenne át kéretni magam 8 órába ugy hogy bármikor felmondhatok ha fel vesznek valahova. Ez nem lenne bunkóság? Ha pl holnaptól már 8 órás vagyok de 2 hét múlva meg már felmondok? Ti mit csinálnátok. Nyilván 8 óraban nehezebb lesz a munka keresés is. Es nem is szívesen jelentkeznek át 8 órába mert nem is nagyon érzem jól magam, megy a fúrás a kibeszélés, sokszor gyomorgörcsöm van. 6 órában még kibirható volt. Viszont költözés előtt meg jól jönne a pénz is. Nagyon agyalok mit kéne tennem. Nem tudom mi lenne a helyesebb döntés.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook