Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csináljak, hogy le tudjam szedni a főtt tojás héját? fórum

Mit csináljak, hogy le tudjam szedni a főtt tojás héját? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
2007. okt. 7. 10:35
És ez a módszer vkinek még újdonság volt????
43. d@nu (válaszként erre: 41. - Gerna)
2007. okt. 6. 23:50
Ez jónak tűnik... :)
42. Roni24 (válaszként erre: 27. - Teveszme)
2007. okt. 6. 11:25

Kipróbáltam, szuper módszer! :)))

Miután megfőztem, lehűtöm nagyon hideg vízzel, kétszer cserélem rajta a vizet, benne hagyom őket, míg egyet kiveszek, megkoccantom, és szétropogtatom a héjját a kezem között, utána visszamártom a vízbe, és ott szedem le szinte egyben az egész héjjat, így még az sem fordul elő, hogy ráragad itt ott a tojásra.

41. gerna
2007. szept. 28. 21:59
" Jelentõs mértékben gyorsítható a tisztítás, ha a két végét beütjük, és a keményre fõzött tojás héját az asztallapon kézzel hengergetve megropogtatjuk. Ha mindezek ellenére nem boldogulunk vele, akkor egy idõre tegyük vissza a hideg vízbe, mert az összetört héj alá szivárgó víz elválasztja a hártyát a fehérjétõl. "
2007. szept. 28. 21:13
A vizbe rakok sót amikor fözöm és utánna hideg vízbe teszem
2007. szept. 20. 06:56
Ha megfőtt, azonnal hidegvízbe teszem, az cserélem is és abban hagyom kihűlni. Ez többnyire bejön. Ha mégsem? Hááát...:)
2007. szept. 20. 02:36
Hideg bőven sózott vizben főztem,majd mikor megfőtt hidegvízben lehűtöttem és csak utána szedtem le a héját.Ma már elektromos tojásfőzöm van, ami nem egy drága dolog de csuda szuper.
2007. aug. 29. 07:48
Sok só a vízben. De gyakran tényleg a tojásokon múlik. Azokba pedig sajnos nem lát bele az ember előre.
2007. aug. 29. 06:01
Én leöntöm a forróvizet és többször cserélem rajta a hideget. Összetörögetem, "megsodrom" a tenyeremben és általában lejön. Van viszont, amikor így sem jön le - akkor lehet mérgelődni:)
35. dee7182d35 (válaszként erre: 33. - LoLiNa)
2007. aug. 28. 16:58
Én úgy tudom,nem hideg víz alá kell tenni,hanem a főzővízben kell lehűlnie.
34. esjé
2007. aug. 28. 16:33

Én összetöröm az egész héjat rajta. Megtöröm egy helyen, aztán végiggörgetem, hogy jól megtörjön mindenhol. Nekem így könnyebben lejön.

A múltkor láttam a Nigellában, hogy egy gyufaszálat kell a vízbe rakni, így ha főzés közben megreped a héja, sem folyik ki a fehérje.

33. LoLiNa
2007. aug. 28. 07:14
én hiába teszek bele sót, hiába teszem rögtön hideg viz alá.. nem mindig jön le könnyen és szépen
32. d@nu (válaszként erre: 29. - 0a6ce1d48d)
2007. júl. 3. 19:05

:)))))))

Ilyesmit gyanítottam én is, mármint a teljes kihűlést. Köszi! ;)

2007. júl. 3. 18:24
Altalaban en is teszek jocskan sot a fozovizbe, ugy egesz jol lejon.
30. Teráz
2007. júl. 3. 17:50

A főzővízbe sót kell tenni!!!

(tuti tipp,a férjem séf)

2007. júl. 3. 17:26
Kis mértékben a tojástól is függ, de a tojásnak az a tulajdonsága, hogy a külső rész (héj) előbb hűl ki mint a belső része. Ezért minden hiresztelés ellenére ha azonnal hűtik, akkor a fizikai összehuzódási tulajdonsága miatt nehezebben válik el a belsejétől. Meg kell várni a teljes kihülést, akkor simán lejön. (Pl.: a husvéti tojások is ezért pucolhatók olyan könnyen.)
28. mese
2007. júl. 3. 11:21
miután megfőtt, és jó forró, azonnal dugd hideg víz alá, és hagyd ott egy jó pár percig, ez mindig beválik:)
2007. júl. 3. 00:34
Én egy barátomnál láttam,hogy megfőzi a tojást,utána 15 perc után hideg víz alá tartja és elkezdi szétmorzsolni a héjját(a kezében villám gyorsan pörgeti)! Szinte egyben le tudja "húzni" a tojásról a héját.Érdekes,de így van.Mondjuk Ő napi egy-két doboz (10-20db) tojást elfogyaszt,de akkor is érdekes ahogy csinálja.
2007. júl. 2. 22:42
én hideg vízben áztatom egy kicsit.utánna már szépen lejön a tojáshéj.
2007. júl. 2. 16:02
Na! Sokat kísérleteztem, és arra jutottam, hogy a tojáson múlik! A mi boltunkban árult tojással mindegy mit csinálok, mindig lejön a héja, ellenben ha máshol veszek, akkor vagy igen, vagy nem. Így nem annyira a technikán mint a tojáson múlik sztem...
24. badonyimariaeva (válaszként erre: 23. - Badonyimariaeva)
2007. júl. 2. 16:00
*megfőtt
2007. júl. 2. 15:59
Ha mefőtt,tedd hidegvízbe.Nekem így mindíg lejön.
2007. júl. 2. 15:35
Én végiggörgetem a tenyerem alatt a konyhapulton. Azaz ízzé-porrá töröm a héját. Így mindig lejött még.
21. d@nu (válaszként erre: 20. - 7130b15964)
2007. jún. 24. 20:42

:DDDD

Nem azoknak, hanem a sonkalében főtt étkezésre szánt tojásoknak. :))

20. 7130b15964 (válaszként erre: 17. - D@nu)
2007. jún. 24. 20:37
Akkor fesd be őket, biztos, ami biztos:)))
2007. jún. 24. 20:36

vízbe só,a végén lehűteni hidegvízzel :)

ja,és a friss tojásról nem jön le szépen.

ezek saját tapasztalatok,senkit nem fogok megölni,ha neki nem ez vált be :DDDD

18. bevigy
2007. jún. 24. 20:30
A vízbe, amibe főzöd tegyél sót, de ne egy keveset, hanem egy jó teáskanálnyit, de ha több tojájst főzöl akkor annyiszor növeld ahány a tojás.
17. d@nu (válaszként erre: 16. - Mongi)
2007. jún. 19. 20:38

Legközelebb tuti, hogy kipróbálom ezt. :)


Nekem a legjobb észrevételem eddig az volt, hogy a húsvéti tojásoknak mindig szépen lejön a héja. :)))

16. mongi
2007. jún. 19. 19:45
Tudom,hogy hülyén hangzik,de én is már sok módszert kipróbáltam,de nálam az jött be,ami a legegyszerűbb.Leöntöm róla a vizet,hagyom állni 10-15 percig,s szépen lejön a héja.Nem kell se hideg víz,se állni hagyni,hogy teljesen kihűljön stb.
2007. jún. 19. 19:41
Kicsit meg kell törni a héjat /kanállal megütögetve, a két végén, a héjat hártyájával együtt lecsípni/ / - és hideg vizbe tenni, amig eléggé kihűl ahhoz, hogy kézbe lehessen venni. Garantáltan lejön a héja, ha kézbevéve mindenhol megtörögetjük
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook