Mit csinálhatnék a megmaradt cukrászhabbal? (tudásbázis kérdés)
Ezt nem tudom, de legközelebb megnézem.
Elképzelhető, hogy növényi, mert furcsamód a saját tortáimtól nem vagyok rosszul, de ha tejszínes ételt (tiramisu, tejszínes likőrök, tejszínes húsok, st.) eszek, akkor hányok 2 napig.
A "műhab" azért jó, mert van, aki allergiás a tejfehérjére.
Én is segítséget kérek, bár nem egészen ide illik.Olvastam, hogy a maradék tojásfehérje lefagyasztható.Nagy örömmel fagyasztottam a maradékot, de most nem tudom, hogy olvasszam fel.Mikróba nem tehetem, mert ott valószínűleg rántotta lesz, szobahőmérsékleten megromolhat. Mit tegyek?
A habmester az nem növényi zsírból van?
Nekem a tejszín az az igazi, boci tej tetején lévő tejszín.
a mű tejszínhab az nem!!! cukrászhab
a habcsók meg mittudoménmiből is készül:)
Pont tegnap csináltam egy jót (Habmester nevű cukrászhabom maradt, 2 deci).
Főztem egy hagyományos csokipudingot, kevergetve hűtöttem ki langyosra. Keményre felvertem a habtejszínt, és óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzáadtam a szinte már alig langyos, főzött pudinghoz. Szép, habkönnyű, homogén krém lett.
Desszertes poharakba töltöttem, behűtöttem, a tetejét tejszín sprayvel díszítettem tálaláskor, csokiforgáccsal megszórtam. (fél liter tejből készült pudinghoz 2 deci folyékony cukrászhabot vertem fel habbá.)
Milyen műhabra gondolsz?
Én pl. cukrászhabnak szólítom az általam elkészített (felvert) tejszínt, az a neve, hogy habmester, ezt teszem a tortakrémbe.
most talaltam;
6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
2 db citrom leve és reszelt héja
1 kis maréknyi aszalt vörös áfonya (opcionális)
1 kk szódabikarbóna
csipetnyi só
Tetejére:
50 g étcsokoládé
1 ek olaj
Elkészítése:
A fehérjét verjük közepes keménységű habbá, majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot. Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzáadagoljuk a citromlevet és reszelt héját. A lisztet keverjük el a szódabikarbónával és a felaprított vörös áfonyával, majd ezt óvatosan forgassuk bele citromos masszánkba.
Öntsük sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába és kb 25 perc sütés után tűpróbával nézzük meg átsült-e a süteményünk. Rácsra téve hűtjük, majd olvasztott csokival locsoljuk tetejét.
A csoki dermedése után recés késsel szépen szelhető
További ajánlott fórumok:
- Feleségem 4 hónapja külön utakon jár, de a 2 éves kisfiam szinte az egészet végignézi..mit csinálhatnék?
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Szülés utáni kilók ledobása! Csinálhatnánk akár együtt is!
- Karácsonyról megmaradt vagy megunt ünnepi ételek átalakítása, felhasználása
- Mire használható fel a rengeteg megmaradt csokitojás?
- Vajon mit csinálhatnék? Adjam fel, amit szeretek? Én ehhez...