Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csinálhatnék a megmaradt cukrászhabbal? fórum

Mit csinálhatnék a megmaradt cukrászhabbal? (tudásbázis kérdés)


23. a0c1361e44 (válaszként erre: 18. - Vikyci)
2013. aug. 29. 20:35

Ezt nem tudom, de legközelebb megnézem.

Elképzelhető, hogy növényi, mert furcsamód a saját tortáimtól nem vagyok rosszul, de ha tejszínes ételt (tiramisu, tejszínes likőrök, tejszínes húsok, st.) eszek, akkor hányok 2 napig.

22. SF
2013. aug. 29. 20:20
Felhasználás előtt 1-2 órával kiveszed, kutya baja se lesz. Gondolom, ha felverted, úgyis megsütöd/megfőzöd.
21. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 20. - TOP 10)
2013. aug. 29. 19:53
Kapard ki a kukába, és tanulj a hülyeségből.
20. TOP 10
2013. aug. 29. 13:53

A "műhab" azért jó, mert van, aki allergiás a tejfehérjére.

Én is segítséget kérek, bár nem egészen ide illik.Olvastam, hogy a maradék tojásfehérje lefagyasztható.Nagy örömmel fagyasztottam a maradékot, de most nem tudom, hogy olvasszam fel.Mikróba nem tehetem, mert ott valószínűleg rántotta lesz, szobahőmérsékleten megromolhat. Mit tegyek?

19. mosolyka1111 (válaszként erre: 16. - A0c1361e44)
2013. aug. 24. 16:54
Jó ötlet, köszi!
18. Vikyci (válaszként erre: 14. - A0c1361e44)
2013. aug. 24. 14:01

A habmester az nem növényi zsírból van?

Nekem a tejszín az az igazi, boci tej tetején lévő tejszín.

17. kisj (válaszként erre: 5. - Mmacus)
2013. aug. 24. 13:35

a mű tejszínhab az nem!!! cukrászhab


a habcsók meg mittudoménmiből is készül:)

16. a0c1361e44 (válaszként erre: 15. - Mosolyka1111)
2013. aug. 24. 13:31
Én ugyan erre gondoltam, csak én nem pudingból csinálom, azaz nem pudingporból, hanem én csinálom magát a krémet is, ami bármilyen ízű lehet.
2013. aug. 24. 13:26

Pont tegnap csináltam egy jót (Habmester nevű cukrászhabom maradt, 2 deci).

Főztem egy hagyományos csokipudingot, kevergetve hűtöttem ki langyosra. Keményre felvertem a habtejszínt, és óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzáadtam a szinte már alig langyos, főzött pudinghoz. Szép, habkönnyű, homogén krém lett.

Desszertes poharakba töltöttem, behűtöttem, a tetejét tejszín sprayvel díszítettem tálaláskor, csokiforgáccsal megszórtam. (fél liter tejből készült pudinghoz 2 deci folyékony cukrászhabot vertem fel habbá.)

14. a0c1361e44 (válaszként erre: 12. - Vikyci)
2013. aug. 24. 13:21

Milyen műhabra gondolsz?

Én pl. cukrászhabnak szólítom az általam elkészített (felvert) tejszínt, az a neve, hogy habmester, ezt teszem a tortakrémbe.

2013. aug. 24. 13:13

most talaltam;



6 tojás fehérje

15 dkg porcukor

15 dkg liszt

2 db citrom leve és reszelt héja

1 kis maréknyi aszalt vörös áfonya (opcionális)

1 kk szódabikarbóna

csipetnyi só


Tetejére:


50 g étcsokoládé

1 ek olaj


Elkészítése:


A fehérjét verjük közepes keménységű habbá, majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot. Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzáadagoljuk a citromlevet és reszelt héját. A lisztet keverjük el a szódabikarbónával és a felaprított vörös áfonyával, majd ezt óvatosan forgassuk bele citromos masszánkba.


Öntsük sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába és kb 25 perc sütés után tűpróbával nézzük meg átsült-e a süteményünk. Rácsra téve hűtjük, majd olvasztott csokival locsoljuk tetejét.


A csoki dermedése után recés késsel szépen szelhető

12. Vikyci
2013. aug. 24. 12:59
Miért jobb ez a mű hab, mint a normál tejszínhab?
11. a0c1361e44 (válaszként erre: 6. - Megi04)
2013. aug. 24. 07:53
Jaj, hát ez nem szomorú esemény:))))
2013. aug. 24. 07:52
Én megcsinálnám krémnek és pohárból megennénk. Mindig több krémet sikerül csinálnom, mint ami a tortába kell, így azok sorsa mindig ez lesz.
2013. aug. 24. 07:16
Kávéba vagy kakaóba bele és meginni :)
2013. aug. 24. 07:07
Süssél piskótatekercset , csinálj belőle Chalott-ot , eper-charlott, barack- , ...
2013. aug. 23. 23:06
gyümölcsöket bele, babapiskótával sorba rakni... vagy kekszel..
2013. aug. 23. 22:46
Én gondolkodás nélkül megenném....:(
5. mmacus (válaszként erre: 2. - Kisj)
2013. aug. 23. 22:18
? Habcsókot tojásfehérjehabból lehet sütni. Ez (mű) tejszínhab, nem süthető.
2013. aug. 23. 22:00
Gesztenyepüré :)))
2013. aug. 23. 21:54
Sütit sütöttem, viszont sok lett rá, igy most egy jó adag a hütöben pihen...
2. kisj
2013. aug. 23. 21:54
süssél belőle habcsókot
2013. aug. 23. 21:51
Mit csinálhatnék a megmaradt cukrászhabbal?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook