Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Mit ad nekünk az ősz? cikk

Mit ad nekünk az ősz?


Amikor már a ragyogó napsütést, a meleget felváltja a hidegebb, szelesebb és csapadékos időjárás tudjuk hogy elérkezett egy újabb évszak, ami az ősz.Ősszel a fák, bokrok gyönyörű tájat varázsolnak elénk.Használjuk az őszt arra, hogy lelkünket is felkészítsük a saját telére, azaz a pihenésre!
Mit ad nekünk az ősz?

Amikor már a ragyogó napsütést, a meleget felváltja a hidegebb, szelesebb és csapadékos időjárás tudjuk hogy elérkezett egy újabb évszak, ami az ősz. A legtöbb embernek ilyenkor a hideg, a szél és a csapadék jut eszébe. Az ősszel a nappalok is rövidülnek. Az emberek komorabbak és kevesebbet vannak a szabadban.

Az ősz nem csak ezt hozza magával. Mind az összes többi évszak, az ősz is rejt magában megannyi szépséget. Ősszel a fák, bokrok gyönyörű tájat varázsolnak elénk. Megannyi szépséget hoz ilyenkor nekünk. Lélegzetelállító a levelek sárga, arany, gesztenyebarna és bronzszínek kavalkádja. A különböző fák, bokrok mind-mind más színben pompáznak. A bokrok színes termései még jobban színesítik az amúgy se egyszínű őszi tájat. A természet ilyenkor egy gyönyörű ajándékot ad számunkra amit csak kevesen használnak ki. Ősszel egy-egy lassú, nyugodt séta az erdőben vagy akár csak az utcán feledhetetlen élményt ad. A gesztenyebarna színű levelek nyugalmat, természetességet árasztanak míg a sárga levelek melegséget, játékosságot sugallnak.

A mai rohanó világban használjuk ki az évszakok által nyújtott megannyi szép pillanatot!

Mutassuk meg a gyermekeinknek milyen szép a táj ilyenkor!

Mindenki tudja hogy az ősz az elmúlást jelenti. Ilyenkor sajnos megjelenik az őszi depresszió is. De nem kell hagynunk hogy eluralkodjon rajtunk! Egy-egy apró dolog és máris máshogy látjuk a természetet. Használjuk ki amit ilyenkor kapunk! A sok színű levelekből és termésekből gyönyörű képeket csinálhatunk egyedül vagy akár gyerekeinkkel együtt.

Ilyenkor is számtalan program közül választhatunk. Egy kis séta vagy egy esős hétvégi napon egy közös játék a gyerekekkel és máris vidámabban telt a nap. Az esős napokon többet lehetünk családunkkal és lehetőségünk van rá hogy párunkkal még jobban elmélyítsük a kapcsolatunkat. A választás csak rajtunk áll hogy szabadidőnkben folyamatosan a tv-t nézzük vagy inkább egy nyugodtabb, szebb helyen tartózkodunk, azaz a természetben.

Mindennek két oldala van. Az eső nem csak „bezár” az otthonunkba és szomorúságot, bánatot kelt bennünk, hanem életet ad a növényeknek és elmossa a „koszt”.

Lássuk meg a szépet és ne engedjük meg magunknak hogy egy ilyen szép évszakról csak a rossz dolgok jussanak eszünkbe!

Használjuk az őszt arra, hogy lelkünket is felkészítsük a saját telére, azaz a pihenésre!

Vannak dolgok amik elmúltak, dolgok amikre nincs szükségünk, gondolatok amik lehúznak. Csináljunk egy őszi nagytakarítást a lelkünkben is!

Örüljünk amit az élet adott nekünk! A gyerekekben meg van az a csodálni való képesség, hogy mindenek tudnak örülni és mindenben meglátják a szépet.

Álljunk meg egy percre és nézzük meg ezt a szép tájat és amikor már a fákról lehullottak a levelek és épp esik majd az eső, ne szomorkodjunk hanem a kezünkben egy forró csokival vagy teával egyszerűen nézzünk ki az ablakon és csodáljuk meg ahogy esik az eső, mert igen is szép amikor esik az eső!
Írta: Hópárduc1992, 2011. október 3. 13:08
Fórumozz a témáról: Mit ad nekünk az ősz? fórum (eddig 16 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook