Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

1081. mariskanéni (válaszként erre: 1078. - Redok)
2009. nov. 4. 15:39
ez szerintem, semmiképp nem a mirenatól van. Nem akarlak ijesztgetni,de nézesd meg magad nőgyógyásszal. Lehet,hogy csak a tej mirirgyek duzzadtak meg egy,vagy a hormon háztartásod ingadozik, de biztos ami biztos!
1080. Ditta73 (válaszként erre: 1078. - Redok)
2009. nov. 4. 14:21
Ha a Mirenától lenne, akkor mindkét melledere egyformán hatna.
1079. mariskanéni (válaszként erre: 1077. - Bogancs71)
2009. nov. 4. 13:08
Igazad van. csak az a furcsa,hogy minden ciszta felszívódik csak ez nem? Nem tudom mi volt a dokival,de máskor mindig türelemes elmagyarázta a dolgokat. Első alkalommal több mint egy órát beszélgettünk. Most meg műtét és pont. 20-án biztos,hogy én fogom a magyarázatot követelni és ha nem elégít ki érzékeny búcsút veszek tőle és keresk valaki mást aki nem akar azonnal megkéselni.
1078. redok
2009. nov. 4. 11:30
Egy hónapja van mirenám ,eddig minden rendben volt de most duplájára nött a jobb mellem.Ez lehet a mirena mellékhatása,el fog múlni?
1077. bogancs71 (válaszként erre: 1073. - Mariskanéni)
2009. nov. 3. 20:05
Nagyon szomorú világ van, nálunk is voltak - valószínűleg még lesznek is - leépítések. De az egészséged is nagyon fontos! Vigyázz rá! Ha lebetegszel - Isten ne adja komolyabb baj lesz - akkor megint ott vagy, hogy nem tudod fizetni a törlesztőt + ott lesz az egészségügyi problémád.
1076. 099c0bed40 (válaszként erre: 1075. - Manitu21)
2009. nov. 3. 06:27

Aztán még akkor is járhat az ember úgy mint ahogy én: egyetlen nap táppénz nélkül dolgoztam le másfél évet , kaptam millió egy dicséretet még a Diritől is (hogy mennyire szeretnek a betegek), aztán mivel szerződéssel voltam, mindezek ellenére sem hosszabbítottak meg, ahogy a többi szerződésest sem.

Most viszont már nyugodtan lehetek beteg.

1075. manitu21 (válaszként erre: 1073. - Mariskanéni)
2009. nov. 2. 21:21
Vacak egy világot élünk, a munkahelyet az egészségünk elé kell sorolni...rúgja meg a macska...
1074. 099c0bed40 (válaszként erre: 1073. - Mariskanéni)
2009. nov. 2. 19:31
Igazad van a Magad szemszögéből, én se mennék, bármilyen nem illő dolog is ilyent írni valakinek. :(
2009. nov. 2. 12:27
Hát most én várakozom,mert a múlt hónapban találta. én is a sima aloe gélt iszom,meg a cicka fark fű teát, és füdőt is csináltam. Mindegy milyen a ciszta az idén semmi képp nem megyek műtétre. Leépítések vannak nálunk és nem szeretnék a leépítettek között lenni. Nem beszélve arról,hogy a házam törtlesztőjét nem fogja a doki sem kifizetni helyettem.
1072. 099c0bed40 (válaszként erre: 1070. - Mariskanéni)
2009. nov. 2. 10:44

Szia, ez sok tényezőtől függ, attól is hogy mekkora a ciszta és hogy pontosan hol van a petefészeden kívül vagy belül, azaz a laparoszkóppal hozzáférnek-e rendesen.

Egyébként 5 cm-es nagyságig nem nyúlnak hozzá, hanem várnak hogy hátha felszívódik, kivéve ha ún "csokoládé ciszta, azaz elfolyósodott vér van benne. Azt sajnos azonnal műteni kell.

Sajnos a Mirena hajlamosít cisztaképződésre, és méhen kívüli terhességre is, csak ezt nem annyira szokták reklámozni, mert rontaná az imidzsét.

1071. nemetherika (válaszként erre: 1070. - Mariskanéni)
2009. nov. 2. 10:43

Nem semmi.Vigyázz magadra. majd 20 a után írd meg légyszíves mit mondott a doki kíváncsi vagyok rá.

A barátnőmnek is van cisztája de neki nem akarta megműteni a doki vagy Ő is nem akarta megműttetni.

Ő iszik ilyen aloe verás mézes ízű állítólag jó rá bár ki tudja...

2009. nov. 2. 10:37

Ultarhanggal vették észre. A doki műteni akarja és nem fogom engedni a műtét majd csak ha komolyabbra fordulna a dolog. Féltem a munkehelyem. Állítólag mindenkinek azt mondják,hogy laparascopia aztám meg mire felébred akkora vágás van a hasán.

Nem mondta,hogy felszívódik-e. 20-án megyek vissza. Persze félek a műtéttől, és igyekszem elkerülni.

1069. nemetherika (válaszként erre: 1068. - Mariskanéni)
2009. nov. 1. 22:20

ultrahanggal vették észre?

kiveszik a cisztát?

nem fog felszívodni?

hasi sebbel vagy csak pontokon keresztül mennek a cisztához?

Mikor?

Nem félsz?

2009. nov. 1. 17:24
Nekem egy éve van mirenám. Agusztusig minden ok! Minden happy. De augusztusban és szeptemberben kétszer volt meg. Annak rendej szeritn vissza is mentem ellenőrzésre és hipp hopp egy ciszta van a bal petefészkemen amitől fáj a derekam. Most műtét előtt állok. De a mirenám maradt a helyén!
2009. nov. 1. 13:31

Nekem júniusba rakták fel szedek még most is napi 500 mg C vitamint nem fáj semmim nem jött meg néha havi 1-2 * érzek valami pici fájást ezt ennek tudom be de lehet , hogy nem..

Hullik a hajam vagyis mostmár nem is annyira tehát lehet Őszi hajhullás volt..

mit is irjak

ja

nem igazán kívánom a dolgokat tehát ez a bajom csak

vagy csak nincs rá időm és fáradt vagyok..

nem is tudom..

de jó, hogy nem jön meg még az is betenné a kiskaput..

1066. 099c0bed40 (válaszként erre: 1065. - Kismilanka)
2009. nov. 1. 09:09

Szia, fél év türelmi időt szoktak mondani, ha májusuban rakták fel akkor az nov, azaz valamikor most telik le.

A mensesnek nem kell sehogy beállnia, az esetek nagy %-ban totál megszűnik a vérzés, mert nincs nyálkahártya ami leváljon.

Hogy a derekad meg a hasad fáj az viszont nem jó, én első körben javasolnék egy nőgyógysázt aki csinál egy hüvelyi UH-oz, hogy az eszköz rendben a helyén van-e, és nincs-e valami olyan mioma vagy egyéb nyálkahártya rendellenesség a méhedben, amit nyomhatna a Mirena.

Ha nem találnak semmit, s a panaszaid akkor is fennállnak, akkor marad a levétel, vagy a további türelem, ameddig bírod. ( én így voltam, sőt össze-vissza véreztem is tőle, ergo levetettem a fenébe. )

2009. nov. 1. 07:46
sziasztok valaki válaszoljon légyszíves !!! akkor most normális az ha májusba raktak fel és 2volt meg a mesim a derekam leszakad olyan mint ha meg akarna jönni most is Mikor áll be normálisan a menses???vagy nem fog ez a természetes?
1064. manitu21 (válaszként erre: 1052. - Bogancs71)
2009. okt. 31. 19:44
Szia Bogáncs! Semmi ellentmondás, épp azt írtam, amit mondtál, hogy az elégedettek nem jönnek vissza beszámolni, én éppen ezért teszem, hogy legyen jó tapasztalat is fent. Egyébként még mindig minden oké, nagyon örülök hogy nincs semmi gond. Bár a bőröm tényleg nekem is zsírosabb kicsit mostanában de nem is jutott eszembe ilyen összefüggést keresni az aljam és a tetejem között... :)))
1063. peggy13
2009. okt. 31. 08:09
Sziasztok! Még mindig nagyon vérzek. Nincs olyan aki vetetett le ilyen sok idő után (6 év) Mirenát és van erről valami tapasztalata? Azt mondták ez a megvonásos vérzés de ilyen sokáig és ennyi?
1062. Mogyoró (válaszként erre: 1059. - Bogancs71)
2009. okt. 30. 21:39
Köszönöm a válaszokat, türelmes vagyok. Igen,nekem is szex után szokott begörcsölni,vagy amikor meg kellene hogy jöjjön. Szerdára beterveztem az orvosomat,azt hiszem egy laborpapírt kérek,ez a gyulladás érdekes,nekem is volt az elején! Lehet,hogy ez ilyen visszatérő dolog? Pattanás,zsíros haj nálam is jellemző,de ez is kiszámíthatatlan időközönként.
1061. bogancs71 (válaszként erre: 1060. - Vviki2)
2009. okt. 30. 20:14
Sajnos igen, pedig nem vagyok ájulós. A hajam zsírosodásától én is ki voltam teljesen. Moshattam minden másnap.
1060. vviki2 (válaszként erre: 1059. - Bogancs71)
2009. okt. 30. 19:51

Elájultál? :-O Húúúú...le sem vetetem...:-S

Nekem is zsíros lett a bőröm, a hajamról nem is beszélve....:-(

1059. bogancs71 (válaszként erre: 1057. - Mogyoró)
2009. okt. 30. 16:32

Szia!

5 hónap alatt 1 mensi? Az jó eredmény! Engem a folyamatos vérezgetés, maszatolás is nagyon zavart, soha nem tudtam előre mikor lesz, így állandó "készenlétben" voltam, de az ok ami miatt úgy döntöttem, levetetem, az a görcsös fájdalom volt. Jellemzően tompán nagyon gyakran fájt, voltak periódusok - napok - mikor kevésbé, volt amikor hevesebben. Sokszor volt olyan, hogy begörcsölt egy rövid időre (10-20perc), aztán elviselhető volt. Szex után is gyakran begörcsölt. Egyáltalán nem volt lényeges, hogy éppen menstruálok, vagy nem. A dokim minden vizsgálat után azt mondta legyek még türelemmel, el fog múlni, majd megszokja a szervezetem és jobb lesz. Én nem tudtam tovább várni, maga a levétel nagyon fájt, annyira, hogy elájultam. A doki azt mondta valószínűleg gyulladás lépett fel, ezért is görcsöltem. A vérvétel eredménye őt igazolta.

1058. bogancs71 (válaszként erre: 1056. - Vviki2)
2009. okt. 30. 16:08
Ezt nem tudtam, hogy csak 6 hónapon belül.... Nekem a doki egyáltalán nem mondta ezt a pénz visszafizetési lehetőséget, netes fórumon hallottam először róla, természetesen mikor már levették. :( Lehet, azért nem szólt a dokim mert letelt már a hat hónap. Légy türelmes, hátha jobb lesz. Nekem is voltak pattanásaim, nem sok, de zavart, és a bőröm is bezsírosodott.
1057. Mogyoró (válaszként erre: 1052. - Bogancs71)
2009. okt. 30. 13:36

Szia!

Nekem június óta van Mirenam,menstruációm 1szer volt az 5 hónap alatt,az is 2nap,és csak maszatolás.Ez így remek is lenne,csak sokat fáj a hasam.:( Olvastam,hogy Te is részben ez miatt vetetted le.Mindig fájt,vagy csak mikor véreztél? A Te orvosod erre mit mondott?El fog ez múlni? Nekem sajnos elég sokszor szurkáló,görcsölő fájdalom jelentkezik.Van amikor csak 5 percig fáj,van amikor egész nap érzem.Van amikor 1 hétig nem fáj.Remélem ez már nem fog így maradni,mert én tényleg szerencsésnek mondhatom magam a vérzéssel kapcsoltban.Decemberben megyek fél éves kontrollra,de nem szeretnék megválni a spiráltól!

1056. vviki2 (válaszként erre: 1055. - Bogancs71)
2009. okt. 30. 13:35
a felét téríti vissza a gyártó, de csak 6 hónapon belül...:-S Nekem a blokk sincs meg...inkább várok türelemmel. A pattanások javulnak, lehet semmi köze a mirénához és mégiscsak a vitamin kellett...(régebben írtam, hogy tök ragyás lettem)
1055. bogancs71 (válaszként erre: 1054. - Vviki2)
2009. okt. 30. 11:08

Igen, ez a legjobb tanács: türelem. Úgy látszik én nem voltam elég türelmes, bár saját magamhoz képest a 6,5 hónap türelem sok. :)

Most ismét gyógyszert szedek, ez nem annyira "kényelmes", de precíz ember vagyok, ezért nem gond, nem szoktam elfelejteni. Gondoltam már arra, hogy újra meg kéne próbálni a Mirenát, de még annyira frissek a rossz emlékek, talán később...addig is olvasgatom a tapasztalatokat. Kívánom, minél több nőnek legyen ez a megoldás a fogamzásgátlásra, ha már annyi pénzt kiadott érte. Egyébként úgy olvastam valahol, ha valakinél nem vált be, a doki leveszi és ír egy papírt erről, a patikában blokk ellenében visszaadják az árát.

1054. vviki2 (válaszként erre: 1053. - Bogancs71)
2009. okt. 30. 10:01

Köszi! Most hétfő óta maszatolok, szerdán kicsit erősödött (de nem volt vészes)...azt hittem "beindul", de mégsem. Nem akarom elszólni magam, de remélem most végre kevesebb lesz már. A hasam csak néha fáj, akkor is csak kis szurkálás, enyhe görcsök...elenyésző.

Évus! Ne aggódj, még beállhat. 6 hónapot mondanak, hogy addig illeszkedik, de volt akinek eltartott 1 évig, amíg elvékonyodott a méhnyálkahártya és elmaradt a mensije (vagy csak minimális). Szóval, türelem! Ugye Bogancs? :-)

1053. bogancs71 (válaszként erre: 1049. - Vviki2)
2009. okt. 30. 08:31

Szia!

Nekem is hasonló tapasztalataim voltak. A vérzés mennyisége valóban elhanyagolható volt, inkább maszatolásnak nevezném, csak tisztasági betétet használtam, viszont azt nagyon sokáig - legalábbis én nagyon soknak tartottam a 10-14 napot. A hasam pedig szinte mindig fájt. Rendszeresen voltam dokinál,többször megnézte nem mozdult-e el, de mindig rendben talált mindent.

Kitartást és türelmet kívánok Neked!

1052. bogancs71 (válaszként erre: 1047. - Manitu21)
2009. okt. 30. 08:16

Kedves manitu21!

Egy hozzászóláson belül ellentmondásba kerülsz saját magaddal. Azt írod: "akinek nincs gondja, az valóban nincs fent a fórumon". Aztán pár sorral odébb: "időről időre visszajövök és elmondom a jó tapasztalataimat, mert sokan lesznek még akik információkat gyűjtenek a Mirenáról"

Most akkor hogy is van???

Véleményem szerint akinek jó tapasztalata van róla, az valószínűleg ezt leírja, hiszen a cím is így szól: Mirena spirál tapasztalatok, nem pedig Mirena spirál negatív tapasztalatok.

Ettől függetlenül, azt gondolom, tényleg lehet jobb az arány. Mielőtt levetettem a Mirenát, rengeteg internetes fórumot olvastam el a témával kapcsolatban, hiszen bíztam abban, hogy nem kell levetetni. (Mivel hagyományos spirál mellett terhes lettem, a Mirena volt a reményem) Voltak természetesen pozitív tapasztalatok és voltak olyanok, akiknek negatív élményei voltak, de nem tulajdonítottak nekik nagy jelentőséget, mondjuk úgy, elfogadták, hogy ez van, sok pénzt beleöltek, türelmesen várták a javulást. Olvastam sok olyan véleményt, hogy a folyamatos pecsételés, maszatolás nagyon zavaró a szexuális együttlétek során, sőt elronthatja azokat, illetve az elhúzódó mensi sem túl kellemes, az alhasi fájdalmakról ne is beszéljünk. Volt egy fiatal nő aki úgy fogalmazott: miért is kell a Mirena fogamzásgátlásra, hiszen mióta fent van, a férje alig nyúl hozzá, mert mindig ott a betét....

Mivel különbözőek vagyunk, a szervezetünk is különbözően reagál a méhen belüli idegen dolgokra.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook