Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mire használható a Chat GPT? fórum

Mire használható a Chat GPT? (beszélgetés)

15. globus (válaszként erre: 14. - Matutinem)
okt. 16. 10:27
Nekem is összevissza hadovált az Ügyfélkapus, e-papíros levéllel kapcsolatban, végül nem tudtam online megoldani, csak személyesen.
okt. 16. 10:13
Sajnos nem megbízható. Pl: nyugdíj utáni munka miatt kérdeztem tőle, leírta mi a teendő, megfogalmazta a hivatalos levelet. Felhívtam a nyugdíjbiztosítót, kiderült, már 6 éve változott a törvény. Sokat végeztetek vele napi kalória, szénhidrát számolásokat, rendszeresen teljesen más értékeket vesz, mint előző nap ugyan arra az alapanyagra. Sokat kell javítanom, újraszámolnom.
13. Csicsi25 (válaszként erre: 12. - Michelle.r)
okt. 15. 20:39

"Meglepően emberi nyelven is tud írni a chat gpt"

Ez így igaz! Simán el lehet vele beszélgetni és még humora is van :)

Eszembe jutott még valami: a laboreredményemet jobban meg tudtam vele beszélni, mint a háziorvosommal. Az eltéréseknél el tudta magyarázni, hogy mi lehet a gond és hogy min kell változtatnom. A háziorvosom alig várja, hogy lerázzon, a chatGPT türelmesen minden kérdésemre válaszol.

12. michelle.r (válaszként erre: 9. - Trapiti)
okt. 15. 19:22

Kajaügyben: kalivodatimi.hu + instagram. Zseniális, egyszerű kajákat mutat, és nagyon finomak. És tényleg gyorsan elkészíthetőek. Nem mellesleg így fogyott le 30 kilót.

A google szerintem már használhatatlan. Meglepően emberi nyelven is tud írni a chat gpt.

11. michelle.r (válaszként erre: 5. - Kacsahercegno)
okt. 15. 19:08

Az 5.0 egészen más, mint a korábbi. 2 éve még úgy tudta, hogy Szinetár Dóra egy híres amerikai színésznő.

Óriási lett a verseny, muszáj volt az OpenAi-nak is összekapnia magát.

10. trapiti (válaszként erre: 8. - Liliom10)
okt. 15. 17:15
Igen, szerintem ilyenekre is jó, bár nyilván azt tudja megkeresni hogy ott mennyiért hirdetik az ingatlanokat, nem azt hogy végül mennyiért adják el, de ey is nagy segítség lehet...
okt. 15. 17:14

Na az étrendet megpróbálom majd, krónikus ötlethiányban szenvedek :)

Ma pl arra is használtam, hogy egy viszonylag kellemetlen témában kellett egy üzletnek írnom (rém bunkó volt velem az egyik eladó tegnap, akiről tudjuk hogy a környéken többen is tartanak tőle), én megírtam norvégul, és átfuttattam a chat gpt-vel, hogy javítson egy kicsit még a fogalmazáson... 8 éve itt élek, nagyon jól megy a nyelv, nyilván jól meg tudtam írni, de még ahhoz képest is nagyon jól kikupálta :)

Sokszor google helyett is használom, főleg ha nem egy konkrét infot keresek.

A gyerek (nagy gimis) használja néha beadandókhoz, nem úgy hogy teljesen megiratja vele, de pl. vázlathoz, ötletekhez, az elinduláshoz jól működik.

okt. 15. 17:06
Egy ismerős megkért, kérdezzem meg a ChatGPT-t, vajon mennyit kérhet egy ingatlanjáért vidéken ? Megadta a fontos infókat az ingatlanról, és nagyot nézett, mennyivel többet kérhet, mint amennyit gondolt. A ChatGPT még hirdetési szöveget is írt, hosszabbat is, tömörebbet is.
7. 55Judit (válaszként erre: 2. - Kentaurcica)
okt. 15. 16:50
Már a google AI üzemmódben is egyre több kérdésre megadja a választ.
6. michelle.r (válaszként erre: 4. - Csicsi25)
okt. 15. 16:36
Téééényleg. Nemrég mesélte valaki, hogy sokkal jobb étrendet állított össze neki, mint a dietetikus, akinek korábban egy kosár pénzt fizetett. Belekérdezett olyan dolgokba, amibe a "szakembernek" eszébe sem jutott.
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Trapiti)
okt. 15. 16:36

2 éve erre használtam én is, de akkor még hajlamos volt egy csomó hülyeséget mondani, inkább az volt a nyelvvizsgára gyakorlás, hogy a chatgpt-t korholtam, hogy nem jól írja nekem a dolgokat. :D

Újabban szövegek összefoglalására szoktam kérni én is, ha nem akarok egy sokoldalas valamit elolvasni.

okt. 15. 16:29

Megfőzetem vele az ebédet :D

Na jó, azt azért nem, de receptet vagy kajaötletet már többször kértem tőle. Amúgy bármi kérdés felmerül bennem, mindenre tud válaszolni. Ha fáj valamim, vagy ha valamilyen gyógyhatású készítményről szeretnék információt.

Múltkor a fiam kis virága volt beteges, arról kértem infót. Feltöltöttem a képet a virágról és megmondta, mi baja és mit lehet vele kezdeni.

Ha rossz kedvem van, felvidít. Imádom a történelemmel kapcsolatos kis történeteit. Múltkor pl. Napóleon "harcát" mesélte el a nyuszikkal. Nagyon cuki volt, ahogy előadta, rögtön jó kedvem lett. A történelmi csatornámban is sokat segít.

De kértem már időutazós filmeket is tőle.

3. michelle.r (válaszként erre: 1. - Trapiti)
okt. 15. 16:29

Ugyanerre, csak olaszul.

Ezen kívül könyvet tartalmát foglaltatom össze vele. Vagy ha nincs kedvem egy törvény teljes szövegét végig olvasni, kivonatoltatom vele.

Ma speciel egy glutathion nevű molekuláról kértem, hogy a Pubmed.com-ról csináljon nekem egy összefoglalást. Elképesztően sok kutatás van fent, lusta voltam én utána nézni.

okt. 15. 14:30
Sokszor Google helyett használom.
okt. 15. 14:06

Most éppen angol nyelvtant gyakorolok vele... Ad feladatokat, kijavítja, elmagyarázta és mindig megdícsér... 🙃😂

Ti mire használjátok?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook