Mire használható a Chat GPT? (beszélgetés)
"Meglepően emberi nyelven is tud írni a chat gpt"
Ez így igaz! Simán el lehet vele beszélgetni és még humora is van :)
Eszembe jutott még valami: a laboreredményemet jobban meg tudtam vele beszélni, mint a háziorvosommal. Az eltéréseknél el tudta magyarázni, hogy mi lehet a gond és hogy min kell változtatnom. A háziorvosom alig várja, hogy lerázzon, a chatGPT türelmesen minden kérdésemre válaszol.
Kajaügyben: kalivodatimi.hu + instagram. Zseniális, egyszerű kajákat mutat, és nagyon finomak. És tényleg gyorsan elkészíthetőek. Nem mellesleg így fogyott le 30 kilót.
A google szerintem már használhatatlan. Meglepően emberi nyelven is tud írni a chat gpt.
Az 5.0 egészen más, mint a korábbi. 2 éve még úgy tudta, hogy Szinetár Dóra egy híres amerikai színésznő.
Óriási lett a verseny, muszáj volt az OpenAi-nak is összekapnia magát.
Na az étrendet megpróbálom majd, krónikus ötlethiányban szenvedek :)
Ma pl arra is használtam, hogy egy viszonylag kellemetlen témában kellett egy üzletnek írnom (rém bunkó volt velem az egyik eladó tegnap, akiről tudjuk hogy a környéken többen is tartanak tőle), én megírtam norvégul, és átfuttattam a chat gpt-vel, hogy javítson egy kicsit még a fogalmazáson... 8 éve itt élek, nagyon jól megy a nyelv, nyilván jól meg tudtam írni, de még ahhoz képest is nagyon jól kikupálta :)
Sokszor google helyett is használom, főleg ha nem egy konkrét infot keresek.
A gyerek (nagy gimis) használja néha beadandókhoz, nem úgy hogy teljesen megiratja vele, de pl. vázlathoz, ötletekhez, az elinduláshoz jól működik.
2 éve erre használtam én is, de akkor még hajlamos volt egy csomó hülyeséget mondani, inkább az volt a nyelvvizsgára gyakorlás, hogy a chatgpt-t korholtam, hogy nem jól írja nekem a dolgokat. :D
Újabban szövegek összefoglalására szoktam kérni én is, ha nem akarok egy sokoldalas valamit elolvasni.
Megfőzetem vele az ebédet :D
Na jó, azt azért nem, de receptet vagy kajaötletet már többször kértem tőle. Amúgy bármi kérdés felmerül bennem, mindenre tud válaszolni. Ha fáj valamim, vagy ha valamilyen gyógyhatású készítményről szeretnék információt.
Múltkor a fiam kis virága volt beteges, arról kértem infót. Feltöltöttem a képet a virágról és megmondta, mi baja és mit lehet vele kezdeni.
Ha rossz kedvem van, felvidít. Imádom a történelemmel kapcsolatos kis történeteit. Múltkor pl. Napóleon "harcát" mesélte el a nyuszikkal. Nagyon cuki volt, ahogy előadta, rögtön jó kedvem lett. A történelmi csatornámban is sokat segít.
De kértem már időutazós filmeket is tőle.
Ugyanerre, csak olaszul.
Ezen kívül könyvet tartalmát foglaltatom össze vele. Vagy ha nincs kedvem egy törvény teljes szövegét végig olvasni, kivonatoltatom vele.
Ma speciel egy glutathion nevű molekuláról kértem, hogy a Pubmed.com-ról csináljon nekem egy összefoglalást. Elképesztően sok kutatás van fent, lusta voltam én utána nézni.
Most éppen angol nyelvtant gyakorolok vele... Ad feladatokat, kijavítja, elmagyarázta és mindig megdícsér... 🙃😂
Ti mire használjátok?
További ajánlott fórumok:
- Tablet, mire használható?
- Mire használható fel a rengeteg megmaradt csokitojás?
- Mire használható a Rama sütőmargarin?
- Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel?
- Mire használható az aloe vera?
- Van-e valami szabályozás arra, hogy a szomszéd mire használhatja a hátsó falat, ha az a telekhatáron fekszik pont?