Mindmegettük (beszélgetés)
Úgy biza, én is azt mondtam, izomlázam van, tehát valahol, valami kis izomka (izmocska?) van elbújva!
Hogy aztán alakul-e azt nem tudom, de remélem; minden esetre a mozgás öröme /is/ jót tesz.
:-)))
Az alma nem savasít úgy, ha meghámozod. És a gyomornak is kímélőbb. De lehet enni jégsalátát, répát, én spec. nagyon szeretem ezt a sonka alakú sütőtököt nyersen is. Általában kettőt veszek és ami nem fér a tepsire, azt felvágom csíkokra nasinak.
Sajnos én a terhességeim óta gyomorsavas vagyok. Leginkább a "mokkáskanálnyi szódabikarbóna egy pohár hideg vízbe" című népi gyógymód vált be. Legutóbb olvastam valahol, hogy tulajdonképpen ez az egyik legolcsóbb lúgosító kúra.
Érdekességként: nekem zöldségtől, gyümölcstől nem ég a gyomrom, de pl. a szénhidrátoktól (pogácsa, tésztaételek) igen. Akár édes, akár sós. És akkor napokig. Lehet ebben a savasodásban valami, nem? Hisz az egyik legsavasítóbb étel a szénhidrát.
Valóban. A férjem is ezt mondta, mert nem ÉRZEM magam súlyosnak. De legyünk őszinték, azért ennyi tornától ez még nem alakul át!
Ami nagyon jót tesz viszont napközben, az 1-1 pohár kefírben elkevert 2-3 kávéskanál búza- vagy zabkorpa. Ezt szoktam még, de elfelejtettem írni. No meg bűnrossz! Mint a fűrészpor.
Danyának igazat adnék abban, hogy a kor előrehaladtával a súly is megy felfelé, de ez nem igaz. Egyrészt azért, mert én mindig súlyos állagú voltam, ahhoz képest most vagyok kevesebb. Másrészt viszont rengeteg olyan embert ismerek, akik 50-en túl inkább fogytak.
Nos, nem tudom, melyik a jobb! De egyet tudok: nem akarok öreg, aszott, sovány, ráncos, pulykanyakú vénasszony lenni! Akkor már inkább gömbölyű.
:-)))
hát még én is felugrottam elujságolni , hogy péntektől a mai napig hiztam 2 egész kilót, sőt a derekam nem mértem de valószinü 5 cm-rel nagyobb mint volt, már a gatyából kiindulva.
most nagyon magam alatt lettem, a mai sulyom 84.8
na most jöhetnének a nagy okosok, hogy mi is ez valójában?
vagy mi a jó fenét csináljak?
csak arra kellene ráállni amit szeszi is mond, sürün kevesebbet enni, a baj amit a szalonosok is mondanak, hogy délig semmi, akkor kellene megalapozni a napot akkor lehetne enni szénhidrátot és társait, és este már semmit
na de én ezt nem tudom megcsinálni, vagy nem akarom? most kicsit kikészültem ettől a mérlegeléstől - sos-ben tennem kelle valamit.
amugy akkora a hasam, mint egy léggomb, de hogy mitől?
most tényleg nem akarom szépiteni a helyzetet.
azt a rakott tésztát 25 dkg teljes kiörlésü téasztából csináltam, és ettünk bele vasárnap 4-en, hétfőn ketten, és még maradt két személyre.
direkkt főtt tojással csináltam és 16 % tejföllel, és direkt én választottam ki azt a hust amit ledaráltattam. akkor miről is beszélünk?
olvasom itt-ott amott az irásokat, hogy nem fogyókuráznak, mert annak nics értelme, hanem inkább életmódot váltottak, egészséges kajákat esznek, olajat használnak, sok zöldet, sok gyümölcsöt esznek. hát gyerekek, mi mi a jó istenkét csinálunk?
ennél tudatosabb étekezéseket mint mi csinálunk, nálunk dolgoznak 25-ön mind a 25 ember ha összetenné az egészséges ételeit, akkor sem lenne még a fele sem a miénknek.
fogalmuk sincs, hogy mi az az oliva olaj, és durum ill. telj. kiörlésü tészta, kenyér és még sem kövérek? akkor mi van?
na szóval most összezuhantam teljesen, ezért kinlódhatunk.......
Szeszi mióta kicsináltam a gyomorsavam, egy szem almát meg nem birok enni, félig megeszem és jön a sav a számba.
amugy biztos tuti jó a vitamin háztartásom.
na kábé ennyi
Hahóóóóóóó mindenkinek!
Van úgy 10 percem, gyorsan bekukk.
Az előzőekhez annyit: az általatok elfogyasztott kaján felül (!!!) köztes időkben még legalább 2-szer 3-szor nyers, rostdús zöldséget vagy gyümölcsöt kellene ennetek. Talán az segítene.
Nekem az utóbbi 1-2 hétben sikerült egy stabil kilócskát lefaragni a napközbeni gyümölccsel és esti nyers salátával. Pedig ebédre tésztát, nokedlit is ettem - no meg többször is hurkát-kolbászt. Igaz, megpróbáltam kisebb adagokat.
De mióta visszajött a 90 napossal keservesen leadott 3-4 kilóm, úgy döntöttem nem diétázom többet. Marad a soxor kevesebb kaja, sok nyers zöldséggel és gyümölccsel, sok folyadékkal.
Erről mi a véleményetek?
Pusi! A súlynövekedésed nem eredhet abból, hogy a hájinkód kezd átalakulni izommá??? Tudod, az izom sokkal sűrűbb és súlyosabb, mint a zsír.
igen eléggé:)
és amit irtál én sem tudok erre mit mondani, azt tudjuk ugye, hogy a korunk előrehaladtával a sulyunk is egyre több lehet, sőt egyre több is lesz, kevesebb kalóriára van szükségünk ez tény, mert lelassult az anyagcserénk. de akkor is?
nem hiszem el, hogy normál sulyu emberek ennyit esznek mint mi, hülye nem vagyok látni még látok, mert a szalonba azt akarják belém magyarázni, hogy azok az emberek nem esznek semmit jóformán.
de hát látom, a napi csokika, cukorka, fagyika csak -csak lecsusszan. és ennek ellenére vékonyak.
szóval én is az elkeseredés utjára léptem, mert nekem sem megy semmi.
ez a gyümölcsözés sem jött be, ugy felnyomtam a gyomorsavam, hogy megpusztulok beléje sajnos.
szóval most egyenlőre semmi zöldséget, semmi gyümölcsöt nem tudok enni, mert mihelyt lenyelem, már kopogtat is a torkomon a sav:(
szóval mit tudok enni? hát persze, hogy szénhidrátot, vagy pedig semmit. gyógyszerrel.
nekem sincs már több ötletem, én sem gondolom, hogy egy napi kajám annyira rettenetesen sok lenne, de már nem tudom. amikor irtam, hogy mennyit ettem, akkor azért képben voltam.
nekem a tegnapi:
reggeli semmi igen tudom, ez baj
ebéd: zöldbabfőzelék, pulyka pöri
vacsi: telj.kiörlésü tészta,tojással rakott hús
amit nem kellett volna, de mivel ettem savanyuságot, pattogatott kukorica
na ennyi és tényleg ennyi volt
Hehe.
Csak meg akartam mutatni, hogy milyen volt a minapi hozzászólásod!
Voltunk ma tornázni a vizben, isteni volt, de baromi fáradt lettem tőle!
Most már állandóan és rendszeresen minden tagom fáj és a térdem olyan szinten, hogy alig bírok lépcsőn járni. Remélem, a mozgástól azért ez javulni fog (vagy romlani).
És: még egy kilót híztam! Ez ám a jó hír! Nem eszem többet, sőt!
Sokat mászkálok, úszom, tornázom, most mi a francot akar még ez a hülye emberformátumú vázam?
Mai kajám:
reggel 1 gépi szelet barna bio rozskenyér 1 szelet felvágottal, kávé kis tejjel
ebédre (3 körül) 1 normálisnál kisebb tányér bableves
uzsonnára 1 db körte és
vacsorára 10 dkg VICI halrudacska kenyér nélkül.
Hát erre nem mondhatjuk, hogy k*rva sok, nem igaz?
És én már nem is fogyni akarok, csak nem hízni!!
Lehet, mégis a barátnőmnek lesz igaza, aki a 20. kilójánál tart, mióta leszokott a dohányzásról? Mert akkor most leugrom az emeletről! És ő már 3 éve leszokott, így talán mégsem biztos, hogy azért hízik, nem? Vígasztaljatok már meg!
Elég bőbeszédű voltam?
bocsássatok meg, hogy ilyen ritkán irok, na de ti sem kényeztettek bennünket.
nem voltam itthon apa elvitt gödöllőre abba a bizonyos kertészeti boltba, na gyerekek, ilyen gyönyörü prospektust adtak ki, amugy pedig az áruda mint a bomba támadás utáni állapot. a növények száradtak, betegeket, csunyák rusnyák. csak lestem. ugyhogy nem vettünk ott semmit, hiszen félholt növény nem kell. igy átmentünk az Oázisba ami a 4-es mellett van, az nagyon bejön nekem. minden van mint szem szájnak ingere, kaspók, növények, diszek, eszközök, tényleg nagyon ajánlom bárkinek.
amit elcsesztem, hogy a szőregi kertészetből rendeltem rózsatöveket még szeptemberben, és még azóta sem kaptam meg, már irtam egy mélt, amire nem válaszoltak, felhivtam őket telefonon, hogy mi van a rendelésemmel, majd visszahivnak, természetesen nem tették meg.
ezek szerint elveszett a rendeésem?
pedig ha most nem ültetjük el a négy napos ünnep alatt akkos már ebben az évben sosem.
a fene egye......
most azon gondolkodom, hogy mit is tegyek?
áll. az obiban van szőregi rózsatő, de nem igen bizom a multiban, oda minden rissz-rossz cuccot bevisznek és mi magyarok meg ugrunk rá. szóval nem tom.
de csak három napon van beszerezni, és munka mellett nem igen tudok kóbinászolni erre arra.
amugy nem történt semmi más, várom a négy napot, kicsit ugy érzem fáradt vagyok, pont most gondoltam bele, hogy nem is pihentünk még ebben az évben ugy ahogy más évben, hogy legalább 3 napot nem itthon töltünk, hanem egy olyan helyen ahol elébünk rakják a kaját.
csak a kanári volt, ahol meséltem, hogy mennyit jöttünk mentünk, az minden volt sak nem pihenés.
ránk férne már kicsi lazitás, de valahogy nem jött össze még ebben az évben.
dalma itthon van, tanul jövőhéten megkezdődik a vizsga. soma is itt van (kibékültek) remélem ő is tanulni fog, mert szétverem.
na jól van csajok megyek, mert lassan indulni kell a csatába.
legyetek jók
na ölég beszédedés voltam?
Mi van hölgyeim?
3 napja senki?
Így múlik el a világ dicsősége...?
Húha, Danya, ez igen! Nem tudom beléd fojtani a szót, olyan bőbeszédű vagy!:-)))))
Lányok, istenien érzem magam, olyan fáradt vagyok, mint a fene és fáj minden tagom!!!!:-))) Nagyon finom érzés!
Hétfőn ismét megyünk! Most már rendszeresen hetenként kétszer délben és/vagy este.
Puszillak benneteket, uszitornázzatok ti is! Nagyon klassz!
Hali Mindenkinek és bocsika, ha hiányoztam! (Bár jól esett!!!)
Az az igazság, hogy idebent annyi a munka - és mind gép előtt görnyedve, hogy otthon messzire elkerülöm a monitort. Idebent pedig így ebédtájt van egy kis időm, de az épp csak a visszaolvasásra elég. Ráadásul itt bent eszem a helyemen, így vagy a kanalat fogom - vagy a gépet püfölöm. Ugyan az utóbbi egész jó fogyókúra lenne - no de azért ne essünk túlzásba, nem igaz?
Amúgy megvagyok, nincs semmi kül. Kilóim is megvannak sajnos. Hol többecskén, hol kevesebben, de hol van már az augusztus eleje, amikor alulról közelítettem a 80-at.
Tornára járok hetente kétszer. Igaz ugyan, hogy nem zsírégetőre, de azért csak torna az. Egy barátnőm - gyógytornász - kezdett el maszekban tornákat tartani. Gerinctorna, fiatalító arctorna, intimtorna...csupa jó dolog. Mostanában a gerinctornára járok el, már csak azért is, hogy legyen kuncsaftja. Van olyan, hogy kettecskén vagyunk - de legalább a terembérletet ki tudja fizetni és dumcsizunk meg mozgunk egy órácskát.:)))
Na ennyi volt az pihi - elköszönök. Jók legyetek, ígérem, jövök, ha tudok. Addig is olvaslak és figyellek ám Benneteket!
Puszi, Szeszi
helló csajok:)
Zuzmika jó hogy itthon vagytok. Fannika is remélem jól van.
a fáradságról - én is már augusztusban olyan fáradnak éreztem magam, és rendeltem ilyen aloavera drazsét, és ugy látom, hogy kicsit jobb, hátha még szedném rendszeresen is:)
de már hamarosan elfogy, igy néznem kellene valamit és olyat is amit az uramnak is adhatnék, neki sem ártana valami.
a c 1000-ből nem sok a 2x3 szem? de majd utána nézek mit lehetne mondjuk napi egy szemmel elérni, mert azt be tudnám adni a férjemnek is.
blankának tetszik a meló, kicsit sok mindent kelle tudni, de efektiv nincs olyan ember aki elejétől a végégig betanitaná. kicsit hülyén oldják meg szerintem. és még azt sem tudja még mit kellene egyenlőre tudnia?
na remélem azért nem lesz gond.
Pharmaton Vitalt szedek, plusz még napi 2-3*1000mg C-vitamint.:-(
Tegnap este óta Kal-Mag+C-t is(naná, hogy előző este jut eszembe, de talán ha este bevettem egyet és ma reggel, aztán előtte egy tabit, akkor nem fogok begörcsölni a végére...)
Megnézem majd én is ezt a X-t, de lehet, hogy maradok a gyüm.cukornál, mert az "picit" olcsóbb és ha nem vagyok diabéteszes, akkor a célnak megfelel(mármint, hogy ne finomított cukor legyen).
Na megyek dógozni, aztán este talizunk a mom előtt...:-)
Szerintem 1000 mg C vitamin naponta. A legjobb lenne injekcióban, vénásan, de ez megoldhatatlan. Így hát, tabletta formájában.
Lányok, tegnap vettem Xylitol-t (cukor helyett), nagyon finom! Semmi utóíze nincs, ezt én ki merem állítani, mert kanállal megkóstoltam. Ez az egyetlen, amin nem éreztem azt a bizonyos kesernyés ízt, amit még a Stevia-n is! Cukorbetegeg is fogyaszthatják! Sütni lehet vele sütit, de kelesztésre nem alkalmas, mert elpusztítja a gombákat. Sajnos, két hátránya azért neki is van: annyi kell belőle, mint a cukorból és hát az ára nem annyira baráti, fél kiló, illetve 454 g (1 libra) 1.980.-Ft. Úgyhogy fel sem bontottam, csak sütéshez fogom használni. A bioboltban, ahol vettem, ott lehetett megkóstolni 1 g-os zacsiban.
Viszont nagyon finom, pont olyan, mint a porcukor. Ízre, állagra, mindenre - csak árra nem:(:(:((((
Ma megyünk tornázni!!!!!
Itthon vagyok ám, csak annyi a dolgom, hogy azt sem tudom mit csináljak, ráadásul olyan fáradság van rajtam, hogy egész nap csak aludnék, ha lehetne.
Danya, hogy tetszik a munka a lányodnak?
Pusi! Te meg ne keseregj, mert te mindig is ügyi voltál.Pl mikor azt a sok párolt zöldséget ettet/amit én nem ennék meg/ akkor csak úgy mentek lefelé a kilók , nem?Próbáld újra!
Schybie, tényleg nem jó dolog az állásváltás.Biztos van valami oka, én csak akkor hagynám ott a munkahelyem, ha keveset adnának, vagy ha nem érezném jól mgam.Nem ilyesmi van a dologban?
sziasztok:)
én sem tudom mi van szeszivel, ugy eltünt mint a kámfor. azért régebben csak csak felnézett, de most már több hete nem is láttam.
Zuzmika sem jött még haza?
Melcsi szerencséd, hogy visszataláltál, igen igen tudom, nem könnyü a munkás élet. látom blankát, hogy milyen nehéz, vagy csak szért nehezebb nektek számomra mert sajnállak benneteket? kora reggeltől késő estig, és tudom mennyire szerettek aludni, na jól van felnőttek vagytok igy nektek is kijár a munka:)
eddig blankának bejön a meló, szereti a főnökét, jó fejnek tartja nagyon.
a lakás kérdést pedig ugy néz ki, hogy jegeljük, mert nem látjuk, hogy mi lesz az 8ingatlan piacon, többen azt mondják, hogy sokkal olcsóbbak lesznek a lakások. pedig tegnap ujr amegnéztük, még mindig nagyon bejön. de most tényleg nem tudjuk mit csináljunk?
szóval nagy a dilema.
tegnap tudjátok hol voltunk az urammal? a vári cukrászdában, ez egy olyan jó hely, hogy a mindmegettén a régi fogyis társaim ancsika, tagika, és rudi és még egy páran ott fogyókuráztak:)
hát véletlen müve volt, hogy rátaláltunk, huha milyen fincsiségek vannak ott és milyen áron?
ettem tejszines füge fagyit, nem volt rossz, sőt mondhatnám azt is isteni volt:)
Hátha valaki nem olvassa az OFF!-ot, nehogy elszalasszuk ezt a gyöngyszemet:-))))))))))
„KÖVÉR NŐK
Hallott már valaki kövér nőket beszélgetni? El se lehet képzelni bármi más látványosságot, amelyből így áradna az egészséges vidámság. Senki se tud úgy nevetni, mint ahogy két kövér nő nevet. És utoljára se tud nevetni, mert ők ketten sohasem hagyják abba. Ha kettőnél több kövér nő beszélget, az ember arra gondol, hogy a jó egészség titka a testek tömegében és sűrűjében rejlik. Még az is megfordul az ember fejében, hogy nem zsír, hanem törökméz szorongatja a szívüket. Mindig az az érzésem, hogy harminc évvel fiatalabbak a koruknál, és vigyázniuk kell, nehogy a föld vonzóereje hirtelen elengedje őket. Ez volna netán a gömbök metafizikája?"
Garcia Marquez
Köszi Pusi, majd én öntöm beléd a lelket, igenis nagyon szép eredményt értél el, s főleg a cigi miatt emelem hatalmasra a kalapom.
Nem vagyok jól, Maszat állást akar változtatni, vagyis felmondani, majd keresgélni... Mivel tudom felénk milyen a helyzet, mióta mondta kész vagyok, próbálok nem bedepizni de nem tehetek róla, végre úgy éreztem sinen van az életünk erre tessék... No mindegy, nem szomorítom itt tovább a légkört, szép napot
Neked is!
Gratulálok!
(Én 96!) Most már csak ilyen apró vágyaim vannak, hogy 90 alá lemenni! De a 110-hez képest azért ez is valami, nem?
Legalább vígasztaljatok!
76 kg vagyok:)
Szép napot!