Mindmegettük (beszélgetés)
Szeszi,
betettem a kedvencek közé a tönkölybúza kenyeredet. Majd kipróbálom, de át kell számolnom, mert a gépem 500 g liszttel tud dolgozni max. Abból lesz 800 g-os kenyér, az pont elég nekünk kb. 5 napra. És még az 5. napon is puha. Sztem boldogító egy ilyen masina már a sülő kenyér illata miatt is.
Jó éjszakát, szép álmokat.
Na szép, szomorú vagyok:( a lányok miatt.
Sajna a kenyeremből nem lett semmi, mert visszaaludtam:) aztán meg elment a kedvem tőle. Köszönöm a recepteket és tanácsokat, továbbiakban is számítok Rátok!
Nálunk is csodás az idő, ép most értem haza, jó sok D-vitamint szedtem magamba, esküszöm, meleg volt a napon:)
Sziasztok!
Remélem mindenkinek sikerült a sütnivalója!
Húúú, hogy itt milyen szép idő van!
Kicsit kutakodtam itt a hoán, és mit láttak szemeim?
Azt hogy a mi Ordasunk és annamarink miután már nem írogattak a másik fórumra, ide végiig jártak!Szóval azt hiszem csak belőlünk lett elegük!
Jajj, valamit csak elfelejtettem!
Pusikó azt írta, hogy a dagasztás végén kiveszi a lapátot a tálból...hát nekem ez nem jött be:(
Az én gépem ugyanis a kelesztő ciklus közben is keveri egyszer-egyszer a tésztát (ez lehet, hogy a gép típusától függ, de szerintem mindenképp tapasztald ki először a gépedet!)...Ráadásul az enyém nem is jelzi ki, hogy épp melyik ciklusban van, csak a gépkönyvben van egy időtáblázat, ami alapján tájékozódhatok. De hát végülis azért van a gép, hogy helyettem - és nélkülem dolgozzon. Nem igaz?;)
A dagasztás elején - az első 4-5 percben szoktam csak odafigyelni, mert akkor derül ki, hogy elég-e, nem sok-e a hozzáadott folyadék, mivel mostanában változtatom a liszt minőségét és összetételét. Ha nagyon keménynek és száraznak látom a gombócot, csepegtetek hozzá egy kis vizet.Ha pedig lágynak tűnik a tészta, szórok rá egy kis lisztet. Ez tényleg csak néhány percet jelent a program elején, és így tuti szép és jó lesz a kenyér.:))))
Jó reggelt Mindenkinek!:)
Bocsi Pusikó, asszem Forró csoki lakik a nyugati határszélen, és vele keverhettelek - de csak lakóhely szerint!;)
Schybie! "...A fehérjék és a keményítő aránya adja a búzaszem minőségét. Minél nagyobb a fehérjék aránya, annál jobb a búzaszem minősége. A búza fehérjéinek nagyobb része vízben nem oldódó fehérjékből áll. A vízben nem oldódó fehérjék (gliadin és glutenin) vízzel érintkezve a búzánál sikérfehérjét, vagy egyszerűen sikért alkotnak..." Minél nagyobb a búza sikértartalma, annál jobb, rugalmasabb kenyér sül belőle. A kenyérlisztnek nagyobb a sikértartalma, mint a finom liszté, azért is hívják kenyérlisztnek. A tönkölybúzának is magasabb a sikértartalma, mint a hagyományos búzáé, így a tönkölyliszthez nem kell + sikér. Legalábbis én nem használok. A receptről annyit, hogy az eddigi leginkább bevált, tönkölybúza kenyerem receptjét megtalálod itt, a receptek között. Vedd fel a kedvenceid közé! (könnyebben ráakadsz, ha az adatlapomon a kiírt receptek között keresgélsz)
Még egy jó receptem van, csak az "normál" kenyér. Fehér kenyér gyanánt sütöm, főként a párom kedvéért.:)
35 dkg kenyérliszt
10 dkg világos rozsliszt
2/3 csomag TV-élesztő
1,5 kk só
1 kk cukor
1 ek olaj
2 db C-vitamin (vagy citromlé, de akkor bele kell száolni a folyadékba)
310 ml víz+tej (általában 1 dl tej + víz)
Az edzőgépet használom minden nap, mellé még elliptikus trénerezek, meg gimna-labdázok is. Tegnap sajna rámtört valami zabakényszer.:O
Megettem egy jó adag sós pereckét, aztán még egy szelet házi kenyeret szárazkolbásszal. De nagyon jól esett és úgy döntöttem, nem bánkódok miatta. Mától egészséges és diétás ételeket fogyasztok és megpróbálok legalább részben a szétválasztás elve szerint enni, mivel azt hiszem, nekem az jön be leginkább. A bőrömön legalábbis azt látom. Meg a gyomromon is úgy érzem. Elég gyomorégős vagyok mostanság, de a szétválasztásos diéta mindig segít.
Na, ma jó bő lére eresztettem...de jobb úgy írni, hogy nem kell attól tartanom, hogy elszáll az egész.
Legyen szép napotok!
Puszi, Szeszi
addig irjátok a kenyér recepteket, hogy előveszem a hétvégén én is sütök az uramnak egy fincsit.
imádtam a friss kenyér illatát, de ha az illatát szeretem, akkor tutira eszem is belelő, amugy már reggelihez már 5 dekácska rozskenyret ehetnék.
most csak felugrottam, még nem voltam kint, nem tudom milyen az ut.
ki kell mennem, és ha le van fagyva, akkor fel kell permeteznem, mielőtt anyu és apu fel nem törik a jeget.:( mikor lesz már tavasz?????????????????????????????????????
Biztos hülyeséget kérdezek, de mi az a sikér? Azt lehet vhol venni? Mire való?! MÁr hallottam róla de fogalmam sincs hova tegyem. Közbe hugom volt a TEscóba így van joghurtom:) Meglátom mire jutok hajnalban:)
Köszönöm a gyors segítséget, szép álmokat
Sziasztok,
Szeszi, én világéletemben pesti voltam, ebben a házban születtem, ahol ma is élünk.
A kenyérbe én 1 ek ecetet, vagy 1 kk ascorbinsavat szoktam tenni. Most majd kipróbálom citrommal.
Schybie, nem baj, ha csak 1 joghurtod van, a többit pótold vizzel. Ma olyat sütöttem, hogy
35 dkg tk tönkölybúza liszt
15 dkg búzacsírás sima liszt (de lehet csak sima is)
3 dl viz
3 ek olaj
1 ek ecet
1 ek kovászpor (nem fontos, de jó)
2 ek búzasikér (szerintem fontos)
7 gr porélesztő
pici cukor
pici só
fűszerek, amit szeretsz.
Ebből kb. 800 gr-os kenyér lesz. Én úgy csinálom, hogy dagasztó-program, utána azonnal kiveszem a lapátot és hagyom kelni 2-3 órát, vagy amíg feljön. Aztán sütő-program, ami 60 perc. És kész. Nagyon finom.
Annyiban nem adok Danyának igazat abban, hogy kalóriabomba, mert ez a kenyér annyira egészséges, hogy ha egy nap megeszem belőle 70-80 gr-ot, nem lesz tőle semmi bajom. És nem is minden nap eszem. De tudom, hogy mi van benne, illetve hogy mi nincs : tartósító, E-számok, meg a többi.
Jó kisérletezést!
Lányok S.O.S! KÉrek kipróbált szuper kenyérreceptet, nem tudom hova mentettem azokat amiket már küldtetek:(
Egyedül csak az van meg Pusikó amit tőled kaptam, de abba joghurt is kell ami jelenleg nincs itthon. csak egy. Hajnalban akarom bedobni, mert Robival úgyis kelnem kell, így reggel finom kenyér várná a családot.
Teljeskiőrlésű rozslisztem, sima lisztem, egy joghurtom van itthon, ebből kéne vmit kiokulálni.
Segítsetek! 750g-s szeretnék készíteni!
De írjatok másmilyeneket is, hogy be tudjak várásolni hozzá és elkezdhessem a házi sütést:) Most várom a tapasztalakat!
Zuzmika, hát igen ahogy vesszük,ha a régi önmagadhoz képest nézed a kg-kat akkor tényleg van rajtad, viszont ha az átlagos paramétereket veszed, akkor szerintem normális súlyú vagy! Én nem aggódnék a kg-id miatt!
Szeszi, használd is a gépet, állítólag aranyat ér, több ismerősöm dicsőíti, rendszeres használat mellett, van látványos eremény.
Szeszi!
Köszönöm kédésed, sajnos még mindig zúg.Mivel a 2 Mr is negatív lett, azt mondták nem tudnak hová küldeni, majd magától elmúlik, mert el kell múlnia.Ennyi.
Köszi az infót,majd mindjárt megnézem!
Schyibie!174 centi vagyok,68-69 kilóval.Fénykoromban 49-55 között voltam.Mostanában jöttem rá, hogy miért is mondta mindenki hogy anorexiás vagyok, még az orvosi kartonomra is ráírták.Mikor terhes lettem, akkor azt mondta a volt őnököm, hog ő duplán örül, mert legalább hízok is majd.
Zuzmika! Mizujs a füleddel? Zúg még?
Találtam egy oldalt a fülzúgásról...
Ezekkel a dolgokkal tisztában vagy (voltál)?
Tegnap nem jutottam gépközelbe...Mi is lebontottuk a fát, kitakarítottam, ebédre marha-steaket sütöttem borsmártással, cézár-salátával - az a család kedvece. Délutánra nálunk is lefagyott az út, így mikor elfogyott a kenyér nem mentem boltba, hanem betetem egy adagot a gépbe. Isteni lett!
Épp most ettem meg egy szeletet egy kaukázusi kefírrel. Ajjaj, most nézem: a kefír 500ml-es - volt. Mind legurult...;)))) Sebaj, így talán nem leszek olyan éhes már fél tizenkettőkor.
Pénteken vettünk a Cora-ban egy Leg Mastert. Azóta minden nap hajtom. Igaz, a lányom kedvéért vettük, mert neki igazából csak a comb-csípő tájékon van némi ledolgoznivalója. De ő a hétvégét végig tanulta, nem nagyon volt kedve és ideje tornázni. Én gyűrtem minden nap. Remélem, lesz eredménye.
Igaz, ide nem lehet feltenni képet, de az adatlapotokra lehet feltölteni többet is.
Pusikó! Hogyhogy Pest van beírva, mint lakóhelyed?
helló csajok
sajnos itt még mindig jégtáncolni lehet, most voltam kint, lepermeteztem jéggyilkossal azanyuék járdáját, hogy baj legyen. de olyan vastag, hogy ez a szer is alig tud áthatolni rajta. már beletöltöttük a kis perpetezőbe azzal csináltuk.
sajnos még mára is ilyen xar időt mondd.
amugy most kezdődik igazán az év szerintem mindenkinek, tényleg vége a karácsonynak, de im eljött a farsang:D
a gyerkeknek ezzer kell tanulniuk - blanka, soma vizsgaidőszak - dalmának pedig már el kellene döntenie, hogy merre akar tovább menni, de még semmi nem forog a fejében, ha megkérdezem, akkor azt mondja, hogy most ne beszéljünk erről.....
na igy állunk.
amugy a tegnap nagyon szép eredményemből visszamászott 40 dkg:(
de mondjuk igy csinálta, egy hétig szaroskodik itt velem, majd beáll. de igy volt amikor a 90 naposat csináltuk is nem?
kivasaltam mindent, most meg indulok fürödni.
szép napot vigyázzatok magatokra
Jó reggelt! Mondtam én hogy itt leszek:)
Szóval ma szétrobbantom a fát és kiválasztom melyik kenyérreceptet próbálom ki. Ez is olyan hogy halogatom-halogatom, de ha egyszer rákapok az ízére akkor lehet elmehetnék péknek;) Nagyon kíváncsi vagyok mit fog működni az új gép. A dagasztás is eddig elmaradt:(
Ma álláskeresés, netes melóval megbolondítva illetve takarítás mivel Robi szabadnapos így befogom:) Nem tudom még mi lesz a menü, a zöldségeshez el kéne jutnom, mert elég jól kifogytunk.
Kellemes hetet mindenkinek, legyetek jók, még visszanézek
Sziasztok!
Danya remélem felétek is megjavul az idő, itt felolvadt a jégpáncél, már futni is lehet, igaz szakad a sima eső, de kit érdekel amikor 0 fok van:)
A fát én sem szettem még le, majd holnap, nemrég értem haza elfáradtam.
Én is irigylem Zuzmika a kg-idat, tényleg hány cm magas is vagy?! Ha jól tudom elég, szóval nem hinném hogy annyira kövér vagy, mint amennyinek gondolod magad. Fénykorodban hány kg voltál?
Gratulálok a leadott kg-khoz és centikhez lányok, ügyesek vagytok!
Jó éjt, hajnalban lehet felnézek
szijjasztok:)
zuzmika én meg nem a leadot kilóidat irigylem, hanem amennyi vagy, én már ki sem tudom számolni mikor is voltam annyi:)))
vigyázni oszt pusikó a házikenyérrel, nagyon nagy kalória bomba, főleg, ugy hogy érzed azt az isteni illatát, nincs ember aki ellen tudna állni ennek:)
végül is soma nem indult el haza, nem tudom mennyire fog változni az időjárás holnapra, de már rettegek tőle, hiszen holnap már munka nap van, és indulnak a nagykerben is a gyerekek dolgozni, őket is féltem, és minden uton járót.
remélem befejeződik ez az időjárás.
Én holnap szedem le/szét a fát, ma még nem volt szívem hozzá. A kenyér nagyon jó lett, csak kicsit tömör, de nem csoda, teljes kiőrlésű lisztből van. Nincs semmi érdekes (ami végülis jó), úgyhogy nem tudok mit írni. Holnap jövök.
Pusz.
Itt áll még a fa,mert Fanni tljesen fl van háborodva, hogy a jáézuska visszaviszi a fát..
az utakat sózzák, de nagyon gáz,ma voltak anyósék az érdi tescoba, de majdnem 5 óra altt járták meg, pedig maga az út csak oda vissza 1 óra lenne.
A kertből meg alig tudták hárman kiolni az autót,mert mi magas vagyunk, lefelé meg lejt a kert és nem tudtak feljönni,képzelem milyen annak aki a hegyen lakik, az meg nem tud hazamenni.
Most csak pilates van, Fannus nem csinálja,mert ő a " másik néniset " akarja/rubint réka/Most csak annyira aktív, hogy lefekszik,párszor felemeli a lábát aztán szól hogy csavarjam bele a plédbe,mert el akar bújni...szóval neki ez nem jön be.
Nagon iigyellek Danya a leadott kilók miatt!Bár én állnék így!
Na jók legyetk!
Vigyázzon magára mindenki aki kimegy!
Sziasztok,
én ma kenyeret sütök és lebontom a fát. Az ebédről még nem tudok semmit, de zöldséglevesem van. Majd délután jövök.
Addig is hali mindenkinek.
csüók lányok:)
olvasom, hogy a lehetőségekhez képest mindenki jól van, még szeszi nem jelentkezett, de ő mivel ritkább vendég, remélem ide fog találni.
hagyunk neki ott üzenetet.
zuzmika tornáztok még fannikával? vagy most az uj év uj élet?
itt is nagyon rossz az ut, tiszta jégpáncél az egész, ugy néz ki mint egy tükör:(
és ami izgat, hogy soma ma indul haza miskolciába, hát mit modjak, jó idegesit ez. nem tudom mit mondtak mára az idő jósok, de jó lenne, ha olvadna.
és felétek sózzák az utakat?
most megyek halat fogok sütni, és keresek egy kevésbé hizlalóan elkészithető halat. nem akarom rántani. amugy hekkfilét vettünk, de én már egyszer csináltam párolva, de nekem ugy nem jött be.
ti mit főztök?
du. jövök
Még olvasni is rossz, amiket írtok lányok!Szegény emberek!Tényleg úgy kell élni, hogy soha nem tudhatjuk, mikor van az utolsó.
Reggelre bedöglött a monitor, kicseréltük a régi kicir mert még megvolt, de olyan kicsi, hogy alig látok..
A mérlegelésem eredménye:
-kilók változatlanok, 68
-comb-2 cm,majdnem -3
-has -2 cm
Azt hiszem, ennek fényében folytatom tovább!
Fanni teljesen odavan, hogy nem tud kimenni, csak bentől nézi a hóembert.
Jó reggelt! Tényleg furcs hogy itt nics kép, de legalább simán lehet kommunikálni! Jó hogy megjöttetek lányok, remélem a többiek is idetalálnak!
Danya, még a hideg is kirázott ahogy olvastam soraidat, tényleg érdekes dolgokat produkál az élet, részvétem az ismerőseid miatt! Puszilom a lányokat:) Küldök mindjárt képet a fénykoromból, múltkor megtöltettem a nyomtatóm, s végre tudok scannelni így felraktam a régi képet amit már egyszer ígértem.
Nálunk is hatalmas ónos eső volt, nem is tudom hogy fogunk ma kimenni, mert minden jégpáncél. Apum mivel lakatos is, így elhívta a szomszéd egy közeli faluba, hogy fel kéne törni az édesanyja házát, mert már napok óta nem látták a nénit, délután kimentek, apum behatolt:) s sajnos holtan találta a mamát:( Apum bírja az ilyet, ez nem az első eset, szegény szomszéd be se mert menni a házba, ahol édesanyja feküdt. Visszafele leesett az eső, 30-cal tudott csak jönni, így is majdnem keresztbefordult. TEhát mindenki vigyázzon magára! S ne csak autóval, hanem gyalog is, mint hallottam sok a láb és kéztörés.
Tegnap újságoztunk, szerencsére ma nincs, mert nem tudom hogy vinnénk ki. Félek az eséstől és a csúszkálástól!
Zuzmika, remélem beszámolsz az eredményekről! Várjuk. Fanni jól van?
Ti már lebontottátok a karácsonyfát? Ma van vízkereszt, én ma robbantok:)
Ma vagy holnap sütök végre a gépemmel, attól függ anyu milyen ebédet tervez mára.
Ja, a hoxa-n már régen regisztráltam, s itt is van mérlegelő, akkor megadtam az adagaim. 103 voltam akkor, s elérni kívánt álomsúlynak a 85-öt jelöltem be, na az megvan, sőt:) Úgyhogy most átmódosítottam 75re, és akkor ott tényleg meg is állok. Úgyhogy örülök Danya hogy átjöttünk ide!
Legyetek jók, megpróbálok feljönni, hisz lehet hogy az útviszonyok miatt amúgyis szobafogságra leszek ítélve, na meg a hidegbe sincs kedvem kimenni
Kellemes vasárnapot, most írjatok, hisz végre lehet...
sziasztok csajok:)
remélem itt is u.olyan jól fogjuk magunkat érezni mint a másik helyen, sőt nem lesz idegesség, nem lesznek fölöslegesen leirt sorok amiket soha az életben elolvasni nem tudtok majd.
itt is nagyon hideg van, igaz már enyhült, és el kezdett valami ónos eső esni, na ettől mentsen meg a jó isten mindenkit.
soma is eljött tegnap, hogy mikor megy azt nem tudom, de lehet most meg őt félteni ebben a hülye időben.
amugy képzeljétek már el az egyik ismerősünknek meghalt a férje karácsony első napján... beteg volt szegény, és nem is annyira fiatal. nem tudom miért a temetést nagyon sokára tették, igy mikor leesett a hó a lányáék a két gyerekkel elmentek sieélni, hazafelé tartottak - karamboloztak - és a lányuk ott halt meg az uton harmincvalamennyi volt, két kicsike gyerek, a legkisebb 3 éves az is kritikus állapotban van. hát ugy kiakasztott ez a hir:(
együtt temetik az apukájával állitólag, hát nem tudom milyen ez a sors, kinek meddig van megirva a nagykönyve?
Melcsi pont mutattalak a lányoknak a képen, és mindketten azt üzenik, hogy csodálnak téged. blanka kérdezi, hogy régi képed nincs ahol össze lehetne hasonlitani? szeirntem még olyat én sem láttam, csak a nagy gatyásat küldted el nekem.
vigyázzatok magatokra, ha nem kell menni sehová, ne menjetek.
Sziasztok, megérkeztem. Itt - régen - még Pusi néven regisztráltam, de ugyanaz a Pusikó vagyok. Már baromi ideges voltam a Mindmegettén, hogy nem engedett írni és így azt hihettétek, hogy elmentem máshova. Lehet, hogy ez a lap jobb is lesz, sztem a MM nagyon elbízta magát. Hát akkor próbáljuk meg itt.
Írjatok!
Puszi!
Ok!
Az előbb csak próbálkoztam!
Remélem mindenki jól van, fogyogat, a betegek meg gógyulgatnak.
Itt olyan hideg van,nem lehet kimenni mert majdnem megfagy az ember.
Az a baj, hogy itt nem láthatjuk egymást.Nem?
Na majd holnap jövök, beszámolok az 1 hetes pilates eredményeiről.