Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mindennapi macerák fórum

Mindennapi macerák (beszélgetés)

❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯
1263. 266299594f (válaszként erre: 1261. - Szeklice)
2011. máj. 22. 13:38
Én Stevia port használok (ami egy teljesen természetes édesítőszer), lekvár főzéshnél 1kg gyümölcshöz 1/2 kiskanál kell belőle. A lényeg a pépesítés ahogy tetszik, aztán a főzés és a dunsztolás. Ha lesz pici időm leírom részletesen hogyan csináltam. csak a meggynél és az egresnél kell 3kg gyümihez 2 teáskanál stevia.
1262. vaczila
2011. máj. 22. 12:57

Eperlekvár

Az epret lecsumázzuk és megmossuk több vízben, míg teljesen tiszta nem lesz. Megmérjük. Kg-onként 40 dkg cukrot, vagy ennek megfelelő édesítőt teszünk hozzá. (Én 10 dkg cukrot 3 evőkanál porédesítővel helyettesítek, de ha nagyobb mennyiséget csinálok, akkor veszek diabetikus befőzőcukrot és azt használom felesben az édesítővel.)Szóval az epret összetörjük és az édesítővel elkeverjük. Én kézzel szoktam összenyomkodni, nem turmixolom, mert szeretem ha egy kicsit darabos marad. Állni hagyjuk. Másnap forrástól számítva jó fél, háromnegyed órát főzzük. (Minél tovább főzzük, annál sűrűbb lesz a végén, de álltában is sűrűsödik majd.)Tűzről levéve én szoktam keverni hozzá egy kevés nátrium benzonátot, (szalicilt nem szeretem) nem tudom mennyit, azt csak úgy szemre, de ne legyen sok, mert akkor csípős mellékíze lesz. Üvegekbe töltjük, tetejét szintén meghintem egy ici pici tartósítóval és lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük.

A másik lehetőség, hogy veszel 3:1-ben lekvár zselésítőt és az azon leírtak szerint készíted el a lekvárt. A cukrot itt is lecserélheted édesítőre. Ez a módszer sokkal gyorsabb, de nem áll el olyan sokáig, de 1 évig így is eláll. A másik a hagyományos módszer, kicsit tovább tart, de 4-5 évig is eltartható marad a lekvár ha nagyobb mennyiséget készítesz.

1261. Szeklice
2011. máj. 22. 11:57
Én már csinálom a helyet a fagyasztóba az epernek,(meg a málnának)Egy egész polcot szánok neki,mert én sokat használok.Szeretnék még eperlekvárt is készíteni,de nem tudom,hogy fogjak hozzá.A múltkor beszéltük,hogy majd ha itt a szezonja,ismét visszatérünk rá...A múltkor láttam Keleti Andreát a tv-ben,aki készített eperdzsemet fruktózzal,édesítőszerrel...Sajnos az arányokat nem mutatták,nektek van ötletetek,hogy hogy kell készíteni?Nagyon szeretnék idén lekvározni is,hisz olyan drága (és rossz) a bolti...
1260. Szeklice
2011. máj. 22. 11:54
Én nagyon szeretem a mascarponet,de tény,hogy ritkán veszek,mert borsos az ára.A múltkor nagyon ideges lettem,mert 2 db 250 gr-os dobozzal vettem,s mindkettő romlott volt.Manapság már pl.a sajttortát úgy készítem,hogy fele mascarpone fele túró vagy ricotta,mert azok olcsók,és az íze ugyanaz marad.Egyébként kész lett a mascarpones-túrós-bogyós gyümis piskótám,végülis ketté vágtam a lapot,megtöltöttem a krémmel a tetejére hagytam egy kevés krémet,plusz egy kis bogyós gyümit meg tortazselét raktam rá,írtó jól néz ki,kíváncsi vagyok az ízére.De persze csak ebéd után:-)
2011. máj. 22. 11:03
nekünk valamiért nem jött be a mascarpone, hústekercsbe használtam. De a fiúk ódzkodtak tőle. Pedig micsoda jó ára van, ma megint tejszínes sertés szelet lesz. tegnap egy jó csibe receptet készítettem el, fini volt.
2011. máj. 22. 09:19

Hát nekem nincs valami pörgős napom :-)

Ma még semmi hasznosat nem csináltam...

1257. Szeklice
2011. máj. 22. 08:31
...akkor ki is próbálom ezt az új mascarponés krémet,kíváncsi vagyok,milyen lesz.Majd referálok!:-)Mai menüm borsóleves,sült pulykacomb (már bepácoltam),krumplival,salátával.Hm...már most megéheztem...:)
1256. Szeklice (válaszként erre: 1254. - Vaczila)
2011. máj. 22. 08:23

Jaj,de aranyosak vagytok,de tényleg,hogy vígasztalni próbáltok! Nem is értem,miért várnak egy 2 éves gyerektől extra dolgokat.Különben meg tényleg mindenki foglalkozzon a sajátjával,nem?

(Egyébként Vaczila,igazad van:az övék 2,5 évesen lett szobatiszta)

...Bellus tök igazad van mindenben,én is így látom a helyzetet..

Szó mi szó..nem egyszerű dolog a gyereknevelés,és erre csak most kezdek igazán rájönni...

2011. máj. 22. 07:13

Sziasztok! Jó reggelt!

Szeklice este fáradt voltam torna után most írom inkább a véleményem:

Ad1: minden gyermek akaratos (szerintem) ebben a korban. ( Nekem most van egy gyermek pszichológus ismerősöm ő a 2-4 éves korig dackorszaknak nevezte. A hölgy Angliában dolgozik és ott elég elismert!)

Ad2: a bilire szoktatás egy folyamat! Nem úgy működik, hogy mától bilit használ peli helyett- tehát baleset akkor is lesz ha már bilizik!!!!

Ad3: nem követelünk- kérünk és ha így sem akar a bilin maradni akkor jutalmazunk a sikerért. Ahoz viszont idő kell, hogy megtaláljátok a közös hangot.

Ad4: Ki mint vett úgy arat! Ha valamit hibázol akkor az a te - bocs- a ti gondotok lesz. Ebből viszont lehet építkezni. Ki az aki még nem hozott rossz döntéseket? Az én fiam úgy el van rontva ahogy illik. Tipikus egy szem gyerek jár neki minden.

Nem csak téged ér támadás. Látnád a mi életünket- hajaj. Egyszerűen mosoly és nagy levegő nem veszek róla tudomást. Én múlt pénteken a Zalai fesztiválon a fiam első szavára- unalmas az egész menjünk a balcsira - felkerekedtünk az első üzletben meg vettünk mindent az egynapos ott alváshoz és elmentünk Vonyarcra onnan átugrottunk Keszthelyre. Mindent amit lehet kívánsága szerint!

1254. vaczila (válaszként erre: 1252. - Szeklice)
2011. máj. 22. 05:33

Pontosan azt csinálj, amit írtál. A túrót keverd össze a mascarponéval, keverd bele a gyümölcsöt, kis édesítőt és töltsd a piskótába.

A rokonokkal meg ne foglalkozz, söprögessen mindenki a maga háza táján. 2 évesen még nem kell egy gyereknek szobatisztának lennie. Biztos hogy az ő gyerekük sem volt még 2 évesen szobatiszta, csak arról már elfeledkeztek.

1253. 266299594f (válaszként erre: 1251. - Szeklice)
2011. máj. 21. 21:49
Szia! Szerintem ne vedd a lelkedre, én ettől készültem ki. Mindenki tud okoskodni ahhoz nem kell tehetség. Minél jobban erőlteted a kicsit annál inkább ellenkezik.
1252. Szeklice
2011. máj. 21. 21:23
Ja..még egy dolog lányok.Csináltam ma update piskótát,mert tiramisut akartam csinálni,de valamiért nem tudtam felverni a tojásfehérjét,így megmaradt 25 dkg mascarpone,meg 4 tojásos piskóta.Szerintetek mit lehet vele kezdeni.Ugynais elment az étvágyam a tiramisutól,viszont szívesen kipróbálnék valami mást belőle.Pl.van itthon túró,pudingpor,bogyós gyümi,kókusz..esetlen van vmi ötletetek mit készítsek belőle?
1251. Szeklice
2011. máj. 21. 21:19

Na..megjöttem Lányok.Rokonok voltak ma délután nálunk,mert apu pacalt főzött,és ilyenkor össznépi gyűlés van.Egy kicsit elegem lett belőlük,megmondom őszintén.Másról sem beszéltek,mint hogy az én gyerekem milyen akaratos,és erről le kell szoktatnom,mindezt sűrű fejrázogatások közepette...és különben is miért nem szoktatom már rá a bilire,nem jól csinálom,és tralallalala...annyira elegem volt belőlük,hogy alig bírtam megállni szó nélkül.Van ugyan igazság abban,amit mondtak,mert akaratos a gyerekem,nade melyik 2 éves nem az??? És szerintem az akaratosságról való leszoktatással sem vagyok még lekésve (ha sikerül egyátalán,mert az apja detto ilyen).A bili kapcsán meg ki voltak akadva,hogy rápisilt anyuéknál az ágyra.Ugyanis egész nap szinte a kertben voltunk,nem volt rajta pelus,és gyakran ráültettük a bilire (bár 2mp-nél többet nem ül rajta,állandóan tiltakozik).Egyszer anyu beszaladt valamiért,Zizó utána,felmászott az ágyra és persze hogy abban a 2 percben kellett neki pisilni.Úgy érzem,ennél határozottabban nem tudom "biliztetni",elvégre mégsem köthetem oda...

Annyira szeretem,amikor mindenki olyan okos,csak éppen a saját gyerekén nem tud "bizonyítani" ,mert aztán az ő gyerekeik sem tökéletesek.Áááá..nem is mérgesítem magam,remélem holnapra lenyugszom.

Jó éjt mindenkinek!!!

1250. vaczila
2011. máj. 21. 17:19
Nálunk is beborult s dörgött délután 2 órán keresztül, de aztán elment. Eső egy csepp sem esett.
2011. máj. 21. 16:02
Itt beborult rendesen, dörgés szél, az eső még kéreti magát.
2011. máj. 21. 14:16
Sajna én nehezen vetkőzök fürdőruhára az elmúlt években. Csak Balcsin és ha lehet eldugott kis kempingekben. Itthon nem mernék. Ma pl. amíg a fiam pancsolt a 15cm.-es vízben addig én térdnadrágban és trikóban sütkéreztem a napon. Ittam egy jó tejeskávét és elolvastam az újságot. Úgy 20 perce jöttünk be. Persze már alig várja,hogy kimenjünk újra. Lassan ébresztem a férjemet mert háromnegyed 5re jön érte a busz.
1247. Szeklice
2011. máj. 21. 14:09

Nekem szerencsére hamar barnul a bőröm,pedig én is elég fehér vagyok,de az első tavaszi napsugarak is képesek szép színt adni,és sosem égek le.Ezt apukámtól örököltem.Most végeztem a napi teendőimmel,még fel kell söpörnöm,és kész.A nap további részében olvasom a könyvet (megvettem tegnap Szendi Gábor :A nő felemelkedése és tündöklése c.könyvet),írtó izgalmas,és vicces,hülyére röhögöm magam rajta:-) Azt hiszem,estefelé tornázni is fogok,majd óvatosan csinálom,de szerintem már jól beforrt a sebem.

Az a baj,hogy írtó lusta vagyok ma,igaz,nagy a hőség,de akkor is...valahogy megmozdulni is nehezemre esik...

1246. vaczila
2011. máj. 21. 09:59
Na én most végeztem a kerttel és egy darabig nem akarom látni sem. Szakad rólam a víz, le is kell zuhanyoznom. Viszont most először vetkőztem fürdőruhára, remélem barnultam egy kicsit. A férjem múlt szombaton "megszólt" a szőlőben, hogy elmehetnék hipóreklámnak. Persze ő könnyen beszél, folyton kint van. én meg többnyire bent, illetve a kert csak este felé szoktam lenni amikor meg már nem vetkőzök neki annyira. Na de majd szép lassan lesz nekem is színem.
1245. 266299594f (válaszként erre: 1244. - Ezovilág)
2011. máj. 21. 08:26
Szia- ezt pechnek hívják! Nektek is szép napot!
1244. Ezovilág
2011. máj. 21. 08:15
Én is kertezek,tegnap volt eső a városunkban csak éppen a mi területünket hagyta ki-ezt hogy is hívják ilyenkor?Most ébredt a kicsi lányom(3 1/2 éves),mára ennyi volt az internet.További szép napot kívánok mindenkinek!
2011. máj. 21. 08:00
Én is kertezek és szekrényezek. Már nincs olyan sok dolgom a kertben, egy időre rendben lesz. Most viszont nagy locsolást rendezek, mert egy hete imádkozunk az esőért. Az uborkám nem jött elő mérges vagyok. Egyetlen egy árválkodik kint a kertben.
1242. vaczila
2011. máj. 21. 06:38

Sziasztok.

Én végre aludtam egy jót és tele vagyok energiával. Ha minden igaz ma már szeretnék végezni egyszer a kertbe és akkor egy hétig felé se nézek, csak a fóliát fogom öntözni. E mellett a szekrényeket akarom kicsit átpakolni, előtérbe helyezem a nyári cuccokat, hátrébb a vastag holmikat. Már terveztem ezt egy ideje, csak mindig volt valami más, de ma már ez a fő program. Főzni rakott káposztát fogok, a többieknek ugyanúgy rakott zöldbabot, mert a káposztát nem nagyon csípik. De egyben csinálom úgyhogy nem lesz külön főzés. Ma remélem már az étkezésre is jobban oda tudok figyelni, nem sütök és a fagyasztóból se veszek elő mert ha a szemem előtt van a finomság, akkor nem tudok neki ellenállni. Tehát nem lesz.

2011. máj. 21. 06:29
Jó reggelt! Én nem látok kettőig, sikerült 5 és fél órát aludnom. Sebaj este jobban alszom. Kimegyek a sírhoz virágot öntözni, aztán a boltba. Csirke combból szeretnék készíteni valamit- még nem tudom.
1240. 266299594f (válaszként erre: 1239. - Szeklice)
2011. máj. 20. 21:43
Super, hogy jól érzed magad! Én is rendbe jövök ám holnapra. Sajna az, hogy itthon vagyok nem sült el jól. Pedig hány ember szeretne a helyemben lenni. Én nem bírom, időnként rám tör ez a "hasztalan vagyok" érzés. Majd a sulikezdéstől már stabilabb lesz a helyzet. Amióta a sulikat abbahagytam dolgoztam, nem szerettem a tétlenséget. Mindig úgy gondoltam az a biztos amit megteremtek magamnak. Most pedig???....
1239. Szeklice
2011. máj. 20. 20:28

Nahát-nahát Lányok,mi ez a depi?:-) Na jó,néha engem is utólér...én most érzem magam a legjobban,hogy 60 alá mentem,igaz fogyni már én sem szeretnék,most így jó,de továbbra sem eszem lisztet meg cukrot.Ma sikerült 2 gombóc cukormentes fagyit ennem,tök boldog voltam,hogy találtam!:-)Sajnos (vagy nem) nem tudok mindennap elmenni odáig,de azért néha-néha igen.Ma krumpli leves volt lángossal,húúú..isteni lett.Magamnak csináltam 2 db update-est,de csak 1-et bírtam megenni,és még most sem vagyok éhes.(azóta csak a fagyit meg 1 almát ettem)Na ezt már szeretem!:-)

...

Lányok!Ne legyünk búskomorak,örüljünk hogy egészségesek vagyunk,a többi meg lesz valahogy-hisz olyan még sosem volt,hogy sehogyan sem volt-(anyósomat idéztem,és ez gyakran eszembe jut)...

Nem is értem magam,miért vagyok ma ilyen optimista,pedig nem sok okom van rá:-)

Pusszantok mindenkit!!!

1238. 266299594f (válaszként erre: 1237. - Mosoly30)
2011. máj. 20. 18:11

Nem tudom mitől, de mindentől a plafonon vagyok ma.

Az éhínséget poénból írtam. Igaz kitudja mi lesz. Mostanában a természet is átveszi az irányítást. Meg amúgy is ha nem szülsz legalább 4 gyereket és nem tartózol bizonyos körökbe akkor neked a kutya sem segít. Akinek nincs a háttérbe segítség és a biztos háttér azt lenyomják a víz alá.

1237. Mosoly30
2011. máj. 20. 15:08

Mitől vagy feszült Bella?

Rám se fogják szerinte soha azt mondani, hogy girhes. Egyébként se szeretnék olyan csontsovány lenni inkább szép feszes izmos.

Reméljük azért éhínség ebbe az országba nem köszöntbe, bár.... ki tudja. Hisz egyre kevesebb a munkahely és egyre nehezebb megélni. Igaz egyesek azt állítják lassan itt a kánaán legyen nekik igazuk!

1236. 266299594f (válaszként erre: 1235. - Vaczila)
2011. máj. 20. 14:55

Örülök neki, hogy nem fáj a fejed- az enyém is jobb lett. Most viszont olyan feszült vagyok -szét tudnék robbanni.

Nézd a jó oldalát ránk "hordókra" nem lesz káros hatással ha beköszönt egy éhínség :-)) még csak akkor leszünk fénykorunkban :-))

1235. vaczila
2011. máj. 20. 14:11

Szerencsére elmúlt a fejfájásom el sem tudom mondani, micsoda felüdülés ez. Most neki is állok tornázni, a kertbe nem akarok kimenni amíg ennyire magasan van a nap, majd egy kicsit később. Amúgy is rám fér a torna, mert ma megint bűnöztem. (Diós mákos kalács az oviban)

Szeklice hát rám ilyet az életben nem fognak mondani hogy girhes. Még a 20 kiló fogyásommal is olyan vagyok mint egy hordó. :))

1234. Szeklice
2011. máj. 20. 10:32
Sajnos nekem is fájt a fejem tegnap előtt,de csak úgy gyengén.Vettem be egy gyógyszert rá,és el is múlt,de tény,hogy a frontoktól volt.Most végeztem a hétvégi nagybevásárlással,ma krumplileves lesz magyarosan meg lángos.Azt hiszem,még holnap is azt esszük,magamnak csinálok update-eset.Ma az egyik ismerősöm azt mondta,hogy mostmár leültet,és teletöm egy krémessel,olyan girhes vagyok:-)))Jól esett azért:-) Ma édeshármasban leszünk ismét,a férjem nem dolgozik ma,nem is tudom,..nem vagyok én ehhez hozzászokva hogy itthon van:)Később még jövök.
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook