Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Minden zöldség keményitő lesz főzés után? Van kivétel? fórum

Minden zöldség keményitő lesz főzés után? Van kivétel? (tudásbázis kérdés)


2009. ápr. 29. 20:33
A zöldségek a szénhidrát kategóriába soroltak táplálkozási szempontból
2009. ápr. 28. 17:55

én úgy tudom, minden zöldség:

karfiol, cukkini, padlizsán, brokkoli, burgonya, répa, karalábé, stb.

Amit úgy általában főzni lehet.

2009. ápr. 28. 17:54
szerintem a 90 napos diétára gondol, hogy minden zöldség alkalmazható-e ezen az úgynevezett "keményítő napon"
2009. ápr. 28. 14:07

Nem egészen értem a kérdést.


Ha arra gondolsz, hogy főzés hatására a zöldségekben lévő szénhidrát (cukrok stb.) keményítő alakul, akkor a válaszom nem.

Ennek épp a fordítottja igaz: hő hatására a keményítő kis mértékben, de bomlik, cukrokká és egyéb szénhidrátokká.

2008. ápr. 18. 08:42
Mi van? írd már meg
2008. ápr. 17. 15:05
Minden zöldség keményitö lesz fözés után? kivétel? ha van....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook