Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Milyen voltál 13-14 évesen? fórum

Milyen voltál 13-14 évesen? (beszélgetés)

1 2
18. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
2023. máj. 27. 10:40
13 évesen ruhakollekciót terveztem a babáimnak, megvarrtam, felöltöztettem őket, mellette sportoltam(egyáltalán sport a súlyemelés?), és meggyőződésem volt, hogy egyszer majd könyvtárosnő leszek. 14 évesen még mindig emeltem, és biztos voltam benne, hogy fodrásznő leszek. Kevés barátom volt, nem jártam sehová, mert anyu nem engedett, esetleg évente 1x, 2x moziba mehettem. Viszont jártam kapálni, ma már az is élmény. Mindenesetre nem ismételném meg azokat az éveket.
17. Bree25
2023. máj. 27. 10:34

Esetlen, suta, vékony. Csóró kevés új cuccal az is a kinaiból.

Boldog, mert a családommal voltam, nem tudtam mi vár még rám.

Álmodozó és kezdődő introvertált.

16. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
2023. máj. 27. 10:12
Kezdtem kialakulni, 16 évesen meg jobb bele sem gondolni. De szoktam.😍
2023. máj. 27. 09:47
Magas voltam, már akkor majdnem 2 m és szőke, jóképű. Csak fehér lovam nem volt még. :))
14. ,zumba (válaszként erre: 7. - Globus)
2023. máj. 27. 09:45
Jártam én is összevont osztályba, de jó volt. S nem maradtunk buták, sőt.(lenézték az ilyen osztályba járó gyerekek tudását)
13. Sirga (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
2023. máj. 27. 09:43

Milyen? Duci. Befelé forduló. Tetszett egy osztálytársam, de aztán - épp a 8. osztály végén - megláttam egy utcánkbeli srácot, és első látásra belezúgtam. Onnantól kit érdekelt az osztálytárs? :D

Hosszú, barna, rendkívül dús hajam volt. Ruhák tekintetében kb. az, amit leírtál: kevés, azt is a nővéremtől örököltem. Divat? Ismeretlen kifejezés volt.

Aztán a 8. utáni nyáron következett egy nagy törés az életemben, ami padlóra vitt, hosszú évekre. Még a középsuli után befolyással volt rám. (Anyámék javaslatára mentem középsuliba, mert fogalmam se volt, mi szeretnék lenni.)

12. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
2023. máj. 27. 09:43
Akkor még nem volt körömlakk, hajfestés, ékszer viselet az iskolában. Mindig szerettem gyerekkoromban is a szép ruhákat (semmi márka, mert a csinos öltözet nem függ ettől). Így én szép ruhákban jártam, mert a köpeny az iskolakapun belül volt. Én elég korán tudtam, merre veszem az irányt a 8.osztály után. Nem voltam szélhámos.A tanulás mindig fontos volt, engem nem kellett noszogatni, hogy tanuljak. Hittem, hogy a kitűzött célomat elérem. Így lett. Néptáncoltam és kézilabdáztam évekig, ez utazásokkal járt, így a városba kerülés, a megszokott közeg elhagyása nem okozott problémát. Könnyen barátkoztam ott is. Minden úgy volt jó, ahogy akkor volt! Játszótársak, barátnő, sok-sok élmény velük és a családdal!
2023. máj. 27. 08:38
Akkoriban kezdődött a "rocker" korszakom, persze stílusérzékem még nem volt hozzá, hajamat sem festhettem be, szóval szemceruza, körömlakk meg a ruhák amiket anyu engedett megvenni (azaz: átlagos ruhák :D) 13 voltam, mikor először feketére festettem a körmöm, a suli bulira. Fiúk minimálisan érdekeltek, mondjuk pattanásos és fogszabályzós voltam, úgyhogy én sem őket. Mindig be volt dugva legalább az egyik fülembe a discman/később mp3 lejátszó és ment a Slipknot meg a Bonanza Banzai, néha órán is :D Mekiben, játszótereken lógtunk, este IRC-n, MSN-en chateltünk. Sokat rajzoltam én is, lovakat meg random szép lányokat amihez a neten kerestem referenciát (semmi durva, csak arcokat :D) Egyébként talán az volt a legnyomibb korszakom, önbizalomhiányos voltam és folyton nyominak éreztem magam, csúnyának, daginak, de 15-16 évesen szerencsére kinőttem ebből (meg addigra kicsit fogytam, felfedeztem a sminket, csinosabb ruhákat, azért az segített :D).
10. supin
2023. máj. 27. 04:23
Nagyon fiatal.
9. tien
2023. máj. 26. 23:01

Nagyon kislány.

Sokat olvastam,virágot szedtem a réten,rajzoltam.

Elvoltam a kis álomvilágomban.

Ártatlan.

2023. máj. 26. 22:26
A legbögyösebb az osztályban. 😄 A hajam rövidebb volt, és festetlen. Szemceruzát, körömlakkot akkoriban is használtam. A fiúk mindig érdekeltek, de túl szégyenlős voltam. Állandóan rajzoltam...
2023. máj. 26. 21:28

Kisiskolás koromban falun összevont tanítás volt. Elsőtől negyedikig 1 teremben ültünk. Minden osztálynak elmondta a tanító néni, mi a feladat, hang nélkül csináltuk. Reggel, tanítás előtt énekeltünk, csak úgy zengett az iskola.

Ötödiktől busszal jártunk szomszéd faluba. Mi nem voltunk napközisek, sokszor nem bírtuk megvárni a délutáni buszt, hazamentünk gyalog...

Nyári szünetekben dolgoztunk a téeszben, erdőn, gondolom, ez ma már illegális. Érte járó pár forintot úgy megbecsültük, dobozba zártuk, néha gyönyörködtünk benne 😀

Anyu nyulakat tartott, ha jött az átvevő, bepakolta őket ládába, és nekünk kellett végigcipelni a falun. Gázpalackot kicserélni, biciklire akasztva, az rohadt nehéz volt. Locsoltuk esténként a kertet, kútból húzott vízzel, vödörben hordva.

Voltak rossz dolgok, de inkább csodás, amennyire tudtunk örülni apróságoknak...

2023. máj. 26. 21:12

Főleg boldog,,olyan jó társaság volt az "udvaron" sokan voltunk gyerekek.

Egész nap lent voltunk nyáron,,rengeteget játszottunk.

Fiúk ,lányok vegyesen,nyiladozott a szemünk egymásra is.

A továbbtanulás nem érdekelt,,nem vettek fel ahová szerttem volna.

Aztán az is jó lett végül is,,de csak a szintén jó új barátnők,osztálytársak miatt.

Legjobb évek voltak,,,bár a többi is.

2023. máj. 26. 21:11

Igen, hatalmas a különbség.

Én még kislány voltam, nagyon csöndes. Sportoltam, a fiúk észre sem vettek.

Az én korosztályomnak alig volt ruhája.

Farmerba és pólóba vagy pulcsiba jártunk. Edző ruhám sokkal több volt:D, de mindenkinek!

Nem érdekelt az, hogy szép vagyok e vagy sem, mert ehhez gyerek voltam. Soha nem festettem magam, ahogy a körmeimet sem. Hosszú, hátközépig érő, egyenes hajam volt, frufruval. Egyedüli szépészeti beavatkozás rajtam a szőrtelenítés volt és szemöldökszedés, amit az anyukám csinált mindig, és ő mondta, hogy kell és kész;)

Sokat voltunk lent a téren a barátokkal, sokat jártunk moziba, de szinte mindig ugyan azt a filmet néztük meg, mert olyan ritkán játszottak új filmeket:DDDD

Rengeteget sportoltunk. A tornaórákról akkor sem lógtunk, ha előre tudtuk, hogy egész 2 tesi órán át bordásfaltó-bordásfalig futunk.

Délután kéziztünk, focizunk, kidobósoztunk az osztálytársakkal, este edzésre jártunk, hétvégén, télen korcsolyáztunk, nyáron evezős sportokat űztünk. Buli ritkán volt. Szinte csak sulis farsang, stb.

De koncertekre jártunk. EDDA, Dinamit, Piramis, LGT, Kugli, Prognózis V moto rock, stb., még a suliból is ellógott együtt az egész osztály, hogy ott legyünk az EDDA koncerten:DDDD

Az osztálky egyik fele Fradis volt, a másik Dózsás, az egyik fele a Piramist szerette, a másik az Omegát, az egyik az ABBA-t a Másik a Boneym-et. De ezek csak olyan látszólagos klikkesedések voltak, mert mindenki szerette ezeket, de jó volt egymást ugratni:D

Ugye 14 évesen fejezzük be a sulit, így hetedik utáni 13 évesen, nyár végén, már alig vártuk, hogy kezdődjön a suli, hogy találkozzunk mindenkivel.

Nagyon szerettük egymást, így a mai napig összejön az osztály évente egyszer, és mindig úgy folytatjuk, mintha még gyerekek lennénk:DDDD

Nagyon sajnáltuk nyolcadik végén, hogy már nem egy osztályba fogunk járni:((((

Épp ezért találkozunk gyakran.

Eddától a kölyköd voltam a miénk volt;)

Nekem határozott elképzeléseim voltak a továbbtanulásról. Képzőművészetibe jelentkeztem, mert festő akartam lenni;)

Persze, teljesen máshogy alakult az életem.

2023. máj. 26. 20:54

Már kinőttem magamat, 175 cm magas és nagyon vékony voltam én is.

Jól tanultam, családi mintára épitőipari szakközépben a Vedresben szerettem volna tovább tanulni, de édesanyám nem engedte, mert akkkoriban a 80-as évek elején még nagyon kevés lány járt oda, igy sima gimibe kerültem.

Nem voltam szerelmes; még nem érdekeltek a fiúk, igaz, hogy nagyrészüknél sokkal magasabb is voltam, jól el voltam otthon egyedül, sokat olvastam és már akkor is szerettem a macskákat.-

2023. máj. 26. 20:51
Orvos szerettem volna lenni. Az egèszsègügyben dolgozom, úgyhogy nem kerültem messze az álmomtól .
2023. máj. 26. 20:46

Milyen voltál 13-14 évesen?

Sovány...

2023. máj. 26. 20:15

A fórumot az ihlette, hogy láttam ma egy vicces mémet, hogy milyenek voltak régen a 13-14 évesek és milyenek ma. Hatalmas a különbség.

Elgondolkodtatott, én milyen voltam. Szemüveges, pattanásos, önbizalom nélküli kislány. Nem volt ennyire lényeges az öltözködés, mindenki köpenyben volt az iskolában, de azért, ha valakinek jutott egy-egy jobb darab, nyilván észrevettük akkor is. Próbált mindenki szebb lenni, persze nem úgy, mint ma. Sokkal kevesebb lehetőségünk volt erre. 8. osztályosként nem nagyon tudtam, mi legyen belőlem. Így a gimnáziumra készültem. Furcsa volt az a nyár, amikor véget ért a nyolcadik, de még nem kezdődött a gimi. Mivel szerelmes voltam egy osztálytársamba, majd megszakadt a szívem, hogy elválnak az útjaink.

Már komoly embernek éreztem magam, de még féltem attól, mi vár majd rám, új város, új emberek, reménykedtem, hogy új barátok is. Végül jól alakult, a padtársam lett a legjobb barátnőm. Amikor azokból a padokból kiszálltam, már 18 éves lettem és egészen másképp láttam a világot. De ez majd talán egy másik fórum témája lesz. :)

Te milyen voltál 13-14 évesen? Miben hittél, mit reméltél? Mi volt jó és mi volt rossz akkor neked?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook