Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Hívtam közbe a kormányhivatalt. Lesz
Folyamatosan utalnak.
Igen, néha nem igazán érthető miért van erőteljes eltérés hivatal és hivatal eljárása között. Holott a szabályzás elég egyértelmű
Ebben igazad van.
Pont ott van benne, hogy a hivatal elrendelése esetén is.
"Büntető Törvénykönyvről szóló törvény szerinti hivatalos vagy közfeladatot ellátó személy megkeresésére vagy a felülvizsgálat szükségességéről történő hivatalos tudomásszerzés esetén felülvizsgálja"
ez azt jelenti hogy a hivatal elrendelheti
(6) A (4) bekezdés szerinti szakmai vélemény érvényességi ideje legfeljebb 5 év, vagy határozatlan idejű abban az esetben,
(6a) A gyermekek otthongondozási díját megállapító szerv a (4) bekezdés szerinti szakvélemény hatálya alatt kezdeményezheti a gyermekek otthongondozási díjára való jogosultság felülvizsgálatát
Nem írtam hogy nem rendelhetik ki, azt írtam, van ahol ezt már így csinálják, de 2025 jan 1 től már rendeletben van hogy nem kell szakértőt kirendelni
"január 1-jétől nem kell szakértőt kirendelni, ha az ápolt gyermek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján „E” minősítési kategóriába sorolt (egészségi állapota 1-30% között van és orvosszakmai szempontból önellátásra nem, vagy csak segítséggel képes)."
Ideje lenne követni a jogszabályváltozásokat. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 2023.07.22 napjától hatályos állapota szerint megszűnt a 2 évenkénti felülvizsgálat.
Az Szt. 25. § (4) bekezdés b) pontja értelmében, a jogosultságot megállapító szerv a gyermekek otthongondozási díjára való jogosultság feltételeinek fennállását az önellátási képesség hiányát igazoló, a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló kormányrendeletben meghatározott dokumentumok érvényességi idejének lejártakor, határozatlan idejű érvényesség esetén a Büntető Törvénykönyvről szóló törvény szerinti hivatalos vagy közfeladatot ellátó személy megkeresésére vagy a felülvizsgálat szükségességéről történő hivatalos tudomásszerzés esetén felülvizsgálja, és ha a felülvizsgálat során megállapítást nyer, hogy a feltételek továbbra is fennállnak, az ellátást a felülvizsgálatnak megfelelő összegben tovább folyósítja.
Mindig a hivatalos szabályokat törvényeket idézem, valóltan amit írtál..
és már sokszor leírtam, a szakértő 1-5 év vagy véglegest adhat ki, ebben semmi újat nem írtál
Ennek mi is a köze bármihez is?
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?