Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? fórum

Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)

A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.

19143. Andi35 (válaszként erre: 19136. - Dracarys)
2019. febr. 3. 17:55

Szia! Van érdemi válasz.

"2.1. Szempontok az értékeléshez:

2.1.1. A fenti tevékenységek ellátására való képesség értékelése során az ápolt személynek vagy ápolt gyermeknek csakis a betegségéből, fogyatékosságából eredő funkcióvesztés értékelhető, az életkorból adódó funkcióhiány nem.

2.1.2. Gyermekek otthongondozási díjával összefüggésben végzett vizsgálat esetén az ápolt gyermek önellátásra képtelensége akkor áll fenn, ha az ápolt gyermek legalább 8 pontot kap.

2.1.3. Ápolási díjjal összefüggésben végzett vizsgálat esetén

2.1.3.1. gondozási szükséglet nem áll fenn, ha az ápolt személy a legfeljebb 5 pontot kap,

2.1.3.2. alap gondozási szükséglet akkor áll fenn, ha az ápolt személy legalább 6, de legfeljebb 9 pontot kap,

2.1.3.3. fokozott ápolási szükséglet akkor áll fenn, ha az ápolt személy legalább 10 pontot kap."

19142. Ancsika50 (válaszként erre: 19140. - Pati g)
2019. febr. 3. 17:19
Szia. Igen, ez a nettó. Ancsa
19141. Eva 81
2019. febr. 3. 17:19
Szolnok megyéről tudtok valamit lesz holnap ápolási ?
19140. pati g
2019. febr. 3. 17:14
sziasztok! meg szeretném kérdezni hogy a gyod össszege ugye 90000?
19139. katikaneni
2019. febr. 3. 17:00
Hajdú Biharról tud valako valamit mikor lesz ápolási számlán és mikor hozza a postás További szép estét mindenkinek
19138. Ancsika50 (válaszként erre: 19133. - Ede86)
2019. febr. 3. 16:46
Kedves Ede86! Mint írod, "két hete volt Nálatok hölgy , Aki azt mondta megadja neked az Édesanyád után járó ápolási díjat"! Akkor mégegyszer tájékoztatlak,hogy ( mivel először fogod kapni ezt az ellátást) hiába , hogy már két hete volt a Hölgy nálatok, az Adminisztratív munka akár hetekig is eltarthat! Ha Emberségesek a Kormányhivatalban, Járásban, talán pár hét alatt meg fogod kapni a Határozatot! Anno erre heteket, sőt volt Aki hónapokat várt! Ha szerencséd van, akkor megkapod, bár én a helyedben nem vennék rá " mérget", ha mégis akkor kellemes , és pozitív csalódás fog érni! De öröm az ürömben, ha most még nem kapod meg, hogy Első Ápolási díjjasoknál ( legalábbis régebben volt Hóközi utalás), hó közben is utalhatják, volt már re precedens! Viszont az is jó hír a rossz mellett, ha most nem kapod meg, annál többet fogsz majd kapni, mert a Határozatban amit kapni fogsz, abban benne lesz Foglaltatva az a Dátum, amely időponttól jár neked az ápolási díj! Ha csak jövő hónapban kapod, akkor értelem szerűen visszamenőleg meg fogod kapni azt az ellátást, amit most még nem kapsz meg! De ez a jövő hét folyamán ki fog derülni, ha kapod Happy van, ha nem akkor az Ügyintézési határidőt neked is ki kell várnod, és egyszerre fogod megkapni az ellátást egy összegben, a Hatazotban álló időponttól kezdődően! Na ennél jobban sem leírni, sem a " miértjét" megfogalmazni, és szintén leírni nem tudom, de szerintem Más Fórumozó Társam sem! Türelem a Hosszú Élet titka!
19137. anymam (válaszként erre: 19136. - Dracarys)
2019. febr. 3. 14:39
Nagyon szépen köszönòm
19136. Dracarys (válaszként erre: 19135. - Anymam)
2019. febr. 3. 14:18
Kedves Anymam, erre szerintem még senki sem fog tudni érdemben válaszolni. Én is az autizmussal élő fiam után (10) vagyok jogosult jelenleg az ápolási díjra. Amit biztosan tudni lehet az annyi, hogy az év végéig megkapja az is, aki a felülvizsgálaton a kellő pontszámot (8 kell minimum a GYOD-hoz, ha jól tudom) nem éri el, de hogy 2020-tól velük mi lesz, azt még nem lehet tudni. Eleve már azért lobbiznak az érdekvédelmi szervezetek, hogy gondolják újra ezt az egész diszkriminatív pontozási rendszert, addig még akármi lehet, bízzunk benne lesz konszenzus. Nagyon kíváncsi vagyok magam is mindannak dacára, hogy az előzetes számításaim szerint is van 11-13 pontunk minimum, inkább több. Borzasztó igazságtalannak érzem, elve azt, hogy csak a gyermeküket ápolóknak szavaztak meg valamire való emelést, másrészt azt, hogyha már bevezették a GYOD-ot, akkor azt ilyen feltételrendszerhez kötik, hisz rengeteg fogyatékkal élő akadna akkor fenn a rostán, pedig ugyanúgy önellátásra képtelenek. Többen kérdezték már az illetékeseket, hogy aki nem felel meg a kritériumoknak avval mi lesz, visszasorolják sima ápolási díjra, vagy nem jogosult semmire, de érdemi választ egyetlen hivatalos/illetékes szerv sem adott. Valószínűleg ők sem tudják még hova forr ki ez az egész, bízzunk abban, hogy az év hátralevő hónapjaiban történik érdemi egyeztetés és az érdekvédelmi szervezetekkel együtt sikerül majd kidolgozni egy kevésbé diszkriminatív rendszert, de szerintem jobb a rosszabbra felkészülni és bízni a jobban, semmint hogy meglepetés érje az embert.
19135. anymam
2019. febr. 3. 11:47
Lehet butasàgot kérdezek, de ha tudtok segítsetek Ha felülvizsgàlatkor n8ncs meg majd az elegendõ pont a GYOD-oz attòl még àpolàsit kapok majd vagy akkor semmi sem fog jàrni? Autista a kisfiam.
19134. Dominik100 (válaszként erre: 19132. - Ancsika50)
2019. febr. 3. 11:47
Jaj Ancsika tudom.. És remélem Emese meg kapta. Ha nem sajnos akkor holnap mi sem otp bankosok Budapesten. Bár bízom benne mert itt többen írták amit én is ki mertem írni. Szívből kívánok további kellemes hétvégét.
19133. ede86
2019. febr. 3. 11:21
akkor most aszt mongyátok hogy lehet most megse kapom az ellátást ? ..mint montam 2 hétel ezelőt volt nálunk aegy hőlgy és ő aszt monta hogy megagya....reménykedem bene hogy én is megkapom holnap
19132. Ancsika50 (válaszként erre: 19131. - Dominik100)
2019. febr. 3. 10:11
Szia. Tudom, hogy ezt a tájékoztatást kaptad. Én nem is rossz célzattal írtam amit Te kiírtál, csak Emese1980 kérdezte, hogy Budapesten MKB bankra érkezett e Valakinek utalás, mert ugyebár az a bank hétvégén is jóváír, és ha pénteken elutalták Részetekre, akkor Neki a hétvégén számláján kell, hogy legyen az ellátás. Szóval csupán ezen okok miatt írtam részére az általad pár napja kiírt utalási időpont dátumát, és nem rosszindulatból. De majd meglátjuk, Emesének sikerült e hozzájutnia az ellátáshoz. Üdvözlettel: Ancsa
19131. Dominik100 (válaszként erre: 19117. - Ancsika50)
2019. febr. 3. 08:12
Igen ezt írtam ki mint ahogy előttem még ketten is. És ezt a tájékoztatást is kaptuk telefonon.
19130. maszi49 (válaszként erre: 19115. - Ede86)
2019. febr. 2. 22:28
Ebben az országban semmi nem megy gyorsan!Ilyen a magyar bürokrácia.Még a zakértői időpont sdm olyan koránra adják!Nekem hónapokba telt mire elösször utaltak.
19129. Ancsika50 (válaszként erre: 19127. - Ede86)
2019. febr. 2. 21:41
Lényeg: szerintem nem egy korosztály vagyunk, ergo: több tisztelet, és engem hanyagolása kérettetik! Neked ott a jó Szomszédi viszony, bár szerintem inkább iszony! Részemről: Off, Endre, Vége amelyet tudsz értelmezni azt a változatot válaszd ki!
19128. Ancsika50 (válaszként erre: 19127. - Ede86)
2019. febr. 2. 21:36
Elég nagy a probléma! Mármint: szöveg értelmezési problémák! Kicsit " gyúrjál" még, nézz utána mit jelent amit írtam, és utána válaszolj! Addíg talán nem Kéne! Szól kedves szomszédnak, biztos segít 😀 Mert egy ilyen tutkó szomszéd mint az úttörő ott segít ahol Köllllllll! Ajj, az a kedves szomszéd😀 Uhh, vagy eltűnt, mint a kámfor a kamu mindentudó? Ja, el is felejtettem írni, hogy én meg a minden6ó vagyok 😀😀😀
19127. ede86 (válaszként erre: 19119. - Ancsika50)
2019. febr. 2. 19:07
de ügyes vagy asszta mindenit ..... amugy meg kimonta hogy ostobák ne fordicsd ki szót
2019. febr. 2. 18:37
A családtámogatási utalások már lehet hogy azon a napon megjelennek amikor utalják mert változtak a banki menetek január 1-től
19125. Eva 81
2019. febr. 2. 18:32
Szolnok megyéről tudtok valamit lesz hetfőn ápolási ?
19124. Ancsika50 (válaszként erre: 19123. - Ab3619a9cd)
2019. febr. 2. 15:30
Szia. Kávézzunk együtt😉. Éppen én is ezt terveztem 😊 Üdv: Ancsa ui.: a Mi türelmünk Csodákra képes😊
19123. ab3619a9cd (válaszként erre: 19121. - Vivo44)
2019. febr. 2. 15:21

Ja!

Kávéznom kellene... 😂

Türelmem mindenhez van!

19122. Ancsika50 (válaszként erre: 19111. - Lillamami)
2019. febr. 2. 15:19
Szia Lillamami! Igen, a már 2.7%-os emeléssel 😍 Üdv: Ancsa
19121. vivo44 (válaszként erre: 19118. - Ab3619a9cd)
2019. febr. 2. 15:19

Türelmet az ápoltra kívántam...

Azért remélem nem csak hétfőig tart:-)

19120. vivo44
2019. febr. 2. 15:14

:-))))))))

Nagyot nevettem!

19119. Ancsika50 (válaszként erre: 18892. - Ede86)
2019. febr. 2. 15:09
Te alapból, vagy nekifutásból ......... értetlenkedve? Leírom ismét sokadjára! Pest, Vas, Csongrád, Békés utalt eddíg! Azon megyék, melyek pénteken, azaz február elsején utálták el, hétfőn lesz számlán, Kivételt Képeznek azok az Érintettek, Akik MKB bankosok, mert Ők hétvégén már le fogják tudni venni a számláról az Ellátást! Gyod, Ápolási! Határozat pedig ha Új ápoló vagy, értem ezalatt azt, hogy ez lesz az első Ápolási dijjad amit kapni fogsz, akkor légy türelmes! Ügyintézési határidő kb. 30 nap, ha jó szívüek akkor előbb kapod meg a határozatot! Remélem mostmár maximálisan ki lettél " informálva"! De hol a jó Szomszéd?????😀 Ugye-Ugye ilyen esetben egy kamu információ milyen jól jönne? Csak egyet ne felejts el, ezen a Fórumon hosszú évek óta nálad sokkal tapasztaltabb Fórumozó Társaid is vannak, Akik Idősebbek, Tapasztaltabb Emberek, és nem utolsó sorban: nem Ostobák! ej az a jó szomszéd 😀
19118. ab3619a9cd (válaszként erre: 19116. - Vivo44)
2019. febr. 2. 15:03

Türelem még akad hétfőig! :)

Jó egészséget!

19117. Ancsika50 (válaszként erre: 19109. - Emese1980)
2019. febr. 2. 14:53
Szia. Dominik100 30.-án azt írta ki , hogy Budapest tegnap, azaz pénteken utal! Igen, nagy volt a káosz tegnap, mert a családtámogatási ellátásokat február 1.-je előtt kiutalták január 31.-én, és Senki nem számított rá, mert az Államkincstár nem igazán szokott előbb utalni, csak minden hónap első munkanapján, kivétel az Ünnepek, illetve tanévkezdés, és Karácsony előtt. Szóval volt káosz rendesen, kicsit akadozott a banki jóváirások menete. Visszatérve ha Dominik által kiírt időpont stimmel, mely szerint tegnap , február elsején utálták Budapesten, akkor Neked mivel MKB bankos vagy, ma vagy holnap számlán kéne lennie az ellátásnak. Várj türelmesen, igen tegnap az MKB bank is kicsit " kesze-kuszán utalt, de végül szinte Mindenkinek megérkeztek az ellátások az Államkincstár részéről, és négy megyében ahol az Ápolást, vagy a Gyodot kiutakták az is. Vivo ki is írta, hogy Neki a mai napon érkezett meg a Gyod, MKB bankos, viszont nem Budapesti! Ha hétvégén nem kapd meg, akkor Dominik100 amit kiírt, nem jó információt kapott, és nem február elsején vb utalt Budapest, hanem hétfőn fog! De mint fentebb írtam, még ma , vagy holnap is számládon lehet, ha valóban tegnap elutalták. Egyébként eddíg négy megye kapta meg biztosra, azokból a megyékből Fórumozó Társaim ki is írtak, hogy megérkezett Nekik a Gyod, vagy az Ápolási. Pest, Vas, Csongrád, és Békés! Fejér megye tegnap utalt, számlán hétfőn. MKB bankos utalások menetét onnan tudom, hogy van a Családban. Ez az egy bank, mely hétvégén is jóváír. Üdvözlettel: Ancsa
19116. vivo44
2019. febr. 2. 12:33

Sziasztok mindenkinek.

Szabolcs-megye, Gyod az Mkb számlán van.

Aki nem kapta meg, annak kívánok kitartást és mindenkinek attól függetlenül, hogy megkapta, vagy sem: Jó egészséget, az ápolóknak kitartást és türelmet!

19115. ede86
2019. febr. 2. 11:59
jó napot mindenkinek ....nálam 2 hete volt a szakértő és ő aszt monta hogy megagyák az ápolásit anyukámat ápolom de visszont még papir azota se jőt mán 2 hete..... szerintetek ez gond?
2019. febr. 2. 10:23
Nekem 17 èn lett kirendelve a szakértö 21 èn kaptam meg a papirt azota nem hiv a szakértö ez a felháboritó!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook