Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban? fórum

Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban? (beszélgetés)

8303. LiliumSouliei (válaszként erre: 8302. - Panitaaa)
2014. jún. 24. 22:42
Nekem is csökkent most a lelkesedésem a ciszta miatt, főleg hogy a doki bevallotta hogy most nem igazán esélyes hogy teherbeesek.
8302. panitaaa (válaszként erre: 8301. - LiliumSouliei)
2014. jún. 24. 11:05

Még nem tudom pontosan, hogy mikor megyek el egy urulógushoz, de szerintem még a héten szakítanom kellene rá egy kis időt... szerencsére van a baráti körünkben egy, ma-holnap felkeresem, hogy mondja meg, mikor, hová menjek majd... Egyelőre még nem mentem utána a dolognak, kicsit még emésztenem kell ezt az egészet...

Majd én is agykontrollozok egy kicsit, hogy tűnjön el onnan magától, akármi is az... :-)

8301. LiliumSouliei (válaszként erre: 8300. - Panitaaa)
2014. jún. 23. 21:27
Ez nagyon furcsa, és most hogyan tovább, mikor mész urológushoz? :o
8300. panitaaa (válaszként erre: 8299. - LiliumSouliei)
2014. jún. 23. 18:56

Én ma voltam UN-on tüszőmérőbe, és egy 15 mm-es növendékem van, úgyhogy azt mondták, hogy szerdán is menjek vissza, és abból majd megállapítják a növekedés ütemét, hogy az alapján mikor legyen az első inszeinációm...

Viszont a doki most talált valamit a húgyhólyagomon, ami eddig nem volt ott... 4*8 mm-es ovális valami, ami olyan, mintha kívülről lenne rátapadva... Kb. egy hónapja néztek UH-n utoljára, akkor még mindenem rendben volt. Kicsit érdekes volt látni a doki tanácstalan arcát, amikor közölte, hogy márpedig ő még ilyet nem látott, úgyhogy keressek fel egy urulógust... Na tessék...! :-S

Kicsit olyan érzésem van, hogy ezt saját magamnak produkáltam, hogy végre legyen valami okom arra, hogy miért nem estem még teherbe... Elvégre eddig mindig mindenhonnan azt hallottam, hogy mindenem nagyon szép, pont jó stb. Hát íme az ellenpélda, valami hibát úgy látszik én is tudok produkálni... :-S

8299. LiliumSouliei (válaszként erre: 8298. - Katalin0728)
2014. jún. 23. 17:28

Hajrá, hajrá, ez a jó hozzáállás! :)))

Engem mégsem néztek meg ma UH-val, merthogy egy ciszta csak a menzivel távozhat, viszont az IR laborom készen lett és nincs IR betegségem :)

2014. jún. 23. 12:27

Sziasztok :)

Van egy darab 24mm-es szép tüszőm igaz ez az egyetlen de mindent beleadunk apával hogy ebből egy helyes kis pocaklakó legyen :)

Remélem mindenki jól van és nincs nagy elkeseredés senkinek a negatív teszt láttán :)

Én most csak arra gondolok hogy remélem összejön :)

8297. LiliumSouliei (válaszként erre: 8296. - Márti1990)
2014. jún. 23. 12:23
Nekem nem volt ilyen, Closti mellett mindig pontos 28 napos volt, anélkül pontatlan. Hogy most milyen lesz még nem tudom.
8296. Márti1990 (válaszként erre: 8295. - Panitaaa)
2014. jún. 23. 07:45
Engem a closty eddig a hónapig nem bojgatott meg!Tavaly első hónapban pontosan megjött következőben már terhes voltam...most második hónapig pontosan megjött most meg késik 3 napja..
8295. panitaaa (válaszként erre: 8294. - Márti1990)
2014. jún. 22. 21:21
Szia! Én lennék a szerencsés. Amióta a closty megbojgatott azóta meghosszabodtak a ciklusaim... Persze ez sem szabályos, hol 2 napot késik, hol 4-et. Teszt szintén folyton negatív! Legközelebb már nem fogok ennyi pénzt költeni a tesztekre... :-)
2014. jún. 22. 20:09
valakinek baba nélkül closty mellett volt hogy késett?Nekem első két hónapomban napra pontosan megjött de most a harmadik hónapban 2 napja késik...teszt negatív...
8293. LiliumSouliei (válaszként erre: 8291. - Panitaaa)
2014. jún. 20. 15:18
Szia! Én most egyenlőre a kipukkadásra agykontrollozok :) A lányomat tulajdonképpen nem csak a Closti segített összehozni, hanem az első havi sikertelen Clostis hónap után elmentem egy természetgyógyászhoz. Ő azt mondta, hogy 12 alkalmas kezelés kell és a 12 alkalom végére (pont a 3. Clostis hónapnál) lettem terhes, a kezelések befejezése utáni héten lett pozitív a tesztem! :) Úgyhogy ha nem fog eldurrani a ciszta, tuti elmegyek hozzá, mert egyszer már nagyon sokat tudott nekünk segíteni. Már most is mennék, de az egyedüli visszatartó erő a pénz, mert hát a 12 alkalom 60 ezer volt, és most GYED-en vagyok itthon, inkább a gyerekre költöm ezt a pénzt. De ha úgy alakul, akkor visszamegyek hozzá!
8292. LiliumSouliei (válaszként erre: 8289. - Eve25)
2014. jún. 20. 15:10
Tudom, ez felháborító! :( Én a lányom előtt rengeteg orvosnál jártam mire valaki kezdett velünk valamit, konkrétan a 6. orvos segített, de a 7. dokihoz mentem át terhesgondozásra, mert aki segített a babát összehozni az meg a szülésért kért túl sokat... Most a 7. doki segít a kistesót összehozni, nagyon remélem hogy nála végre lehorgonyozhatunk.
8291. panitaaa (válaszként erre: 8276. - LiliumSouliei)
2014. jún. 20. 15:05

Szia!

A ciszta eltüntetésének van egy humánusabb módja is a műtétnél. Próbáld ki az akupunktúrát! Én kb. másfél éve jártam Dr. Eőry Ajándoknál akupunktúrás kezeléseken (bőrgyógyászati problémákkal) és nagyon szépen helyre is rakott. A kezeléseken mindig beszélgettünk a többi beteggel, hogy ki miért van ott, és mellettem egy lány volt, akinek elég nagy cisztája volt és az orvosa műteni akarta, meg emellett endometriózisa is volt. Folyamatos ultrahangos kontroll alatt állt és az orvosai nem is értették, hogy hogyan mehetett össze... Egyszóval hatott neki a dolog, ajánlom figyelmedbe!

Ja, nekem is teljesen rendbe jött a bőröm, szóval sok mindenre jó ez... Egy barátnőmnek pedig a miómáját tüntette el ugyanez a doki, és azóta sem jött vissza, pedig már szült azóta két szép kislányt. :-) Szóval van remény! :-)

8290. panitaaa (válaszként erre: 8289. - Eve25)
2014. jún. 20. 14:07

Szia! Én is azt érzem, hogy az orvosoknak egyáltalán nem fontos, hogy teli, az idő... Emlékszem, amikor először elmentem a dokimhoz azzal, hogy a fogamzásgátló után nem állt be rendesen a menzeszem, közölte, hogy még várjak pár hónapot... Ez rendben van, nyilván nem akart teletömni mindenfélével, hiszen éppen ezért hagytam abba...

De amikor már azzal mentem, hogy kb. 8 hónapja próbálkozunk és nem esek teherbe (addigra már valóban magától helyrejött a ciklusom), esetleg nem kellene-e megvizsgálni rajtunk valamit, akkor is azt mondta, hogy hát azért várjuk ki az egy évet és adott tanácsokat a mikor-hogyan kérdéskörre vonatkozóan, meg hogy szedjünk vitaminokat... Köszi! :-)

Azóta sok minden történt, viszont elé is telt már 2 év, és most kezdődik az inszem... Én már bekínáltam a dokimnak, hogy mi lenne, ha ezt kihagynánk, lévén, nem akarom ezzel cseszni az időt és az eddigi "kezelések" sem használtak. menjünk egyből lombikra, akkor persze már jöttek a szabályok, hogy a támogatott lombikhoz 6 sikertelen inszem kell, vagy legalább részben elzáródott petevezetők (nekem ilyenem nincs, és ennek tényleg örülök! :-)) De most megint kicsit azt érzem, hogy ezzel is csak az idő fogy... És ha csak azt nézem, hogy 6 inszem, akkor az is minimum 6 hónap, de gondolom inkább több...

Majd meglátjuk, de most én is azt érzem, hogy ha ezt az egészet tudtam volna, akkor nem vártam volna eddig a gyerekprojekttel, hanem azonnal belevágtunk volna, amikor már tudtuk, hogy együtt tervezzük a jövőt. És ha akkor még nem akartam volna ennyire, akkor talán hamarabb sikerült is volna...

Volna, volna, volna...

No mindegy, hétfőn megyek tüszőmérésre, aztán majd meglátjuk hogyan tovább, kíváncsi leszek az első alkalomra!

Akinek esetleg már volt inszeminációja, hálás lennék, ha megírná a tapasztalatait, emlékeit, érzéseit, hogy egy kicsit felkészülhessek rá lélekben... :-)

Előre is köszönöm! :-)

8289. Eve25 (válaszként erre: 8288. - LiliumSouliei)
2014. jún. 19. 20:58
Teljesen egyetértek! de az sztk-s dokik 1 évig szóba se állnak veled és én úgy megörültem, h végre felírta ezt a "szuper" gyógyszert, h nem is kérdeztem semmit. azóta mondjuk másik orvosom van, m vele se voltam megelégedve. Hihetetlen, hogy milyen orvosok vannak! És csak úgy húzzák az időt! Ezt az 1 évet már soha nem kapjuk vissza! :(
8288. LiliumSouliei (válaszként erre: 8287. - Eve25)
2014. jún. 19. 12:39
Hát elég feletlőtlen az a doki, hogy úgy ír fel ilyen gyógyszert, hogy nincs előtte hormonsor! Nekem ezeket mind nézték, csak az AMH-t nem, de egyszer azt is megnézetném.
8287. Eve25 (válaszként erre: 8286. - LiliumSouliei)
2014. jún. 19. 08:55
Semmit sem néztek előtte! Most FSH, LH, PRL, TSH, AMH és ösztradiol! Neked?
8286. LiliumSouliei (válaszként erre: 8285. - Eve25)
2014. jún. 18. 23:00
Szia! Milyen hormonokat fognak nálad nézni? A Closti előtt nem néztek nálad hormonsort?
8285. Eve25
2014. jún. 18. 22:27
túl vagyok két closty hónapon és semmi! :( 13ik napon egy 12 mmes tüsző volt a leg"dominánsabb"! uh megint megjött! msot hormontesztre megyek. Ha beállítjk a hormonokat - gondolom gyógyszerrel? - utána nagyobb az esély babára? annyira szeretnénk már!
8284. LiliumSouliei (válaszként erre: 8283. - Panitaaa)
2014. jún. 18. 18:34

Szerintem meg ha valami nem hagy nyugodni, vagy valamit még nem néztek meg és tudod hogy lehetne, akkor azt is érdemes megcsináltatni. Mi sem tartanánk ott ahol most ha nem mentem volna mindig mindennek utána. Nagyon sok doki hülyének nézett, de utólag megérte küzdenünk a lányomért. Annak idején innen a Hoxáról kaptam a legtöbb támogatást ebben és hitet hogy menni kell tovább. És úgylátszik most a kistesóért is lesz még néhány körünk...

Ezt a passzívságot én is érzem magamon, az elején nagyon lelkes voltam, de most már csak csinálom amit kell. Holnap reggel megyek az IR vérvételre, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre! Amúgy ez az a vizsgálat amit magamtól sosem kértem dokitól, fura hogy most ez a doki magától beutalt rá.

Szerintem is ha magasabb a progeszteronod, az okozhat csúszást! Nagyon bosszantó lehet amikor nem tudod miért késik és reménykedve tesztelgetsz :/

8283. panitaaa (válaszként erre: 8282. - LiliumSouliei)
2014. jún. 18. 14:22

Nekem sosem volt 28 napos a ciklusom, inkább 30-31. Mikor hogy... Én arra tippelek, hogy mivel túlságosan magas a progeszteronom, annak több idő kell kiürülni, lecsökkenni, ezért jön később a menzesz... De ez csak tipp... A dokim erre nem mondott semmit.

Köszi a drukkot, rám fér! :-) Mondanám, hogy sokat várok az inszemtől, de az az igazság, hogy már nincsenek is elvárásaim... mintha immunis lennék mindenféle kezelésre...

Anno a műtét után megkérdeztem a dokimat, hogy azt nem kellene-e megnézni, hogy ketten együtt összeillünk-e a párommal, erre az volt a válasza, hogy az egy fölösleges vizsgálat, mert kb. 1000-ből 1 esetnél fordul elő ilyesmi... Mondjuk ezt én sem hinném, mert hisz' mindenben olyan jól összeillünk, csak így meg ott motoszkál bennem a kérdés, hogy mi van ha mégsem... :-S

8282. LiliumSouliei (válaszként erre: 8280. - Panitaaa)
2014. jún. 18. 13:44

Szia! Jó hogy ilyen viccesen állsz hozzá, hogy a baba makacs és megvárja amikor akar jönni :) A pozitív hozzáállás nagyon jó ilyenkor.

Furcsa, hogy neked a Closti kitolja a ciklust, mondott erre valamit a dokid? Nekem túl hosszú volt, illetve rendszertelen, mi azt is várjuk tőle hogy szabályos 28 napos legyen.

Drukkolok az inszemhez neked is!

8281. LiliumSouliei (válaszként erre: 8279. - Katalin0728)
2014. jún. 18. 13:41

Szia! Én is ezen aggódom. Nekem már volt egy laporoszkópiás műtétem 4 éve, mert akkor méhen kívüli terhes voltam, és ha a baba úgy nagyobb biztonságban lenne, inkább vállalnám a műtétet is, de annak persze jobban örülnék ha a menzivel kitisztulna a ciszta és ott folytathatnánk a próbálkozást ahol abbahagytuk. De fura, mert a doki azt mondta hogy továbbra is próbálkozzunk, hát nem tudom mi lenne ha a ciszta mellett esnék teherbe, de úgy olvastam erre igen kicsi most az esély. Meg azt is mondta, hogy majd folytatjuk a Clostit, csak majd csökkentett adagban, ez is kicsit fura. Ami még aggaszt, hogy lehet hogy értékes hónapokat veszítünk majd a ciszta miatt, na azt nagyon nem szeretnénk.

Akkor majd várom a beszámolód! :)

8280. panitaaa
2014. jún. 18. 13:28

Sziasztok lányok!

Úgy örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra és látom, hogy nem csak én küzdök most ezekkel a problémákkal... Mi két éve próbálkozunk a párommal összehozni az első kis utódot, de már most látom, hogy ha sikerül, akkor makacs lesz, mint az anyja, mert akkor jön, amikor ő akarja és nem akkor, amikor mi szeretnénk... :-) Röviden, nálam és a férjemnél minden 100%-osan rendben van, viszont mivel még mindig nincs baba, a dokim felírt 3 havi Closty-t, hátha lesz hatása. Hát nem lett... azóta már két hónap eltelt, voltam progeszteron mérésen, és peteérés után az egekben van, 55, 35 volt a csúcs, amit mértek, úgyhogy több bogyót nem kell szednem, mert ezt nem igazán kell már fokozni... A következő lépés az inszemináció lesz, amihez hétfőn fogok menni tüszőmérésre. Az az igazság, hogy már kicsit unom ezt az egész procedúrát... Úgy érzem magam, mint valami kísérleti nyúl, mindenfélét mérnek és próbálnak rajtam, pedig nincs is semmi bajom... Kicsit frusztrál a dolog... Na de hátha majd az inszem segít valamit, mert már ideje lenne... A szervezetem persze játszik velem rendesen, micsoda dolog az, hogy 3-4 napot késik, a tesztek meg sorra negatívak? De ez a késés is biztosan a Closty-tól van, csak ezt elfelejtik mondani... :-S Mit gondoltok, az inszem mennyivel növeli az esélyeket?

8279. katalin0728 (válaszként erre: 8276. - LiliumSouliei)
2014. jún. 18. 13:26

Szia Nagyon sajnálom a cisztát :(

Hát teherbe eshetsz tőle de rajtad múlik vállaljátok így is a babát vagy nem mert bármi történhet a cisztával ami a babát is veszélyeztetheti :(

Reméljük kipukkad vagy felszívódik :)

Oké majd írok :)

8278. LiliumSouliei (válaszként erre: 8277. - Mandella)
2014. jún. 17. 12:13
Nagyon drukkkolok az inszem sikeréhez!!!
8277. mandella (válaszként erre: 8271. - LiliumSouliei)
2014. jún. 17. 07:12

bocs, hogy nem írtam...

két tüszőt látott pénteken, az egyik 17, a másik 22 mm. azt hittem, hogy így szombat-hétfő lesz az inszem, de nem, hanem hézfő-kedd. a tegnapin már túlvagyok, ma lesz a második. a tegnapi iszonyatosan fájt sajnos, mert a méhszájamat tágította (azt hiszem). ma sem számítok jobbra. :(

8276. LiliumSouliei (válaszként erre: 8275. - Katalin0728)
2014. jún. 16. 20:18

Kicsit el vagyok szonyolodva. A bal oldalon 2 szép tüsző van, azokban lehet reménykedni, viszont a jobb oldalra egy 43x34 mm-es kétrekeszes cisztát növesztettem :( Visszavár kontrollra, megnézi hogyan változik a ciszta. Gondolom ha nem pukkad ki még műtét is lehet belőle. De most arra agykontrollozok, hogy addig kipukkad! :) Azt meg már végképp nem tudom, hogy így a ciszta mellett reménykedhetünk-e a teherbeesésen.

IR vérvételi beutalót is kaptam, nekem olyat eddig még nem néztek, a héten elmegyek levetetni azt is.

Majd írd meg mi volt 23-án, én is aznap megyek vissza.

8275. katalin0728 (válaszként erre: 8274. - LiliumSouliei)
2014. jún. 16. 15:13

Szia

Mit mondott a doki ????

Én majd 23-dikán megyek dokihoz :)

8274. LiliumSouliei (válaszként erre: 8273. - Katalin0728)
2014. jún. 14. 22:16
Jól tetted! :) Majd meséld el mi volt a dokinál! Én hétfőn megyek tüszőnézőbe, te mikor?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook