Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Milyen tapasztalataitok vannak a pécsi Gyermeksebészetről? fórum

Milyen tapasztalataitok vannak a pécsi Gyermeksebészetről? (tudásbázis kérdés)


2012. júl. 2. 09:40
Sziasztok! Mi már 4-5 alkalommal voltunk a sebészeten. 3 műtéten túl vagyunk. Nekünk is hypospadiasisunk volt. 3 évesen műtöttek minket először. Sajnos nálunk kialakult sipoly és ezért volt szükség további műtétekre. Most iskola előtt állunk és minden rendben van:) Az orvosok nagyon kedvesek. Minket is Dr.Oberritter Zsolt műtött. Nagyon jó sebész és a fiam is nagyon kedveli. Barátként kezeli a gyereket. Sajnos éjszaka nem lehet bent maradni. Nekünk szerencsénk volt mert általában este 9-kor elaludt. Reggel mire mentünk már lefürdették és átöltöztették. Én is nehezen hagytam ott legelőször de végül is a gyerek jól viselte. Átalában 2-3 éjszakát kellett bent lennünk. A katéter kicsit zavarta de nem piszkálta. A pécsi gyereksebészet szerintem az országban a legjobb. Nagyon sok anyukával találkoztam akik az ország egész területéről jöttek és nekik is pécsett ajánlották.
21. Audrey3* (válaszként erre: 19. - Vikibene)
2012. jún. 18. 12:35
Te az anyaszálláson voltál?
20. mandulacska2 (válaszként erre: 19. - Vikibene)
2012. jún. 15. 17:12

És nem viselte meg a kisfiadat, hogy bent kellett maradnia? Nem ébredt fel éjjel? Az enyém még csak 1 éves lesz, mikor műteni fogják.:(


Úgy néz ki, Pécsett kell maradnunk kórház ügyileg, mert Kaposváron rokonok mondták ,hogy ott nincsenek meg a feltételek ehhez a műtéthez, de ismerősük beszél a pécsi klinikával. Csak kérdés, mit tudnak intézni. Mindenképp bent szeretnék maradni vele.

2012. jún. 11. 10:14
Mi nagyon meg voltunk elégedve a pécsi gyermeksebészettel. Tavaly nyáron műtötték a kisfiamat és kb. 1 hetet töltött bent. Ő akkor 3 éves volt, de éjjelre nem maradhattunk bent vele. Este 9-ig lehettünk ott, reggel 7-re mentünk. Volt olyan, hogy 9 után aludt csak el és addig ott voltunk vele, nem küldtek el. Az intenzív osztályon ahová műtét után rakták ott rövidebb a látogatási idő. Mi meg voltunk elégedve a dolgozókkal, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Én is nagyon jókat hallok a gyereksebészetről és a saját tapasztalat is ezt mutatta. Az én kisfiamat Dr. Oberritter Zsolt operálta, nagyon jó orvos és nagyon kedves ember, nagyon szereti a gyerkőcöket.
18. zsanci79 (válaszként erre: 17. - Mandulacska2)
2012. jún. 8. 14:49

Ja hogy kijelentette hogy nem maradhatsz bent????

Hát ezt a dokit nem ismerem, de nyugodtan menj fel az osztályra is esetleg, s kérdezd csak meg!

Ha van hely tuti maradhatsz!

2012. jún. 8. 12:55
HÁt most akkor totál nem tudom, mit csináljak. Ez a Szente nagyon nem volt szimpi, és ő azt mondta, hogy nem maradhatok bent. Majd megkérdezzük más dokit, vagy próbálunk ismerőst szerezni. Kaposváron keresztanyámék laknak, tőlük is érdeklődünk.
16. zsanci79 (válaszként erre: 14. - Kege)
2012. jún. 8. 10:13

Igen, ezt én is alátámasztom. Mi éjjel mentünk ügyeletre, de csak +1 nap múlva műtötték meg, 24 órát nem aludtam, nem kértem meg senkit, hanem a nővérkék mondták, hogy anyuka, most tessék felmenni aludni egyet, mi leszünk a picivel. A kisfiam sokat volt kézben, s ők ringatták, nem hagyták sírni.

Szóval valóban nagyon jó kezekben lesz a kisfiad!

Az én fiamat Hajdú Rita műtötte. Totál képben volt a kisfiammal mikor 6 hónap múlva kontrollra kellett menni is.

15. zsanci79 (válaszként erre: 13. - Mandulacska2)
2012. jún. 8. 09:45

Biztosan adnak, ha van szabad hely. 4 személynek van asszem' hely. Rendesek nagyon, hidd el. Nekem még fizetnem sem kellettt, nem tudom miért.....

Mi szilvesztrekor voltunk bent, én voltam egyedül, tök rendesek voltak, egész éjjel lent lehettem, valamint meghívtak egy pohár pezsgőre, érdekes szilveszter volt :)

14. Kege
2012. jún. 7. 22:53

Igen nekem is nagyon mogorvának tűnt és a fiamat is mintha tárgynak tekintette volna.Úgy jött le..a varrat szerencsére nem okozott gondot,azt mondta a gyerekorvosunk majd kijön magától.én húztam ki mert hiába vártunk rá csak pirosodott a kis bőre,nem vártam meg míg begyullad.


Én semmiképp nem vinnám Kaposvárra!!!Azt mondta nekem a pécsi nőgyógyászom h kap.váron nincs is kifejezett gyereksebészet!!Maradj Pécsen,nagyon jó kezekben lesz babód!!És nagyon kedvesek a nővérkék,ha éjszaka sír a baba egyből odamennek simogatják,nagyon anyaian gondoskodnak a babákkal.Éjszaka lementem vittem a lefejt tejem és akkor is a kisfiam nem aludt,sírt és kivették és ringatták el.Egy másik kisbabát meg a babakocsiban tologatták mert tudták h abban szeret elaludni.Szóval sztem jó hely!

Egy próbát megér,lehet bennt maradhatsz,ha van üres szoba főleg!

13. mandulacska2 (válaszként erre: 10. - Zsanci79)
2012. jún. 7. 21:36
Az a baj, hogy mi pécsiek vagyunk, így lehet, nekünk nem adnának szobát.:(((
12. mandulacska2 (válaszként erre: 8. - Kege)
2012. jún. 7. 21:34

ez a Szente nekem se volt valami szimpi, olyan érzelemmentes volt. Jó , válaszolt, de olyan elég mogorva volt.


És nem lett baja a kisfiadnak a bent maradt varrattól?

2012. jún. 7. 21:33
Köszönöm, hogy írtatok. Azóta többen mondták, hogy nézzek körbe környéki kórházakban is, mert pl. Szigetváron meg Kaposváron állítólag el van helyezve az anya. Ha az lenne,hogy fölcsörögnek, már az is jó lenne. De olyat is hallottam, hogy ahol az anya nem volt bent, nyugtatózták a kisgyereket. Én ezt semmiképp nem akarom. Tudom, hogy a pécsi orvostudomány nagyon neves, meg hogy helyben is van. Hát majd doki ügyben is érdeklődök, hátha megengednék, hogy bent legyek.
10. zsanci79 (válaszként erre: 2. - Mandulacska2)
2012. jún. 7. 20:54

Nekem 6 hetesen mútötték a kisfiamat lágyéksérvvel.

Én ott aludhattam. Baba-mama szoba nincs, hanem a fenti emeleten van anyuka szoba, s mindíg felcsörögnek éjszaka, ha valami van. Szopi, nyűgösség, anyahiány....bármi. Szerintem ez tuti megvan még, mi 3 éve jártunk ott. Az orvosokkal roppant mód meg voltam elégedve, a kisfiamat egy doktornő műtötte, nagyon nagyon rendes. A nevét most nem tudom, de ha érdekel előkeresem.

Nekem van összehasonlítási alapom, a szekszárdi gyermekklinikával....:( És most lesz majd az igazi összehasonlítás, mert jövő héten lesz a kisfiam orrmandula műtétje. Már bánom hogy nem Pécsre mentünk valamilyen úton-módon.

9. bb58dad0a4 (válaszként erre: 6. - Mandulacska2)
2012. jún. 7. 17:57
Sajnos az új embereket nem ismerem. Tényleg ezer éve dolgoztam ott:-)A prof. tuti jó fej, és nagy szaktekintély. A kisfiút is ő operálta. Szövődményről nem tudok, az osztály is az egyik legjobb a klinikán, bár a többin is odateszik magukat a dolgozók. Ismerősöm elég kritikus, semmi nem elég jó neki. Szóval, ha neki nem volt semmi panasza, talán nálatok is rendben lesz minden. Azt azért tudnod kell, hogy a legkisebb beavatkozásnál is előfordulhatnak apróbb problémák. Programozd be magadnak, hogy minden rendben lesz, és úgy is lesz!
8. Kege
2012. jún. 7. 17:42

Az én fiamat 1hónaposan műtötte a Farkas András,ő az osztályvezető.Mi is úgy mentünk h őt ajánlották és úgy kerestük meg h elvállaja e a fiamat.Egyből nagyon kedves volt és profi munkát végzett!Én ott alhattam csak az emeleten volt a szobám.Egész nap ott lehettem mellette,csak villanyoltáskor azt hiszem 9kor kellett eljönni reggel 7kor visza.

Nem sok szoba van,gondolom a vidékieknek vannak fenntartva..

A Szente J. vette ki a varratokat,nem nagyon volt nekem szimpi,és egy kis varrat bent is maradt.

2012. jún. 7. 17:42
Szia,én debreceni vagyok de ugyanezzel operálták a fiam,de semmi komplikációnk nem volt,csak a katétert viselte nehezen.
6. mandulacska2 (válaszként erre: 4. - Bb58dad0a4)
2012. jún. 7. 16:50
Ja és az ismerősöd kisfiának nem voltak szövődményei? Mert ma a doki mondta, hogy ennél a betegségnél műtét után nagyon gyakoriak a szövődmények rajtuk kívülálló okok miatt.
5. mandulacska2 (válaszként erre: 4. - Bb58dad0a4)
2012. jún. 7. 16:49
És kit tudnál ajánlani? Most ahogy a neten nézem, Dr. Vástyán Attilát írták még. Vagy ott nem lehet orvost választani, hogy kihez szeretnénk menni? Vagy a Pintér professzort mondod, hogy hozzá menjünk? Aki ma vizsgálta a kisfiamat, Szente József, nem tudom, milyen doki. Válaszolt a kérdésekre, meg végülis kedves volt, csak nem ismerem. Te , mint "benfentes" , tudsz a dokikról valamit?
4. bb58dad0a4 (válaszként erre: 3. - Mandulacska2)
2012. jún. 7. 16:41
A kisfiad a legjobb kezekben lesz. Garancia erre a professzor úr. Én ezer éve dolgoztam ott, már akkor is nagy koponya volt. Ma is egy csuda ember. Pár éve ismerősöm kisfiát operálták ugyanezzel a betegséggel. Maximálisan elégedett volt. Ne aggódj! Minden rendben lesz!
2012. jún. 7. 16:33
Aki orvost látok az egyetem honlapján: Pintér Sándor, ő professzor. Aki vizsgálta a kisfiamat ma: Dr. Szente József. Meg még a múltkor Hajdú Rita is, de ő tanársegéd.
2012. jún. 7. 16:30
Sziasztok. Kisfiam 6 hónapos és 1 éves korában műteni fogják hypospadiasis-al. Ez a húgycsőnek egy fejlődési rendellenessége. Pécsiek vagyunk, és gyermeksebészt keresünk. Ahogy látom, nem túl sok sebész van, legalábbis a gyerekklinikára küldtek minket. Nem tudom, ki a jó orvos, kihez forduljunk. És a legnagyobb problémám, hogy nem alhatok bent, amíg a kisfiam bent lesz. Állítólag a sebészeti rész az egyetlen kivétel itt Pécsett, ahol nem alhat bent az anya a babájával. :(( Tudtok valamit mondani?
2012. jún. 7. 16:28
Tud valaki valamit a Pécsi Gyermeksebészetről? Kisfiamat műteni fogják.

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook