Milyen süti ez? (beszélgetős fórum)
megtaláltam a receptet
diós habcsók
* 3 db tojás fehérje
* 1 cs vaníliás cukor
* 25 dkg porcukor
* 1 tk ecet
* 6 dkg dióbél
# A dióbelet durvára felvágjuk.
# A tojás fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, pár percig tovább verjük, majd az ecetet is hozzáadjuk és addig verjük, míg nagyon kemény nem lesz, ezután belekeverjük a felvágott dióbelet.
# A tepsit kibéleljük sütőpapírral és kanál segítségével kis halmokat teszünk rá, ügyelve arra, hogy kellő távolságot hagyjunk köztük, mert sütés közben megnőnek. ( kb 5-6 cm)
# Előmelegített forró sütőbe tesszük, viszont sütni alacsony hőfokon kell (kb.150 fokon)
:)
sorry, kimásoltam valahonnan, de így tényleg elég furán hangzik..... :)))))
a kinézet egyébként mindenkinél más lesz...
ha megcsinálod és ízlik azURADNAK, mindegy, hogy fehér, v sötétebb... :o)
Ezek szerint nem, de ha megtudod melyik az, légyszíves oszd meg velünk:)))
Köszönöm:)
ez nem így nézett ki
fehér volt
esetleg ez?
DIÓS HABCSÓK
h, 12/03/2007 - 21:39 - Márti
70g porcukor
50g dió
1 tojásfehérje
A tojásfehérjéket a cukorral gőz felett felverjük, majd a gőzről levéve szorgosan verjük tovább, mindaddig, amíg úgymond szalagot nem ereszt, azaz szép, lágy ív nem támad a habverő és a massza között. Ekkor belekeverjük a durvára vágott dióbelet és kivajazott, lisztezett sütőlapra kávéskanállal kis halmokat rakunk. Előmelegített, langyos sütőbe tesszük (130°C) és kb. 30-35 percig szikkasztjuk. Akkor az igazi, ha szépen felfúvódik, rózsaszínre sül és a belseje üreges.
Sokáig eláll, nagyon finom. Mandulával, mogyoróval is készíthetjük
sajna nem tudom a nevét,de szeretném megsütni a férjemnek.
dió darabok vannak benne,felvert tojás fehérje,kis halmokban kell megsütni
talán szinte csak dió ls tojásfehérje kell hozzá
légyszi segítsetek
köszi