Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen sós, omlós rúd receptet ismertek? fórum

Milyen sós, omlós rúd receptet ismertek? (tudásbázis kérdés)


2011. okt. 26. 10:55
tetszenek a receptek! mancinuska meg fogom csinálni a tiéd a hétvégén)) és lementettem mindegyiket ,ugyhogy köszi ))
2011. okt. 26. 08:14
Én tejjel készítem és sütőporral. Egész vékonyra nyújtom, beleteszem a tepsibe, megkenem tojássárgájával és szezámmagot szórok rá, majd derelyemetélővel felvágom. Egész ropogósra sütöm
15. Gy.Ibi
2011. okt. 26. 02:14

Omlós sósrúd

60dkg rétesliszt

25dkg Rama margarin /vaj

2 evőkanál zsír /liba,kacsa

1 evőkanál só

Ezeket összemorzsolni.

2,5dkg élesztőt belekeverek egy pohár tejfölbe,ezzel összegyúrom.

Kb. ujjnyi vastagra nyújtom,tojással vagy tejjel megkenem.Mehet rá sajt,köménymag,mák,szezámmag.

Pizzavágóval rudakra vágom.175 fokon 20-25 percig sütöm.Napok múlva is omlós.

2011. okt. 25. 23:25

Baromi egyszerü receptem van, ezt csináld meg!

25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 db trapista sajt, 1 evőkanál ecet, és 3-4 evőkanál víz és só.

Ezeket összegyúrod, de a sajtnak csak a felét teszed a tésztába, a többi a tetejére kell. Miután összegyúrtad, semmit nem kell vele csinálni, azonnal készítheted belőle a rudakat. Majd megkened tojás sárgájával, (én egy egész tojást szoktam felhasználni, úgyis jó) a tetejére rászórod a sajtot, és mehet a sütőbe!

EZT NEM LEHET ELRONTANI! Nagyon finom, omlós, feltétlenül érdemes kipróbálni!!!

2011. okt. 24. 21:17

van egy olyan, aminek az egyharmada liszt, egyharmad margarin, egyharmada túró + só ízlés szerint

isteni finom:)

2011. okt. 24. 15:27
Mindenkinek köszönöm az eddigi recepteket,sajnos ,a recepteket olvasva nem ezekre gondoltam.Hasonlókat én is szoktam sütni.Amire én gondolok az keményen ,omlós.Kimérve vagy dobozban lehet kapni.Azért szerteném kimondottan ennek a receptjét mert a párom ezt nagyon szereti.Nagyon tömör a tésztája,szerintem sütőporos lehet.
11. csera (válaszként erre: 10. - Csera)
2011. okt. 24. 14:10

Na, most jól ellent mondtam magamnak, mert ugye 3 dkg élesztőt írtam, ez azért van, mert ha nincs sok időm, akkor csak a felét sütöm, meg más sütihez is használok élesztőt és ezt a receptet is csak emlékezetből írtam.

Ha valamit elírtam, este javítom :D

10. csera (válaszként erre: 9. - Globus)
2011. okt. 24. 14:08

Minden élesztő más, de általában rá van írva!

Én ha kapok ARO-sat használok, nekem bevált és olcsó. Ha jól emlékszem, most nem tudom megnézni, mert dolgozom, 11 g-os és 4 dkg friss élesztőnek felel meg.

Ezt szoktam érzésre felezni :)

9. globus (válaszként erre: 6. - Csera)
2011. okt. 24. 11:27
Szárítottból mennyit? 7 g-os a csomag, megfelel 25 g frissnek.
2011. okt. 24. 10:31

Szia Tapsifüles.En leirom neked a kedvenc receptemet probald ki nagyon nagyon finom.


50dkg liszt,30gkg margarin,40dkg turo,1 evökanal so,2 tojas,15 dkg sajt.


A turot egy kisse attörjük,összegyurjuk a margarinnal,a liszttel,soval egy egessz tojassal es egy tojassargaval.Amikor a tesztat jol összedolgoztuk,kb.3mm vastagra nyujtjuk,es sütölemezre fektetjük.A tetejet megkenjük a maradek kisse felvert tojasfeherjevel,es gazdagon megszorjuk resszelt sajttal.Ezutan derelyevagoval vagy kessel 8-10 centi hosszu kb.1 centi szeles csikokra vagjuk,es elömelegitett forro sütöben aranyszinüre sütjük.A tepsiben hagyjuk hülni,amikor mar langyos,a vagatok menten rudakra tördeljuk.Gyorsan elkeszithetö es nagyon nagyon finom.Jo etvagyat.

2011. okt. 24. 10:23
Bocs, a második sütőpor helyett borsot kellett volna írnom...tehát 1 mokkáskanál bors.
2011. okt. 24. 10:22

Nekem van egy receptem amit nagyon szeret a család, de hogy olyan-e mint a Te boltid nem tudom!

Ha keményebbre sikerül a tészta, akkor omlósabb, ha lágyabbra, akkor puhább, de így is, úgy is fini :)


Sós rúd

1 kg liszt

0,5 kg margarin

4 tojás sárgája

3 dkg élesztő (én szárítottat használok és van hogy kicsit több sikerül)

3-4 dl tejföl (attól függ mennyire folyós, vagy kemény a tejföl)

2 ek. só


A lisztet a margarinnal elmorzsolom, a tejföl felével elkeverem az élesztőt, a másik felével a sót. A margarinos liszt közepébe kis mélyedést kaparok, abba teszem a tojássárgákat, a tejfölöket és elkezdem gyúrni, ha nem elég ez a folyadék az összeállításhoz, akkor még kicsi tejet adok hozzá. Kicsit keményebb kelt tészta állagú legyen.

2 órát kelesztem, persze ha meleg van, lehet hamarabb is jó.

Kinyújtom, én ujjnyi vékonyra szoktam, de maradhat vastagabb is, csak akkor nem lesz annyira omlós, megkenem tojással a tetejét és reszelt sajtot szórok rá. Persze lehet köménnyel is, meg szezámmaggal. D

erelyemetszővel felcsíkozom (én ezt is ujjnyira szoktam) és kb. 5-6 cm hosszúra vágom.

A tepsit nem kell kikenni, mert zsíros a tészta, nem ragad le, ha nem sütöd nagy erős lángon, vagy nincs túl alacsonyan.

Jó étvágyat!

2011. okt. 24. 10:22

Szia, olyat mint a bolti, nem tudok. Ha azt az izt kedvelitek, hiába is mondanám, h tudok egy finomabbat, de azért leírom, hátha megnyeri vki tetszését.

Hónapokig elálló csodasajtos a neve

Hozzávalók: 25-25 dk liszt,margarin (én vajat használok) reszelt sajt (vegyesen, legyen benne füstölt is, de ne az legyen túlsúlyban) 1 teáskanál só 1 teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál sütőpor és 3 tojássárgája. Az egészet összegyúrod, fél cm vastagságúra kinyújtod, derelyevágóval stanglikat vágsz. Felvert tojással meg kell kenni és forró sütőben kisütni. A tetejét persze bármivel megszórhatod. Nagyon-nagyon kellemes állagú és finom. Én dupla adagot szoktam csinálni, és van egy fehér gyümölcskenyér receptem, amibe 6 tojásfehérje kell, és akkor megoldott az is, h mi lesz a fehérjével.

4. wencus (válaszként erre: 2. - Tapsifül)
2011. okt. 24. 10:19
Ja és egy jó tanács a ráma nevezetűvel a legjobb készíteni. Én próbáltam libazsírral, olcsó margarinnal, fele margarin fele zsír. De a rámás téma a legtutibb.
2011. okt. 24. 10:18
Sós rudacskák néném receptje syria receptje a receptek közül. Én is ezt sütöm már régóta, nem tudom olyan-e mint a bolti, de nálunk régi jól bevált recept, az anyósom sütötte régen, de már 84 éves és pár éve elkértem a receptet és én készítem. Mindig mindenhol nagy sikere van!
2011. okt. 24. 10:04
Sós-omló rúd receptet keresek,olyat amit kimérve lehet kapni az üzletekben.Általában sajttal,köménnyel,mákkal szórják meg.Nagyon szeretjük,de eddigi próbálkozásaim alkalmával nem olyan lett mint az üzleti.Elöre is köszönöm a segítséget.
2011. okt. 24. 10:01
Sós, omlós rúd receptet kersek.Tudnátok segíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook