Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen melegnek kell lenni a tejnek az élesztőhöz? fórum

Milyen melegnek kell lenni a tejnek az élesztőhöz? (tudásbázis kérdés)


18. flasch
2010. jún. 9. 13:21
langyosnak kell lennie
2009. jún. 22. 13:34
langyosnak
2009. jún. 10. 07:53
langyosnak, mert megég az élesztő és könnyebb kelés végett egy kis cukrot kis kanálnyit szoktak bele tenni.
2009. jún. 10. 07:51
Langyosnak.Nem szabad melegnek lennie.Egy nagyon kevés cukrot is lehet bele tenni,de ha nem raksz az sem baj,a tejben is van cukor.
2009. jún. 10. 07:46
langyosnak. Beledugod az újjad, és ha azt érzed, hogy kellemesen langyos, akkor jó.
2008. okt. 7. 11:39
langyosnak.
2008. szept. 23. 16:24
langyosnak
2008. szept. 23. 15:06
Kézmelegnek.
2008. szept. 23. 15:05
Én langyosan használom a tejet, pici cukorral, mert ez meggyorsítja az élesztőgombák ténykedését.
2008. szept. 23. 15:05
bocsi nem bacik hanem gomba, hülyeséget beszéltek
2008. szept. 23. 15:04

ahogy a többiek írták ... mert ha túl forró megöli az élesztő bacikat


szerintem 30 fokos kb

2008. szept. 23. 15:03

Környezetemben nagy machernak számítok kelttésztában. Tapasztalatom szerint azt a 37 fokot, ami ideális az élesztőnek, az emberek inkább melegnek, mint langyosnak szokták érezni. Én biztosra megyek: beállítom a sütőt 37 fokra, így kelesztek. Gyorsabb is így.

És mindig szárazélesztőt használok, ez megbízhatóbb.

Ha nem lehet nóbeállítani pontosan a sütődet, arra figyelj, hogy nehogy forró legyen a folyadék, mert az megöli a gombát.

2008. szept. 23. 15:03
csak langyos
2008. szept. 23. 15:02
langyosnak, amikor beledugod az ujjad langyosnak érezd
2008. szept. 23. 15:01
Langyosnak kell lennie, nem forrónak vagy forrásban lévőnek. Olyannak amit a kezed jól elbír.
2008. szept. 23. 15:00
langyosnak és picike cukrot is bele lehet tenni
2008. szept. 23. 14:59
Inkább langyos, mint meleg...
2008. szept. 23. 14:58
Milyen melegnek kell lenni a tejnek az élesztőhöz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook