Milyen készételeket vesztek? (beszélgetés)
Még sosem ettem, nem tudom milyenek.
Tesómnak vettem Polczot, mert ő férfi, és van belőle allergénmentes változat. Néha egésznapos szolgálatban van, így tud enni meleget. De ezt sem kóstoltam, állítólag jó.
Szuper! Ide linkelnéd őket, hátha olyan valamelyik, mint a régi.
Köszönöm!
Sőt, a zsömlét kisütés után mindig lefagyasztom, hogy a benne lévő szénhidrátok egy része rezisztens keményítővé váljon. Egyben mindig ugyanolyan finom puha lesz amikor kiolvasztom, mint mikor kisült.
Finom kenyérkencéket is szoktam kis adagokban lefagyasztani, mert mindig több készül mint amit egyedül elfogyasztok.
Ma már maximum szardínia konzerv van otthon, ez is csak azért mert ajánlják csontritkulásra, és sok omega 3 van benne.
Mindig van itthon legalább 1 hónapra való nyersanyag, amiből "vészhelyzet esetén" össze tudok dobni valamit.
Nem. Frissen kirántva.
Igen! Ez a zöldborsó konzerv egy lapos fémdobozban volt. Egy adagos, és jól lehetett vele lakni. Na és nagyon finom volt!
Hiába az ember keresi a régi ízeket! :)
Semmilyent...
De régen volt egy Chilis bab konzerv, amit ha akcióban adtak, vettem néhányat - vésztartaléknak, nem várt esetekre.
Valamikor 30-40 évvel ezelőtt rendszeresen ebédeltem készételt. Egy jugoszláv zöldborsó főzeléket, tetején egy kis húsdarabbal. Valami kellemes szósz is volt hozzá, nagyon szerettem.
Ezt a fajta konzervet természetesen nem lehet megtalálni a polcokon, de azóta is nézem, hátha valami hasonlóra lelek. Megpróbáltam megfőzni, főzetni, de nem jött össze.
Találkoztatok esetleg valami hasonlóval, ha igen, mi a márkája?
További ajánlott fórumok:
- Melyek azok a készételek, amelyek birják a fagyasztást és felengedést?
- Milyen módszerrel lehet készételeket tartósítani?
- Ki milyen házi készételeket szokott lefagyasztani?
- Nyáron, kánikulában milyen készételeket lehet főzni ?
- Gyakorló/gyakorlott 90 napos diétázók! Milyen készételeket tudtok ajánlani az egyes napokra?
- A rakott készételek fagyaszthatóak?