Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen készételeket vesztek? fórum

Milyen készételeket vesztek? (beszélgetés)

1 2
20. globus (válaszként erre: 19. - Globus)
nov. 19. 10:46
Itt a férfi szónak főzéstudomány szempontjából van szerepe 😂
19. globus
nov. 19. 10:44

Még sosem ettem, nem tudom milyenek.

Tesómnak vettem Polczot, mert ő férfi, és van belőle allergénmentes változat. Néha egésznapos szolgálatban van, így tud enni meleget. De ezt sem kóstoltam, állítólag jó.

18. timycat (válaszként erre: 1. - Violanyó)
nov. 19. 10:38
Kínai dobozos, csípős leves, ha lehet marhás mindig van itthon. Nem egészséges tuti, de megfázás esetén rögtön mikor az ember kezdi érezni, hogy valami zizivel számomra gyógyszer. Persze ha hirtelen nekiugranék otthon főzni ilyen levest az is valószínűleg ugyanilyen hatással lenne, de az "űrhajós" leves kényelmesebb, gyorsabb.
17. komor (válaszként erre: 13. - 55Judit)
nov. 19. 10:32

Szuper! Ide linkelnéd őket, hátha olyan valamelyik, mint a régi.

Köszönöm!

16. 55Judit (válaszként erre: 15. - 55Judit)
nov. 19. 10:30

Sőt, a zsömlét kisütés után mindig lefagyasztom, hogy a benne lévő szénhidrátok egy része rezisztens keményítővé váljon. Egyben mindig ugyanolyan finom puha lesz amikor kiolvasztom, mint mikor kisült.

Finom kenyérkencéket is szoktam kis adagokban lefagyasztani, mert mindig több készül mint amit egyedül elfogyasztok.

15. 55Judit (válaszként erre: 14. - Violanyó)
nov. 19. 10:27
Ha annyit főzök valamiből hogy nem fogy el de jól fagyasztható, teszek belőle a fagyóba.
nov. 19. 10:23
A vészhelyzet olyan is lehet, amikor alapanyag lenne, csak épp képtelen vagy összedobni valamit valami egyéb ok miatt.
13. 55Judit (válaszként erre: 10. - Komor)
nov. 19. 10:23
Most is lehet zöldborsó konzervet kapni, ránéztem.
nov. 19. 10:22

Ma már maximum szardínia konzerv van otthon, ez is csak azért mert ajánlják csontritkulásra, és sok omega 3 van benne.

Mindig van itthon legalább 1 hónapra való nyersanyag, amiből "vészhelyzet esetén" össze tudok dobni valamit.

11. fenevigye (válaszként erre: 6. - Violanyó)
nov. 19. 10:16

Nem. Frissen kirántva.

[link]

10. komor (válaszként erre: 4. - Violanyó)
nov. 19. 10:14

Igen! Ez a zöldborsó konzerv egy lapos fémdobozban volt. Egy adagos, és jól lehetett vele lakni. Na és nagyon finom volt!

Hiába az ember keresi a régi ízeket! :)

9. Anyagi (válaszként erre: 1. - Violanyó)
nov. 19. 10:14

Semmilyent...

De régen volt egy Chilis bab konzerv, amit ha akcióban adtak, vettem néhányat - vésztartaléknak, nem várt esetekre.

8. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Violanyó)
nov. 19. 10:12
Ha a vészhelyzetet úgy érted, hogy nincsenek nyitva a boltok vagy valamiért nem lehet kimenni, akkor szerintem a finom meg az egészséges háttérbe szorul 😅 Nekem a Polcz a kedvencem, szerintem finomak, elvileg adalékanyag mentesek, viszont asszem 1 év a szavatossági ideje, nem a végtelenség mint egy konzervnek. Egyébként én kifejezetten szeretem a sólet konzervet, meg a lencse és a babfőzelék is jók, de lehet hogy ez csak az én ízlésficamom, néha szoktam ilyeneket enni :D
nov. 19. 10:11
Gombalevest üvegben. Lengyel.
6. violanyó (válaszként erre: 3. - Fenevigye)
nov. 19. 10:06
Rántott csirkét? Mirelitben?
5. fenevigye (válaszként erre: 3. - Fenevigye)
rántott
4. violanyó (válaszként erre: 2. - Komor)
Régen tényleg voltak egész finom főzelékkonzervek.
nov. 19. 10:05
Réntott csirkét, töltöttkáposzta konzervet, kenőmájasat, virsli/kolbászféleségeket, stb.
nov. 19. 09:58

Valamikor 30-40 évvel ezelőtt rendszeresen ebédeltem készételt. Egy jugoszláv zöldborsó főzeléket, tetején egy kis húsdarabbal. Valami kellemes szósz is volt hozzá, nagyon szerettem.

Ezt a fajta konzervet természetesen nem lehet megtalálni a polcokon, de azóta is nézem, hátha valami hasonlóra lelek. Megpróbáltam megfőzni, főzetni, de nem jött össze.

Találkoztatok esetleg valami hasonlóval, ha igen, mi a márkája?

nov. 19. 09:50
Vannak olyan jó készételek, amiket érdemes itthon tárolni vészhelyzet esetére? Ami nem teljesen egészségtelen és mellette még esetleg finom is?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook