Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen készételeket vesztek? fórum

Milyen készételeket vesztek? (beszélgetés)

1 2
nov. 22. 08:02
3-4-szer KFC csirket ez minden.
nov. 20. 20:20

Készétel az óvoda konyháján van előfizetve. Kettőnknek is elég hétközben, mikor a munka miatt nincs időm főzni. Hétvégén főzök legtöbbször saját vagy a faluban vett/cserélt/ajándékozott nyersanyagokból. A fagyasztóban is van mindig nyersanyag vagy már korábban főzött étel eltéve.

A kamrában azért van néhány készétel konzert, ha a hétvégém is foglalt lenne. + RioMare, kompótok, savanyúk.

nov. 20. 19:57
Magamnak zacskós muzlit
nov. 20. 19:56
Chef Select Lasagne bolognese a Lidlből.
46. 55Judit (válaszként erre: 45. - Hekate)
nov. 20. 18:16
Azon felül hogy borzalamasak, újabban napi szinten hívnak vissza ezt-azt, és a hírekben olvasom senki ne fogyassza el, vigye vissza.... Az a biztos amit mi készítünk itthon friss alapanyagokból. Szembe szomszédék egyszer főznek 1 héten, fagyasztanak is, a sok munka mellett nem lehet az ember mindig a konyhában. Ők is azt mondják, azt a bolti szutyakot ők meg nem ennék, Ha nem érnek rá főzni, esznek nyerset.
45. Hekate
nov. 20. 16:59

Nagyjából semmilyet. Egyszerűen azért, mert borzalmasak...

Maximum zöldséges tonhalkonzervet szoktam néha venni.

nov. 20. 11:09
Ritkán szoktam venni kész ételeket maximum pizzát
43. globus (válaszként erre: 29. - 55Judit)
nov. 20. 07:55

Azt is lehet, hogy a főzős napokon kivenni belőle egy-egy dobozzal. Levesek, tészták, húsok jól fagyaszthatók. Igazából másnak sem baja lesz, max. kicsit az állaga változik. Mielőtt kórházba mentem, lavórnyit főztem, szerencsére végül elfogyott károsodás nélkül.

No meg a Zember is csinálhat valamit, minthogy éhen haljon.

42. violanyó (válaszként erre: 27. - Alnisa)
nov. 20. 07:22
Készételre gondoltam.
41. globus (válaszként erre: 36. - Zsoffka002)
nov. 19. 16:11

Utoljára akkor vettem szeletelt kenyeret, amikor gyerek kisiskolás volt.

Sokáig röhögtünk azon az üzenőfüzeti beíráson, amiben megdicsérték, hogy ma mindent megevett.

40. 55Judit (válaszként erre: 36. - Zsoffka002)
nov. 19. 16:08
Minden elismerésem a tied. Tudom hogy működik, nekem is részem volt hasonlóba 1 gyerekkel. Kegyetlen nehéz sors ha egyedül kell megoldani mindent. Ilyen az anyaság. Mióta túl vagyok rajta, olyan mintha szabadságon lennék. Most ha néha hazajön, örömmel főzök a kedvére és kapkodni se kell már. Ez meg azt jelenti, megöregedtem.😀
39. ,zumba
nov. 19. 16:07
Készételt nem veszünk, viszont vannak különböző konzervek itthon, ha "helyzet" lenne. Áramszünet, gázszünet -akár hosszabb idejű is- egy időjárási helyzet miatt bármikor lehet.
38. Kacsahercegno (válaszként erre: 37. - Jooeva)
nov. 19. 15:14
Uu erről eszembe jutott hogy a Lidlben az Italiamo prosciutto-s mozzarellás pizza tök finom, meg a dr Oetker Feliciana-k is egész jók :)
37. jooeva
nov. 19. 15:03

Spar-os pizzák egész jók a gyerekek szerint. Fagy. sült krumpli És krokett a Lidl-ből, szintén onnan lasange.

Pár zacskós leves és bolognai, chilis bab por.

Ennyi a készétel nálunk.

36. zsoffka002 (válaszként erre: 29. - 55Judit)
nov. 19. 14:45
"Rémálom"ban éltem 8-11 éves gyerekkel, amikor a menza ehetetlen volt. 6 évig tartott, hogy 15.20-ig dolgoztam, bevásárlás után hazaérve főztem úgy, hogy másnap a 2, később 1 gyerekem meg tudjon ebédelni. Mikróba melegíthető kajának kellett lenni. Ált. iskola után vidékre mentek tanulni, kollégiumi napi 3x étkezés és mellé kajakiegészítő vásárlás. Vasárnaponként kajával megpakolva indulás vissza. Úgy hogy a hétvégét is rendesen főzéssel, mosással, vasalással..stb töltöttem. így pihentem ki a heti fáradalmaimat. Ez is tartott még 4 évig. Gyerekeim között iskola szerint 2 év korkülönbség van. Kész ételről 88 - 95 között szó sem volt...
35. Pumpkin. (válaszként erre: 14. - Violanyó)
nov. 19. 14:42
Ez esetben rendelni kell vagy elmenni enni, esetleg hideget fogyasztani.
34. Pumpkin. (válaszként erre: 1. - Violanyó)
nov. 19. 14:41

Az az igazság, hogy "vészhelyzet" esetén inkább eszem egy melegszendvicset, rendelek ételt, kiveszek valamit a mélyhűtőből vagy elmegyek enni valahová, semmint konzerveket vagy melegítős ételféleségeket vegyek. Air fryerrel húsz perc alatt meleg étel varázsolható, de egy rizottó is 25 perc, vagy egy tészta elkészítése.

Tarts otthon inkább pár jó minőségű tésztaszószt (szerintem DeCecco vagy Barilla mindenhol kapható) és olasz durumtésztát. Negyed óra alatt lesz belőle vacsorád és tápláló ételt ettél. De végszüksgé estén egy dobozos passata (kb 250 ft), némi fűszer és olasz durumtészta segítségével jó ételt készíthetsz. Tovább variálható persze, akár egy dobozos tonhallal is. Nem megterhelőbb, mint egy konzer akármit melegíteni.

33. 55Judit (válaszként erre: 30. - L.luiselotte)
nov. 19. 13:54
Gondolom amivel drágább, az megéri a kényelmet. Ügyesen csinálod.
32. 55Judit (válaszként erre: 24. - Bozsu55)
nov. 19. 13:53

Én is a lefagyasztás híve vagyok. Főleg mióta csak magamra főzök. 1 tányér telt nem is lehet. Amit főzök eszem 2 nap, 1 napi adagot pedig sokszor lefagyasztok.

Aki munkába jár, nekik kicsit nehezebb, bonyolultabb. Aki fáradtan haza esik, az leginkább hétvégén főz.

nov. 19. 13:47

Amikor mindketten egyszerre lettünk covidosak,,akkor megfogadtam mindig lesz itthon valami kész,,így is van.

Szeretjük az ázsiai leveseket,sólet/lencse konzerv,halkonzervek,csilis bab,valamilyen káposztás konzerv.

Meg tasakos tészta,,ami csak ilyen szószos.

30. l.luiselotte (válaszként erre: 29. - 55Judit)
nov. 19. 13:42

A spárosak is finomak, ja és kb 2 hetente hozok kinait.

Régóta igy élünk, és még nem éreztük, hogy a kész étel bármelyőnknek megártott volna, sőt, jobb mint a házikoszt.

pénzügyileg sem lényegesen drágább.

29. 55Judit (válaszként erre: 28. - L.luiselotte)
nov. 19. 13:22

Este fáradtan nekiállni főzni egy rémálom lehet.

Aki dolgozni jár, muszáj tartani otthon valami gyorsan fogyaszthatót. Annyira csak nem egészségtelen a kész kaja hiába ezt mondják, ha nem napi szinten, de időnként meg lehet enni. Van egy ismerősöm, hétközben mindig készételt vesznek, általában a LIDL-ben és azt mondja finomak.

nov. 19. 13:03

spárban kapható összes enjoy ill ázsiai

hamburger pizza lasagne

Nem érk rá minden este órákig főzni

27. Alnisa (válaszként erre: 1. - Violanyó)
nov. 19. 12:52

Alapanyag vagy készétel? Mert nem mindegy. Mert ugyan a bab konzerv kész, nem kell főzni, de azt általában nem magában esszük, tehát leves, főzi, sali, krém készül belőle.

Nekem a készétel az amihez nem kell már nyúlni csak melegíteni. Pl rakott káposzta konzerv vagy pl a polcz termékei.

De pl egy fagyasztott nuggets nem tudom melyik kategória, mert ugyan az kész van, de ki kell sütni.

26. Kacsahercegno (válaszként erre: 18. - Timycat)
nov. 19. 12:34
Jaj, néha jók ezek a koreai tészták is, meg van egy instant pho amit nagyon szeretek, abban még hús is van, 2-3 havonta vészhelyzet nélkül is eszünk ilyeneket. 😅 Sokáig eláll, finom, de nem egészséges. :D Szerintem 3 napra elegendő só van bennük...
25. 55Judit (válaszként erre: 17. - Komor)
nov. 19. 12:13
Nem! Az hiányzik hogy elkezdjek itt termékeket reklámozni.
nov. 19. 12:06

Készételt? Még soha nem vásároltam. Tudok főzni, nem okoz gondot kitalálni, elkészíteni.

Bármilyen vészhelyzetre van lefagyasztva pl:pörkölt,székelykáposzta,desszert. Tudom mikor kell kivenni,hogy ehető legyen.Mikróra sem volt eddig szükségem.

nov. 19. 11:40

Most ennek a fórumnak a kapcsán elgondolkodtam, hogy lehet-e fagyasztani a készételeket, amiket néha megveszek a P*nny-ben, Int*rsp*r-ban.

Ugyanis azok néhány napig állnak el hűtőben.

Megkérdeztem a ChatGPT-t és azt írta, h. lehetséges, bizonyos kivételekkel, pl.: tejszínes, sajtos, tojásos, krémes (-szószos) ételek.

Szerintem, a burgonya is ramaty lesz kiolvasztás után.

Amit ajánl a készételek közül, fagy.-ra az MI:

Húsos egytálételek (pl. rakott tészta, húsos rizottó, csirke-zöldség keverék)

Gulyás, pörkölt, levesek (ha nincs benne tej vagy főtt tojás)

A boltban nem fagyasztott állapotú pizza

Rakott tészta, lasagne

Sült húsok (csirke, pulyka, sertés – de a paníros rántott hús állaga kissé változhat)

Rizs önmagában vagy egyszerű köretként.

Azonban, 2-3 hónapnál tovább ezeket sem lehet tárolni a fagy.-ban.

nov. 19. 11:31
Most vettem flodnit meg áfonyás-túrós pitét.
21. eunuch
nov. 19. 10:48
Semmilyent.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook