Milyen káros hatásai vannak mikrohullámú sütőnek? (tudásbázis)
Örülök, hogy tetszik!
:))
olvassátok el!
nem kifejezetten a kérdéshez kapcsolódik:
Úgy tudom, hogy úgy lehet megmérni, mennyire biztonságosan szigetel a mikrónk, hogy beleteszünk egy telefont és felhívjuk. Ha kicsöng, akkor nem szigetel eléggé.
Ha nem, akkor kifelé nem sugárpz, ha használjuk.
A mikrosütővel az a gondom, hogy minden információt töröl a vízben.
Így nagyon fontos információ tartalom tűnik el a benne melegített ételből.
Olvastam valahol, hogy egy anyuka a lefejt anyatejet mikróban melegítette, mire a baba bőre fénytelenné, majdnem szürkévé vált. Amikor felhagyott ezzel a gyakorlattal, a baba bőre is egyre egészségesebb lett.
Azt gondolom, egyszerűen megöli az étel lényegét!
Én kerülöm a használatát. Ha étteremben eszem, akkor is szólok, hogy ne mikróban melegítsék a rendelésem. Nem mindig értik miért akadékoskodom, ilyenkor valami frissen sültet kérek, vagy távozom..
:-)
Amúgy komolyan, ha félsz tőle vegyél inkább headset-et. És ha pesti vagy, akkor ne utazz metrón, ha nem muszáj. De a mikrót használhatod, csak amíg melegítesz, menj arrébb tőle. Az ételnek nem lesz tőle baja...amúgy neked se, de ez még nem bizonyított és mivel a távolsággal csökken a sugárzás, úgy tudsz védekezni, ha azt növeled...
Édes Istenem!
Léci vedd hozzá a bakancslistádhoz, hogy "utánanézni alapvető fizikai törvényeknek"!
Amúgy nem nagy baj, ha nem tudod, csak akkor ne hirdesd fennhangon!
"Érdekes, nekem nincs, és nem is tudom, mire használhatnám, ha lenne. Megszoktam, hogy mindent a gázon melegítek, ha szükség van rá, valahogy még nem éreztem sose hiányát másnak."
Én nagyon szeretem. Van évek óta, s arra használom, amiért vettem: Melegítésre.
Pl a rizst, rántott húst, stb szinte csak abban tudom úgy megmelegíteni, hogy újra jó legyen.
De általában annyit főzök, amennyi egyszerre elfogy. A főzelékeket, vagy amit lehet, én is a "gázon" melegítem. Szerintem annyira kár tőle félni. Olyan helyre kell tenni, s amíg működik, nem szabad előtte állni.
Valószínű! A tesóm a virágföldet rakta be mert kis bogarak voltak benne. Nem élték túl:))
Szóval nekünk is már ez a 2. készülékünk és nálunk nem lesz munkanélküli.
"Asszem átrendezi a molekulákat, vagy mifene, ahogy áthalad a kaján"
Ember!! Nem gondolkozol? Ha valaminek átrendezik a molekuláit az nem az az anyag lesz? Nem ugyanaz jön ki a mikróból mint amit betettél? Egy totális kémiai fizikai biológiai hülye hablatyára adsz? Az iskolában mit tanultál
További ajánlott fórumok:
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Ez a hír kamu a mikrohullámú sütőkről?
- Melyek a (nagyon) kemény víz káros hatásai az egészségre?
- A tüdőbiopsziának lehetnek káros hatásai?
- Folyékony ételfestéknek milyen mennyiségben lehetnek káros hatásai?
- Vízilabda edzőtáborban lesz a Kisfiam 1hónapig! Hogyan védjem meg a nap káros hatásaitól? Esetleg van köztünk bőrgyógyász?