Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen jó krumplis pogi receptet ismertek? fórum

Milyen jó krumplis pogi receptet ismertek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
39. emily32 (válaszként erre: 36. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 31. 19:31
De!Így értettem.
38. lully (válaszként erre: 35. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 31. 19:05
Hétvégén mindenképp kipróbálom !!
37. Bártfai Andrea (válaszként erre: 34. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 31. 18:34
Ne körmöljetek! 3 szekrénypolc az ilyen körmölésekkel van tele a szobámban. És olyan 1800 szakácskönyv dobozokban egy kutricának nevezett helyiségben, - de akkor még nem voltak gépek, és amikor elkezdtem, csak nagymamám egyetlen szakácskönyve volt, édesanyámtól kaptam a másodikat, s kialakult bennem a gyűjtőszenvedély, most meg nincs hova raknom és nincs olyan étel, amit ne találnék meg a neten. Mentsétek el lemezekre, azok nem foglalnak helyet.
36. Bártfai Andrea (válaszként erre: 33. - Emily32)
2011. márc. 31. 18:25

Miért? Nem tudod kimenteni? Egér jobb oldali gomb -

mentés: katt és ott van a lemezeden - mentés katt..

35. Bártfai Andrea (válaszként erre: 21. - Lully)
2011. márc. 31. 18:15
Kb 170, de nekem sajnos csak mini sütőm van: alul és felül grillcső. Ezt most életemben először sütöttem, mert tegnap találtam ki. Most jöttünk meg a wellnessezésből és mindjárt neki is estünk. Még finomabb, mint melegen. Vagy csak nagyon éhesek voltunk...
34. Gyöngybagoly (válaszként erre: 30. - Lully)
2011. márc. 31. 15:54
Dettó. :-)
2011. márc. 31. 14:12
Hmmmm,nem győzöm a recepteket másolni!Köszi mindenkinek! :-)))
32. 9cf0020815 (válaszként erre: 30. - Lully)
2011. márc. 31. 14:09
Köszi,én is azt használok:-)
31. lully (válaszként erre: 26. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 31. 12:33
Köszi, akkor az nálam a légkeverésesben 180°C. Receptedet mentettem! Köszi:))
30. lully (válaszként erre: 29. - 9cf0020815)
2011. márc. 31. 12:31
Nem, hiszen "zsíros" tészta, de őszintén szólva én sütőpapírt szoktam használni.:))
29. 9cf0020815 (válaszként erre: 2. - Lully)
2011. márc. 31. 12:23
A tepsit ki kell kenni?:-)
2011. márc. 31. 11:37

Ez ugyan eredetileg nem pogi, bár én apró szaggatóval kiszaggatom, de nagyon finom!

Váncza süteményes könyvben akadtam rá.

Tényleg csak zsírral jó!!


Bordói sósrudacskák


Hozzávalók:

28 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

15 dkg ZSÍR!!!!!

1 tojássárgája

1 kávéskanál só

3-4 evőkanál tej

A tetejére

1 tojás

köménymag, esetleg reszelt sajt vagy egyéb olajos mag


A sütőporral kevert lisztet elmorzsoltam a zsírral hozzáadtam a tojássárgáját, a sót és a tejet. Gyorsan összegyúrtam és félujjnyi vastagra nyújtottam. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggattam, de eredetileg hosszú, keskeny rudakra kell vágni. A tetejét felvert tojással megkentem és megszórtam mákkal, de bármi egyéb jöhet rá. Ez már ízlés dolga.

Előmelegített sütőben 160-170 fokon megsütöttem.

A eredeti recept forró sütőt ajánl, de az én sütőmmel valami gond van, így ez a hőfok bizonyult megfelelőnek.

Ízre, porhanyósságra hasonlít az üzletekben kapható Beney féle sósra. Másnap is finom.

27. Gyöngybagoly (válaszként erre: 23. - Lully)
2011. márc. 31. 11:32
KÖSZÖNÖM!! Elvittem! :-))
26. Gyöngybagoly (válaszként erre: 21. - Lully)
2011. márc. 31. 11:32
Én 170 fokon, és alsó-felső sütésen.
25. lully (válaszként erre: 24. - A14deb9047)
2011. márc. 31. 11:27
Nyugodtan. Csak csendben, halkan, szerintem is fincsi!
24. a14deb9047 (válaszként erre: 23. - Lully)
2011. márc. 31. 11:12
Szíves engedelmeddel bemásoltam a receptedet. Nagyon finomnak tűnik!
23. lully
2011. márc. 31. 11:07

Sziasztok!


Van még egy saját kreálású receptem, én csak Fornetti rúdnak neveztem el, mert szerintem sikerült úgy összehoznom, mint amit a boltban lehet kapni. Ha valaki úgy gondolja, próbálja ki nyugodtan.


Fornetti rúd


50 dkg liszt

1 margarin

25 dkg túró

1 kis tejföl

1 nagy evőkanál só

1/2 cs. sütőpor

1 tojás + 1 tojás sárgája

15 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is/


Összedolgozom, kb. 2 cm vastagra nyújtom, késsel, nem derelyevágóval 10 cm rudakat vágok. Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütöm.


A tetejét le lehet kenni tojássárgával, lehet sajtot rá, de én leginkább így simán szoktam.


Sok sikert és jó étvágyat!!

2011. márc. 30. 21:49
Lully,köszi a receptet!Tök véletlenül olvastam bele a fórumba,most sütöttem meg és nagyon finom lett!Én is vastagabbra szaggattam a pogikat,de így is jó kiadós adag!!Szóval köszi még1x!
21. lully
2011. márc. 30. 20:11
Jól hangzik:))) Elárulod, hogy kb. hány fokon sütötted? Köszi!
20. Bártfai Andrea (válaszként erre: 18. - Lully)
2011. márc. 30. 20:04
A mazsolás-diós nasiról. Gyöngybagoly már megtalálta.
19. Gyöngybagoly (válaszként erre: 17. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 30. 18:16
A Mazsolás, diós nasi-ra gondolsz? Jól hangzik! "Elloptam" és betettem a sütis naplómba. :-)
18. lully (válaszként erre: 17. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 30. 18:05
Ne haragudj, de ezt most nem igazán értem. Miről van szó?
17. Bártfai Andrea (válaszként erre: 16. - Lully)
2011. márc. 30. 17:54
Amit ma feltettem, nagyon fincsi és nem hizlal annyira. Ma találtam ki és nagyon ízlett a férjemnek.
16. lully (válaszként erre: 15. - 9cf0020815)
2011. márc. 30. 16:56
Csak bátran, remélem nem fogsz csalódni.
15. 9cf0020815 (válaszként erre: 2. - Lully)
2011. márc. 30. 16:15
Kipróbálom én is .Köszi:-)
14. lully (válaszként erre: 13. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 30. 13:19
Fénykoromban én is ilyen voltam, de 5 éve kiderült, hogy cukros vagyok, és azóta brrrr.....
13. Bártfai Andrea (válaszként erre: 12. - Lully)
2011. márc. 30. 12:52
Én is ilyen voltam büntetlenül tudtam enni bármit, bármikor. 60 felett aztán jött a sok hülye kiló... Ha este eszem egy pár falatot, gyötör a lelkifurdalás...
12. lully (válaszként erre: 10. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 30. 11:25
Hogy én miért is nem tudok ilyen alkat lenni....:)))
11. Gyöngybagoly (válaszként erre: 8. - Lully)
2011. márc. 30. 09:22
Köszönöm!
10. Gyöngybagoly (válaszként erre: 9. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 30. 09:21
Szerencsés alkat vagyok. :-) Mindegy mit eszem és mennyit, nem ragad rám, pedig a lábam miatt keveset mozgok.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook