Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Milyen játékokkal lehet szórakoztatni a násznépet az esküvőn? fórum

Milyen játékokkal lehet szórakoztatni a násznépet az esküvőn? (beszélgetős fórum)


2013. júl. 8. 14:51

gyerek lehet valami virgoncabb, vagy nem túl kedves rokon, mert bizony neki kell majd a legtöbbet futnia! ;)


Szóval, amikor meghallották a szereplők a nevüket (gyerek, bába, apa, anya, keresztapa, keresztanya, pap) futniuk kellett körbe a székeken.

2013. júl. 8. 14:50

családi sztori: körbeültünk páran széken:


ki volt jelölve ki az apa, anya, gyerek, keresztanya, kersztapa


Szia!

Küldöm a kért játék szövegét:

Főszereplő: Gyerek

Szereplők: Apa, Anya, Keresztapa, Keresztanya, Bába, Pap

Kellék: 7 db szék


Színdarab előadása:

A történet egy család életéről szól. A család központja a Gyerek, akit szeretném, ha a vőlegény játszana. A színészeknek egyetlen szót sem kell szólniuk, ha meghallják a szereposztásnak megfelelő szerepkörüket, futnak egy kört és visszaülnek a helyükre.

(Menetirány kijelölése!)


Egy kis faluba örömhír érkezett egy kicsi családhoz. Türelmetlenül várták a gólyát, aki a Gyerek hírét hozta. Az Apuka és az Anyuka már régóta vártak egy Gyerekre. Az Apuka és az Anyuka már a Gyerek születése előtt eldöntötték, hogy ki legyen a Keresztanya és a Keresztapa. Már a Bábával is beszéltek a Gyerek születéséről. Végre elérkezett a nagy nap. Az Anyuka már korán reggel érezte, hogy bármelyik pillanatban megszülethet a Gyerek.

– Gyorsan – kiabálta az Anyuka az

Apukának. Az Apuka gyorsan elfutott a Bábához megmondani neki, hogy a Gyerek bármelyik pillanatban a világra jöhet. Az Apukának messzire kellett futnia, mert a Bába a falu másik végén lakott, a Pappal szemben. Időközben az Anyuka otthon egyre jobban érezte, hogy a Gyerek nemsokára megszületik. Szerencsére az Apuka, a Pap és a Bába időben érkeztek a Gyerek születéséhez.

– Ó, – kiáltotta az Apuka és az Anyuka, – van egy Gyerekünk, egy saját Gyerekünk, egy szép Gyerekünk, egy egészséges Gyerekünk, egy jó Gyerekünk!

A Bába arca sugárzott az örömtől, amikor megpillantotta a Gyereket. A Pap keresztet vetett, hálásan az égre tekintett, majd a Gyerekre.

Kis idő elteltével a Keresztanya és a Keresztapa felkeresték a Papot, aki megkeresztelte a Gyereket, aki a Keresztapa keresztnevét és az Apa családi nevét kapta. Az egész család mosolygós arccal sétált a környéken, az Apuka, az Anyuka és a Gyerek. A Bába, a Keresztapa, a Keresztanya és a Pap természetesen mind keresztet vetettek, hálásan az égre tekintettek, majd a Gyerekre.

A Gyerek az Apja és az Anyja karjai közt nőtt fel. Minden évben karácsonykor eljött hozzájuk a Keresztapa, Keresztanya, és ajándékot is hoztak a Gyereknek. A Bába, aki a Gyerek Apjának és Anyjának a barátnője volt, szintén eljött hozzájuk. A Pap is megjelent a látogatók között, és megáldotta az Apát, az Anyát, a Gyereket, a Bábát, a Keresztapát és a Keresztanyát, de a Pap jött el, hogy megáldja a többieket is. Az iskolában a Pap ezért megtanította a Gyereket a vallásra. A Keresztapa és a Keresztanya, akik szintén pedagógusok voltak, tanították a Gyereket. Az Apuka és az Anyuka nagyon büszkék voltak a Gyerekükre, aki jó tanuló volt. A Keresztapa, aki jó tanuló volt. A Keresztapa és a Keresztanya is örültek, mert azt szerették volna, ha a Gyereknek az életben semmi gondja nem lesz. A Gyerek minden vasárnap ment templomba, és vele az Apuka, az Anyuka, a Bába, a Keresztapa és a Keresztanya. A miséken a Pap szép prédikációkat mondott, keresztet vetett, hálásan az égre tekintett, majd a Gyerekre. A Gyerek időközben megnőtt. Egy szép napon nagy ünnep volt a családban: a Gyerek megházasodott. A Pap tartotta az esküvőt. A tanuk a Keresztapa és a Keresztanya voltak. Esketés végén az Apa, az Anya, a Bába, a Keresztapa és a Keresztanya gratuláltak a Gyereknek. A Pap keresztet vetett, hálásan az égre nézett, majd a Gyerekre.

És ha meg nem haltak, még ma is futnak. Mégpedig az Apuka, az Anyuka, a Keresztapa, a Keresztanya, a Bába, a Pap és természetesen a Gyerek.

2013. júl. 8. 14:40

barátnőmék esküvőjén sok játék volt, nagyon szórakoztató!


Pl répa és papucs eskü.


A répa eskü: a vőlegény a lába közé fog egy répát, melyet az arája markol, aki így mondja az esküt (jó feleség, főtt kaja, stb...).


Papucs eskü: egy kg kenyérből papucsot formáltak, amibe a kezét tette a férj, melyet az ara tartott. A férjnek így kellett az esküt elmondania (nem kanbulizik, nem iszik, fizetését hazaadja, stb...)


vetkőzős játék: párok táncoltak, egy rövidnadrágot húztak fel a lányok. Mikor a dj megállította a zenét, a lányoknak le, a párjuknak fel kellett venni a nadrágot. A végén csak egy maradhatott. :)


persze ehhez az kellett, hogy a társaság benne legyen mindenben. Itt főleg fiatalok, értsd 30 év körüliek voltak túlnyomó többségben.


De ez volt a legjobb lagzi amin valaha voltam!

2013. júl. 7. 23:29
Vőfély nem lesz, inkább egy megbízott barát, aki szívesen felveszi a "műsorvezető" szerepét.
4. erigan (válaszként erre: 3. - A0c1361e44)
2013. júl. 7. 21:42
Minden változik. Nekünk szerencsére sikerült olyan vőfélyt találni, aki nem volt mesterkélt, nem a szokásos szívatós játékokat csinálta, hanem tényleg a násznépet szórakoztatta. Végig táncolta az estét. Mi keresve sem találhattunk volna színpatikusabb személyt. És igen is szükség van egy esküvőn vőfélyre vagy egy olyan személyre aki összefogja az esküvőt és felelős a hangulatért.
2013. júl. 7. 18:12

Nekem annyira nem tetszenek ezek a kényszer játékok és a vőfély sem, mert már nem arról szól, mint régen. Már betanulja és nem úgy csinálja, ahogy régen szokás volt.

Na mindegy....

2. kszb
2013. júl. 7. 15:56

Sztem ez a vőfély dolga, h iylen játékokat tudjon, és levezényelje azokat is, és az egész lakodalmat.

De itt egy iylen játék:

[link]

2013. júl. 7. 15:40
Van ötletetek milyen játékokkal lehet feldobni az esküvőt? Nem a hagyományos tojásos, stb, játékokra gondolok, hanem inkább az egyedi megoldások érdekelnének. Nálatok volt ilyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook