Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Milyen illata van a múltnak? fórum

Milyen illata van a múltnak? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Milyen illata van a múltnak? (Gondolatok)

ma 15:44

Jó pár éve már ugyan, de annyira élénken bennem van. Házi tejet forraltam épp, és megcsapott a forralt tej illata, és ez visszarepített az oviba. Ott éreztem sokszor ezt az illatot.

De pl van valami illatosító is, nem tudom sajnos mi lehet, de valami nagyon régi cucc, amikor azt megérzem, az is visszarepít a múltba, az is ilyen ovis-iskolás korszak lehetett.

6. judebyjude (válaszként erre: 4. - Hottie)
tegnap 20:33
Kedvencem: késő tavasz és kora nyári estéknek, éjszakáknak van egy jellegzetes illata. A fáknak a viragokkal és földdel egyfajta keveréke és valami meghatározhatatlannal is, amitől a régi baráti összejövetelek, vilagmegváltó beszélgetések, bulik stb jutnak az eszembe... Van benne valami várakozassal teli optimizmus. Imádom...
tegnap 17:15

Őszintén???

Akkor nekem orrmandulám van!

Igen kevés illat hordoz számomra emlékeket...

tegnap 16:56

Ősz:Régi iskola illata, parketta és olajkályha. Frissen hegyezett ceruza, és könyvillat. Avar, nyirkos fanyar, füstös.

Tél:Fatüzelésű kályha, régi idők karácsonyfájának az illata. Kint az utcán hideg, télszag. De jó.

Tavasz:Esőillat, a friss föld illata, virágok és nyírt fű illata.

Nyár:Amikor utcán sétálva is érzed, hogy melyik háznál fő a húsleves, hol mostak, és hol szárad a ruha az udvaron. A napon száradt ágynemű, frissen mosott függöny, a zápor utáni illat.

Naptej és víz. A félig vizesen marad fürdőruhák illata, a gumimatrac szaga...

tegnap 10:11

Múltbéli illatok és emlékek felidézése (beszélgetés)1

#emlék #illat

tegnap 10:05
Néha jó felidézni illatokat, fényeket, képeket, álmokat.
tegnap 09:35
Az idő repül, de vajon milyen nyomot hagy maga után? A múltnak van illata – nem fizikai, hanem emlékezetbeli, olyan, amely azonnal visszavisz minket egy bizonyos pillanathoz, egy bizonyos emberhez, egy bizonyos érzéshez.

Ugrás a teljes írásra: Milyen illata van a múltnak?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook