Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen idegenvezetőkkel találkoztatok eddig? fórum

Milyen idegenvezetőkkel találkoztatok eddig? (beszélgetős fórum)


2010. júl. 7. 12:31

Sziasztok!


Eltelt lassan 3 év...Csöpp, hogy megy? :)

Én is gondolkozom, hogy nekivágjak egy idegenvezetői képzésnek, de nagyon sok a hátrányom. Nem szeretek szerepelni, a kommunikálással baj van, de ha feloldódok, akkor már oké. Szerintem fejleszthető vagyok. Legalábbis remélem. A jelenlegi szakom tanító, és hát ugye ahhoz is mindaz kell, ami egy idegenvezetőhöz...

25. Csöpp (válaszként erre: 24. - Loni)
2007. szept. 13. 19:52
Hát ha még látnál is... :))) Sztem épp erre a pályára születtem... :))) Majd ha egyszer finnül is nyomom... :DDDD
24. Loni (válaszként erre: 23. - Csöpp)
2007. szept. 13. 15:58
Szerintem neked sokkal jobban fog menni a dolog. A hozzászólásaidból csak úgy árad a lelkesedés, meg ennek a szakmának a szeretete.
23. Csöpp (válaszként erre: 22. - Loni)
2007. szept. 13. 15:25

Hát, igen, ilyen is van. Embere válogatja, vannak, akik leblokkolnak, én spec. szeretek szerepelni, gyerekkorom óta ehhez vagyok szokva...

Azért remélem néhány hónap múlva a tesco-túrákon kívül másrl is be tudok majd számolni...

Ki tudja, mit hoz majd az élet... :)))

22. Loni
2007. szept. 13. 13:49

Eredeti szakmámat tekintve én is idegenvezető vagyok. Én is azt hittem, hogy mindent tudok. Á, semmit sem tudtam.

Egyetlen egy csoportot "vezettem". Akkoriban nyíltak meg Budapesten az első hipermarketek, Tesco, Cora stb. Divat volt, hogy vidékről szerveztek bevásárló utakat. De hogy ne ezen a néven fusson a dolog (bár mindenki tudta, hogy erről van szó), belekevertek egy kis kultúr-programot is. Színházlátogatás, múzeumlátogatás, városnézés. Egy ilyen csoportom volt. Az első piros lámpánál lebklokkoltam, csak nyökögtem. Amikor kiszálltunk, nem tudtam egyben trtani a csoportot. A látnivalók felét egyszerűen elfelejtettem. És mindez még magyra nyelven ment. Szerintem idegennyelven meg sem tudtam volna szólalni. De igazából senkinek sem tűnt fel, mert már mindenki teszkólázban égett.

Feladtam az idegenvezetőséget.

21. inci47 (válaszként erre: 20. - Csöpp)
2007. szept. 13. 13:43
Rendben!!!!
20. Csöpp
2007. szept. 13. 13:42
Naná, kíváncsi vagyok...majd jól figyeld meg, lesd minden mozdulatát... :DDDDDDDDD
19. inci47 (válaszként erre: 18. - Csöpp)
2007. szept. 13. 13:23
A hónap végén megyünk Stajerországba, írjak majd arról, milyen volt az idegenvezetőnk?
18. Csöpp (válaszként erre: 17. - Inci47)
2007. szept. 13. 13:21
Köszi szépen. Azon leszek, hogy ez tényleg így legyen... :)))
17. inci47 (válaszként erre: 16. - Csöpp)
2007. szept. 13. 12:58
Gratulálok!!!! Máris az vagy!
16. Csöpp
2007. szept. 13. 11:57

Na, hivatalosan is idegenvezető lettem!!!! Jeeeeeee!!!!!!!!!!! :)))))))))

Hátha egyszer majd indítanak rólam egy fórumot, vmi ilyesmi címmel:

"A világ egyik legjobb fej idegenvezetője" :DDDD

15. inci47
2007. aug. 19. 21:39
A hét végén jöttünk haza Krakkóból, nagyon jól sikerült kirándulás volt, és képzeld ugyanaz volt az idegenvezetőnk, mint a Benelux körúton, de teljesen más embert ismertünk meg. Kedves, aranyos, odafigyelő volt, pozitívan csalódtam benne!
14. inci47 (válaszként erre: 13. - Csöpp)
2007. aug. 10. 18:30
Tudnék még sokat mesélni,de szerintem Neked kell majd megtapasztalnod sok mindent, de készülj fel arra is, hogy vannak nagyon hepciás utasok is,akiknek semmi sem jó, és mindenbe beleszólnak, olyankor határozottan , de kedvesen le kell szerelned őket.Ez nagyon nehéz a többi utasnak is, és az idegenvezetőnek is. Úgy gondolom, ezért indítottad ezt a fórumot, és jó lenne, ha mások is segítenének Neked!
13. Csöpp (válaszként erre: 12. - Inci47)
2007. aug. 10. 18:25

Köszönöm szépen, hogy elmondtad az élményeidet. Ezek is segítenek abban, hogy mégis milyen legyek, amint leteszem a vizsgát...

Alapjában véve tényleg mosolygós vagyok, és úgy érzem, ebben a szakmában igazán otthon tudnám magam érezni...majd kiderül...

Mégegyszer köszi!

12. inci47 (válaszként erre: 9. - Csöpp)
2007. aug. 10. 17:56

Szerintem erre a pályára nem igazán lehet felkészülni, talán a nevezetességekből, de az emberek reakcióira nem. Mi a párommal már sok helyen jártunk Európában, találkoztunk sok idegenvezetővel,tavaly pl Prágában jártunk/ mindig csoportosan utazási iroda szervezésében/ egy nagyon felkészült emberkével hozott össze a jósors.Minden nevezetességet ismert/ cseh leány a felesége ,és ott is járt egyetemre/,de nagyon figyelt a társaság összetételére,nem akart mindenáron mindent elmondani,ha látta, hogy fáradunk, adott szabadidőt, hogy egyedül fedezzük fel a várost.Kaptunk térképet is,hogy el ne tévedjünk! Nagyon szép és jó élményekkel jöttünk haza, úgyhogy a hétvégén ismét visszamegyünk.

Augusztusbaqn pedig a Benelux államokban voltam. Na.. az az idegenvezető hölgy csak mondta a magáét , nem igen figyelt ránk.Amszterdamban szakadt az eső,de úgy , hogy ilyen esőt még nem éltem át mióta élek, de ő csak ment, ment és mondta a magáét.Gyönyörű volt a Rembrant képről készült Éjjeli őrjárat c. szoborcsoport,de amikor az embernek a bugyijából is folyik már a víz ,nemigen tudja élvezettel csodálni.Nagy nehezen elvergődtünk a buszig és megnéztünk egy szélmalmot , ott legalább nem áztunk.Majd egy családi sajt -és fapapucs készítő gazdaságot.Ez szuper volt! Sajnos később sem igen remekelt, hiszen templomból ki templomba be volt a program.Nagyon kevés volt a szabadidő, pedig az mindig szükséges- szerintem!

Szerintem tudni kell improvizálni, figyelembevéve a csoport kívánságait is,de a megadott időket szigorúan betartatva.

Kívánok Neked nagyon sok sikert, szép élményeket, légy mindig olyan mosolygós,mint a fényképeden!

Puszi:Inci

11. Csöpp
2007. aug. 2. 19:30
Alapjában véve vicces emberke?
10. rika
2007. aug. 1. 10:02

igen ilyen is van...:)

nekem ilyen szempontból nagyon vicces életem van. Csak úgy vagyok hajlandó nyaralni menni a párommal, hogy olyan helyre megyünk ahol még ő sem járt (nem könnyű feladat..:), de így is kitalál sztorikat.

2007. aug. 1. 10:01

Valamelyik nap, itt, Egerben elcsíptem pár szót az egyik idegenvezetőtől, amint bőszen magyarázott a csoportjának:

"...itt végigmegyünk a hogyishívják utcán..." :DDDDD

8. rika
2007. aug. 1. 10:00
az egyik kedvenc sztorim tőle: busszal mentek valahova (már nem tudom hogy hova) és eltévedt a sofőr. Felmentek valami baromi magas hegyre ahol megfordulni sem bírtak útközben. A hegy tetején nem akartak csak úgy visszaindulni, mert az utasok megkérdezték volna, hogy mit keresnek itt. Ezért kedves párom elmondta az utasoknak, hogy azért jöttek ide fel, mert innen nagyon szép a kilátás és itt lehet egydül abból a különleges gyógynövényből találni amit a helyiek gyógyításra használnak a mai napig is. Erre az utasok vadul neki álltak gazt szedni, mert azt hitték, hogy gyógynövény. Hát néha sajna át kell verni az utasokat.
2007. aug. 1. 09:59
Jaja, ez így megy....Azért köszi...
6. rika
2007. aug. 1. 09:58
irodánál dolgozott, most mást csinál. Azt mondta egy kicsit sok volt...:) A lényeg, hogy neked kell feltalálni magad ha valami baj van.
2007. aug. 1. 09:45

Nem mondom, hogy mindenre fel vagyok készülve, de nagyon tetszik ez a szakma...

Ő állandóra van vmi irodánál, vagy magán vállalkozó?

4. rika
2007. aug. 1. 09:44
nem is nagyon megyek el vele, ha dolgozik, mert olynakor nem nagyon lehet vele beszélni. Az estéi "tanulással" telnek. Hiába indul úgy, hogy minden rendben van a helyszínen úgyis kiderül, hogy ez nem így van. Mesélte, hogy amikor kikerült a suliból azt hitte milyen jól megtanult mindent, aztán az első úton kiderült, hogy semmit sem ér amit tanult. Nem akarlak megrémíteni.
3. rika
2007. aug. 1. 09:42
nekem van estig mesélhetnék a párom is idegenvezető.
2007. aug. 1. 09:35
senki, semmilyennel... :((((((((((((((
2007. júl. 29. 13:00

Sziasztok!

Nemsoká belőlem is idegenvezető lesz, és nagyon érdekelne, nektek milyen tapasztalataitok voltak eddig velük kapcsolatban?

Érdekes, vicces, tanulságos sztorik?

Jótanácsok?

Csöpp

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook