Milyen fiu es lany nev illik a Kecskés vezeteknevhez? :) (tudásbázis)
Kecskés Petra
Kecskés Orsolya
Kecskés Tamás
Kecskés Balázs
Kecskés Ádám
Kecskés Bella
Nekem is a Karina jött be elsőnek:-)
Egy régi ismerösőm Kecskés Ákos.
Boglárka
Barnabás
Hát az ugyanarra végződő-kezdődőket meg a zöngéseket az emberek többsége automatikus kizárja. :)
Szerintem az egybefolyás csúnya.
Én meg pont úgy tudom, hogy ha a vezetnék név mássalhangzóra végződik, akkor a keresztnév magánhangzós legyen, mert pont nem zavaró hangzásilag.
Ugyanolyan mással hangzós ne legyen, mert az elég nyelvtörős. pl. Kecskés Sándor, Kecskés Sarolta. vagy egy másik vezeték névnél pl Koncz Zita, vagy Kócs Csaba..kócsaba.. az egyik mással hangzót nem mondjuk ki.
Mivel s-re végződik a Kecskés, elég nehéz kimondani az sz-szel, s-sel, zs-vel kezdődő keresztneveket:
Pl Kecskés Szabina, Zsolt, Szimonetta, Sára...
Szerintem mindenképp magyar nevek,mert a Kecskés magyaros ,és nagyon majom,ha egy magyar előtaghoz az utótag külföldi Pl.Kecskés Kiara.Akkor inkább Katinka/csak a példa kedvéért/
Az alliteráló nevek vannak akiknek bejönnek vannak akiknek nem,nálunk működnek,de van akinek nem jönnek be...
Az is érdekes lehet hogy a szülőket hogy hívják...
Szerintem arra érdemes figyelni, hogy ne magánhangzóval kezdődjön a keresztnév, mert akkor egybefolyik hangzásilag. Pl: Kecskés Anikó, ld. sanikó, Kecskés Ivett, ld. sivett.
Aztán arra is, hogy legalább 3 szótagú legyen, mert a Kecskés csak kettő.
És én olyan keresztnevet választanék, amikben nem e és é a magánhangzó.
Amúgy az alliteráló nevek szerintem is nagyon jók.
Kecskés Karina,Melinda, Gabriella.
Kecskés Gábor,Patrik,Csaba
Felütöttem a telefonkönyvet. Nő összesen három van nálunk: Julianna, Éva és Irén.
Férfiaknál aZ István,László vezet.
De tetszett pl a Kecskés Gábor és Kecskés András.
Kecskés Klaudia
Kecskés Sándor
Kecskés Csaba
Kecskés Renáta
A szomszédok:D
Szerintem a Kecskés névhez sok keresztnév illik. Talán az É-vel kezdődők kivételével. Legalábbis annakidején, amikor a tesóim nevét választottuk így találtuk.
Nálunk a családban van Sándor, Imre, Mihály, György, Anikó, Viktória.
Szóval széles a skála. :)
További ajánlott fórumok:
- Egy lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- NAGY vezetéknévhez milyen ĹÁNY nevet adnátok?
- Kettős keresztnév adás. Két-két lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Ehhez a vezetéknévhez milyen név illik?
- Melyik lány vagy fiú név passzolna vagyis illene a Lévai vezetéknév mellé?
- Milyen keresztnevet (akár lány, akár fiú) választanátok egy gyakorinak mondható vezetéknév (Horváth)mellé?