Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen fegyelmezési módokat használnak az iskolákban? fórum

Milyen fegyelmezési módokat használnak az iskolákban? (tudásbázis kérdés)

1 2
2007. nov. 3. 23:00
Nálunk van:sarokba állítás,fekete pont,büntiböl nem mehet kiszünetre,tornaórán nem csinálhazt bizonyos dolgokat,amit nagyon nem értek,nem játszhat szabad foglakozás alatt,tanárnéni megcsipkedi az arcát,orrát...stb
2007. nov. 3. 21:38

Sajnos semmilyen fegyelmezési eszköz nincs a kezünkben. A szóbeli figyelmeztetésekre kiröhögnek a gyerekek, írásbelinél meg megkapom: anyuékat nem érdekli, mert csak a napközis tannéni írt be. A másik, amikor a fekete pontot a szülő számonkéri rajtam, mert igazságtalannak tartja (közben közli, hogy ne beszélgessek el a fiával a miértekről, mert úgysem ér semmit).


Most 1, 2 és 3. évfolyamról vannak gyerekeim, s bizony az elsősöktől elhagyom a hajam. Főleg akkor, mikor odavágja az egyik, hogy lesz...om, mit mond.


Ilyenkor mit lehet tenni?????:((

2007. okt. 18. 17:55
Én tanár vagyok, az ügyelet rettentően szigorú, gyakran szedünk szét verekedőket, vagy szedetünk szét nagyobbakkal, sajnos. Ez ellen sajnos nem lehet tenni, ilyen a világ. és nekünk is jönnek... :((((
23. mtt80 (válaszként erre: 21. - H.editke)
2007. okt. 18. 16:33
A szünetekre is kiterjed, de a szünet elvileg a pedagógusnak is szünet valamennyire (WC, evés, ivás stb.). Nem tudom, hogy máshol hogy van, de nálunk legalább is úgy, hogy a szünetekben, mindig meg van az a pár tanár, aki épp akkor az ügyeletes, tehát nekik kell figyelni a gyerekekre. Azt azért te is beláthatod, hogy pár pedagógus nem tud minden egyes gyerekre folyamatosan figyelni, főleg ha azok több százan vannak. Nehéz dolog ez tudom, az én gyerekem még nem iskolás, de ha az lesz, biztos nehéz lesz nekem is, hiszen ismerem mindkét oldalt. A pedagógusét is és a szülőét (gyerekét) is. Tehát nem tudom, hogy fogok majd igazságosan vélekedni az ehhez hasonló dolgokról. (pl. ha megverik a gyerekemet, biztos nem fogom szó nélkül hagyni)
22. mtt80
2007. okt. 18. 16:24
Elvileg manapság már szinte sehogy sem lehet fegyelmezni! Hozzá sem lehet érni a gyerekhez! Sőt ha esetleg hangosan rá merek szólni, még a szülőnek áll feljebb! Úgy tudom ma már piros és fekete pontokat sem lehet adni! Kisfiam születése előtt tanítottam, akkor még lehetett. Ma már maradnak a jutalomkártyák, ahogy azt Gyöngyi is írta. Pedig a mai gyerekek már nem olyanok, mint mi voltunk annak idején. Sajnos nagyon sok mindent megengednek maguknak. Talán épp azért, mert tudják, hogy úgy sem tudunk velük mit csinálni. Ja, és persze mindig "a tanár a hibás".
2007. okt. 18. 16:14
Engem is érdekelne, hogy az iskolai testi épség megőrzése csak az órán a pedagógus feladata, vagy a tanórai szünetekre is kiterjed. Az én gyerekem is jött már haza összeverve, de a tanárnő semmit nem tudott az egészről, mert ő maga sem volt a láthatáron, a gyerekem meg nem árulkodós.
2007. szept. 28. 08:49
Ez érdekes téma, a fiam most kezte az elsőt. A második héten ugy jött haza, hogy fejbedobta az egyik gyerek, szép kék pupja lett. A harmadik héten az egyik gyerek a másikat nekilökte a keritésnek, aki agyrázkodást kapott. Ma reggel az egyik anyuka mondja nekem hogy a fiam a fiát a padnak lökte tegnap. Persze a fiam azt mondta nem ő volt. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor hol a tanár? Ezek mindig a szünetben történnek, és pontosan senki nem tudja hogy mi történt.
2007. szept. 24. 18:35

Valóban a "rossz" csak viselkedésorma amely egyszer van...egyszer nincs.Vajon tényleg rossz az az elsős, aki azt mondja, hogy azért vágtam fejbe a vonalzóval, mert őt szólította fel a tanító néni nem engem????(mindezt óra közben)

Ezen lehet vitatkozni, de szerintem nem ez a lényeg, hanem a segítségnyújtás, hogy Ő is érezhesse"Jónak" magát.

18. Bernuska (válaszként erre: 17. - Gyöngyi)
2007. szept. 24. 17:36

na de miből tudod, hogy a rossz a rossz? és hogy nem vágyik jónak lenni...

régen a hugom sírva kérdeze anyukámat, hogy "anya, hogy kell jónak lenni?"

Sajnos az én kislányom is 2001 áprilisi, a legtöbb gyerek 2000-ben született az osztályban.

Ma ugattak a folyosón, amikor mentek át az angol terembe, és rájuk szólt a tanítónéni, hogy kér egy kártyát vissza...odaadta a gyerek, és ő széttépte és kidobta a kukába...ez szerintem megalázó

2007. szept. 24. 17:18
Nagyon sokat dícsérem a jókat, jutalomkártyákat adok nekik . Előbb-utóbb a rosszabbak is vágynak a dícséretre és igyekeznek, hogy ők is kaphassanak. A legtöbb esetben ez beválik.
2007. szept. 24. 15:21
Nálunk magatartás kártya van. Aki jól viselkedik, kap egyet-kettőt egy nap, aki rossz, attól vesznek is el. Ha 10 db összegyűlik, beváltják levonóra és azt egy nagy táblára ragasztják, és az is gyűjtik... mondanom se kell, az én kislányomtól is vettek el kártyát, mert beragadt a WC-be és belerúgott az ajtóba, az árulkodós kislányok meg mentek a tannénihez, hogy Laura rugdossa az ajtót.. és neki nem hittek... vagy: WC-zés után az én gyerekem mondta a tisztasági felelős helyett, hogy 1.a sorakozó, mert a felelős várta a bnőjét, aki még trónolt...a gyerekemtől elvettek 1 kártyát,hogy ne végezze el más helyett a feladatát, kérdem én a másik kislánytól miért nem vettek el kártyát, hogy ő meg nem végzi el a feladatát... úgy látom, mindenhol vannak kivételek és kedvenc gyerekek...
2007. szept. 15. 15:05
Nálunk Erdélyben 3 napi közmunkára küldik a diákokat. A közmunka az iskola falain belül történik, például a konyhában, folyósok takarítása, a mûhelyben segédgkezés stb.
2007. szept. 12. 21:30
Szinte semmilyet.nagyon meg van kötve a kezük a tanároknak.Még szinte hangosabban sem szabad rászólniuk a gyerekekre,mert a gyerekenek jogai vannak.A fiam két éve,2.-os korában azzal jött haza,hogy ezután nem adhatok neki még egy fülest sem,mert egy bácsi azt mondta nekik az iskolában,hogy ők feljelenthetik a szüleiket bántalmazásért.Na engem azóta,és azelőtt sem érdekelt,mert ha megérdemli bizony lezavarok neki egyet.természetesen nem félholtra verem,de nehogy már ne lehessen a saját gyerekemet úgy nevelnem ahogy én gondolom.sajnos a tanárokra is ugyan ez vonatkozik.Max.hátra ültetheti,vagy épp ellenkezőleg,előre
2007. szept. 12. 14:18
Én is ezt javaslom. Még év eleje van, most kell ezeket tisztázni.
12. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 11. - Ccd9bb7d17)
2007. szept. 12. 14:12
Fordulj a tanarhoz! Ha most kezdte az iskolat, elnezheto lenne, hogy a kicsiknek meg termeszetes, hogy felallnak es megprobaljak a szuksegleteiket megoldani, mint az oviban, nehez megszokniuk a szinte mozdulatlansagot az orak alatt. A verekedos gyerekre is panaszt lehet tenni, biztos jobban oda fognak ra figyelni.
2007. szept. 12. 14:09

Nálunk nem is azzal van baj hogy beszél és nem halad a feladatával.Pl nem értette miért nem mehet a csaphoz teletölteni a kulacsát mikor szomjas.És felállt...

Az a kisfiú aki napi szinten piszkálja,rugdossa őket,nem kap büntit mert csak szünetben verekszik mikor tannéni kimegy...okos gyerkőc...Tegnap keményen hasbaütötte a fiam és úgy belenyult a szemébe hogy begyulladt...de szünetben...és nem látták...Ebből a tanúlság a gyereknek hogy pisilni,inni nem szabad,de ha senki nem lát,jól el lehet verni a Gyulát...

2007. szept. 12. 13:55

Megkérdeztem a tanítónőtól. Azt mondta, hogy egyik megoldás sem helyes, nem nyúlhatnak a gyerekhez, és sarokba állítást sem lenne szabad alkalmazni. Már oviban sem, nemhogy suliban.

A mi tanítónénink ha valamelyik gyerek már régóta beszélget, és hiába szól rá, akkor fel kell állnia, és úgy kell tovább figyelnie az órán. Azt mondta a gyerekem, hogy nagyon hatásos! Eddig egy kislányt állított fel.

9. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 6. - Emagdi)
2007. szept. 12. 10:49

A fiam sulijában ismerem a módszereket,így első hét után is,az 1.hozzószólásban leirtak...

Más tapasztalatok érdekelnének,mi is a ygakorlat manapság,és miért...

Pl beszélgetésért sarokba állítás

2007. szept. 11. 18:34
Semmilyet. Az egy darab renitens hülyegyerekhez alkalmazkodjon a 25 normális. Lányoméknál legalábbis elsőtől negyedikig így volt. Hülyegyerek zavarta az órát, felugrált a pad tetejére, üvöltözött a tanárral, k.... anyjába elküldte az igazgatót, de semmi nem történt.
2007. szept. 11. 18:02

A tanar nem erhet a gyerekhez, nem emelhet ra kezet. Sokan sajnos ki is kuldik, ha a gyerek fegyelmezetlen, de azt sem szabadna, ugyanis iskolakoteles.

Ha fegyelmezni kell, az elultetes megengedett, raszolas illetve uzenes a szulonek.

6. emagdi (válaszként erre: 2. - Ccd9bb7d17)
2007. szept. 11. 17:09
talán a fiadat kellene megkérdezni, ő akkor elég autentikus a témában, ha most kezde a sulit:))))
5. eva7
2007. szept. 11. 17:02
Már semmi körmöst nem adhatnának...Mi még régen kaptunk!
2007. szept. 11. 16:39
Tényleg érdekel...most 2007ben
3. 9778ca1817 (válaszként erre: 2. - Ccd9bb7d17)
2007. szept. 11. 16:33

A "körmöst", jó erős békebeli fa vonalzóval, kihagytad..

Ja és a kukoricán térdeplést is!!

2007. szept. 11. 16:18
Sziasztok!Fiam most kezdte az első osztályt.Érdekelne hol milyen fegyelmezési módszert használnak az iskolákban(pl "arccsipkedés",sarokba állítás stb)és ezeket milyen "vétségekért".
2007. szept. 11. 16:16
Milyen fegyelmezési módokat használnak az iskolákban?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook