Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű? fórum

Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
18. lucullus (válaszként erre: 11. - Dee7182d35)
2008. ápr. 2. 15:13

A két spanim nekem apportírozna örökké. Ha a gyerek picit nő, s el tudja nekik dobni a labdát, igencsak le tudják kötni egymást.

Szerintem nem olyan rossz dolog, s ha már vadászkutya, akkor tanítható is :)

A beagle milyen vadász?

Westie

West Highland White Terrier

Kint is tartható, bent is, nem hullik a szőre, szereti a gyerekeket. 15 évig él, nem érzékeny a betegségekre, játékos.

16. loch ness (válaszként erre: 15. - Alexa77)
A skót juhászról és a berni pásztorról, amiket én írtam, mi a véleményed?
2008. ápr. 2. 15:11

Szia! Én mondhatom, hogy valamelyest értek hozzájuk, hiszen kutyakiképzéssel is foglalkozom. Remélem, tudok használható tanácsot adni.

Ha kifejezetten családi kutyát keresel, aki elég intelligens és imádja a gyerekeket, mellesleg szép is, én a golden retrievert ajánlom. Nem lesz túl nagy termetű és a gyerekeid legjobb pajtásává léphet elő.

A kicsit retrievernél kicsit kisebb, de csodás kutyus a spániel is, neki viszont több bajod lehet a szőrével, időnként fésülgetni kell, meg a hosszú füle könnyen koszos lesz, amikor eszik és beleér a tányérjába.

A német-juhászokkal sincs rossz tapasztalat, nagyon értelmesek, szeretik a gyerekeket, igazi családi kutyák, bár inkább nagyobb termetűek.

Kedvesek és gyerekszeretők a pulik, a vizslák, de őket csak akkor ajánlom, ha nem baj, hogy nagyon tudnak rumlizni a kertben.

Ha nem ragaszkodsz a fajtatiszta kutyához, a keverékek között is találsz sok megfelelőt, csak arra figyelj, hogy barátságos legyen és ne túl hiperaktív - ez utóbbi neked jó, mert kevesebb munka van utána.

Kistermetű, de nagyon kedves kutya a drótszőrű tacskó, vele annyi lehet a gond, hogy szeret ásni.

Amit semmiképp nem javaslok: a dalmata. Sok közülük egészen meg tud "bolondulni", határozott gazdi kell neki.

Nagy termetű, kedves mackó és jóbarát a bernáthegyi és újfundlandi, de ők tényleg nagyok.

Remélem, tudtam segíteni. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok akár priviben is.

2008. ápr. 2. 15:10
spániel
2008. ápr. 2. 15:09
Húú, annyit irtok, hogy alig birom olvasni :-)
2008. ápr. 2. 15:08
Úgy értem, mi voltunk már felnőttek, sajnos gyerekkorunkban nem lehetett kutyánk 50 nm-en.
2008. ápr. 2. 15:08
Én vadászkutyát nem vinnék gyerekek közé.Nem mintha bántaná őket,de baromi nagy a mozgásigényük,mindent hajtanak,ami mozog,a beagle ráadásul dupla adag energiával van megáldva.
2008. ápr. 2. 15:07

Skót juhász, vagy berni pásztor. Bár ez utóbbi talán kicsivel nagyobb, mint középtermetű.

Nekünk skót juhászunk volt, nagyon szerettük. Igaz, felnőttként, de jóindulatú, kedves, szelíd állat.

BOXER, BOXER, BOXER, BOXER !!!!!

Igazi családi kutya, ha kell és csakis akkor támad és védi a házat!

8. zsuzsy31 (válaszként erre: 4. - Nikice)
A bigli :-) nekem is nagyon tetszik, csak a sógornőm teljesen lebeszélt róla, hogy nagyon "bolond" kutya, és nem tud semmit és nem lehet tanitani... (Igaz az ő tehén méretű szuperokos kutyájuk sem tud semmit)
2008. ápr. 2. 15:06

spániel!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az adatlapomon van kettő :)

2008. ápr. 2. 15:06
Törpe uszkár.
2008. ápr. 2. 15:05
oké, Beagle, így írják helyesen :)
2008. ápr. 2. 15:04

[link]

Itt megnézheted, hogy én mire voksolnék. Ha egyszer végre kertesházunk lesz, bizti "Bigli" kutyusunk lesz. (azt nemtom helyesen hogyan lehet leírni)

2008. ápr. 2. 15:02
Pumi. Még a gyerekeket is eltereli a veszélyes rózsabokroktól.... :)
2008. ápr. 2. 15:00
Ja, úgy irjatok, hogy én egyáltalán nem értek a kutyákhoz!!!!
2008. ápr. 2. 14:59
Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook