Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű? (tudásbázis)
A két spanim nekem apportírozna örökké. Ha a gyerek picit nő, s el tudja nekik dobni a labdát, igencsak le tudják kötni egymást.
Szerintem nem olyan rossz dolog, s ha már vadászkutya, akkor tanítható is :)
A beagle milyen vadász?
Westie
West Highland White Terrier
Kint is tartható, bent is, nem hullik a szőre, szereti a gyerekeket. 15 évig él, nem érzékeny a betegségekre, játékos.
Szia! Én mondhatom, hogy valamelyest értek hozzájuk, hiszen kutyakiképzéssel is foglalkozom. Remélem, tudok használható tanácsot adni.
Ha kifejezetten családi kutyát keresel, aki elég intelligens és imádja a gyerekeket, mellesleg szép is, én a golden retrievert ajánlom. Nem lesz túl nagy termetű és a gyerekeid legjobb pajtásává léphet elő.
A kicsit retrievernél kicsit kisebb, de csodás kutyus a spániel is, neki viszont több bajod lehet a szőrével, időnként fésülgetni kell, meg a hosszú füle könnyen koszos lesz, amikor eszik és beleér a tányérjába.
A német-juhászokkal sincs rossz tapasztalat, nagyon értelmesek, szeretik a gyerekeket, igazi családi kutyák, bár inkább nagyobb termetűek.
Kedvesek és gyerekszeretők a pulik, a vizslák, de őket csak akkor ajánlom, ha nem baj, hogy nagyon tudnak rumlizni a kertben.
Ha nem ragaszkodsz a fajtatiszta kutyához, a keverékek között is találsz sok megfelelőt, csak arra figyelj, hogy barátságos legyen és ne túl hiperaktív - ez utóbbi neked jó, mert kevesebb munka van utána.
Kistermetű, de nagyon kedves kutya a drótszőrű tacskó, vele annyi lehet a gond, hogy szeret ásni.
Amit semmiképp nem javaslok: a dalmata. Sok közülük egészen meg tud "bolondulni", határozott gazdi kell neki.
Nagy termetű, kedves mackó és jóbarát a bernáthegyi és újfundlandi, de ők tényleg nagyok.
Remélem, tudtam segíteni. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok akár priviben is.
Skót juhász, vagy berni pásztor. Bár ez utóbbi talán kicsivel nagyobb, mint középtermetű.
Nekünk skót juhászunk volt, nagyon szerettük. Igaz, felnőttként, de jóindulatú, kedves, szelíd állat.
BOXER, BOXER, BOXER, BOXER !!!!!
Igazi családi kutya, ha kell és csakis akkor támad és védi a házat!
spániel!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az adatlapomon van kettő :)
Itt megnézheted, hogy én mire voksolnék. Ha egyszer végre kertesházunk lesz, bizti "Bigli" kutyusunk lesz. (azt nemtom helyesen hogyan lehet leírni)
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Kisfiam kiskutyát szeretne Karácsonyra a Jézuskától...!
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Miért nem ajánlott kisgyerek mellé kiskutyát venni?
- Egy 2 éves kisgyerek milyen családi programnak örülne?