Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen "extrát" rántsak ki, a holnapi ebédhez? fórum

Milyen "extrát" rántsak ki, a holnapi ebédhez? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2010. szept. 9. 17:05

Almás rántott palacsinta


Hozzávalók:

20 hagyományos palacsinta

3 alma

őrölt fahéj

porcukor

liszt

2 tojás

zsemlemorzsa


Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd kevés porcukorral és őrölt fahéjjal két-három percig pároljuk.

A meleg palacsintákat megtöltjük az almás péppel, batyualakra hajtogatjuk és bepanírozzuk.

Forró olajban kisütjük, majd fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

2010. szept. 9. 17:04
Palacsintába tegyél sajtott,sonkát ,esetleg kis piritott gombát,összehajtogatva bepanírozni ,és kisütve frissen nagyon finom és laktató.
36. 8c73a5832e (válaszként erre: 32. - 8a670b58cc)
2010. szept. 9. 17:04
én még nem csináltam,de biztos finom!
2010. szept. 9. 17:04
És ettem már rántott káposztát is - a levelek össze voltak egy kicsit fűzve sütés előtt. Jól le kell csurgatni. Úgy volt szelve, mint a torta.
2010. szept. 9. 17:03
De olyan jókat írtatok,nyami...Lehet hogy holnap én is meg fogom valamelyiket csinálni.:)
2010. szept. 9. 17:03

Húsos rántott palacsinta


Hozzávalók: 10 darab sós palacsinta, 60 dkg sertéslapocka, 6 dkg zsír, 10 dkg finomra vágott vöröshagyma, 1 kiskanál pirospaprika, 1 késhegynyi őrölt bors, 2 evőkanál tejföl.


A bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, só.


A húst ledarálom. Zsírban aranysárgára pirítom a hagymát, meghintem pirospaprikával, összekeverem és hozzáadom a darált húst. Sóval, borssal ízesítem. Először pirítom, majd fedő alatt, kb. negyedóra alatt, kevés vízzel megpárolom, végül 2 kanál tejfölt keverek a töltelékhez.

A palacsinták közepét egyenletesen megtöltöm és a tésztát tégla alakúra hajtogatom. Először lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatom, és bő, forró olajban szép pirosra sütöm.

Párolt rizzsel és finomra vágott metélőhagymával elkevert tartármártással tálalom.

32. 8a670b58cc (válaszként erre: 30. - 8c73a5832e)
2010. szept. 9. 17:03
Azt én is, meg a brokkolit. Én például ez utóbbit jobban szeretem, mint a karfiolt.
31. Gummy
2010. szept. 9. 17:02
Mennyi jó kis ötlet!! Jegyzetelek is szorgosan. :)
2010. szept. 9. 17:01
Mi a karfiolt szeretjük legjobban rántva...
29. Bocianya (válaszként erre: 23. - 8a670b58cc)
2010. szept. 9. 17:00
jo kaja az tuti:)
28. 79fbd30d58 (válaszként erre: 25. - 204b456479)
2010. szept. 9. 17:00
na kérjük a receptet:)
2010. szept. 9. 17:00

Diós rántott libamáj


Szeleteljük fel a libamájat, ne vágjuk túl vékonyra, sózzuk meg. A liszt és a tojás után nem zsemlemorzsába, hanem darált dióba fogjuk meghempergetni a libamájat. Kb. 180 fokos olajba rakjuk bele, süssük meg.

A rántott zöldpetrezselyem készítése egyszerű: rakjuk a forró olajba a petrezselymet, tálaláskor rakjuk a libamáj tetejére. Befőttet, friss gyümölcsöt rakhatunk még mellé, akár nyersen vagy kompótként.

26. Bocianya (válaszként erre: 13. - Gummy)
2010. szept. 9. 17:00
a kruplit felvágod és besozod én nem izesitem csak só
25. 204b456479 (válaszként erre: 14. - A14deb9047)
2010. szept. 9. 17:00
Én tojásfasírtot szoktam csinálni :) az is finom
24. terek (válaszként erre: 17. - Terek)
2010. szept. 9. 17:00
palacsintát is ki lehet rántani :)
23. 8a670b58cc (válaszként erre: 18. - Bocianya)
2010. szept. 9. 17:00
Szilvás husira most összefutott a nyál a számban. :D
22. 7c79ff1565 (válaszként erre: 16. - Gummy)
2010. szept. 9. 16:59
próbáld ki, tényleg nagyon finom. kiszeded a töltött káposztából a töltöttet, és azt panírozd be liszt, tojás, zsemlemorzsa, és úgy rántsd ki. Tuti finom.
2010. szept. 9. 16:59

Csinalhatnal tocsnitesztat (reszeltkrumpli liszt tojas..) es csirkemellcsikokat martogass bele, aztan susd ki olajban! (ez exras kirantas)

Nagyon fincsi! Valami pikans edes-csipos szosszal, pl fahejas afonyas eros pistas szmotyivel! Hmm! Mit szolsz?? :)

20. Gummy (válaszként erre: 14. - A14deb9047)
2010. szept. 9. 16:59

Rántott főtt tojás. :) Egyre jobbak.

Lesz ám itt extraság holnap :)

19. 8a670b58cc (válaszként erre: 13. - Gummy)
2010. szept. 9. 16:59
Mi egy kicsit meg szoktuk sózni a krumplikarikákat, de amúgy semmi különöset nem csinálunk vele. Én azt magában szoktam eszegetni. :)
2010. szept. 9. 16:59
Krumpli.karfiol.padlizsán,cukkini ezeket mind ki lehet rántani ha hus félére gondolsz lehet szilvával is meg lehet tölteni a húsit és ugy be panirozni és kirántani, vagy akár gombát is tölthetsz bele és ugy csavarod fel és kisütöd.
17. terek
2010. szept. 9. 16:58
én ha rántott tált csinálok akkor cukkinit, csirkemellet, combot, szárnyat és sertéscombot rántok ki :) az is extra lehet ha hagymás vagy petrezselymes krumplit csinálsz köretnek, nálunk legalábbis az :D
16. Gummy (válaszként erre: 12. - 7c79ff1565)
2010. szept. 9. 16:58
Na, ez tuti extra. :)
15. 8a670b58cc (válaszként erre: 12. - 7c79ff1565)
2010. szept. 9. 16:58
Hú, ez komoly? Az nem túl "lucskos" úgy? Nem esik szét panírozás közben?
2010. szept. 9. 16:58
Rántott vöröshagyma karika, -uborka, -karfiol, -gomba, -cukkini, -krumpli, -uborka, -pattiszon, -paradicsom, padlizsán, -tök; krokett; hirtelen ennyi jutott az eszembe. Sőt, ettem már főtt tojást is panírban kisütve.
13. Gummy (válaszként erre: 8. - 8a670b58cc)
2010. szept. 9. 16:58

Rántott krumpli????


Sima valamivel beízesített krumpli, bepanírozva?

Na ezt is tuti hogy kipróbálom.

2010. szept. 9. 16:57
Jut eszembe az előző hsz után, anyum van mikor csinál töltött káposztát, és azt rántsa ki, mármint a megtöltött gombócos kápilevélbe csavartat. Isteni finom, és még hidegen is.
2010. szept. 9. 16:56
javaslom a halat. nagyon hamar átsül...
2010. szept. 9. 16:56
Pl.patiszon, cukkíni, akármilyen tök, mind nagyon finom. vagy juhtúróval töltött gomba, egybefordítasz két gombafejet, köztük van a túró, bepanírozod, és isteni...
2010. szept. 9. 16:56
rántott cukkini v patiszon..., rántott hal...rántott máj... szerintem ezek is jók...
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook