Milyen ételekkel készültök a szilveszterre? (beszélgetés)
Gabi nem válaszolt, de egyszerű, ha megengeded:
veszel leveles tésztát, kinyújtod (a dobozán vannak jótanácsok, mit hogyan csinálj).
Bármekkorára felszeleteled, beleteszed a bármekkorára szeletelt virslit, én tojást használok a tészta széleinek összetapasztásához.
Akár bele is tehetsz sajtot, de a tetejét sütés előtt érdemes megszórni!
Mint írtam, én ezt darált hússal töltöm. Kedvencem, hogy pogácsaszaggatóval (pohárral) kiszaggatom a kis köröket, szélét megkenem tojással, rá a töltelék, rá a másik tésztakarika, széleit összenyomkodod (nem baj, ha csúnya, csak ragadjon össze). Amikor kész, olyan, mint egy pogácsa, megdagad, nem lesz csúnya. És finomabb, mint gondolnád!
Jó étvágyat!
sajttekercs biztos lesz,mert azt mindenki szereti...
30dkg trappista sajtot lobogo forro vizbe berakni 2percig főzni, majd lezárni a kályhát és fél órát benne hagyni a forro vizbe. Ezalatt az idő alatt 25dkg natur vajkrémbe belekeverni 2db főtt tojásfehérjét apróra vágva és, vagy snidlinget vagy ujhagymábol két szálat szintén aprora vágva beledarabolni. a sajtot egy tésztaszüröbe önteni,lecsöpögtetni ezután a nyujtódeszkán kinyujtani 3mm vastagságúra. utána a kinyujtott sajtra ráfektetni a gépsonkaszeleteket arra rákenni a vajkrémes masszát. Utána a vajkrémre rá kell morzsolni a főtt tojássárgáját. Aztán jó szorosan föl kell tekerni és várni mig kihül,akkor lehet szépen szeletelni.
Én formában csinálok most francia salátát,de a formát kibélelem sonka szeletekkel,és a sali közepébe teszek főtt tojást,befedem a maradék salival,és beboritom még sonka szelettel.
Az ember nem szereti aa lencse főzeléket,de salátának megeszi,úgyhogy hagymás almás lencse saláta lesz virslivel.
A levest még kitalálom,mert babos korhelylevest akartam,de bablevest csináltatott velem,tegnap.
Nálunk valószinü lencsefözelék lesz
gombával töltött csirkecombbal
aprósüti sós rudak,hókifli,
Kedvencem: leveles tésztába beleteszem a darált húst ízesítve fűszerekkel + sajttal, mustárral.
Szintén leveles tésztába hagymán pirított sonka, só, bors. Isteni finom!
A párom sajtos hot-dogot készít, ő süti a kiflit is. Az is nagyon finom.
Lesz Baconbe tekert májacska is!
én ilyenekre gondoltam:
rántott hús
lencsefőzi,virslivel
franciasaláta ill majonézes krumplisali
süti:
Kókuszgolyó,kókuszos keksztekerccsel,sajtos rúd (mert imádjuk:))
Én dolgozni fogok, így csak ezeket készítem és viszem el magunknak:
igazi házi pizza, sajtos rúd, kólás süti és kávé.
Persze lesz még kölyökpezsgő is. :)))
lencsefőzelék, sült oldalas, szűzpecsenye, pogácsa
kéne valami édes süti is, azt még nem tudom
Kiváncsi lennék arra,hogy ki mit fog kirakni az asztalra:))
érdekelnének a sütik ill . egyéb fogások!
További ajánlott fórumok:
- Fekete szilveszteri ruhához, ami fekete cipővel van rajtad, milyen harisnyát vennél fel, testszínűt vagy feketét?
- Írjunk bármilyen műből pár szót, legyen az vers, dal, film ami a téllel kapcsolatos..pl.hó, .hóember, jég, zúzmara, szilveszter ...stb.
- Ha a szilveszteredből indulsz ki, milyen lesz a 2010-ed?
- Fekete szilveszteri koktélruhához milyen színű harisnya illik?
- Kapok egy szép szilveszteri ruhát. Szerintetek milyen szín a divat? Papagájost nem veszek!
- Milyen ételt kell főzni szilveszterkor és újévkor, hogy sok pénzem legyen?:))