Milyen ételeket tudunk kirántani? (tudásbázis kérdés)
Ha kihűlt, megdermed, szerintem akkor vágják adagokra.
Én eleve nem úgy szeretem, ha híg, hanem kicsit szilárdabban. Ízlés kérdése.
Mi at a rántott tejbe griz?
A tejbe griz tok golyós, és ezt valaki olajban martja?
Erről két dolog jutott eszembe.
Az egyik, hogy hm... a bacont tényleg nehéz elrontani. :D
A másik: KI VOLT AZ A PIHENTAGYÚ, AKI KITALÁLTA?
Ez a Mátrai borzaska. Szinte minden étteremben van. :)
Köszi amúgy, hogy eszembe juttattad. :*
A rántott medvesajt a kedvencem. Viszont nem "lehet kétszer is panírozni", hanem kétszer kell panírozni. Mint minden sajtot, különben hamar kifolyik a sütéskor.
Plusz még egy isteni zalai rántott tarja:
Köszi, kifogom próbálni és a kelkáposztát is:)
Édes fehér káposztát, répát, céklát valaki rántott már és, hogy? Jó lett?
Idézem az igazi profiktól származó megoldást:
"Én odateszek egy kicsi tálba vizet és a liszt előtt belemártom a sajtot, hogy ráragadjon.
Érdemes a hűtőből kivett sajtot panírozni és sütni (vagy ha nem rögtön sütöd, visszatenni a hűtőbe) akkor nem folyik ki egy réteg panírból sem.
De lehet kétszer is panírozni!"
Épp nemrég olvastam a rántot krumplit.
Én szeretem a zsenge kínai kelt is rántva: cikkekre vágva, kis torzsát rajta hagyva kell sós vízben főzni picit, ezután jól lecsepegtetni, kétszer liszt-tojás, és csak utoljára a zsemlemorzsa. Így a tojásos liszt becsurog a levelek közé és krémes marad.
Ha nem csak gusztustalanságokat akarsz, akkor a hagyományos dolgokat tudom ajánlani:
-gomba
-sajt
-karfiol
-tök avagy patisszon
-brokkoli
-velő
-hagymakarika
-húsok
-töltött palacsinta
-bundás alma
További ajánlott fórumok:
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Kerti buliba milyen ételeket ajánlotok ilyen melegben?
- Epe problémákkal küzdők segitsetek, milyen ételeket nem volna szabad enni 1epésnek?
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?
- Te milyen ételeket készitesz savanyú káposztából?
- Milyen ételeket főzzek, ami jó is és két napig ehető?