Milyen esélyei vannak egy huszonéves férfinak 10 év börtön után? (beszélgetés)
Nagyon nehéz kérdést feszegetsz. Az ember amíg él váltzik. Amit egyszer jónak véltünk, párév múlva lehet már azt érezzük nem jól cselekedtünk.
Én úgy érzem neki a génjeiben van a bűnözés. hiszen a garázdaság is testisértéssel elkövetet bűntett úgy tudom. A többi "apróbb" lopás, és erre bónuszként egy emberölés....hát nem is tudom. Én nem érezném magam biztonságban mellette az biztos.
De vannak csodák, ha nem is sok, de akad.
Abba belegondoltál, hogy volt-e drog hatása alatt? pld. ez a kérdés csepp a tengerben...
állt-e elvonási tünetek alatt, ha pl. heroinista volt? és sorolhatnám a kérdéseket..
Neki ezt napról-napra bizonyítani kell...
Nem tudnék ilyen gondolattal együtt élni...
Szerintem is többet érdemelt volna!
Gondolj bele ha a te hozzá tartozódat ölte volna meg!
És 10 év múlva ugyan úgy sétál kint!
Csatlakozom a véleményedhez.
Mindenkinek meg kell adni a lehetőséget...
Ha már egyszer kiengedték azért reménykedjünk, hogy megjavul, mert közöttünk fog élni. Tanuljon, dolgozzon...
Szerintem sem lesz kutyából szalonna, de én azért remélem, mert nem szeretném, ha az én édesanyámat, vagy nagymamámat ölné meg legközelebb. Sajnálom, hogy nincsen halál büntetés, ha valaki elveszi más életét (kevés esettől eltekintve) neki sincsen sok joga az élethez....
Egyike a legkeményebb helyeknek, ha jól tudom, ez fegyház, azaz a legszigorúbb, a legnehezebb, legkegyetlenebb emberkéket küldik oda.
A fiatalembernek kell bizonyítani ezerrel. Csak rajta múlik a következő 40-50 év.
Szerintem ahhoz hogy el vegyen egy ember életet meg tudta tenni, annak máskor sem esne nehezére!Én nem bíznék benne!
Sajnos az alap természete adva van!
Hogy lett volna győztes típus amikor börtönbe került? Gyilkosságért...
Kell neki szakember, lelki... és sok idő, hogy beilleszkedjen...vagy visszaesik és ezen mások nem változtathatnak. Esély mindig van és az ember mindig maga válassza az utat. Ő is választhat, még "csak" 28 éves. Azért remélhető, hogy nincsen rátetoválva az, hogy "szeretlek rozi"
Van olyan aki vissza szeretne és tud is illeszkedni!
De 10 év!
Az sok idő!
Gondolj bele mennyi minden történt a világgal 10 év alatt!
Válság!!!!
További ajánlott fórumok:
- Ha Te is magányos huszonéves vagy, akkor itt a helyed!
- Munka nélkül huszonévesen...
- Szerintetek bele tud szeretni egy huszonéves lány egy 40 évvel idősebb férfiba? És a férfi a lányba beleszerethet úgy igazán?
- Miért akar gyereket egy huszonéves lány?
- Merevedési problémák huszonévesen
- Fokozott mellrák kockázattal bevállalnád huszonévesen a kétoldali megelőző mellamputációt?