Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Milyen erősségű kontaklencsére lehet szükségem? fórum

Milyen erősségű kontaklencsére lehet szükségem? (tudásbázis)

1 2
2012. márc. 4. 20:44
Átlagosan 0,5 dioptriával kevesebb a lencse erőssége.
2012. márc. 4. 20:43

Én soha nem hallottam olyat,hogy a szemüveg és a kontaktlencse erőssége eltérő lenne, nekem pontosan egyforma.

Amúgy ezzel tényleg nem szabad szórakozni, mert nagyon megjárhatod. Kizárólag orvosi egyeztetéssel szabad kísérletezni, míg meg nem találod a neked valót, ami tökéletesen passzol. Én háromszor mentem vissza, mostanra tökéleteset találtam, havi lencsém van. Imádom, el se tudom képzelni,hogy valaha is újra szemüveget kelljen hordanom.

2012. márc. 4. 20:42

Nagyon nem mindegy, hogy illeszkedik a szemedre.

Pláne első alkalommal mindenképpen orvos vagy optometrista kell hozzá.

9. arrival (válaszként erre: 8. - Sacarnes)
2012. márc. 4. 20:26

A kontaktlencse nem jatek, nem mindegy milyen, nem mindegy hogy rakod be es vezed ki.

Csak egy par szemed van, nem kockaztatnam! A kontaktlencse helytelen hasznalat nagyon konnyen okoz visszafordithatatlan karosodasdt, vaksagot!

2012. márc. 4. 20:18

Van beutalóm szemészetre, csak itt felénk lehet kapni d...m-be meg hipermarketbe is ilyen napi meg havi lencséket,orvos által ellenőrzötten, és gondoltam,arra a 3 hétre,míg szükségem lenne rá,nem nagyon nézetném meg,meg 1 hét múlva már kellene...csak nem tudom,hogy milyet tudnék venni...

De azért köszönöm a válaszokat! :)

2012. márc. 4. 20:17
nekem azt nem birta a szemem amit ők adtak. interneten rendeltem utána méretre meg mindenre ugyanolyat, csak más márkát, és az már jobb volt.
2012. márc. 4. 20:12
Nekem ugyan olyan erős a lencse és a szemüveg is, de szerintem magadtól ne kíséletezgess. Általában az optikákban van ingyenes szemvizsgálat, ha ott veszed meg a lencsét és az a biztos. A viszgálat alapján aztán ajánlanak neked valót.Nekem berakták a szemembe és 2 óra múlva vissza kellett menni, hogy bírja-e a szemem. Akkor hülyeségnek tartottam, de utána beigazolodott, hogy nem mindegy kinek milyen lencsét adnak, mert utána más fajtát vettem és azt nem bíta a szemem.
5. arrival (válaszként erre: 1. - Sacarnes)
2012. márc. 4. 20:11
A lencse gyengebb-de majd a szemesz felirja.
4. N.Eszter (válaszként erre: 1. - Sacarnes)
Persze, ugyanolyan.
A lencsét is orvosnak/illesztőnek kell felírnia, ő majd megmondja milyenre van szükséged.
Ezt kizárólag szemész orvos tudja megmondani szakmai szemmel, de úgy tudom, 0,25-0,5 dioptria eltérésnek kell lennie a lencse és a szemüveg között, hiszen a lencse a szemeden van rajta, míg a szemüveg 1-2 centire tőle. Nekem legalábbis így van, és jó.
2012. márc. 4. 20:08
Sziasztok! Aki szemüvegről váltott kontaktlencséről,milyen erősségűre váltott? Mármint úgy értem,hogy pl. nekem -2,75ös szemüvegem van,akkor ugyan olyan erősségű lencse kell-e vagy gyengébb? Köszönöm a válaszokat! :)
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook