Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen elv alapján lett a gyereked, gyerekeid keresztneve az ami? fórum

Milyen elv alapján lett a gyereked, gyerekeid keresztneve az ami? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
45. Mocori
2007. okt. 30. 10:21
A mi babánkat Hankának hívják. Hanna lett volna, de mikor már az ötödik ismerősöm azt mondta, hogy Hanna lesz a kislány neve, akkor azt mondtam, ne! Már 16 hetes terhesen tudtam, hogy kislány, Hannának hívtuk, úgy gondoltam, ő ezt hallja, így nagyon hasonló, H-betűs nevet kerestem, Hanka lett. És ilyen név nincs az ismerőseim körében. A másik szempont, tetszik, mert egyedi!
44. ec63a7fc29 (válaszként erre: 43. - Anyoca69)
2007. okt. 30. 09:59

Én 3x vártam Dávidot.:(((


De van Ráchelem, Debórám, Rebekám, s van még néhány név a naptárban...

De a férjemnek esküszöm nincs olyan kromoszómája, amiből fiú lett volna.

2007. okt. 30. 09:08
Az első fiam neve Dávid. Már lánykoromban is erre vágytam. Aztán amikorra született mindenki Dávidnak született. A kislányom Tímea lett, a barátnőm után, asszem. A harmadik, aki kisfiú lett pedig Isten ajándéka, tehát Máté lett.
2007. okt. 30. 08:06
Nalunk meg nincs baba, de tervezzuk, ami a nevevel kapcsolatban biztos, hogy csakis magyar nevet adunk!
41. Évke
2007. okt. 30. 07:44

Kiskoromtól kezdve ez volt a kedvenc fiúnevem, és érdekes módon a férjemnek is!:)

És a vezetéknévhez is passzol.

40. gabi0630 (válaszként erre: 39. - LoLiNa)
2007. okt. 30. 07:24

Terhesség alatt nem lehetett látni hogy fiú? Bár az uh is téved, még a 4D-s. Ismerősöm 1 hónapja szült, megvásárolva a szép rózsaszín cuccok, és fiú lett, bár ők többszür is voltak 4D-n, de végig lánynak nézték.

Amúgy a Fániel nagyon szép név,de nálunk szóba se jöhetett, mert unokatesót ygy hívják.

39. LoLiNa (válaszként erre: 35. - Gabi0630)
2007. okt. 30. 05:45
mi is a Maja néven "lovagoltunk" , mig meg nem született és meg nem láttuk a kukacát :))) nagyon lányt vártunk :))) Dániel lett, mert más értelmes nevet nem találtunk, ami mindkettőnknek tetszett volna.. én a hosszú, kacifántos , jól csengő neveket szeretem egyébként :))
2007. okt. 30. 01:46
Nem volt elv, ahogy pozitiv lett a teszt, mindketten egyetertettunk. Kulonben csak az szamit, hogy mikor kimondom, erzem hogy igen! ez az!
37. gerna
2007. okt. 30. 00:26
1 az Újszövetségből, 1 az Ószövetségből, 1 régi magyar
2007. okt. 30. 00:19
Ritka neveket akartam adni, mert sok-sok névhez emlékek kötöttek.
2007. okt. 19. 11:11
Nálunk páromnak volt egy régi álma, hog ha lány, akkor Maja. Vitának helye nincs, el van döntve, ő csak ezt akarja. Én nem votam odáig érte... De a 22. héten kiserült, hogy fiú lesz. Olyat akartunk, ami nem túl gyakori. Nekem nagyon sok név tetszett, pl Dávid, Bende, Ádám, Csanád, Bence, Gergő. De ezeket párom leszavazta. Végül 4 fiú név maradt, ami tetszett. A Szilásd, és a ZSombor sajnos ki lett húzva, mert a vezetéknév s-re végződik, így mindkettő kicsit nyelvtörő lett volna. Maradt a Marcell és a Dominik. e kettő között vaciláltunk, végül a Dominik győzött. Második névként a Zoltánt választottuk az apukája után.
34. coline
2007. okt. 18. 14:51
A fő ,hogy ritka név legyen (nehezen is jegyezték meg a mamák;taták stb. Főleg a fiam neve volt nehéz nekik még a tanárok is sűrűn mellé nyúlnak Arnoldnak keresztelik amin a fiam boszankodik egy sort és kijavítja őket ARMAND-nak hívnak.A lányok Daniella és Dominika.Ezekből a nevekből ma már több van.
33. dus
2007. okt. 18. 14:38

-passzoljon a vezetéknévhez,

-mindkettőnknek tetszen,

-ne legyen olyan nevű közeli családtag.

-ne legyek túl fel kapott név

-ne legyen divatnév, filmsorozatbeli név

-mi a név jelentése (illik is mindkét fiamra!)

2007. aug. 19. 13:51

1./ Ne legyen az ismeretségi körünkben, családban ilyen név.

2,/ Passzoljon a vezetéknévhez.

3,/ Ne legyen a divat nevek, idegen nevek közé sorolható.

4,/ Megnéztük a jelentését, eredetét.

(Igyekeztünk magyar eredetű nevet adni nekik.)

2007. aug. 19. 10:40

Nekünk lánynevünk volt az első naptól kezdve szinte, de fiúnév csak a 6. hónap körül lett. Az interneten lógtunk napokig, én itthon, Apa Bagdadban... Elég jól elszórakoztunk a névkereséssel. Aztán kezdett leesni, hogy ez nem játék, jó lenne már tényleg találni nevet, bár még volt 3 hónapunk, amiből végül csak 2 lett.

A Lénárd név mindkettőnk listáján rajta volt. Illetve a listáink egyikén, mert mindkettőnk állandóan változtatta. Szóval egyszercsak írta a párom sorban a neveket, amik tetszettek neki. Aznap, mikor a Lénárd név is felkerült a "listájára", este, lefekvés után, eszembe jutott a névválasztás megint. A Lénárd név újra és újra előbukkant az agyamban. Nem bírtam várni reggelig, még este küldtem egy sms-t, hogy szerintem ez a név jó lenne. Másnap írta, hogy neki is tetszik. Aztán utána még keresgéltünk, de semmi más nem tetszett meg jobban. Akartunk második keresztenevet is. Gondoltuk, még van 1 hónapunk. Ő épp ment vissza a szabadságáról, félúton volt Bagdad felé, mikor megindult a szülés. Második név így nem lett, mert a maradék 1 hónapban akartunk keresni.


A szempontok voltak a nem túl gyakori név, hangzás a vezetéknévvel, gyerekként és felnőttként is jó legyen. A becenév nem számított nekem, de Apa a kezdettől a Leni mellett voksolt. :)

2007. aug. 18. 21:57
Mi mindenkeppen angol nevet szerettunk volna adni a gyermekunknek.Mivel a ferjem angol.
29. Krysty
2007. aug. 16. 15:09
Mindketten felírtuk azokat amik tetszettek, a megegyező 1 db maradt. A vezetéknevet mi is figyelembe vettük a listák összeállításánál.
28. RLindi
2007. aug. 16. 14:33
Figyelembe vettük a vezetéknevet is. Nem szerettünk volna túl gyakori-megszokott nevet adni. A jelentését is megnéztük.Igy pár jelölt ki is esett. Valami nőies,aranyos nevet szerettünk volna a kislányunknak. Jázmin lett. Illik rá Szerintem aranyos név.
27. Edcsa
2007. aug. 16. 14:31
Nálunk nagy dilemma volt a névvválasztás, mivel egyetlen fiú név sem volt olyan, ami mindenkinek tetszett. Először a Dávidon gondolkoztunk, de abból nagyon sok van a környékünkön. A párom meg olyan neveket szeretett volna adni a fiúnknak, ami ritka, vagy pedig még nincs is megengedve itt Magyarországon. Végülis a szülés előtt pár nappal a Kevint javasolta, amibe már nagyjából bele is egyeztem. A szülés nagyon váratlanul jött, 2 héttel előbb, mint ahogy kellett volna, így időm nem volt kigondolni másik nevet,így rávágtuk az utolsót amiről beszéltünk. A fiam így lett Kevin.És ha most rá nézek, szerintem illik rá ez a név, olyan kis Kevin formája van :)
2007. aug. 15. 15:36

Figyelembe vettem a vezetéknevet.

Egy fiú,egy lány,és mindketten B.B-sek lettek.

2007. aug. 15. 14:39

Sziasztok!

Nálunk csak két dolog számított, hogy a vezetéknévhez passzoljon és hogy mindkettőnknek tetszen. Lány név az volt egy csomó, a befutó a Száva lett volna. Fiú név semmi, csak a párom neve tetszett (Zorán), de azt én olyan fantáziátlannak tartom, ha az apa nevét kapja a gyerkőc. A másik nevem a Kristóf volt, de a rokonságban pár hónappal korábban született egy kis Kristóf így az kilőve. Akkor nekiálltam szépen felolvasni a neveket a pocakomnak és apának, hogy majd a pocak jelezzen, ha tetszik neki a név. Hát ez nem jött be, olyan nevekre jelzett, hogy Lucifer, Baltazár, Krizosztom, Metód (meg még hasonlók). Közben, ahogy olvasgattam mindkettőnket megragadott a Márkó név, és végül is az lett. :-)

2007. aug. 14. 08:57
Mi néhány óra alatt döntöttünk. A mai napig őrzöm azt a (eredeti) listát, amire - 33 hetes terhesként - 19 évvel ezelőtt felírtunk 11 fiú nevet. Elővettük a magnót és a vezetéknévvel együtt, külön-külön felvettük az összes nevet. Voltak a vezetéknévvel eleve rosszul hangzó keresztnevek, ezek estek ki először. Aztán jött a magas és mély magánhangzók összecsengése, s végül maradt két név a listán: Cesare és Patrik. Megpróbáltuk becézni, az elsőnél nem sok sikerrel, a Patriknál adott volt az eredeti becéző alak: Peddy, de nekünk ettől jobban tetszett a : Riki,Rikike. Igaz,a nagyszülőknek kellett egy kis idő, amíg megbarátkoztak a gondolattal és megjegyezték az első unoka nevét. Bár ma már a gyönyörű, 18 és fél éves nagy fiam nem örül, ha így becézzük, hiszen ő már felnőtt és természetesen:Patrik, aki egyébként nagyon meg van elégedve a keresztnevével:-))
2007. aug. 10. 22:39

Sziasztok!

Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok rögtön a neveken gondolkoztam a lány rögtön megvolt: Panni, illett is a vezetéknévhez, ami szerintem fontos, hogy jó hangzása legyen, aztán a fiú neveket összeírtam sokszor, sokszor, nagyon sok tetszett, 9 hónapig gondolkoztam rajta, már komolyan mondom beleszédültem és nem jutottunk döntésre, a páromnak egyiksem tetszett vagy mindegyik tetszett:) Mondta bármelyik lehetne.......Végül meguntam és az apukája nevét kapta!:)

22. contu (válaszként erre: 21. - 854d84b78c)
2007. aug. 10. 22:27
Ez nagyon kedves történet. Szép volt Tőled, hogy engedtél a párodnak. :)
2007. aug. 10. 22:16

Nálunk ez egy érdekes történet..:)

A párommal gyerekkorunk óta ismerjük egymást, és még kamaszkorában mesélte, hogy azt álmodta, hogy lánya született, és Enikőnek hívták. (Amikor ezt mesélte, mi még nem voltunk együtt.)

Pár évre rá jöttünk össze, aztán mikor terhes lettem, ezt az álmát én el is felejtettem-meg különben sem tetszett annnyira az Enikő név, hogy ez a sztori mély nyomokat hagyott volna bennem..

Nekem a rövid, négybetűs nevek tetszettek, mint pl Nóra, Dóra, Lili, Luca. Ez a négy név volt esélyes, miután megtudtuk hogy lányunk lesz, végül megegyeztünk a Nórában. A családban is mindenkinek tetszett.

Aztán eljött a szülés napja, én a szülőszobán kínok közepette vajúdtam, mire a párom megkérdezte, hogy nem-e lehetne mégis Enikő. Nem válaszoltam, csak néztem magam elé..Ekkor bejött a szülésznő hogy mi is lesz a baba neve? Enikő!-vágtam rá, mire a párom szeme úgy felcsillant! :)

Azóta sem bánom, mert Nóra, Dóra és Lili is lesz a bölcsiben, de Enikőnk csak nekünk lesz! :)

20. Vica30
2007. aug. 10. 22:12

Mindenféle elv nélkül döntöttünk.

Az első Dávid lett volna...

A második Bálint lett, ez az egy név tetszett a páromank a nyolc közül amit kinéztem. A jelentése: erős, egészséges - remélem bejön.

19. M_Marcsa (válaszként erre: 15. - Contu)
2007. aug. 10. 21:56
Nagyon szépen köszönöm. Dolgoztunk rajta.:)
18. 754c7e07c3 (válaszként erre: 17. - Contu)
2007. aug. 10. 20:16
Oké, várom.
17. contu (válaszként erre: 16. - 754c7e07c3)
2007. aug. 10. 20:15
Nagyon kedves vagy! :) Jelentkezem, ha elkészültem vele.
16. 754c7e07c3 (válaszként erre: 14. - Contu)
2007. aug. 10. 20:14
Én tuti elolvasom.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook