Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen elv alapján lett a gyereked, gyerekeid keresztneve az ami? fórum

Milyen elv alapján lett a gyereked, gyerekeid keresztneve az ami? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
75. adel07
2008. nov. 4. 16:47

Volt 1 fogadott mamám akit csak 3évig ismerhettem,mikor a temetésére mentem valami azt súgta lesz egy lányom és az ő nvét fogja viselni ezzel adózva az emlékének.MIkor 4évvel késöbb kiderült babát várok tudtam lány lesz,bár ezt az ultrahang nem erősitette meg.Igazam lett Adél egy éves lesz 8án.

Bocsi ha hosszú lett.

2008. aug. 6. 16:26
Nálunk is a lányom nevét én választottam a fiúét a párom. A lánynál Krisztina és Timea volt a két kedvenc, én a szülés előtt Timeát mondtam. Megszültem és akkor ott a szülőágyon döntöttem mégis Krisztina mellett. Szóval jött be apuka, hogy Kiss Timeát szeretné látni, mondták neki itt csak Kiss Krisztina van:)
2008. aug. 6. 15:31

Nagyobbik fiam párom előző kapcsolatából született, így ott nem én választottam nevet. Amúgy Zoltán Gyula, a Zoltán az apuka után, a Gyula pedig az apai nagyapa után lett.

Kisebbik gyermek Alex Márk lett. Nála én választottam a két unokaöcsém után, az egyik Alex, a másik Márk.

2008. júl. 29. 08:11
Megegyeztünk ha fiú apa választ ha lány én. Mid a kétszer apuka nyert......! Persze tetszenek nekem is a nevek.
2008. júl. 28. 22:50

Miután kiderült, hogy kislány lesz a férjem térden állva könyörgött, hogy Barbara legyen.

Engedtem a kérésnek így lett Barbara Gabriella-a második keresztnevét én utánam kapta. Mi ne mondjak igazi Barbi- ízig-vérig kislány, sőt lassan már nő...a név--úgy látszik--kötelez...

2008. júl. 22. 22:55
A férjem "tudta", hogy kislány lesz és az Anna nevet választotta a kedvenc nagymamája után. Nekem is tetszett, így más névben nem is gondolkodtunk, hamar eldőlt, hogy ez lesz a neve. Illik hozzá, de kicsit zavar, hogy rengeteg Anna van. Nem néztünk utána, hogy évek óta ez a név vezeti a népszerűségi listát. :) De azt hiszem, akkor sem választottunk volna mást.
69. Akymo
2008. júl. 22. 22:46

Nekem örökbabáim vannak. A nagyfiam nevét Axelnek szerettem volna a kedvenc filmem után, de a meghatódottságtól véletlenül Alex Patrik (Patrik pedig több szempontból kedves nekem, főleg a Rick név)lett a neve. Nem bántam meg, bátor férfit jelent.

A nagylányom nevét egy magyar írónő könyvcíme alapján választottam:Kyra (uralkodónőt jelent) Dorottya (isten ajándéka).

A kicsi manóm: Moira ( a végzet asszonya, sors istennő) Zóra (hajnal), mivel oly sokat voltam hajnalig a szülőszobán mire megérkezett. :-D

Ha lenne még manóm valószínúleg a Kheiron és az Amira nevet választanám.

2008. júl. 15. 23:20

Átnéztem az utónévkönyvet, kiírtam belőle minden nevet, ami szóba jöhetett nálam. Utána még kihúztam azokat, amelyek nem illettek a vezetéknévhez (pl. a Dorka lánynév nagyon tetszett, de a Tóth után Tóth Dorka /Tódorka/ nem túl nyerő). Fiúnevekkel ugyanígy jártam el, majd odaadtam a páromnak. Ő is kihúzta, ami valami miatt nem tetszett neki. A maradék néhányból már könnyű volt választani.


Két fiunk született, a Tóth után hosszú keresztneveket választottunk: Barnabás és Benedek.

2008. júl. 15. 21:57

Ez érdekes téma, mert nekem elég ritka nevem van, ami igencsak megkeserítette az életemet gyermekkoromban. Aki hasonlót ad a gyerekének az gondolkozzon el rajta, hogy azzal fel is kell nőni.

Mára már megszoktam, de bemutatkozásnál még mindig vannak gondjaim, mindenki kíváncsi a sztorira és mindenhol elírják. Hangsúlyoznom kell, hogy Szénia, nem X-el Sz-el:-((((

A gyerekeim névválasztásánál ez szempont volt, de nem akartam túl gyakori nevet sem. Valamint a vezeték nevünk csupa e, ahhoz sem sok minden passzol.

Így lett Fanni és Szabolcs.

Azóta Fanniból sok lett, de nem bántam meg.

66. petka
2008. jún. 12. 11:44
Ja,és még rövid a vezetéknevünk, tehát szükség volt hosszabb keresztnévre.
65. petka
2008. jún. 12. 11:43

A férjem külföldi, tehát olyan nevet akartunk. Lánynevünk Elizabeth-Mirjam, az Elizabeth Szent Erzsébet után, mert a férjem nagyon komolyan veszi a vallását. A Mirjam pedig nekem tetszik.

Fiúnevünk Jonathan-Henry, Jonathan a Bibliából, én mindenképpen bibliai nevet szerettem volna, mint pl Jonathan, Nathaniel, Joshua, Benjamin stb, a Henryt pedig a férjem után kapja.

Nekem lánynévben egyébként az Anna volt a kedvencem, de a férjemnek nem tetszik, sajnos.

2008. jún. 12. 11:38
Én az alapján döntöttem,hogy nem akarok semmi cifra külföldi nevet, hanem csak magyar nevek jöhetnek számításba...sajna mostanság nagyon divatosak lettek a külföldi nevek...ami elég szomorú, mert nagyon sok szép magyar neveink vannak, csak ki kell választani mindenki számára a megfelelőt.
63. katic
2008. jún. 9. 15:09

Nálunk éppen nagyon aktuális a probléma. :)))

Nem tudjuk ugyanis eldönteni, hogy mi legyen a leendő kislányunk neve. Első lányunkat Emmának hívják, a terhesség második felében találtuk ki, addig szóba sem jött. Viszont nem bántuk meg. Nem annyira a jelentés - sőt egyáltalán nem -, mint inkább hangzás alapján döntöttünk. Egyelőre úgy néz ki, a másik lányunk Léna lesz, szintén hangzás alapján. :)

62. 28f16f555c (válaszként erre: 1. - Ronita17)
2008. máj. 28. 19:39
Dávid az egy jó és erős név.
2008. máj. 28. 19:37

Az első gyerek nevét a férjem, a másodikat én, a harmadikat pedig kijelentés alapján adtuk, igy lettek:

Réka Krisztina

Kinga Petra

Anna Eszter

60. Serry
2008. máj. 28. 19:28

Mi amikor megtudtuk a nászút után,hogy gyermeket várunk megegyeztünk: férjem választja alány neveket és a fiú neveket. Kezdettől fogva éreztem fiúnk lesz. a Választék az én részemről: Megyer, Lehel és Levente illetve Lél volt. Férjem hozta lánynevek: Alexandra, Veronika, és Zsófia

Aztán megszületett első szülöttünk: Levente akinek neve kicsiny lelket jelent.

A másodiknál én szintén éreztem fiú lesz. De sokáig bíztunk benne Zsófi lesz. Nem is volt kifejezett fiú név választékunk. Aztán sokáig Gergely és Lehel közt dilemmáztunk. Mikor megszületett ránéztem és azt mondta Gergely:)))

Így várjuk továbbra is, hogy egyszercsak legyen Zsófink is:)))

59. acci
2008. máj. 1. 21:35
Egyik gyerekemnek sem En valasztottam a nevet. De mind a ket nev tetszett amit kertek.Az elso lanyom Beatrix, az O nevet Edesanyam szerette volna, es En beleegyeztem.[persze fiut vartam lanyneven nem is igazan gondolkodtam] A masodik lanyom Judit lett, a ferjem kerte, az Edesanyja utan.Ebbe is beleegyeztem mert imadtam anyosomat.[olyan volt mint a baratnom.]Hat igy tortent.
2008. máj. 1. 18:41

Na, nálunk aztán érdekes módon lett a névadás. Mindketten lányt vártunk, azon olyan ripsz-ropsz megegyeztünk, hogy Veronika legyen, ami szerencsét, vezetőt,stb jelent és jól becézhető.A fiú néven nem tudtunk megegyezni. A férjem Dánielt, én Bencét akartam. Mikor beléptem a szűlőszobába, akkor még nem volt apás szűlés, visszanéztem és annyit mondtam, Miklós Bence?

A drága annyit mondott halál idegesen, nem bánom én, csak ne legyen bajotok. Én végig éreztem, hogy fiunk lesz, az is lett. Azt hittem, milyen érdekes nevet adok, ma Dunát, Tiszát és a Körösöket lehet elrekeszteni a Bence név tulajdonosaival.

Annak viszont nagyon örülök, hogy igyekeznek az emberek manapság régi magyar neveket adni a kicsiknek.

2008. febr. 7. 17:12
Nekem nem ez volt a legjobban tetszo nev,amit adtam a fiamnak,de azt is kell nezni,hogy mi a vezetekneve.Mert valljuk be eleg furan hangzik egy osi magyar vezeteknevhez egy kulfoldi keresztnev.Nem illenek ossze.Ezert en is masikat valasztottam.
2008. febr. 1. 18:13
Liliána lett volna de a végén kiderült,hogy Dániel László.
55. nóri72 (válaszként erre: 44. - Ec63a7fc29)
2008. jan. 31. 23:05
hát ez igazán aranyos volt :))
2008. jan. 31. 23:02
Ősi magyar nevek: Orsolya, Emese
2007. nov. 30. 18:21
Semmi különös. Ez volt az első, ami mind a kettőnknek tetszett, és már nagyon az elején eldöntöttük, hogy mi lesz a név, csak nagyon későn tudtuk meg, hogy kisfiunk lesz.
2007. nov. 30. 18:09
Mi a férjemmel úgy egyeztünk meg, hogy ha fiú lesz ő választ nevet, ha pedig lány akkor én választok nevet. Mindketten törekedtünk arra, hogy a vezetéknévhez illő, jól becézhető, nem csúfolható nevet adjunk a gyermekeinknek, és mind kettőnknek tessen. Nekünk két fiunk van ezért a férjem választott nevet:Imre és Csaba
51. ALLICS
2007. nov. 10. 15:34
Az én kisfiamat Árminnak hívják.Május 10-én van a névnapja .A pocimban ekkor éreztem Őt először.Nálam ez döntött
2007. nov. 5. 11:50

A fiam az én nevemet "örökölte" László, de a második neve Zoltán.

Nagykorúvá válásakor megforditotta, így lett Zoltán (László).

Jópofa dolog, amikor egy régi ismerős Lacikának szólítja.

A lányom a két nagyi után az Annamária nevet kapta volna, de túl hosszúnak tartottuk, ezért egy rövidebb, különlegesebb nevet kapott Eszmeralda......

Ez 27 évvel ezelött volt, akkor még nem vetítették azt a bizonyos filmet.

A vezetéknevünk négy betűs, így szerintem passzolnak a keresztnevek.

49. Alexa77 (válaszként erre: 42. - Alexa77)
2007. nov. 1. 06:38
Eddig, ha fiu, Attilat szerettunk volna, meg most is tetszik, de talaltunk, olyat, ami meg inkabb. Ha fiu, Nimrod, ha lany, Napsugar lesz a neve. Mindketto osi magyar nev, ez fontos volt a valasztasnal.
2007. okt. 30. 11:36

Nagylányom Doroti, a pocaklakóm szintén kislány (ha minden igaz) Alíz lesz a neve.

Azt hiszem nem kell különösebb magyarázat a nevekkel kapcsolatban :DD

2007. okt. 30. 10:57

Egyébként nekem már régóta tetszett az a fiúnév, hogy Szilveszter és azt gondoltam, ha fiam lesz ez lesz a neve. Hogy miért? Mert egyszer még tanuló koromban láttam egy kétéves forma kisfiút akit így hívtak és nagyon aranyos volt!!!

Sajnos a férjemnek ez a név nem nyerte el a tetszését.

2007. okt. 30. 10:44

Sziasztok!

Nálunk 3,5 éves kislányom Boglárka lett, szerettük volna, hogy szép és magyar nevet kapjon. 2 éves kisfiam Mihály, mert férjemnek meg nekem is az egyik nagyapámat így hívják. 6 hónapos kisfiam Ákos Fortunát! Az Ákost ketten választottuk ki, a Fortunát pedig az én "ajándékom" volt, a férjem csak a császárt megelőző adatfelvételnél tudta meg, amikor bediktáltam, hogy mi lesz a baba neve. Szegénykém eléggé meglepődött!

Fortunát: szerencsés, boldog.

Persze ha három lányom lenne, a Boglárka után is virágneveket választottam volna.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook