Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen életet szerettél volna kicsiként és mi valósult meg belőle? fórum

Milyen életet szerettél volna kicsiként és mi valósult meg belőle? (beszélgetős fórum)


okt. 19. 19:32
Most melyik a kérdés? A milyen életet vagy a mi akartál lenni? 🤨
okt. 19. 19:31
Patológus
okt. 19. 19:29
Én pedagógiai asszisztens lennék szívesen (ahhoz érettségi kell)
13. VendrinerPiroska (válaszként erre: 11. - Halacskaaa)
okt. 15. 17:57

OT

" A saját identitásunk kialakulásához is szükség van történelmi ismeretekre."

Ez nagyon igaz. Mióta családfát kutatok, nagyon sok olyan ismeretre tettem szert a saját környezetem, de Magyarország történelmével kapcsolatban, ami sokban változtatott a kötődésemen, de azon is, hogy hogyan viszonyulok, akár jelenkorhoz kapcsolódó, kérdésekhez. Szerintem sokkal több helytörténetet és helyi földrajzot kellene tanítani az iskolákban, és akkor, szerintem, az emberek jobban törődnének a helyekkel, ahol élnek.

12. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Halacskaaa)
okt. 15. 16:46

Erre nem is gondoltam. Pedig mennyire igaz. Honnét is tudnánk, hogy egy-egy tájegységnek, földrajzi környezetnek, területnek milyen történelme, története van, ha senki nem foglalkozna azok összegyűjtésével, rögzítésével...


Engem mindig is a távoli népek, nemzetek múltja, jelene érdekelt, azokat szerettem volna látni, tapasztalni, felkutatni, megismerni. Ez nekem nem jött össze. A '60-as években még az érettségi is nagy szónak számított. Így lett belőlem egész életemre aktakukac, könyvelő. Persze, valahol annak a szakmának is meg van (volt!!!) a maga szépsége, de hol van az a fiatalkori álmaimhoz képest? Még most, öreg fejjel is inkább nézem a természet tudományi csatornák műsorait, mint a csöpögős brazil szappanoperákat, vagy a horror-kategóriát. (Majdnem glóriát írtam) :)

11. Halacskaaa (válaszként erre: 8. - Napsugár8)
okt. 15. 13:50
Szeretem a hivatásom, de sajnos manapság ez csak az éhenhaláshoz elég. Mellesleg a mai informatika- és profitcentrikus világban sokan lenézik a bölcsészeket. Pedig például egyes videójátékok, filmek és egyebek elkészítéséhez is szükség van történészre. A kulturàlis intézményekről és eseményekről nem is beszélve. Mit érne egy gyönyörű, esetleg több száz éves helyen eltöltött nyaralás, ha nem tudnánk a város stb. történetét, ha nem lennének történészek, akik ezt kutatják és megírják? És ez csak egy kis szelete a dolgoknak. A saját identitásunk kialakulásához is szükség van történelmi ismeretekre.
okt. 15. 11:34
Mindig szerettem volna átlagos életet élni. Részben összejött. :)
okt. 15. 11:14
Sok minden bejött az álmaimból, nem minden, természetesen. Viszont, amit az ember gyerekként álmodik magának, az nem feltétlenül az, ami a későbbiekben érdekli, vagy amiben jó. Nekem semmilyen lelki sérülést nem okoz, hogy nem lettem popsztár vagy régész. :D
8. Napsugár8 (válaszként erre: 7. - Halacskaaa)
okt. 15. 10:54

Boldog ember!

Csorog a nyálam, amikor a Travel-en nézem az "Expedíció az ismeretlenbe" sorozatot. Ezek már csak ismétlések, minden hétköznap d.e. 11-kor (percek múlva). De akkor is az van, hogy sajna, nem én vagyok ott!

okt. 15. 10:05
Én is régész szerettem volna lenni, vagy történész. Végül az utóbbi lettem. 🙂
okt. 15. 08:36
Régész szerettem volna lenni, hogy a régi korok emlékeit dúrjam ki a földből. Rengeteget olvastam a maják-inkák-aztékok-olmékok kultúrájáról és persze az ókori Egyiptomról... és persze szerettem volna utazni, más kultúrákat megismerni, a világ járni és látni!!! Ebből semmi nem jött össze. Ahhoz hogy tanulhassak, tehetősebb helyre kellett volna születni. :))
okt. 15. 00:04
4. Amaunet (válaszként erre: 3. - Roxána)
okt. 15. 00:02

Valóban. A feltett kérdésnek kevés köze van a címhez.


Kicsiként villamos szerettem volna lenni. Most helikopter vagyok és nem bánok semmit. Ez érdekelt?

okt. 14. 22:58

A FI első hozzászólása nem ugyan az,mint a cim.Vagy csak én nem értem?Egy olyan foglalkozásról ábrándoztam amibe nem illett bele a természetembe.Olyan házasságot szerettem volna,mint amilyen a szüleimnek voltak,ez csak a válásom után sikerült megtalálnom.Kettő fiút szerettem volna az pipa !


A hivatásomnak semmi köze az ábrándozásomhoz ,de nem csalódtam egy pillanatra sem.

okt. 14. 21:17
Tornát és sikerült is. Amit akarunk azért meg kell dolgozni, nem hullnak az ölünkbe a torták. Ha nem lenne az első komment nem érteném a címet. És nem az elírás miatt, mert előfordul hogy elírunk valamit. Nagyon tág : milyen életet : ez lehet az is, hogy KIvel, Hogyan, Mikor, Hol.... Bocsánat, ne sértődj meg, nem akarlak bántani.
okt. 14. 21:07
Milyen végzettséget szerettél volna??

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook