Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen családi segélyeket lehet igényelni az önkormányzatoknál? fórum

Milyen családi segélyeket lehet igényelni az önkormányzatoknál? (tudásbázis kérdés)


2013. szept. 6. 17:35
Sikerült intézkednem. Kicsit jobban utána néztem a dolgoknak, és kiderült, hogy tőlünk egy utcára van egy családsegítő központ, ahol kajával meg ruhával tudnak támogatni (száraz kaja) meg adtak támogatásokhoz papírokat: rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez, meg rendkívüli gyermeknevelési támogatáshoz. hétfőn megyek a kihelyezett önkormányzathoz, mert mint kiderült ilyen is van csak nem reklámozzák nehogy az ember tudjon róla vagy én nem tudom. a lényeg hogy talán legalább ezeket most már el lehet intézni, ja és hétfőn megy férjem állásinterjúra :)
2013. szept. 5. 09:46

Köszönöm! Anyukám arrafelé jár dolgozni, lehet akkor majd őt kérem meg hogy menjen be és kérjen papírokat. 4 hónapja áll fent ez a dolog és pont ma kaptam meg az utolsó GYED csökevényt ami még járt 28 500 ftot. GYESt bár leadtam júli 17-én még nem kaptam. Ennyi van hó végéig.


A családsegítőnél, meg a Vöröskeresztnél hogy megy ez? Odamegyek és azt mondom kell a kaja és adjanak? vagy hogy? Eddig még soha nem szorultam ilyen segítségre, és nagyon nem tudom kezelni a helyzetet :(

7. Enissa (válaszként erre: 5. - TyukLáb)
2013. szept. 4. 21:49

Azt tudnám javasolni, hogy esetleg ismerőst kérj meg aki arra jár, hogy hozzon nyomtatványokat Neked. Úgyis ki kell tölteni, meg kereseti igazolásokat kell hozzá beszerezni. Van rendszeres nevelési támogatás, átmeneti segély, lakás fenntartási támogatás. Meg lehet más is. A Családsegítő tud élelmiszerrel segíteni, esetleg, ha nagyon nagy a gond, már pedig úgy néz ki az :((...akkor a helyi Vörös keresztet is megkeresheted, tartós élelmiszerrel, pelenkával talán ők is tudnak segíteni.

Kívánom minél előbb lábaljatok ki ebből a nehéz helyzetből!!

2013. szept. 4. 21:48
Kérdezz meg egy helyi ismerős roma családot. Tökéletesen tudni fogják. :)
2013. szept. 4. 21:39
Köszönöm! akkor azt hiszem holnap telefonálgatni fogok, bár megmondom őszintén megmondom a Magyarországi önkormányzatoknak és egyéb hivataloknak a telefonos rendszerüktől hányni tudnék. Nem veszik fel a telefont, vagy 500 menü után közlik, hogy fél óra a várakozási idő, vagy csak simán nem tudom milyen regisztrációs izét kell kitölteni meg beküldeni ahhoz, hogy utána szóba álljanak az emberrel.
2013. szept. 4. 21:25
Telefonon keresd meg a helyi ügyfélszolgálati irodát, vagy a szociális osztályt, esetleg a családsegítőt. A családsegítő korrekten tájékoztat a helyi lehetőségekről.
2013. szept. 4. 21:23

Szerintem minden önkormányzatnál más, hiszen az anyagi lehetőségeik sem egyformák.

Kötelező meg nincs, csak adható.

2013. szept. 4. 21:21
nagyon messze van, és úgy szeretnék odamenni, hogy konkrét dologgal. Amit tudni lehet, 21 hónapos gyerek, munkanélküli férj, GYEDből éppen GYESre vált anyuka.
2013. szept. 4. 21:19
Sziasztok! Azt szeretném tudni, hogy milyen családi segélyeket lehet igényelni az önkormányzatoknál. Tudom menjek be és kérdezzem meg, de

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook