Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen ceruza első osztályban? fórum

Milyen ceruza első osztályban? (beszélgetős fórum)

29. Kilimcs (válaszként erre: 28. - Trapiti)
2014. nov. 6. 20:00

nálunk pont forditva. rotringgal szepen ir. a ceruza.. haattt :)) persze megy azert a ceruza is... de rondabb. es valahogy rotringnal sose pattan el a hegy. cerkanal ha hegyes lesz meg lepattintja idonkent.

de talan csak felsotol lehet majd rotring. addig evvan. a lecket avval irja amivel akarja. szliban meg ami a szabaly ahhoz alkalmazkodik es evvan

28. trapiti (válaszként erre: 27. - Kilimcs)
2014. nov. 6. 18:04
A rotring nálunk egyelőre szóba sem jön, mert nem tud bánni vele és csak pattog a hegy (a rendes ceruzát nem nyomja túlságosan de a rotringot valahogy nem tudja jól tolni - ő bal kezes)
27. Kilimcs (válaszként erre: 24. - Trapiti)
2014. nov. 6. 17:05
nekem a fiam, pl sokkal ügyesebb rotringgal, mint ceruzával.. De annyira azért nem laza a tanár, hogy a suliban avval írhasson.. így itthon rotring, suliban ceruza.. érdekes:) mindegy, eltelik az alsó, utána úgyis tökmindegy lesz, csak olvasható legyen. Így erre komcentrálunk.
26. 0a13a7d41c (válaszként erre: 25. - 0a13a7d41c)
2014. nov. 6. 16:43
0,5-ös B-s heggyel.
25. 0a13a7d41c (válaszként erre: 1. - Aileron44)
2014. nov. 6. 16:43
Zebra "rottring" :)
24. trapiti (válaszként erre: 23. - Kilimcs)
2014. nov. 6. 14:35

Itt 3. osztályban kezdenek folyóírást (is) tanulni a "betűző" írás mellett, de nem kötelező használni, annyi az elvárás, hogy 4-5. osztályra kialakuljon hogy melyik áll jobban kézre neki és következetesen azt használja.

De általában is sokkal megengedőbbek.


Visszatérve a ceruzára: amit az iskola ad itt az elsősöknek az a normálnál vastagabb háromszögletű HB keménységű "junior" kivitelű ceruza. De emellett bárki bármit használhat ami kényelmes neki, pl. az én lányom már 4-5 évesen is használt vékonyat is, így senkinek nem jutott eszébe rákényszeríteni a vastagabbat. Szinesben egyébként vegyesen használja, aprólékos rajzhoz vékonyat, nagyobb részek szinezéséhez vastagabbat.

23. Kilimcs (válaszként erre: 21. - Trapiti)
2014. nov. 6. 13:39

hjó, de itt nálkunk folyóírás kell. Mert csak. Meg ceruzanyomaték (amit még szakkönyvekben se taáltam meg mi a megfelelő.. csak annyit, hogy pont jó kell legyen.. de hogy az miylen??.. de arra pont jó, hogy szekálni lehessen a kicsiket)


amúgy viccesnek találom, hogy a nyomtatott nagybetűk írását nem is tanítják.. mert nem.. közben meg szinte minden hivatalos kitöltenivalónál kell nyomtatott nagybetű... ok, valahol ráragad a ygerekekre felnőttkorukig.. csak hát kb ennyire követi a tananyag az életet... szóval én úgy vagyok, adjuk meg a császárnak ami a császáré, oszt kész. gyakorlatilag itthon tanulja meg a gyerek tökmáson a dolgokat. Kicsit fáj, hogy 30 éve voltam alsós, és tökugyanez volt.. de evvan. És én még csendben is maradhatok, emrt szuper tanítónénije van, aki trükközik, keresi a kiskapukat a rendszerben. dehát ezen túl nem tud ő se. az "anyag" kötött.

22. Kilimcs (válaszként erre: 14. - Trapiti)
2014. nov. 6. 13:35

igen. sajnos vannak büntető tanárok, meg úgyis hülye a ygerek.. na ott nem lehet radírozni.. elsőre mi is iylet fogtunk ki.. át is mentünk máshová...


a ceruzavégi radírt csak a vaskalapos tanárok ellen írtam.. kishazánkban van akik az ajánlást szabálynak tekintik "okosak" És akkor ha egy ygerek bs ceruzával ír, feketepont, egyes stb. igen elsőben.. ha meg hbssel ír, vacakul, akkor meg kedves anyuka foglalkozzon a ygerekkel... na erre jó, egy ceruzavégi radír:) no meg azt nehezebb elhagyni :)

21. trapiti (válaszként erre: 19. - Trapiti)
2014. nov. 6. 10:08
Teszek fel pár képet tavalyi és idei leckékről, ha valakit érdekel a különbség :)
20. trapiti (válaszként erre: 18. - Gkreka)
2014. nov. 6. 10:02
Így van, itthon is így szoktuk, ha van benne hiba akkor megpróbálja előbb ő megtalálni. Ha nem megy megmutatom hogy mi nem jó, és önállóan javítja. Ha az sem megy, akkor rávezetem.
19. trapiti (válaszként erre: 17. - D20c30cb4c)
2014. nov. 6. 10:01

Ráadásul ő egy kifejezetten gondos, precíz gyerek. Láttam az írás füzetét, olyan mintha a tanítónéni írta volna... De pl. a margónál bele van javítva ott is amikor már nem volt egy teljes betűnyi hely, hogy túl sokat hagyott, meg ott is ahol odaírta az utolsó betűt mert az meg kicsit átlógott. A következő oldalon ki van javítva amikor odacuporított egy keskenyebb betűt. A következő oldalon nyomorult gyerek az "m" betű második kupoláját félbehagyta mert jött a margó, az is be van karikázva... Annyira sajnálom szegényt...


Szerintem ezt itt nálunk annyira jól csinálják... dícsérnek és dícsérnek akármilyen is az az írás. És a gyerekek szárnyalnak. Másodikos most a lányom, még soha, egyetlen egyszer sem volt pirossal belejavítva a munkájába. Pár szavas dícséret, értékelés van minden lecke végén. Nagyon másképp csinálják...

18. gkreka (válaszként erre: 16. - Trapiti)
2014. nov. 6. 09:57

Nagy ostobaságnak tartom, hogy nem engedik javítani a hibásan leírt/kiszámolt dolgokat.


Nekem az vált be a gyerekeimnél, hogy jelzem nekik, ha hibás a feladat megoldása és önállóan - vagy ha szükséges, a segítségemmel - kijavítják.

17. d20c30cb4c (válaszként erre: 16. - Trapiti)
2014. nov. 6. 09:53
Mondjuk ezt nem is értem. Ha most nem kapja meg a javítási lehetőséget, az egy olyan trauma is lehet a számára, ami a későbbi teljesítményére is kihathat. Hibásan bevinni a házi feladatot.... Akkor gondolom a jutalmazásáról is azonnal lemarad a hibátlan munkának, mivel nem hibátlan. Példa, hogy hogyan lehet elvenni a gyerek kedvét...
16. trapiti (válaszként erre: 15. - D20c30cb4c)
2014. nov. 6. 09:46

Ez így teljesen rendben van szerintem. Itthon én is segítek radirozni, de az iskolában mindent maguk csinálnak (itt nagyon fontosnak tartják hogy a gyerek mindnt önállóan csináljon amit csak tud és nem zavarja őket ha esetleg gyűrődik a lap, max. kap másikat... igaz itt nem a szülő veszi a füzetet meg a papírt).

A jó radír is fontos, vannak puhább fajták amik nem koptatják annyira a papírt.


Barátnőm kislány otthon elsős, náluk nincs radirozás egyáltalán, sem segítséggel sem önállóan és a leckébe sem szabad a szülőnek beleradiroznia, ha elrontotta hibásan kell bevinni... ezen eléggé ki van borulva a kislány (mondjuk én is ki lennék...)

2014. nov. 6. 09:39
Háromszögletű ceruza a legjobb. Mi sem engedünk elsőben még radírozni, mert sajnos a kicsik sokszor még nem érzik, mennyire kell rányomni a papírra, emiatt gyűrődik és a szakad a lap. Ha észreveszik a hibát és jelentkeznek, én inkább többször odamegyek és radírozok nekik. Ez másodikban már enyhül és, mikor már magabiztosabb a kezük, akkor engedjük a radír használatát.
14. trapiti (válaszként erre: 13. - Kilimcs)
2014. nov. 6. 09:35

Nekünk a ráhúzható radír nem jött be, mert nagyon nehéz tőle a ceruza. A csúszásgátló fontos szerintem is.


Mondjuk itt szerencsére senki nem kötözködik a HB miatt (nekünk az vált be) de H-B-ig nyugodtan lehet használni. Puhábbat bal kezes gyereknek nem ajánlanék, mert elkeni, a keményebbet meg nehéz lehet radirozni.

(Igaz, olyat is hallottam hogy sok magyar iskolában nem engedik a gyerekeket radirozni, akkor sem ha maguktól észrevették a hibát... szerencsére itt ahol mit élünk nincs ilyen).

2014. nov. 6. 09:06

szerintem a csuszásgátlós háromszögletű veruzák a legjobbak. És nemcsak a kicsiknek. akinek sokat kell ceruza, teljesen egyértelmű.


Én viszont a hbshez nem ragaszkodom. ez változó kinek mi jön be a H_tól a B ig (2B ig) Ha teszel a ceruza végére radirt, akkor csak az fog látszani, hogy könnyen ír vele a ygerek. senki se fog kötözködni, ha mégse hbs.

12. trapiti (válaszként erre: 11. - Pink habroló)
2014. nov. 6. 08:59
Miért, a szines nem tereli el a figyelmét??? :) Annyi hülyeséget kitalálnak, azveszem megáll...
11. pink habroló (válaszként erre: 1. - Aileron44)
2014. nov. 6. 08:17

A tanító nénik adtak még egy listát a nyár elején,milyet kell venni.

Faber-Castell 21/2=HB,háromszög formájú,nem csicsás a sima szürke,hogy ne terelje a figyelmét.Csak ezt fogadták el.

A színes ceruzából gyakorlatilag mindegy milyen márka,de annak is háromszögletűnek kell lennie.

2014. nov. 5. 22:37

Grafitból HB-s a legjobb, a Faber Castell vált be nekünk leginább, illetve a Maped, mindkettő háromszögletű, egyik sem csúszós, a FC-en gumi pöttyök vannak, a M-en gumis bevonat:


[link]


[link]


Szinesből a Maped 48-as készletet nagyon szereti itthonra, mert gyönyörűek a szinek, de nem igazán strapabíró. Iskolába Faber Castell van, tavaly a "váras" 24-es készlet volt (de ebből csak 20 fér be a kétszintes tolltartóba és a 24-ből egy fehér ami teljesen fölösleges).


[link]


Idén szintén FC van, a 20-as junior grip készlet, ez is háromszögletű, kicsit vastagabb. Nincs benne fehér viszont van arany ami nálunk fontos szempont volt :) és amúgy is jók a színei. Ez bírja eddig legjobban és a gyerek is ezt szereti jobban :)


[link]

2014. nov. 5. 22:26
Köszönöm Mindenkinek, azt hiszem előbb kellett volna kérdeznem. Most már mindegy.
2014. nov. 5. 22:08
Staedtler-t is jó, ennek főleg a színes cerkája.
2014. nov. 5. 22:07

Mi most Maped-et vettünk.

3 szögletű. De volt normál 6 szögletű is. Az is jó volt.

6. krautmanno (válaszként erre: 3. - Aileron44)
2014. nov. 5. 22:03

Nem ismerem azt a márkát amit írtál.


A BIC nekünk bevált.

Jó még a Herlitz,Ico...most még ezek ugrottak be.


Szívesen.

5. aileron44 (válaszként erre: 4. - Tapka)
2014. nov. 5. 22:00
Megnézem, köszönöm Neked is :)
2014. nov. 5. 21:43

nálunk a lyra vált be, lyra groove slim, bemarásokkal, és háromszögletű


[link]

3. aileron44 (válaszként erre: 2. - Krautmanno)
2014. nov. 5. 21:04

Értem, akkor ezek szerint nem jót választottam.


Köszi.

2014. nov. 5. 20:48
1.osztályba a háromszögletű ceruzát használtak a fiaim.Most BIC-et.Már évek óta.Persze ők már nagyok.
2014. nov. 5. 20:45

Tudom hogy már megkezdődött az iskolaév, csak kíváncsi lennék, hogy kinek milyen ceruza vált be.

Én vettem az unokámnak olyat amit itt többen is ajánlottatok, de úgy tűnik nem találtam el.


Esetleg valaki tudja, hogy milyen ceruza az " aminek az oldalán bemarások vannak" ?


Amit vettem Faber Castell volt.


Köszönöm mindenkinek!


Üdv. Aileron

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook