Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen az indukciós főzőlap? fórum

Milyen az indukciós főzőlap? (tudásbázis kérdés)


2012. szept. 21. 21:22
Sziasztok! Art-landja van valakinek?
26. agikas (válaszként erre: 25. - Vakrepulo)
2010. jún. 17. 10:44
van-e receptkönyved, hogy az ételek hogyan készíted el?
2010. febr. 23. 09:35

sokat gondolkoztam, hogy megéri-e indukciós lapot venni

a végén olyat vettem ami félig ilye, félig olyan

megmértem hogy azonos körülmények közt melyik mennyit fogyaszt

20%-al nyert az indukciós


érdekességként

171g tésztához indukciósnál kellett kb 0,32 kwh energia ami kb 15,2 ft

171g tésztához sima lapon kellett kb 0,38 kwh energia ami kb 18,5 ft

egy indukciós és sima lap különbsége kb 25000 ft, azaz több mint 7500 adag tészta főzése után hozza meg az árát

ebből mindenki kb ki tudja számítani, hogy a saját főzési szokásai mellett mikor térül meg

24. simple (válaszként erre: 23. - Ibike22)
2009. dec. 15. 08:27

Az enyém az IKEA-ból van. Nutid van ráírva.

8 fokozat van rajta. Elsőre kicsit nehéznek tűnhet a használata, de hamar ki lehet tapasztalni a működését.

23. ibike22 (válaszként erre: 22. - Simple)
2009. dec. 15. 03:57
Vki írta, hogy nehezen szabályozható. A tied milyen? Nekem is van (ariston), egyelőre a garázsban, remélem, nagyon fogom szeretni
22. simple (válaszként erre: 20. - HusziGabi)
2009. dec. 14. 14:47

Csakis indukciós tűzhelyhez való edényeket lehet rajta használni!!!! Minden fazék, serpenyő csomagolásán, vannak kis ábrák, olyanok mint például a ruhák címkéjében. Ha ezek között megtalálod az indukciós jelet, azt az edényt használhatod a tűzhelyen.

Imádom az indukciós tűzhelyemet, többet nem is akarok másmilyet. Felteszek vizet, és másfél perc alatt felforr, de akkor már a nagy bugyborékok jönnek fel. Tényleg! Szuper.

21. Hokifli (válaszként erre: 20. - HusziGabi)
2009. dec. 14. 13:45

Csak mágnesezhetőt lehet rátenni, mivel maga a lap nem melegszik => tehát a hő is csak mágneseződés útján keletkezik.

Más: olvastam hogy máris vannak kétségek, hogy a mágneses mező nem ártalmas-e. Erre csak kettőt mondok: 1. a Föld is egy hatalmas mágneses erőtér, ebben élünk minden nap 2. Az orvosi diagnosztikában használt MRI készülék sem ártalmas az egészségre, pedig ott aztán telibe bele kell feküdni a mágneses térbe :) Remélem sikerült a kétségeket eloszlatnom. Sőt: olyan sokat meg lehet spórolni az indukciós lappal, hogy 3x annyi vitaminra is fogja futni havonta, szóval a készülék abszolút egészséges :D

2009. dec. 14. 12:31

Sziasztok!

Visszaolvastam a fórumban, de nem derült ki számomra az, hogy akkor csak és kizárólag másgnesezhető edényeket lehet az indukciós főzőlapra tenni vagy olyat is, ami nem mágnesehető?

Lehetséges, hogy lehet tenni rá bármilyet, csak akkor a hagyományos módon készül az étel, nem?

Köszi

2009. nov. 20. 19:23
Hoshi, Menyuska, a tieitek milyen márka? Mi most vettünk aristont, majd csak az új házunkbn fogjuk használni, úgyhogy kíváncsi vagyok.
18. Hoshi
2009. júl. 25. 09:17

Sziasztok

Nekem is indukciós főzőlapom van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Én tefal edényeket használok. Mivel nagyon drágák ezek az edények minden hónapba veszek egyet :)

Az a villanyszerelő aki nálam bekötötte is azt mondta, hogy ezzel nagyon meg leszek elégedve és igaza is lett. Ő azt javasolta - amit azóta én is osztok - , hogy minél nehezebb, vastagabb falú edényt vegyek hozzá, mert a lap hatásfoka annál jobb.

9 fokozatú, a legkisebb fokozat arra jó hogy szinte melegen tartja az ételt, a legmagasabb fokozatnál ráteszem a hideg vizet és azonnal fölforr.

2009. júl. 24. 12:36
Nekem van a taskamban egy pici magnes, azzal szoktam tesztelni az edenyeket a boltban...:)
2009. júl. 24. 10:24

Tavaly szereztünk be egyet, nagyon szeretem, könnyű megszokni a jót. AZ edényeken általában rajta van a jelzés, melyik fajta tűzhelyen lehet használni. Azt mondják, ami mágnesezhető, az jó az indukcióshoz, de ez sem teljesen igaz. Valami miatt van, ami mégsem. Nekem pl. a solingen az jó, Zepterem nincs, azt nem tudom. Meg azok a nehezebb fajta edények, amik feltehetőek valóban vasból készültek. Pl. a bonyhádi vastag falú teflonok is szupik hozzá.

Nem is értem a kétkedőket, mi baj lehet a mágnestől?? Hiszen egész életünket mágneses mezőben éljük.

Nálunk elöl van mindig a főzőlap, mert annyira megszerettük. Lányzóm csak ezen tud tejbegrizt, rizst főzni, mert tuti nem ég le, annyira vissza lehet venni a teljesítményt, hogy éppen csak rottyanjon néha. Amit bármilyen főzőlapon lehet készíteni, azt ezen is.

2009. júl. 24. 09:27
Szerbusz!A hozzászólásokban sok jót olvastam az indukciós főzőlapról és én is kAcérkodom a gondolattal, hogy beruházok egyet, de szeretném tudni hogy milyen edények hahsználhatók rajta? pl Zepter lábosok?
14. potyek (válaszként erre: 12. - Antschi)
2009. júl. 12. 22:10

szia!

Valami anyaghiba lehet az oka, hogy megrepedt, szerintem.

Nálam már többször kifutott ez-az, de olyankor magától kikapcsol, hisz ráfolyik az érzékelőre,így kikapcsol és nem tud tovább kifutni a kaja és főleg:nem ég rá,könnyen le lehet takarítani.

Én nagyon szeretem,meg kell tanulni,a kellő beállításokat, pl: melyik fokozaton szép, egészséges a rántott hús,melyiken kell lefőzni a kávét,húslevesen hogy fő szépen lassan.

Nem ördöngős, könnyen hozzá lehet szokni

2009. júl. 10. 22:10
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem, hátha valaki ért ehhez: Mindenki azt hangoztatja, hogy ez mennyire jó, energiatakarékos stb..., nekem mégis vannak előítéleteim, és ezzel beállok Piperin mögé a sorba. Nem vagyok egyáltalán szakértő a témában, de ez a fajta "mágneses tér" nem káros az egészségre???
2009. jún. 29. 13:26

Nekünk is indukciós főzőlapunk van, német gyártmányú

. Ma reggel kifutott a kávéfőzőből a forró víz, és teljes szélességében megrepedt a főzőlap. (de továbbra is működik) Járt már valaki hasonlóképpen? Ennek ilyent nem szabadna csinálnia, nem? Az oké, hogy a nagy hő hatására, de hát minden háziasszony tudja, hogy elkerülhetetlen, hogy néhanapján kifut a víz, a leves... Garanciás, utána lesz érdeklődve, csak érdekelne a véleményetek, tapasztalatotok.

11. Tony Stark (válaszként erre: 10. - Piperin)
2009. márc. 9. 15:26

Szia!

Ami a működését illeti nem kell félni semmitől. A dolog lényege annyi, hogy ha fémet helyezel mágneses mezőbe az felmelegszik. Erre csak olyan edény képes, ami mágnsezhető (vas tartalmú). Az edény a mágneses hullámok hatására felmelegszik és a többi meg megy a hagyományos módon. Spéci recept nem szükséges max akkor ha az edényed speckó.

2008. okt. 10. 11:16

Mit tudtok a működéséről? Nincs-e olyan károsító hatása az ételre, mint a mikrosütőnek, mikrohullámnak?


Ez az elektromágnesesség nem okoz valami elváltozást az ételben? (természetesen a felmelegítésen kívül) Mitől melegszik fel az étel?

2008. szept. 17. 01:12

Sziasztok!

Közben ez mar megoldodott, vettem egy hordozhato fajtat , most a neten keresnek hozza recepteket.

Tudna valaki indukcios platnin valo fözeshez ilyeneket a neten?

2008. szept. 8. 12:06

Sziasztok! Azt szeretnem megkerdezni, hoyg van e olyan indukcios kisplatni amit csak bedugnek es nem kell a falba szereltetni mint a nagytüzhelyeknel. Elsöre en egy ilyesmit szeretnek kiprobalni.

Elöre is köszönöm!

2007. szept. 19. 23:15

Nagyon szeretem és nem bánom, hogy lecseréltem!

Esztétikusan és energia felhasználásban is meg

vagyok elégedve. Persze olyan edényzet kell hozzá

,hogy tényleg nagyon jó legyen!!!

2007. aug. 20. 12:32
Menyuska után szabadon: K...a jó. S teljesen új megközelitést ad a konyhai munkának. Sokáig vacilálltam de már örülök neki,hogy van
2007. aug. 15. 22:34

Megfelelő edényekkel, odafigyeléssel szép eredményeket lehet elérni :) És arról nem is beszélve, hogy tényleg költséghatékony!


SF

4. Frodo 21 (válaszként erre: 3. - B744f78b3f)
2007. aug. 15. 21:37

Szia


Még én se nagyon használtam!Nagyon megtetszet nekem is,hogy lehet vele sporolni!Azt szokták mondani,hogy ami nincs elöl a konyhapulton azt alig vagy soha nem használja az ember!Lehet,hogy ezért nem használom és se mert hát a panelkonyhák nem olyan nagyok!Na de sebaj majd lesz rá alkalmam!!!

3. b744f78b3f (válaszként erre: 2. - Frodo 21)
2007. aug. 14. 21:38

Szia!

Én vettem egyet, de még szoknom kell...

Először is, tényleg nagyon gyorsan felforr rajta az étel, ezért vigyázni kell. Egyelőre még csak a sok vízben főzést tudom rajta elvégezni, de még annál is fura, hogy pl. ha felforr a víz, akkor 20 C fokonként lehet visszavenni, ha viszont 80 fokra visszaveszed, akkor a víz forrása - de még a gyöngyözése is - leáll.

Serpenyőben sütni még nem tudok rajta, mert egyszer próbáltam, de rögtön odaégett. Különben állítólag jó, de egyelőre nem vagyok rákényszerítve, ezért még keveset használtam. Mindenesetre nagyon örülök, hogy mielőtt egy nagyobb beruházásba fogtam volna, és lecserélem az egész gáz főzőlapomat, vettem egy egyetlen platniból álló indukciós főzőlapot. De valószínűleg ez a jövő útja, úgyhogy nem bántam meg. Jelentős idő és jelentős energia megtakarítást lehet elérni, csak az ember szokásait nehéz változtatni.

2007. aug. 14. 20:42

Sziasztok


Arra lennék kiváncsi,hogy milyen tapasztalatotok van róla!Nekem is van de még nem használtam!

2007. aug. 14. 20:40
Van valakinek INDUKCIÓS FŐZŐLAPJA?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook