Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen a szerb határ mellett élni? fórum

Milyen a szerb határ mellett élni? (tudásbázis)

1 2
ápr. 25. 09:27
Cseréld le a zárat, és építs magas, átláthatatlan kerítést.
43. Enissa (válaszként erre: 41. - Semleges)
ápr. 25. 09:22
Sántít ez a történet erősen számomra,talán anyukának is kellene pszichológushoz járni.
42. semleges (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 25. 09:07
Ja, hogy ő az anyósod. Nem baj, akkor meg főleg ne sutyorogjon ellened.
41. semleges (válaszként erre: 36. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 25. 09:04
És vidékről a közlekedés nem lesz nehézkes?
40. srcrss
ápr. 25. 07:55
Nem költöznék a gonosz banya miatt. Nézzétek levegőnek.
ápr. 25. 07:38
Akkor nem voltál elég kemény. A gyerekedért is neked kell kiállnod. Sőt, ez egy remek alkalom arra, hogy megtanítsd a gyerekedet kiállni saját magáért.
38. Amaunet (válaszként erre: 36. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 25. 07:25

Én nem költözék.

Egyrészt te már túl vagy rajta.

A gyerek nő, és ami most probléma, egyre inkább megtanulja majd kezelni. Beszélgetni kell róla, hogy hogyan tudja kezelni.

És a nagymama sem él örökké.

Egy költözéssel (főleg egy nagyon távoli, vidéki településre) eldöntöd a saját és a gyermeked következő 20-30-50 évét.

Ezt csak (nagy) deficittel lehet majd zárni és sosem lesz alkalmad Bp. környékére visszatérni.

ápr. 25. 07:02
Voltam már sokszor kemény vele. Ő erre csak így tud reagálni, hogy nem áll szóba azzal, aki neki ellentmond. Ez nekem nem probléma, így nyugalom van legalább. Csak a gyereket jó lenne, ha békén hagyná, vagy csak semleges dolgokról beszélgetne vele, engem kihagyna ebből.
36. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Amaunet)
ápr. 25. 06:59
Igen, én nagyon szerettem itt lakni eddig. Ez az egy probléma volt-van. Illetve a közlekedés, hogy innen csak kocsival lehet utazni. Könnyebb lenne, ha a gyerek el tudna menni egyedül is iskolába lassan, de innen nehézkes.
ápr. 25. 06:52
Érthető, hogy bármilyen is, az édesanyát nem akarja megbántani az ember. De neked elsősorban a lányod felé van kötelességed. Nehogy már egy mentálisan leépülő idős nő akkora terrorban tudjon tartani, hogy el kelljen menekülnöd. Csúnyán hangzik, de neked nem az édesanyád, úgyhogy nyugodtan lehetsz vele kemény, ha másból nem ért.
34. Amaunet (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 25. 06:50
Eltekintve a nagymamától, szeretsz ott élni?
ápr. 25. 06:00
Ja, és még egy részlet az érdeklődőknek: a férjem bármennyire is szenvedett ebben a helyzetben, a fejébe vette, hogy neki keresztényi szeretetből (nagy vallásos volt) támogatnia kell a szüleit, akármilyen emberek is. Sajnálta az anyját, aki egyedül maradt egy idő után és azt gondolta, hogy ha idősebb lesz, kellünk majd ide. Az, hogy mi hibás lépés és mi nem az, gyakran csak utólag látszik. Pillanatnyilag a múlton változtatni nem tudok. A jövőt próbálom kitalálni, a jelent meg minél kellemesebbé tenni.
ápr. 25. 05:43
Bár alapvetően a lakhatási kérdés miatt nyitottam a topicot, de akkor leírom, hogy nem minden olyan egyszerű, mint kívültől látszik. Jó hosszú történet ez, húsz éves. Be tudodtt jönni, mert egyszer régen egy nyaralásnál odaadtuk a kulcsot, hogy a kutyát meg tudja etetni, viráglocsolni stb. Aztán valahogy nála maradt. Ez normális rokonnál nem is lenne baj, hiszen épelméjű ember nem megy be csak úgy. De ő elkezdett bejárkálni. Eleinte csak a férjembe kötött bele (aki a fia volt), aki rendszeresen összeveszett vele, elmondta, hogy kéne együtt létezni. Akkor pár hétig nyugi volt. Aztán minden indult újra. Pár éve a férjem meghalt. Onnantól kötekedik a gyerekekkel és velem. Férjem is és én is akkor még azért konfliktuskerülők voltunk. Reméltük, hátha ért a szóból. Ma már (amióta egyedül vagyok) látom, hogy beteg személyiség, nem ért semmiből. Én kiállok ma már magunkért, nemet mondtam sok mindenre- ezért nem beszél velem és a nagyobbik unokájával sem. Bejönni már nem tud, de a kerítésen keresztül sutyorog a kicsinek. A pszichológushoz apa halála miatt kerültünk alapvetően, csak ott ugyebár egyéb dolgok is derülnek ki ilyenkor és kellett ezzel foglalkozni.
31. Enissa (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 14:50

Miért nem lépsz? A gyerekedről van szó.

Egy udvarban laktok, hogy betudott járni?

Ha vidékre költözöl a pakliban ott is benne van, hogy valami hülyével találkoztok, akár fizikailag is bánthatják.

Állj már ki a gyermekedért, ha magadért nem is!

Lehet sokkal inkább téged érint ez, mint a gyereket, ha orvoshoz kell járni miatta annak nyomós okának kell, hogy legyen.

30. birebora (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 14:45

Mert betudott menni? Miért? Hogyan? Adtál neki kulcsot?

Egyik szomszédom sem tud bejönni hozzám. És én sem megyek senkihez. Ha nem hivom, miért jönne?

29. secret8 (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 14:43
Ez szomorú. Sajnálom :(
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Semleges)
ápr. 24. 14:16
De tudok,tervezem is, az segítené is a kerti nyugalmat talán, de a tudat, hogy ez van és nem jó hazamenni, ott marad. Velem is.
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Amaunet)
ápr. 24. 14:15
10 éves a gyerkőc, elég érzékeny. Nem akarok semmiféle konfliktust már, elegem van az egészből. Ha nem muszáj, nem jelenteném föl. A rendőrség úgyis csak akkor intézkedik, ha vér folyik. Itt meg "csak" verbális, érzelmi bántalmazás folyik. Csak szabadulni szeretnék és nyugalmat. Nekem is még mindig összeugrik a gyomrom, ha hallom az ajtaja csukódását, hogy úristen, megint jön, mit akarhat- aztán eszembe jut, hogy zárat cseréltem és nem tud már bejönni.
ápr. 24. 13:52
Én is túlzásnak érzem a szomszéd miatt elköltözni. Határozottan kell fellépni. Valójában tényleg az a legrosszabb eset, hogy megsértődik. De az meg az ő baja.
25. semleges (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 13:39

Szomszéd miatt elköltözni? Bp kertesből vidéki kertesbe? Azért mert a szomszéd elmebeteg?

Nem tudsz magas kerítést csináltatni?

24. Amaunet (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 13:38

Hány éves az a nagymama? Nem lehet zaklatásért feljelenteni, távolságtartást kérni?

Hány éves a gyerek? Idővel azért túl teheti magát ezen.

ápr. 24. 13:38
Köszönöm a válaszokat. Gondolkodom folyamatosan, nekem sem ez a legjobb megoldás. Hátha befut majd egy jobban kivitelezhető.
22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Secret8)
ápr. 24. 13:37
Én intézném, de mint kiderült, a gyámhatóság abból indul ki, hogy biztos ki akarja az ember semmizni a saját gyerekét és számos akadályt gördít az eladás folyamata elé, hogy meggátolja. Ügyvéddel beszéltem, ő is sorolta, aztán elvesztettem a fonalat.
21. secret8 (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 13:31

A kisebbik gyerek helyett nem te intéznéd, mint szülő a dolgokat? Az új ingatlanban is lehetne ugyanolyan tulajdonésze.

Ha Pest megyében maradnátok, vagy leköltöznétek az Alföldre ugyanúgy el kellene adni a mostani házat, nem?

A legfontosabb, hogy a mérgező szomszédság megszűnjön, de ehhez nem feltétlenül kellene ennyire messze költözni.

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Amaunet)
ápr. 24. 13:22
Kertgondozás most is megvan, mert kertes házban lakunk. És ez is elég romantikus. A kisebb nyaraló is csak ugyanilyen messzeségben lenne megoldható (200+ km-re), oda meg nem tudok hétvégéken lejárni. A szolgálati lakás jó lenne. Olyat kerestem már, de nem találtam direkt olyan hirdetést, ahol ezt feltüntették volna.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Libikóka)
ápr. 24. 13:19
De jobb lenne, csak nem tudom megfizetni. A legjobb lenne ezt eladni, amiben lakunk és abból elköltözni máshova Pest megyében. De a kisebbik gyerek aki kiskorú, tulajdonos benne, így eladhatatlan pillanatnyilag (vagyis csak nagyon nehezen.)
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Semleges)
ápr. 24. 13:17
A szomszéd lakásban lakó nagymama évek óta nyomorít minket. Most velem már nem áll szóba (ez nem baj), de a gyereknek, ha a kerítésnél összetalálkozik olyasmiket mond, amikkel próbálja ellenem hangolni (engem szid neki, megpróbálja az átverésemre rávenni, hogy menjen át hozzá, ha nem vagyok otthon.) Régen is ezt csinálta, csak szegény gyerek teljesen kivan ettől, mert nem mer neki ellentmondani, fél tőle, hogy mi lesz, ha megsértődik. Rengeteget beszéltünk erről, pszichológushoz járunk, de ezzel együtt élni napi szinten akkor is nyomasztó.
ápr. 24. 11:14
Van ismerős. Covid alatt elköltöztek pestmegyébe, kertes házba. Aktivan dolgoznak a szülők, gyerekek is Bp-re járnak iskolába. Vagy ülnek a vonaton, buszon vagy autóban a dugóban. Minimun napi 3 óra utazás alaphangon. A kert jó, a bejárást utálják. A gyerekek nem akarnak vidéken maradni ezt már most kijelentették.
ápr. 24. 11:07
A fővárosból elköltözni nem nehéz. De a visszaút annál nehezebb.
15. semleges (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 11:06

Én továbbtanulás előtt nem költöznék. Illetve nagyon körbe járnám a lehetőségeket.

Miért nyomorító a kicsi számára?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook