Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mikulás süti epersapkával recept

Mikulás süti epersapkával recept

A Mikulás süti epersapkával hozzávalói:
A kakaós piskótához:
30 dkg liszt
30 dkg porcukor
8 dkg kakaó
6 tojás
A krémhez:
5 dl cukrászhab
50 dkg eper
csokoládészirup
kókuszreszelék
mandula (nem kötelező)


A Mikulás süti epersapkával elkészítési módja:
A piskótához a tojássárgákat a porcukorral és a kakaóval keverjük habosra. Folyamatos keverés közben szitáljuk bele a lisztet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a fehérjéhez tegyünk egy csipetnyi sót, így még keményebb lesz a hab, és óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. Öntsük sütőpapírral kibélelt formába (tepsibe) a masszát, és süssük meg 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt. Mikor elkészült, még forrón vegyük le róla a sütőpapírt, így szépen lejön. Mikor kihűlt, pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és helyezzük kókuszreszelékkel megszórt süteményes tálra, így nem fog odaragadni. Ha szeretnénk, nyomjunk a közepébe 1-1 mandulaszeletet, és kenjük meg a tetejét csokoládésziruppal (házilag is elkészíthetjük). Ezután az alaposan megmosott és eprek egyik végét vágjuk le egyenesre, és helyezzük a csokiszirupra. A cukrászhabot robotgéppel verjük kemény habbá, és krémzsákkal díszítsük mikulásunkat. A sapka tetejére egy szem csokireszeléket tettem. A végén szórjuk meg a mikulásokat kókuszreszelékkel, mintha hóesés lenne. Nagyon finom! És egyszerű az elkészítése! Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mikulás süti epersapkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook