Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mikortól kell? fórum

Mikortól kell? (beszélgetős fórum)


2011. jan. 4. 13:38

Sziasztok!

Kisfiam 3 éves múlt, mi nálunk is nagy probléma ez. A mi gyermekorvosunk azt mondta 3 éves koráig nem bántjuk.

Fürdés közben próbáljuk neki, de egyszerűen meg se mozdul rajta a bőr és fáj is neki!

Szerintetek mit tegyek?

14. corby (válaszként erre: 1. - Pocak25)
2011. jan. 4. 12:42

Szia!


A mi doktornénink és a védőnőnk is azt mondta hogy nem kell huzgálni,csak akkor ha le van tapadva.A nagyfiam 4 éves soha nem lett húzgálva,csak amikor a doktor néni megvizsgálta és mondta hogy ne csináljunk vele semmit,mert feljön.A kicsi 2 éves és soha nem piszkáltam neki,de neki is feljön.

13. Ylush
2011. jan. 4. 12:11

Az én kisfiam 10 hónapos múlt. A doki néni és a védőnő is azt mondta, fél éves kora után kezdjem el neki fürcsi közben finoman hátrahúzni, csak amennyit a bőr enged. Nem szabad erőltetni jobban.

Nagyon lassan haladunk, de van változás és ez jó.

Én is úgy tudom, hogy mire szobatiszta lesz, addigra kell teljesen hátramennie a bőrnek.


Tényleg minden orvos, védőnő mást mond... Nekem egyszer azt mondta egy ismerősöm, hogy a doki véleményét érdemes figyelembe venni, mert ha eljön az a dátum, amit Ő kitűzött (pl 2, 3 éves kor), és nem lehet felhúzni a bőrt, úgyis közbeavatkozik. Persze csak akkor, ha hagyod.


Nehéz kérdés, én megfogadtam a dokink tanácsát, szépen lassan haladunk. Kicsit tartottam tőle, hogy gond lesz, mivel a családban volt hasonló probléma.


De tényleg hallgass az ösztöneidre, meg a tapasztalataidra! :)

2011. jan. 4. 12:10
Köszönöm a sok választ akkor megnyugodtam, hogy nem én értettem félre semmit. Nem nyulok inkább hozzá, mert az elsö kettövel az a tapasztalatom , hogy nekik huzogatni kellett , mégis mindig visszatapadt , és szinte még mindig azzal kinlodunk pedig már 14 és 11 évesek. Biztos akkor nem véletlen lett ez igy hogy nem kell hozzá nyulni.
2011. jan. 4. 12:09

A védőnő szerint nem kell hozzányúlni, a szülésznő szerint egy hónapos korától kell húzogatni...

Én a szülésznőben 1000%-ban megbíztam, így ebben is rá hallgattam és nem bántam meg. A gyerekorvos oda van és vissza! :D

10. banita32 (válaszként erre: 1. - Pocak25)
2011. jan. 4. 12:03

Nekünk a doki néni nézi időnként. Szerencsére az én fiamnak nincs is letapadva. Egyébként se enged hozzányúlni. Olyan másfél éves korától viszont ő piszkálgatja magának fürdés közben. A doki néni azt mondta hogy ez természetes és hogy ennyi pont elég is neki.

A keresztfiamnak le volt tapadva, nekik elmondták hogy mit kell csinálni. Azt hiszem 2 éves státuszon. Két hét alatt meg is volt azóta nincs gond.

Szerintem egyenlőre hagyd, úgy emlékszem nekünk először 1 évesen nézte meg a dokinéni.

9. jaed
2011. jan. 4. 12:01
Az én kisfiam is 6 hónapos. Nekünk is azt javasolta a doktornéni még 4 hónapos korában, hogy fürcsi közben huzogassuk finoman. De mi sem igazán csináljuk, mert szerintem nincs még sok értelme.
2011. jan. 4. 12:00
Szia! Egy neves gyereksebész azt ajánlotta nekünk, hogy ne nyúljunk hozzá és három éves kora tájékán menjünk vissza és megnézi. Sok helyen olvastam, hogy ne erőltessük a bőrhúzogatást.
7. 5819723512 (válaszként erre: 1. - Pocak25)
2011. jan. 4. 11:59

szia,


Nekem azt mondták, hogy fürdésnél mindig gy picit húzzuk fel, tisztítsuk meg, nehogy begyűljön oda valami. A kezdetihez képest, már jobban feljön, de persze még teljesen. Mintha nekem azt mondta volna, hogy 2 éves korig kell ennek úgy feljönni mint a nagyoknak.

6. Szabianyu (válaszként erre: 1. - Pocak25)
2011. jan. 4. 11:58

ezzel nekem is voltak gondjaim!

a védőnő ezt mondta nekem is de a doktornő meg státusz vizsgálatkor szegénynek jól hátrahúzta!én azóta is fürdéskor hátrahúzom!hallgass az ösztöneidre és a gyakorlatra ami neked már van!

2011. jan. 4. 11:58
Ja azt is hallottam, hogy 3 éves koráig kell magától feloldódnia a bőrnek.
4. anikko (válaszként erre: 1. - Pocak25)
2011. jan. 4. 11:57

Nekünk azt mondta doki néni, majd amikor ő szól. Most 16hónapos a fiam, de még nem szabad bántani elvileg, én próbáltam finoman, de nincs semmi eredménye és a fiamnak se tetszett, szóval hagyom. Sokan azt mondják h amikor szobatiszta akkor kell elkezdeni húzogatni.

1000 és 1 féle tanácsot kaptam már.

Azt is hallottam h akinek sejtes letapadása van annak így is úgy is doki fogja megoldani.

2011. jan. 4. 11:56

Igazából orvosa és védőnője válogatja.Sokan ezt is mondják, és azt is.

A mi dokink-védőnőnk azt mondta, hogy igazából ne csináljunk vele semmit, esetleg fürdésnél finoman kicsit felhúzni a bőrt, de ennyi.Mi nemigen csináljuk, inkább a doki szokta nézni minden hónapban a státuszon.

Annyi helyen olvastam már, hogy berepedt a bőr az otthoni művelettől...

Bízom benne, hogy majd magától megoldódik a gond.

2011. jan. 4. 11:54
Bocs véleményére, válaszára.Elgépeltem.
2011. jan. 4. 11:53
Kíváncsi lennék olyan anyucik váaszára akiknek kisfiuk van. Van egy 6 hónapos kisfiam , és azt mondta a védönő hogy nem kell a kukiján felhuzni a bört 2 éves koráig. Szerintetek ez normális? Van 2 nagyfiam , és akkor egyböl kellett amikor hazavittük a korházból. Nektek mit javasoltak? Hogy csináljátok?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook