Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mikortól kell bilire ültetni a gyereket? fórum

Mikortól kell bilire ültetni a gyereket? (beszélgetős fórum)


30. liliom10 (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 25. 17:39

Reggeltől estig igyon sokat, de pont a lefekvés órájában. Az én fiaim nem ittak éjjel ilyen kiskorban.

A tesójára sose hivatkozz, mert egyszercsak féltékeny lesz rá, azt hiszi, őt jobban szereted. Ő még kicsi, ha lenne egy 7-8 éves testvére, akkor jobban éreznéd. Épp elég nehéz neki, hogy tesója született, ezt fel kell dolgoznia, hogy már nem ő egyedül a szülei szemefénye. Előfordul, hogy a testvér születése után visszaesik a szobatisztaságban a nagyobb.( Ha őt pelenkázzák, engem is ! )

29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Liliom10)
jún. 25. 10:00
Lefekvés előtt szokott inni.Lehet valahogy le kellene szoktassam.
28. liliom10 (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 25. 09:47

Én nem mondanám, hogy a pelenka babáknak való ! Ez is bántó ! Nem befolyásolhatjuk, hogy milyen éber legyen éjjel ! ( Én leordítanám a fejét annak, aki engem nem hagyna rendesen aludni. Te nem ?) Aludjon, ahogy a szervezete kívánja.

Olyanért nem szabad kritizálni, amiről nem tehet !!! Nem direkt pisil be. Talán nem kéne éjjel innia...

27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Liliom10)
jún. 25. 09:41
Este ha nem alszik még,kimegy a wcre,s aztán vissza az ágyba,de éjszaka már annyira mélyen alszik,hogy ha fel is kelt tegyük fel amiatt,hogy szomjas,félálomban teszi,a poharat alig találja.Nincs itt semmilyen neurológiai probléma,hanem simán éberebb kellene legyen éjszaka is,ha érzi hogy pisilnie kell.Leszidni sosem szoktam,annyit mondok minden este,ha pisilnie kell,menjen a wcre,illetve,hogy a pelenka babáknak való és itt felhozom a kistesót.Meg is érti,de ha egyszerűen nem ébred fel,nem tudok mit tenni.
26. liliom10 (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 25. 09:36

Ne keseredj el ! :) Nálunk is egyik fiam nagyon mélyen aludt éjjel, még 4 évesen is előfordult, hogy bepisilt. Amikor ez 1-2 hétben kb. 1X fordult elő, akkor már nem adtam rá pelenkát, hanem gumilepedő volt az ágyon, és fölötte a rendes lepedő. Hamarosan a Te kisfiad is teljesen szobatiszta lesz. Semmi bántó megjegyzést nem szabad mondani a kisgyereknek. Én csak annyit mondtam, hogy " mélyen aludtál, és ezért nem ébredtél föl. Nincs semmi baj."

A fiúk általában később lesznek szobatiszták.

Ez a nyári időszak szuper arra, hogy napközben ne adjunk rá pelenkát, ha már érti, hogy milyen jó anélkül lenni.

25. Elliana (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 25. 09:36
Ne aggódj. Első lányom fejletlen idegrendszerű. 3.5 évesen ment oviba. Előttr 2 héttel lett nappalra szobatiszta. És csak 4.5! Évesen ért meg, hogy a kaki is a wc-be ne a pelusba menjen. Éjszakára még mindig pelenkás. Abszolút nem érzi hogy kell. 6 éves múlt.
24. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 25. 09:28

Nekünk volt egy olyan bilink, aminek valami állatfej volt az elején és kapaszkodó volt hozzá. Amint stabilan tudott ülni ráraktuk, szerintem 6-8 hónapos lehetett, és onnantól a nagydolgát csak oda végezte.

Semmi eröltetés nem volt benne, és persze időzíteni is kell az étkezések utánra. Ennek semmi köze a szobatisztasághoz, szerintem baja nem lesz tőle, legalább szokja :)

23. Channa* (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 25. 09:25

Ha egy ideje már szobatiszta a fiad és ennek ellenére bepisil éjjel, akkor azért ott lehetnek gondok, bár sok gyerekkel előfordul.


Nem tudom, hogy miért történik ez, de ez valami neurológiai probléma is lehet, de nincs mit tenni, max. gumilepedő.


A bátyám is sokáig bepisilt éjjel, de nem emlékszem rá, hogy mi volt az oka.


Másik doki? Még sosem olvastam utána, hogy milyen problémákra utalhat ez, de esetleg nézz utána, hátha van megoldás.


Na, kerestem egy idevonatkozó cikket:

[link]


Sok sikert!

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Channa*)
jún. 25. 08:58
Igen én ezzel teljesen egyetértek.Fiam 4éves és vele is így volt.Hirtelen egyik napról a másikra leszokott róla.Bár éjszaka még gondok vannak ezzel.Annyira mélyen alszik,hogy nem kel fel amiatt,hogy kimenjen pisilni.Nem is tudom hogy tudnék ezen változtatni,hogy 100%ban éjjelre is tiszta legyen.Ez elkeserít.Doki annyit mondott,hogy 6éves korig normális ha vannak balesetek.
jún. 25. 08:48

Szerintem nem attól lesz egy gyerek szobatiszta, hogy néhány hónaposan bilire ültetjük, hogy szokja.

Ez szerintem egy roppant téves elképzelés. A bilin ülést nem szoktatni kell, hanem a gyereknek el kell jutni tudatban addig, hogy neki is kényelmesebb, ha nem a pisis vagy kakis pelusban játszik, alszik.


Ahhoz, hogy eljusson eddig okosodnia kell és nem mellesleg beszélnie, hogy szólni tudjon, hogy dolga van.


Ha a gyerek nem beszél 8 hónaposan vagy 1 évesen vagy bármikor, akkor teljesen feleslegesnek tartom azt, hogy a gyereknek a kötelező bilin ülés stresszt okozzon.

Nem, nem lesz lelkibeteg a bilin ücsörgéstől, csak tök felesleges dolog.


Én azt sem tartom jó dolognak, hogy a bili ott van a játékok között kéznél, hogy ha épp kedve van, akkor csüccsenjen rá.


Mindennek meg van a maga ideje. Én a szobatisztaságot a gyerek közlés képességéhez kötöm.


A fiam márciusi. 2 évesen kezdett beszélni, így ezen a nyáron lett szobatiszta.

Persze, amikor megtanult bólogatni, akkor már tudott reagálni arra a kérdésemre, hogy pisis a pelus? De arra még nem volt képes, hogy előtte szóljon.

Amikor meg elkezdett beszélni, már simán szólt, hogy dolga van.


Ja, az én fiam a bilit semmire nem használta, csak néha nagy látványosan behurcolta magával, ráült és közben játszott, de sosem pisilt vagy kakilt bele.

Vettem a wc-re gyerekülőkét és így a wc-t használta, de ekkor már tudta, hogy mi az, hogy bepisilni, bekakilni, és azt is, hogy sokkal kényelmesebb pelus nélkül lenni a melegben, nem beszélve arról, hogy érezte és eltudta mondani, hogy kényelmetlen neki a pelus, ami tele van. Kb. 2 hónap alatt teljesen elhagyta a pelusát a fiam, és ősszel 2,5 évesen úgy kezdte a bölcsit, hogy teljesen szobatiszta volt. Persze, a gondozónők szerették volna ha viszek pelenkát, mert mi van ha? Mondtam, hogy már egyáltalán nem használ, sem alváshoz, sem máshoz, és nincs baleset, és nem szeretném, ha vissza lenne szoktatva.


Soha nem érte "baleset" sem bölcsibe, sem oviba. Ki tudott menni simán a wc-re;)


FI! Nyugi! Majd ha beszél a gyerek, akkor próbálkozz, nincs semmiről lemaradva a gyereked!

20. rabankari (válaszként erre: 19. - Rabankari)
jún. 25. 08:23
És ha érett rá,napok alatt kialakul.
19. rabankari (válaszként erre: 14. - Elliana)
jún. 25. 08:20

Ez így van...

Attól még,hogy óránként ráteszi a bilire és belepisil nem szobatiszta.

A szobatisztaság idegrendszeri érettség függvénye.

18. df1e1c376c (válaszként erre: 17. - Df1e1c376c)
jún. 25. 06:32
J
jún. 25. 06:23
Meg csinál helyetted
16. df1e1c376c (válaszként erre: 16. - Fat Black Pussycat)
jún. 25. 06:23

Meg de xar köszönni, és illedelmesen viselkedni...

Van az anyja mögé elbukó kisgyerekek, de azok is felnőnek. És remélhetőleg nem úgy, hogy majd anyuka mindent megcsinslnhelyetted.

15. Elliana (válaszként erre: 8. - Df1e1c376c)
jún. 24. 22:29
A folyamatosan bilire rakás "mert had ismerkedjen a gyerek a bilivel" mikor a gyerek abszolút nem érett rá mi ha nem erőltetés?
14. Elliana (válaszként erre: 9. - Halacskaaa)
jún. 24. 22:26
Hiába kezded, ha a gyerek nem érett rá. 🤷‍♀️
jún. 24. 21:51
A régi szép időkben rákötözték a babákat a bilire...A mostani pelenkák kényelmesek nekik így kitolódik a szobatisztaság 2-3 éves korra.De 1 éves kor előtt se fizikálisan se agyilag nem is érettek rá.
12. sablonos (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 24. 20:00

Nem kell azzal foglalkozni, hogy ki mit mond. Te ismered a gyerekedet. "Bezzegelés" szinte minden gyerek-témában előfordul.

Változnak az idők. Amit Bnedora írt, hogy 40 évvel ezelőtt mi volt a tendencia, az mára jól megváltozott. Sőt, még 40 év sem kell ahhoz, hogy változzon a trend. Bnedorának teljesen igaza van. Nem egyformák a gyerekek. Ezért nem is kell egymáshoz hasonlítgatni őket.

Ha te még korainak tartod a biliztetést, akkor hiába mondja majd itt bárki, hogy ültesd bilire, úgysem fogod. Nem igaz?

Itt a jó idő, ha alkalmad van rá, néha próbáld meg levenni róla a pelust. A szobatisztaság még nem várható el a kicsitől, nem vagytok megkésve.

Azzal a gondolatoddal, hogy "tudom nagyon jól elég ovis korára "szobatiszta" legyen,minek eröltessem ilyen picin." - nem teljesen értek egyet. Persze, hogy ne erőltesd most még. De nem feltétlenül kell megvárni az óvodás kor elérését a szobatisztaságra szoktatással. Lehet, hogy már jövő nyárra sikerülni fog.

Szóval, ahogy te jónak látod. Biztosan kapsz még sok hasznos tanácsot, de a te gyereked, a te döntésed. :)

11. Halacskaaa (válaszként erre: 10. - Df1e1c376c)
jún. 24. 19:37
Nem tudom, hogy van-e neve, szerintem csak ultra óvatoskodás, meg kényelem...
10. df1e1c376c (válaszként erre: 9. - Halacskaaa)
jún. 24. 19:29
Neve is van ennek a hülyeségnek, vagy csak csinálják?
9. Halacskaaa (válaszként erre: 7. - Elliana)
jún. 24. 19:12
Nyilván gyereke válogatja, hogy melyik mikor hajlandó bilizni, én sem azt mondom, hogy erőltetni kell, én sem vagyok kőszívű. De megpróbálni jobb, ha megpróbálják időben, szép lassan, nem pedig hirtelen ovi előtt kapnak észbe. Én is tapasztalatból beszélek. Tesóm is rálegyintett, hogy "óóó elég lesz, ha ovira szobatiszta lesz". Aztán nyáron elkezdte a szobatisztaságra szoktatást, h szeptemberre már ne legyen gond. Igen ám, csak azzal nem számolt, hogy a 3 éves gyerek már jobban ellenkezik és már csak dacból sem ült rá a bilire. Aztán a szülők meg persze egyre idegesebbek voltak, hogy nem lesz szobatiszta őszig, annál jobban sürgették a gyereket, aki meg ettől pláne nem akart bilizni. Szóval ennek is megvan a hátulütője. Ezért mondom, hogy jobb időben elkezdeni.
8. df1e1c376c (válaszként erre: 7. - Elliana)
jún. 24. 19:05
Szerintem ő nem írt erőltetést.
7. Elliana (válaszként erre: 5. - Halacskaaa)
jún. 24. 18:58

Oszt jó napot.

Khm. Szeretnélek megcáfolni.

Sok kisgyerek a korai biliztetés meg leszoktatás miatt még jobban ragaszkodik a pelushoz.

Nem lesz baja.. Csak majd mikor bilibe vagy wc-be pisil addig csak pelusba hajlandó kakilni..

6. df1e1c376c (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 24. 18:51

Nekem, nincs gyermekem.

Négyen vagyunk tesók, és nagyon nagy eltéréssek voltak a pelenka elhagyással. Évek.

Az anyám és nagyanyáim, nagyneni szerint azért is, mert más évszakban születtünk.

Nem tudom, igaz-e, de nem kell méricskelni se a barátnő a másik saját gyerekheg, se senkihez.

Ha az oviban "baj történik", megesik mielőtt minden jól ment, akkor sincs baj.

5-6 eves korára szóljon, hogy muszáj, és nem lehet valaki olyan vérszívó, mint a másik fórumban Piroska leírt: "szünetben bent maradsz'. (Az ilyet üsse el egy busz-és nem bánom, hogy másnak rosszat kívántam, mert az a bánya megérdemli.)

jún. 24. 18:33
Szerintem mikor már stabilan ül magától, rá lehet ültetni néha. Aztán egyre többször. Nyilván, ha sír, akkor nem kell erőltetni, de minél tovább húzza az ember annál nehezebb lesz. Kövezzetek meg, de én nem értem ezt a mai módit, hogy attól rettegnek, hogy a gyereknek baja lesz, ha korán ültetik bilire. Dehogy lesz baja, max lemászik róla. Inkább csak a szülőknek macerás a biliztetés és a szoktatás, egyszerűbb bepelenkázni, azt jó napot.
jún. 24. 18:09
Anno (40 évvel ez előtt), azt mondták, hogy kb. 8 hónapos kortól szoktassuk a gyerekeket bilire. Akkor ez volt a "menő", ma már másképpen gondolják. Nem egyformák a gyerekek, egyik előbb, másik később lesz szobatiszta. Nyáron annyiban könnyebb elérni ezt, hogy kevesebb ruhát kell a gyermekre ráadni, nem kell pelus, hogy érezze mi történik vele.
jún. 24. 17:10
18 hónapos volt mikor teljesen szobatiszta lett. 15 hónaposan kezdtem.
jún. 24. 16:31
jún. 24. 16:19

Barátnőm kislánya egyidős az enyémmel,1éves és 2hónapos,de ő már 8hónaposan bilire tette,amin csak ámultam,hisz minek erölteti,járni se tud szegény.

Ma meg rákérdett,hogy na mi biliztetjük?Írtam,hogy nem,meg tudom nagyon jól elég ovis korára "szobatiszta" legyen,minek eröltessem ilyen picin.


Szerintetek mikor az ideális elkezdeni?


Lányom annyira izgága,hogy 1másodpercre nem ülne még rajta,meg nekem korainak is tűnik.Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook