Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
sziasztok!
nem akarok okoskodni, de én kom-eszt megyéből irok, és az fht ról csak annyit hogy én mióta kapom mindig 29-n számlán volt, legyen az bármilyen nap, ha kedd, ha szerda volt, mindig 29-n reggel rajt volt a számlán...
Most olcasom, hogy a szeptemberi családi pótlék már augusztusban a számlán lesz az iskolakezdés miatt.
Utána meg októberben lesz újra.
Mármint az FHT jön meg kedden szerintem.
Most péntekre nem is számolok vele.
Sziasztok, emlékezzetek rá, hgy idén május 1-e vasárnapra esett és mégis csak hétfőn jött meg a számlára a pénz.
Szerintem együtt jön meg a családi pótlékkal majd kedden számlára.
A megyék egymástól függetlenül utalnak, de hó 25. előtt nincs ott egyiknél sem erre a pénz.
A lakcímes utalás az indítástól 3-4 munkanapot vesz igénybe, mire a postás kiviszi. A bankit másnap írják jóvá.
Baranyában eléggé biztos a 28-i kézbesítés és banki jóváírás. ;-)
De a többi megye eltérhet ettől.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?